Jump to content

MasterDAL

Premium Members
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

About MasterDAL

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 05/26/1974

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
 • Ενδιαφέροντα
  Όλα!!!
 • Επάγγελμα
  Ιδ. Υπάληλος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα Λόγω πρόσφατης μετακόμισης, τα πιστά μου 5.1 ηχεία της creative που αγόρασα πριν περίπου 20χρόνια!, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η αλήθεια είναι ότι από καιρό σκεφτόμουν μία καλή αναβάθμιση, αλλά η πρόσθετη ανάγκη για ασύρματα ηχεία περιέπλεξε τα πράγματα. Ομολογώ ότι μια πρώτη έρευνα , δε με έκανε σοφότερο. Μάλλον μου δημιούργησε περισσότερες απορίες και επιπλέον κάποιες πιθανές λύσεις που βρήκα, πωλούνται μόνο στην Αμερική (τελωνεία, ρεύμα κλπ). Ο χώρος: Μακρόστενο σαλόνι με το γωνιακό καναπέ στη μία γωνία του τοίχου και η τηλεόραση απέναντι. Στα 2/3 (της μικρής πλευράς) νοητός διάδρομος και είσοδος στο σαλόνι. Στην άλλη γωνία το γραφείο με τον υπολογιστή και οι μπαλκονόπορτες. Η ανάγκη: Ο υπολογιστής αποτελεί το "entertainment center" καθώς από εκεί παίζουν ταινίες τραγούδια κλπ. Καθώς η γυναίκα μου έχει βάλει βέτο στο άπλωμα των καλωδίων στο πάτωμα (και επιπλέον σιγοντάρει και η κουμπάρα...) και η μόνη λύση είναι τα καλώδια να καρφωθούν στο τοίχο και στο ταβάνι (….) τα ηχεία θα πρέπει να συνδεθούν ασύρματα με τον υπολογιστή ο οποίος θα αναλάβει την αναπαραγωγή του ήχου. Προσωρινά το θέμα της ασύρματης μετάδοσης εικόνας, έχει "λυθεί" με καλώδιο HDMI το οποίο αφαιρείται όταν δεν απαιτείται, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα με απασχολήσει αργότερα καθώς αφενός δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω και αφετέρου είναι ένα κόστος που προτιμώ να αναβάλω (π.χ. δε θα ήθελα λύση τύπου chromecast, καθώς η τηλεόραση χρησιμοποιείται ως extended desktop σε συνδιασμό με ασύρματο πληκτρολόγιο) Το budget: Περίπου 600€ για ηχεία που θα συνδεθούν με τον υπολογιστή και ίσως στο μέλλον με κάποιον ενισχυτή (αν γίνεται). Αν για τη χρήση που τα θέλω (κυρίως - ταινίες - μουσική) δεν αξίζει το κόπο και υπάρχουν φθηνότερες υλοποιήσεις, ακόμα καλύτερα. Καθώς το κόστος είναι σημαντικό για την τσέπη μου, αν κάποιος γνωρίζει θα παρακαλούσα για τη συμβουλή ή την καθοδήγησή του. Προφανώς αν κράτησα ηχεία κόστους περίπου 200€ για κοντά 20χρόνια (δε θυμάμαι την τιμή και είχαμε δραχμές τότε), με αυτά θα γεράσω (ποτέ μη λες ποτέ βέβαια). Να σημειώσω ότι μάλλον αυτή την εποχή θα προσπαθήσω να αποφασίσω τι θα αγοράσω και θα περιμένω περίοδο εκπτώσεων (Π.χ. τύπου black friday) για την αγορά, από χώρα της Ε.Ε. αν δε συμφέρει η αγορά από εδώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους κάνουν το κόπο να ασχοληθούν.
