Jump to content

Efialtis

Premium Members
  • Posts

    1.844
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Είδηση Comments posted by Efialtis

  1. Εντυπωσιακές προδιαγραφές και αποδόσεις και ιδιαίτερα σημαντικό είναι η υποστήριξη παλαιότερων γενιών GPU  ανεξαρτήτως κατασκευαστή, που μπορεί να βοηθήσει στην επικράτηση του προτύπου παρ όλης της καθυστέρησης στην υλοποίησή του.

    Μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη όσα παρουσιάζονται.

  2. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση και με την σειρά μου θα πω τα εξής.

    Το σενάριο που περιγράφεται στο HU είναι υπαρκτό αλλά δεν έχει ευρεία διάδοση καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταστάσεις είναι GPU limited.

    Απόψεις οτι χρειάζονται περισσότερα CPU cycles οι nVidia γιατί είναι πιο δυνατές είναι μάλλον προϊόν παρανοήσεων.

    Σε τελική ανάλυση όλες οι κάρτες καλούνται να απεικονίσουν σε συγκεκριμένη ανάλυση τα ίδια αντικείμενα.

    Τώρα  αν η nVidia κάνει Async Compute στους οδηγούς ή άλλα τρικ ώστε να κερδίσει απόδοση σε κάποια συγκεκριμένα σενάρια αυτό ναι είναι overhead και σε τελική δεν ενδιαφέρει τον καταναλωτή.

    Αυτό που ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα οπού αλλού θα είναι θετικό και αλλού αρνητικό όπως δείχνουν τα συγκεκριμένα τεστ.

    Οδηγοί και βοηθήματα για να επιλέξεις σωστά CPU και/ή GPU υπάρχουν χρόνια τώρα και το συγκεκριμένο απλώς είναι ένας ακόμα συμπληρωματικός οδηγός.

    • Like 4
  3. Η Intel δεν χρειάζεται gamers για να ξεπουλήσει και κακά τα ψέματα έχει αναγνωρισιμότητα.

    Αρκούν αυτοί που ακούν intel και λένε εγώ μόνο αυτό θέλω...

    • Like 1
  4. Οπότε οι gamers να είναι ευγνώμονες με τις 3060 γιατί προφανώς δεν χρειάζονται κάτι καλύτερο για τα UltraWide & 2Κ-4Κ τους.

    Έχει δίκιο ότι οι πράσινοι είναι μάστορες του marketing, μας ταΐζουν φύκια, για να μην εκφραστώ χειρότερα, και τους λέμε και ευχαριστώ.

  5. 21 minutes ago, panoc said:

    To μονο προβλημα που βρισκει ειναι οτι δε θα βρισκει κοψοχρονια μεταχειρισμενες καρτες.

    Ειναι πιτσιρικι οποτε να του θυμισουμε οτι η αγορα των μεταχειρισμενων δουλευε σχετικα καλα πριν τις mining λαλακιες. Ναι δεν εβρισκες καμμενες απο το mining καρτες στα 100 δολαρια, αλλα ουτε και μαυρη αγορα με τιμες στο διαολο.

     

    Η αγορα χρειαζεται διακριτο ρολο σε καρτες για pc και καρτες για mining, οποτε ειναι διακριτος ο ρολος σε καρτες για επαγγελματιες και καρτες για παιχνιδι.

    ΣΙγουρα το soft-mod δεν ειναι λυση αλλα ειναι λυση μονο για τη τρεχουσα γεννεα, θα δειξει κατα ποσο την ενδιαφερει την nvidia (που αφοδευσε αλλα λεμε τωρα) και την καθε nvidia το πως θα σχεδιασει την επομενη γενια.

    Μάλλον έχασες λίγο το θέμα.

    Γιατί να "τιμωρηθούν" όσοι gamers πήραν κάρτες αυτούς τους μήνες, σε κανονικές ή κερδοσκοπικές τιμές μου είναι αδιάφορο, για να παίζουν αλλά όταν δεν χρησιμοποιούν το PC να μην μπορούν να επωφεληθούν από την crypto-συγκυρία και να αποσβέσουν όσο μπορούν από την αξία των καρτών.

