Jump to content

Malkav

Premium Members
  • Posts

    785
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Malkav

  1. Έφτασε και σε 'μένα...:happy2:
  2. Malkav

    TheLab v2 - Προβλήματα

    Χθες ξέθαψα το thread : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=2157 αλλά δεν εμφανήστηκε στα "Νέα Μηνύματα"
  3. Malkav

    Post yer picz!

    κοίτα που όλοι εδώ μέσα, κόβουν τις φωτό...
  4. Malkav

    cisco certifications....

    routing 'n switching...
  5. Malkav

    cisco certifications....

    CCIP ρε blade, ελεοc:p CCIE σε κανά δυό χρονάκια, έχω αρχίσει απο τώρα να διαβάζω...:devil:
  6. Malkav

    cisco certifications....

    συγχαρητήρια :worship: τσίμπησα το CCIP τον προηγούμενο Δεκέμβριο, δώσε μεγάλη βάση σε MPLS και BGP και τα δύο μαζί σε συνεργασία μαμάνε...
  7. Malkav

    cisco certifications....

    καταρχάς, μπορείς να το πάρεις και χωρίς να κάνεις μάθημα κάπου, αρκεί να περάσεις το(α) exam. υπάρχουν πάρα πολλά exams, που το καθένα αφορά, ένα ή παραπάνω, συγκεκριμένο θέμα(ύλη) κάθε certification αποτελείται απο συγκεκριμένα exams το CCNA πχ. είναι ένα μόνο exam το 640-801 το CCNP απο τέσσερα: 642-801 BSCI(Building Scalable Cisco Internetworks) 642-811 BCMSN(Building Cisco Multilayer Switched Networks) 642-821 BCRAN(Building Cisco Remote Access Networks) 642-831 CIT(Cisco Internetwork Troubleshooting) όταν τα περάσεις όλα είσαι CCNP και πάει λέγοντας...
  8. Malkav

    cisco certifications....

    απ' ότι έχω καταλάβει δεν είναι fixed, αναλόγος που θα κάνεις τα μαθήματα. οπότε δεν είναι πάντα 230 ώρες εγώ το CCNA το έκανα σε μία περίοδο από μέσα Σεπτέμβρη μέχρι Ιούνη δύο 4ωρα την βδομάδα.
  9. Malkav

    cisco certifications....

    και καλά, υποτίθετε ότι η τεχνολογία αλλάζει και πρέπει να είσαι up to date... πάντος η ύλη τους ανανεώνετε πολύ συχνά, τόσο με καινούργια κεφάλαια όσο και με βελτιώσεις στα υπάρχοντα. τι ενvοεiς;
  10. Malkav

    cisco certifications....

    δεν μου καίγεται καρφί, το να το πάρω, ήταν περισσότερο υπόσχεση σε μένα. σκοπεύω πάντος, να 'βγώ εκτός Ελλάδας που θα το αναγνωρίσουν σίγουρα και να αποκτήσω και ουσιαστική εμπειρία, γιατί η θεωρία απο τη πράξη διαφέρει πολύ ναί, αλλά ανανεώνετε με ένα μόνο exam, ενώ για να το πάρω έδωσα τέσσερα.
  11. Malkav

    cisco certifications....

    thanks:D επειδή είδα ότι υπήρχε ενδιαφέρον, αν αποφασίσετε να διαβάσετε Cisco, απο 'μένα παιδιά, όπου μπορώ, να βοηθήσω
  12. Malkav

    cisco certifications....

    ξέθαμα αλλά επιτέλους διακοπές με μεγάλη μου χαρά, σας ανακοινώνω οτί σήμερα, μετά απο ένα χρόνο σκληρού διαβάσματος και ενώ όλα πήγαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θυμίζω ανακοινώσεις που έκανα 18/9/2005: :devil: finally CCNP got own3d... όχι άλλοι router(για φέτος...), αρχίζω μπανάκια...
  13. Malkav

    Post yer picz!

    τι 'ναι αυτά που λές το πάν είναι η ψυχολογία... :flower:
  14. "Πέστω και θα Γίνει":D
  15. Malkav

    cisco certifications....