 2. Διαβάζοντας τα προηγούμενα έμαθα και εγώ για την προσφορά και μπήκα στο τρυπάκι αγοράς της έκδοσης των 30€, αλλά έχω μία βασική ερώτηση. Τις επόμενες μέρες θα κάνω αναβάθμιση στο πακέτο μητρική - επεξεργαστή - μνήμη - δίσκο (κάλιο αργά παρά ποτέ) και θα ήθελα να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση. Το πρόβλημά μου είναι ότι αυτή τη στιγμή έχω τα 7αρια τα 32μπιτα και απ’ ότι διάβασα από τη Microsoft θα κατεβάσω αναγκαστικά την έκδοση των 32bit. Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα? Αν ενδεχομένως βρω μία "demo" έκδοση των 8 από τον "θειο" θα μπορέσω μετά να βάλω τον κωδικό που θα έχω αγοράσει (για 32μπιτ όμως) Υπάρχει κάποια λύση ή θα πρέπει να εγκαταστήσω 64μπιτα 7αρια? (Αλήθεια μπορώ να τα αναβαθμίσω σε 64 η θα πρέπει να κάνω φορματ κλπ?)
 3. Ερώτηση Πριν από κάμποσο καιρό, κάποιος φίλος είχε ποστάρει ένα απόσπασμα από ινδική(?) ταινία με έναν αστυνομικό (?) που έβγαινε από κινούμενο αμάξι, πυροβολούσε το αμάξι του "κακού" το οποίο ντελαπάριζε και τον τράβαγε από το παράθυρο στον αέρα (πολλά lol) Επειδή δε το βρίσκω, έχει κανείς πρόχειρο το λινκ? THX
 4. Πριν από καμία 10αριά χρόνια θυμάμαι ότι διάβαζα για γραφείο χωρίς χαρτιά (paperless office) λόγω της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τον επερχόμενο θάνατο του χαρτιού. Μετά από 10χρόνια έχω να παρατηρήσω ότι ο όγκος των χαρτιών στο γραφείο, πολλαπλασιάστηκε.....
 5. Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι πράγματι πρωτίστως με ενδιαφέρει η αναβαθμισημότητα. Η ιδέα μίας νέας μητρικής για bulldozer με έναν σημερινό Athlon II AM3 μου ταιριάζει γάντι. Οπότε μάλλον καλύτερα να το αφήσω για τώρα και να κάνω υπομονή (μερικούς μήνες??) μέχρι να βγουν οι πρώτες μητρικές (και τα πρώτα "προβλήματα"). Επομένως θα ξεθάψω σε μερικούς μήνες πάλι το θέμα για τις γνώμες σας τότε.
 6. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας στην επιλογή του τρίπτυχου Μητρική – Επεξεργαστή – Μνήμη Ο λόγος που θέλω να κάνω αναβάθμιση, είναι το γεγονός της παλαιότητας της τρέχουσας σύνθεσής μου (Asus Α8Ν-SLI Deluxe // Athlon 64 X2 4200 // 2x1024 DDR Patriot 2-3-2-5 // ΑΤΙ5850 // 2x36 Raptor Raid 0 // SB X-Fi Extreme music) Η φιλοσοφία που ακολουθώ στις αναβαθμίσεις έχει ως εξής: Αγοράζω μία αρκετά καλή ως πολύ καλή μητρική, στην οποία τοποθετώ έναν μέτριο προς φθηνό επεξεργαστή. Μετά από ένα με δύο χρόνια γίνεται η πρώτη αλλαγή του επεξεργαστή και πιθανά η αύξηση της μνήμης. Η τρέχουσα μητρική που έχω, έχει φιλοξενήσει πέντε διαφορετικούς επεξεργαστές (πάντα είχα το νου μου για προσφορές). Με βάση το παραπάνω σκεπτικό (και όχι μόνο) από την εποχή του 486dx4 στα 100 (αν