    Οι mining firms μπορούν να γράψουν μέχρι και custom bios αλλά οι gamers πλήττονται.

  6. 20 hours ago, ARMAGEDDON said:

    Όσο υπάρχουν ΜΑΑΑΑΑΚΕΣ που αγοράζουν κινητά 1000 + ευρώ θα υπάρχουν και αυτά !

     

    Ίσως αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές γιατί με αυτή την λογική υπάρχουν και αυτοί που τα δίνουν για Ηχοσυστήματα, για Τηλεοράσεις, για Αυτοκίνητα και βελτιώσεις, για ταξίδια στο Ντουμπάϊ κλπ

    Αυτός που έχει θα τα δώσει εκεί που του κάνει κέφι και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε είναι επιλήψιμο.

    Αυτοί που δεν τους περισσεύουν και κάνουν το ίδιο είναι το θέμα.

    • Like 2
  7. Διάβασα άρθρο σχετικά με την έλλειψη καρτών από nVidia μεριά και έλεγε οτι η Samsung αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης wafers/πρώτων υλών συν logistics.

    Όσο για την AMD, πέσαν όλα μαζεμένα, μερικά εκατομμύρια PS5, άλλα τόσα Xbox, βάλε επεξεργαστές 3000 & 5000, βάλε κάρτες γραφικών τι να πρωτοβγάλει και η TSMC δηλαδή.

    • Like 5
  8. Δηλαδή να καταστρέψει η AMD από το efficiency των νέων καρτών της, και να αποδίδουν σαν 580, γιατί αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από miners.  Κάνοντας αυτό δεν γίνεσαι intel. Τι άλλο θα ακούσουμε;

    • Like 1
  9. Αν η διαθεσιμότητα των AMD είναι καλή είναι πιθανό όσοι τότε είναι ακόμα σε preorder των nVidia να το σκεφτούν να αλλάξουν στρατόπεδο.

    Κρατάω επίσης στην αναφορά οτι δουλεύουν να παρουσιάσουν upscaler στο προσεχές μέλλον.

    • Like 1
  10. Είναι πιθανόν να έρθουν αργότερα αλλά θεωρώ πως σωστά κάνει με την τιμολόγηση αυτή την χρονική περίοδο.

    Πρέπει να εκμεταλλευτεί την περίοδο που έχει αδιαφιλονίκητα το καλύτερο προϊόν.

    Επιπλέον δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που σίγουρα θα έχει η νέα σειρά, δες το παράδειγμα της nVidia, οπότε είναι ένας τρόπος να τη κοντρολάρει μέχρι ένα σημείο.

    Άλλωστε μόλις υπάρξει μια ισορροπία προσφοράς ζήτησης θα αρχίσουν να μειώνονται οι τιμές όπως συμβαίνει από το 2017 με κάθε γενιά Ryzen.

    Όσοι θέλουν πάντα το καλύτερο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν γι'αυτό θα το κάνουν.

    • Like 3
  11. Με εξέπληξε ευχάριστα που δεν αυξήθηκε το TDP παρά τις φήμες. Τσιμπημένες οι τιμές αλλά αναμενόμενο.

    Άντε να έρθει ο Νοέμβρης να πάρουμε και εμείς Ryzen 3000 ?

    Επίσης Β3 @4Κ low 60s not bad amd  αν η τιμή είναι σωστή.

    • Like 3
  12. 49 minutes ago, jax7480 said:

    Και όπως είπα και σε άλλο thread, έγινε σφαγή. Σε 6 λεπτά ότι έφερε το μεγαλύτερο κατάστημα στη Νορβηγία, εξαφανίστηκε. Μιλάμε για πάνω από 100 κομμάτια σύνολο.

     

    Επόμενη παραλαβή στις 30 Σεπτέμβρη.

     

     

    Νομίζω είχες αναφέρει οτι θα κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος για τα έτοιμα συστήματά τους. Ισχύει;

     

    Πάντως ψιλο paper launch δείχνει να είναι με τόσο περιορισμένα στοκ και σταδιακή κυκλοφορία των μοντέλων μέχρι και σε ένα μήνα από του πρώτου μοντέλου.

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.