Jump to content

overvolt

Premium Members
  • Posts

    1.319
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by overvolt

  1. 3 hours ago, gdp77 said:

     

    Φροντίζουν να ανακατεύουν την τράπουλα όμως. Η επόμενη γενιά, τόσο από AMD όσο και από Nvidia, θα είναι MCM designs, κάτι παρόμοιο με τα chiplets των Ryzen. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο (πέρα από τις επιδόσεις που θα δούμε πώς θα κινηθούν) θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη θερμική συμπεριφορά. 

     

    Το θαύμα δεν θα γίνει, αλλά και εάν συμβεί θα είναι εξάρτημα μηχανών τεχνικής νοημοσύνης.

    Η παράταση της ασφυξίας περί διαθεσιμότητας GPU, οδήγησε την ελάχιστη ρευστότητα  καταναλωτών σε τεχνολογίες τριετίας.

    Σήμερα στάθηκα τυχερός και τσίμπησα GTX 1060 6GB από Αυστρία στα 239Ε , και πολύ το χάρηκα που οι Έλληνες Scalper δεν θα πάρουν φράγκο.          

    • Like 1
  2.  

    8 hours ago, sdim said:

    @overvolt

    Από την στιγμή που είναι τεχνικά εφικτό να εκμεταλλευτεί μια εφαρμογή πολλούς πυρήνες, τα GHz δεν είναι το παν, το γινόμενο GHz x CPU cores είναι πιο σημαντικό.

    Αν από τα 7nm πάνε στα 3nm, αυτό σημαίνει ότι στο ίδιο εμβαδό θα μπορούν να τοποθετήσουν 544% περισσότερους πυρήνες, άρα και στην μισή συχνότητα να τρέχουν η επεξεργαστική ισχύς θα είναι και πάλι υπερδιπλάσια.

     

    Το ίδιο ισχύει και για τα cores στις GPU.

     

    Τα όρια στην κατανάλωση ρεύματος μιας GPU έχουν φτάσει στα άκρα με την σειρά RTX3090 ....  και ομοίως το θερμικό φορτίο είναι πάνω από τα όρια της αερόψυξης.  

    Εαν καταφέρουν να μειώσουν την κατανάλωση από τα Chip μνήμης, το υπόλοιπο ρεύμα μπορεί να φαγωθεί από μερικούς επιπλέον  πυρήνες GPU.

    Σε απλά Ιταλικά,  ο απόγονος της RTX 3090 (εάν γεννηθεί ) θα είναι  8% γρηγορότερος με την ίδια κατανάλωση.  

    • Like 1
  3. Η τεχνολογία χάραξης πυριτίου για κατασκευή ημιαγωγών εξαρτάτε από Γερμανικής κατασκευής φακούς που μπορούν να περιορίσουν την διάμετρο της ακτίνας Laser κοπής. 

    Πυρίτιο κομμένο σε χαμηλά νανόμετρα κινδυνεύει από ηλεκτρικές διαρροές,  σε τάση και συχνότητα λειτουργίας.

     

    Είναι παράδοξο το ότι η εφόσον η σημερινή τεχνολογία εμποδίζει την Nvidia RTX να χρονίσει πάνω από τα 2GHz,  να επιμένουν σε παραγωγή σε μικρότερα νανόμετρα.   

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.