    Λοιπόν, η ύλη του CCNA αποτελείτα από τέσσερις μεγάλες ενότητες με τα εξής κεφάλαια: CCNA 1 : Networking BAsics 1. Introduction to Networking 2. Networking Fundamentals 3. Networking Media 4. Cable Testing 5. Cabling LANs and WANs 6. Ethernet Fundamentals 7. Ethernet Technologies 8. Ethernet Switching 9. TCP/IP Protocol Suite and IP Addressing 10. Routing Fundamentals and Subnets 11. TCP/IP Transport and Application Layers CCNA 2 : Routers and Routing Basics 1. WANs and Routers 2. Introduction to Routers 3. Configuring a Router 4. Learning about Other Devices 5. Managing Cisco IOS Software 6. Routing and Routing Protocols 7. Distance Vector Routing Protocols 8. TCP/IP Suite Error and Control Messages 9. Basic Router Troubleshooting 10. Intermediate TCP/IP 11. Access Control Lists CCNA 3 : Switching Basics and Intermediate Routing 1. Introduction to Classless Routing 2. Single-Area OSPF 3. EIGRP 4. Switching Concepts 5. Switces 6. Switch Configuration 7. Spanning-Tree Protocol 8. Virtual LANs 9. Virtual Trunking Protocol CCNA 4 : WAN Technologies 1. Scaling IP Addresses 2. WAN Technologies 3. PPP 4. ISDN and DDR 5. Frame Relay 6. Introduction to Network Administration δεν ξέρω τι γνωρίζεις από δίκτυα και μπορεί τα παραπάνω να μην σου λένε τίποτα. Σημασία πάντως έχει ότι η ύλη ξεκινάει απο τα βασικά και σιγά-σιγά σε πάει σε πιο ψαγμένα. Για μένα στόχος του CCNA είναι περισσότερο η καλή κατανόηση του τι σημαίνει δίκτυο και των αρχών λειτουργίας που το διέπουν παρά η έμφαση σε Cisco κομάτι. Μη φανταστείς βέβαια ότι μαθαίνεις λίγα πράγματα, ίσα-ίσα. Απλά μετά και την τελευταία ενότητα, πιθανό είναι να νιώσεις μια ανεπάρκεια, που εμένα με έκανε να αποφασίσω να διαβάσω και το CCNP.
  16. Malkav

    cisco certifications....

    δεν το έχω δώσει αλλά... να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι ένας μόνο router, αυτά ούτε στο CCNA δεν τα κάνεις. Μιλάμε για ολόκληρο WAN με πολύ κοντά καλώδια.
  17. Malkav

    cisco certifications....

    οι εξετάσεις γίνονται πολύ συχνά, μπορεί και κάθε 2-3 μήνες και σε περίπτωση αποτυχίας, επειδή κρατούν κάθε φορά γύρω στις δύο εβδομάδες, αν έχεις αποτύχει στην αρχή της περιόδου μπορείς να ξαναδώσεις σχεδόν στα καπάκια(καμιά βδομάδα μετά, αρκετός χρόνος να καλύψεις τα κενα που έχεις εντοπίσει ότι έχεις) αν την πρώτη φορά δεν πήγες τουρίστας. Εκτός απο την Ελληνο-Αμερικανική παίζει κάποια New Horizons που κάνει μαθήματα και μία τρίτη που δεν θυμάμαι. Εγώ πήγα στη πρώτη και τα μαθήματα ήταν 2 x 4ώρα κάθε εβδομάδα απο Οκτώμβρη μέχρι αρχές Ιούλη. Σύνολο 213 ώρες νομίζω. οι εξετάσεις όντως είναι σε pc για το CCNA εκτός απο το CCNP που έχει και κάποιο lab. η πιστοποίηση, για το CCNA τουλαχιστον, ισχύει για 3 χρόνια :cry:
  18. Malkav

    cisco certifications....

    εκτός απο τα διαγωνίσματα, καλό θα ήταν να κατεβάσεις ή να βρεις κάποιον που θα στα δώσει ή να αγοράσεις τα e-books των μαθημάτων. Αν αποφασίσεις να τα αγοράσεις συνοδεύουν τα δύο βιβλία για CCNA της Cisco Press που βρίσκονται τουλάχιστον στο Παπασωτηρίου. τα έξοδα των εξετάσεων CCNA είναι γύρω στα 160 ευρώ και δίνεις multiple choices και έναν simulator και πρέπει να βγάλεις >850/1000 για να είσαι ευτυχής κάτοχος CCNA. οι ερωτήσεις είναι σχετικά εύκολες, το πακέτο είναι ότι υπάρχει πίεση χρόνου.
  19. Malkav

    cisco certifications....

    τα μαθήματα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά. Είναι σαν την ξένη γλώσσα, ή την ξέρεις ή όχι. η πατέντα που έκανα εγώ είναι να παρακολουθήσω CCNA για να δώ τι παίζει και να το πάρω φυσικά και φέτος να διαβάσω μόνος μου για CCNP, το οποίο έχει τα διπλάσια δίδακτρα. ενδεικτικά θα αναφέρω ότι το CCNP αποτελείται απο 4 μέρη και τα χρήματα για τις εξετάσεις είναι κοντά στα 700 ευρώ:cry:
  20. Malkav

    cisco certifications....

    από πέρυσι είμαι κάτοχος CCNA. Είναι καλό, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά απο μόνο του λέει λίγα πράγματα. Τα χρήματα είναι πολλά ειδικά στα μαθήματα της Ελληνο-Αμερικανικής, αλλά οι ώρες και ο εξοπλισμός είναι πιο πλήρης απ' ότι ξέρω. Υπάρχει τρόπος ο ΟΑΕΔ να χρηματοδωτήσει το σύνολο του προγράμματος εάν εκεί που εργάζεσαι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι και ο εργοδώτης σου δεν είναι στριμένος. Αν ενδιαφέρεται κάποιος σοβαρά μπορώ να δώσω και άλλες πληροφορίες συγκεκριμένα.
  21. Malkav

    Ψηφιακες ζαβολιες μεσω του cheat engine

    Έκανα κάτι τέτοια στο θρυλικό Dungeon Master με hex-editor. Παλιές καλές εποχές 386 που έπρεπε να φτιάξεις το cheat μόνος σου, γιατί από Internet ούτε YaHoo.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.