θυμάμαι καλά τον τίτλο) έχω συνθέσεις με AMD και να πω την αλήθεια δε σκοπεύω να αλλάξω στρατόπεδο (ειδικά τώρα που από αυτά που διαβάζω έρχονται οι Μπουλτόζες (Bulldozer) και τα διαβολακια (bobcat)). Έτσι κάθε χρόνο διαθέτω ένα ποσό για αναβαθμίσεις της τάξης των 100-300 το οποίο και κάθε φορά στοχεύει στην βελτίωση του συστήματος (και με «εξωτικά» περιφερειακά καθώς μία χρονιά πήρα την SB X-Fi Extreme music με 5.1 ηχεία, μια άλλη το Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000, πέρσι την ΑΤΙ5850 κλπ). Νομίζω ότι καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου. Φέτος κανονικά θα έπρεπε να αλλάξω οθόνη, αλλά δεδομένου ότι χρησιμοποιώ κατά κόρον την Samsung 40" HD τηλεόραση μου (ναι είναι μαγεία παιχνίδια στις 40”), είπα να δώσω ένα χρόνο αναβολή σε αυτήν την αναβάθμιση. Βασικό λοιπόν κριτήριο είναι η μητρική να είναι σε θέση να δεχτεί μελλοντικούς επεξεργαστές (κατά το δυνατό βέβαια δεδομένου socket κλπ). Η μητρική δε θέλω να έχει ενσωματωμένα άλλα καλούδια όπως κάρτα ήχου και γραφικών (τώρα αν έχει κάτι πάνω δε θα τα χαλάσουμε). Χρειάζομαι να έχει όμως κάρτα δικτύου, από 6 έως 8 θέσεις για SATA δίσκους και DVD και κατά προτίμηση raid controller. Δε βιάζομαι να κάνω την αναβάθμιση, απλά θα ήθελα τις σκέψεις σας ώστε να με βάλετε στο «σωστό» δρόμο, καθώς λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων δε παρακολουθώ τις εξελίξεις στους επεξεργαστές και μητρικές τα τελευταία 2-3 χρόνια. Τέλος να πω ότι δε με ενδιαφέρει το overclocking αλλά η σταθερότητα. Η χρήση του υπολογιστή στο σπίτι είναι κατά 70% ως home entertainment center (ταινίες, μουσική) κατά 20% παιχνίδια (το τελευταίο χρόνο έπαιξα Dragon Age, Mass Effect, League of Legend, Starcraft και Call of Duty --- όπως βλέπετε η ΑΤΙ5850 και το raid κάνoυν θαύματα σε ένα υπολογιστή με μητρική αγορασμένη το 2004) και κατά 10% εργασία με Microsoft Office, AutoCAD και ArcGIS Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 7. Επιτέλους τελείωσα και εγώ Περισσότερο πάντως από όλα κατά σειρά με δυσκόλεψε ο 10, η φωτογραφία και ο Καίσαρας. Ειδικά για τη φωτογραφία έπρεπε να κάτσω στον υπολογιστή στο σπίτι μου για να το βρω.... Βέβαια νομίζω ότι εννοείται πως χρησιμοποίησα το google καθώς πολλά δεν τα "ήξερα"
 8. Καλημέρα και χρόνια πολλά και από εμένα Πολύ καλή η ιδέα του διαγωνισμού! Εγώ κόλλησα αρχικά αρκετά με τον καίσαρα (έπρεπε να ψάξω στον γούγλη καθώς δεν το είχα υπόψη μου. Μόλις ψυλλιάστηκα τι είναι το βρήκα αμέσως) και στη συνέχεια πήγα νερό μέχρι την φωτογραφία. Προς το παρόν έχω κολλήσει εκεί Και πάλι συγχαρητήρια και χρόνια πολλά και καλά με υγεία
 9. Name: MasterDAL Code: 364 Ελπίζω να σας δω μέσα!. Είμαι στην Golden.....
 10. MasterDAL

