Jump to content

stako

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

About stako

 • Rank
  Registered User

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Athens
 • Ενδιαφέροντα
  Motorcycles
 • Επάγγελμα
  IT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. An θυμάμαι καλά στα 7 μου βγάζει 7,9 ο δίσκος.....
 2. Ok, just checking... Φαίνεται να έκανα καλά που απενεργοποίησα το optimization: "Also some people like calbearz024 says their problems were 'delivered late', which I assume their disks went to wrong after scheduled optimization on their disks." "So I saw a case where x25-m went wrong on Vista, 2 days after update. I'm getting sure that it goes wrong since it tries erasing data which is thought not to be used" Την έκανε την ^%$^##@%$# της η Intel........ Κρίμα...... Αναρωτιέμαι αν καλύπτονται από τς δηλώσεις περί backup προ του update κτλ. Γιατί εδώ δεν πρόκειται για μια περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο update και κολλάνε τα πάντα, είναι διαφορετική περίπτωση πιστεύω. EDIT: crmaris είχες ενεργοποιημένο το optimization? Με schedule κτλ εννοώ. Ή μήπως το έτρεξες χειροκίνητα και μετά κράσαρε?
 3. Χμμμ.... Δεν πιστεύω τα τωρινά bricks να έγιναν λόγω του παλιού θέματος με το password του δίσκου??? Γιατί το έγραφε στα notes να μην κάνετε το upgrade αν υπάρχει κάτι τέτοιο ενεργοποιημένο. crmaris είχες τίποτε τέτοιο?
 4. Σε μένα όπως έγραψα παραπάνω έπαιξε οκ το update και είδα και αρκετά ανεβασμένα νούμερα. Αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο απενεργοποίησα το schedule του SSD Toolbox μιας και είδα ότι αποσύρανε ΚΑΙ αυτό από το site τους...
 5. Μόλις έβαλα το νέο update στον 80άρη και έτρεξα και το Intel SSD optimizer. Έκανε δουλειά..... Πάντως η Intel πρέπει να έχει σίγουρα περιορισμένο επίτηδες το sequential write. EDIT: Ξέχασα να ανφέρω ότι πρόκειται για 80άρη σε απλό SATA.
 6. Εγώ καμία μα καμία απολύτως... Το μόνο μου πρόβλημα με τους SSD είναι ότι με κάνουν και δυσανασχετώ πολύ με το PC της δουλειάς που σέεεεερνεται......... (και ναι, είναι καλύτερο σε specs από το pc μου στο σπίτι ΕΚΤΟΣ του SSD!)
 7. Σωστός. Ο μέσος χρήστης δεν το χρειάζεται... Μια άλλη σημαντική διαφορά πάντως είναι και στο boot του firefox με 15-20 tabs στην μνήμη που σε κανονικό υπολογιστή ΣΕΡΝΕΤΑΙ.
 8. Με G2 το Photoshop ανοίγει όπως το notepad σε κανονικό δίσκο... Τώρα αν αυτό δεν είναι βελτίωση (προσωπικά δεν ξέρω πιο βαρύ πρόγραμμα στο boot από το PS) τότε τι να πω...
 9. Σαφώς και ισχύει, απλά αν όλα είναι οκ τότε ΔΕΝ είναι φυσιολογικό ο SSD να θέλει 40sec για να μπει... Γύρω στα 10-20 το πολύ θέλει...
 10. 4sec για boot από την στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί? Ή από την στιγμή που θα τελειώσει το POST και ότι άλλο τυχόν έχεις πάνω (πχ έξτρα controllers κτλ)...? Αν είναι μετά το POST κτλ τότε τα 40sec είναι πάρα πολλά.....
 11. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Το σημείο κλειδί είναι ότι στην πληροφορία που στέλνει ο browser υπάρχει και το domain, πληροφορία ή οποία μπορεί να διαβαστεί από τον web server και από εκεί και πέρα να στείλει ότι είναι απαραίτητο. Αυτό ΔΕΝ το γνώριζα καθόλου και πραγματικά λύνει τα χέρια. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξω στον ISP ή στον host με A records κτλ ή σε μια από τις υπηρεσίες DNS που ανέφερες (αρχικά σε μία free και μετά βλέπουμε ανάλογα με το πόσο θα σοβαρέψει το πράγμα). Ευχαριστώ και πάλι! Μόλις ετοιμάσω πλήρως την λύση θα την ποστάρω κι εδώ μήπως και υπάρχει και κανείς άλλος με τις ίδιες απορίες ώστε να έχει μια πλήρη λύση στα χέρια του.