  Starcraft 2

  ΟΚ θα το δω το βράδυ που θα μπω! Πάντως θέλει πολύ προσπάθεια το άτιμο. Πάνω που είχα αρχίσει τις σερί νίκες στο 1vs1 (πάντα στο practice league) αλλά και στα διπλά, πέφτω επάνω σε ένα τύπο ο οποίος μας πείρε μόνος του. Στον ίδιο χρόνο είχε βγάλει τα διπλάσια υλικά από εμένα και τον αντίστοιχο στρατό!...... Φαντάζομαι τι θα γίνει στη λίγκα……
 11. MasterDAL

  Starcraft 2

  Συνοπτικά οι εντυπώσεις μου από το παιχνίδι (πολλά έχουν ειπωθεί, οπότε τα περιορίζω σε αυτά που νομίζω ότι δεν είπε κάποιος) Στα θετικά: •Ήταν περίπου αυτό που περίμενα και μου άρεσε το γεγονός ότι έχει καλό ισοζύγιο μεταξύ νέων και παλαιών μονάδων. Δε χρειάζεται να μάθει κανείς το παιχνίδι και το χειρισμό από την αρχή. (αυτό που πολύ το θεωρούν αρνητικό εμένα μου αφήνει θετικές εντυπώσεις) •Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο επίπεδο «εκπαίδευσης» για νέους και παλαιούς παίχτες. •Η διακύμανση των επιπέδων δυσκολίας είναι πολύ καλή (normal, hard κλπ) •Τα 49€ που έδωσα τα θεωρώ λογική τιμή για αυτά που σου προσφέρει αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να το παίζει καθημερινά για μία ωρίτσα για πολυυυυυυυ καιρό. Είναι εντυπωσιακό στους τίτλους τέλους τα "εκατοντάδες" ονόματα που αναγράφονται Στα αρνητικά: •Δε μου άφησε την epic αίσθηση που είχα όταν έπαιζα τα 1 + exp. Τα cinematic ήταν εντυπωσιακά, αλλά δεν είχαν ούτε το χιούμορ ούτε την αίσθηση του αρχικού. (ήταν και πρωτοποριακά για την εποχή) •Δε σε αφήνει να χαρείς τις πίστες καθώς υπάρχει μία αίσθηση «επείγοντος». Σε λίγες πίστες έκανα πολύ στρατό (πάνω από 100μονάδες) και τις περισσότερες τις τελείωσα γρήγορα (κάτω από μισή ώρα με όλα τα achievements). Βέβαια θα τις ξαναπαίξω, αλλά λέω για την πρώτη αίσθηση. Η τελική εικόνα είναι το γεγονός ότι τελείωσα το “demo” μέσα στο ΣΚ και χθες αγόρασα το παιχνίδι! Όποιος θέλει να με βρει στο παιχνίδι, έχω το ίδιο όνομα. Δεν έχω εμπειρία από battlenet και προς το παρών είμαι στο practice league με 4 νίκες στα 8 παιχνίδια….
 12. Από αυτά που βλέπω αναφέρεστε όλοι για Αθήνα οπότε μπορεί να περιμένω έως τις γιορτές που θα κατέβω. Πάντως στη Θεσσαλονίκη προτιμώ πάντα τα Ster καθώς έχουν (κατά τη γνώμη μου) πολύ καλύτερες αίθουσες από τα village (καθίσματα, εικόνα, ήχος) Για τη ταινία αυτή έλεγα μήπως τα assos odeon ήταν ποιο οργανωμένα καθώς η ταινία διανέμεται από την Odeon. Από την άλλη βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όταν πάω θα γράψω εντυπώσεις….
 13. Λίγο πολύ νομίζω ότι όλοι έχουμε ακούσει για αυτήν την ταινία και την "επανάσταση" στις τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή (3d). Η ερώτησή μου είναι απλή. Στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, σε ποιο κινηματογράφο αξίζει τον κόπο να πάω να τη δω? Έχει κανείς την απαιτούμενη υποδομή για να προβάλουν "σωστά" την εν λόγω ταινία? Και αν κανείς δεν έχει, ποιος είναι ο λιγότερο "κακός"?
 14. Dragon Age Origin και δεν υπάρχει χρόνος ούτε για φαί. Ευτυχώς γιατί έλεγα να ξεκινήσω δίαιτα:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.