 12. Γεια χαρά σε όλους τους συμφορουμίτες... Θέλω να στήσω έναν server ο οποίος θα έχει 2-3 website σε IIS (Windows πλατφόρμα γιατί θέλω να ασχοληθώ και με Sharepoint) και αυτά τα 2-3 website να έχουν το καθένα την δική τους IP η οποία όμως θα είναι προσβάσιμη απέξω με κανονικό domain name και όχι σκέτη IP. Προς το παρόν ξέρω ότι χρειάζομαι και μπορώ να στήσω και να σετάρω: 1. Windows 2003 ή 2008 2. IIS 3. Sharepoint Το πρόβλημα είναι το εξής... Όταν έχουμε ένα website στον IIS του δίνουμε την 80, κάνουμε forward την 80 από το router στο PC που είναι σεταρισμένο για την δουλειά και όλα καλά. Αν έχουμε και static IP την βάζουμε και σε έναν nameserver από εκεί που πήραμε το domain και είμαστε ακόμα πιο καλά μιας και τώρα ο επισκέπτης θα μπαίνει με domain name και όχι με IP. Όταν όμως τα site είναι δύο τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Μπορείς να δώσεις την 81 στο δεύτερο και να κάνεις το ανάλογο forward και όλα να δουλεύουν. Όμως αυτό δεν είναι και τόσο κομψό (βασικά είναι εντελώς προχειροδουλειά) γιατί ο επισκέπτης πρέπει να βλέπει το www.example.com:81 στην διεύθυνση. Εγώ θα ήθελα όλα τα website να παίζουν με domain name. Πως γίνεται αυτό? Δλδ λογικά πρώτα, πως δουλεύει? Έχω βρει μερικά tutorial σχετικά με BIND (1, 2) αλλά αυτά αφορούν την τεχνική υλοποίηση. Που φυσικά επειδή δεν ξέρω πως γίνεται "λογικά" δεν μπορώ να τα καταλάβω καλά... Θα μπορούσε λοιπόν να μου εξηγήσει κάποιος πως λειτουργεί? Πχ έχουμε αγοράσει 2 dedicated IP: 1. 111.111.111.111 2. 222.222.222.222 Και 2 domains: 1. domain1.com 2. domain2.com Αντιστοιχούμε τα domain με τις IP. Αυτό καταρχάς πως γίνεται? Μετά, πως φτάνει το request για την 111.111.111.111 (όταν ο χρήστης την ανοίγει στον browser του) στον υπολογιστή μου? Ο οποίος υπολογιστής μου φυσικά έχει μία άλλη IP με την οποία συνδέεται με το Internet. Έστω ότι φτιάχνουμε αυτό, μετά, όταν φτάσει το αίτημα στο router του υπολογιστή μου, πως ξέρει αυτό ποιο domain name (ή ποιά IP καλύτερα) αντιστοιχεί σε ποια πόρτα (ή σε ποιο website του IIS τέλος πάντων)...??? (Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απορία μου που δεν μπορώ με τίποτα να σκεφτώ κάτι. Για τις άλλες δύο πιστεύω σκαλίζοντας κάποιον nameserver θα βρω λύση)
 13. Παιδιά καμιά θήκη για 5άρια bay έχει δει κανείς? Ελλάδα εννοώ και όχι από ebay κτλ...
 14. Ένα τελευταίο review... http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631&p=11 TRIM το Q4 για τα G2 αλλά από ότι φαίνεται δεν το χρειάζονται και πολύ... Ο δίσκος είναι ήδη τέρας επιδόσεων..... Και κάτι ενδιαφέρον για όσους ακόμα αναρωτιούνται αν αξίζουν τα 200€.
 15. Α, εννοείς το πρόβλημα με το password του δίσκου στο BIOS... Έχω την εντύπωση ότι το τελευταίο firmware το λύνει αλλά ΔΕΝ ΣΤΟ ΛΕΩ ΣΙΓΟΥΡΑ! Δεν με απασχόλησε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να ενεργοποιήσω password στον δίσκο και δεν με ένοιαξε καθόλου... Αν στο μηχάνημα σου τα πάντα λειτουργούν λες και είναι στην RAM (ή αν δεν σε ενδιαφέρει να συμβαίνει κάτι τέτοιο) τότε δεν αξίζει να δώσεις 200€ για SSD. Το "λες και είναι στην RAM" δεν μπορώ και δεν χρειάζεται να το εξηγήσω περισσότερο εδώ μέσα, νομίζω όλοι καταλαβαίνουν. Εξάλλου τα παιδιά παραπάνω ήδη εξήγησαν πλήρως.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.