Jump to content

masteroidz

Premium Members
  • Posts

    641
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by masteroidz

  1. Μπράβο στην Intel που παίρνει κεφάλι και ελπίζουμε και μεις σε καμιά (οικονομική?) αναβάθμιση μέσα στο '22. Με τις κάρτες γραφικών τι θα κάνει;

     

    Η AMD με αυτή την αναντιστοιχία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης τυπωμένων δεν βρίσκω τον λόγο να απαντήσει με νέα σειρά. Θα βγάλει 2 μοντέλα ακόμα στην ήδη υπάρχουσα και θα ρίξει τις τιμές στα περσινά μοντέλα που ήδη της κοστίζουν (σχετικά) λιγότερο λόγω ωρίμανσης της τεχνολογίας.

  2. 1 hour ago, IOANNISTSA said:

    Ποιοι έχουν βγάλει λεφτά ?

    Πως έβγαλαν αυτά τα λεφτά ?

    Όταν κάποιοι βγάζουν λεφτά, ποιοι τα "χάνουν" αυτά τα λεφτά ?    

     

    Ακόμα και όσοι μπήκαν συντηρητικά πριν μερικούς μήνες έχουν βγάλει σεβαστά ποσά. Και αυτό θα γίνεται όσο υπάρχει κόσμος που βλέπει οτι υπάρχει (!?) ακόμα ευκαιρία στην αγορά και αγοράζει από τους προηγουμενους που βγάζουν σιγά σιγά κάποια κέρδη.

     

     

    43 minutes ago, gdp77 said:

     

    Όλοι μας, με τη διαρκή υποτίμηση των "εθνικών" νομισμάτων... Π.χ. το δολάριο καθώς η FED τυπώνει συνεχώς χρήμα (αέρα) υποτιμώντας την αξία του. Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια, ο πλανήτης "χρωστά" στους εξωγήινους....

     

    Υπεραπλουστευμένη λογική. Όταν τυπώνει μια Κεντρική Τράπεζα χρήμα, αυτό το δίνει σε κάποιους (κεντρική κυβέρνηση και τράπεζες) ως δάνειο για να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά. Αυτοί από τη σειρά τους αυξάνουν την ζητούμενη ποσότητα για προϊόντα και υπηρεσίες και ανεβάζουν τις τιμές που πληρώνουμε και μεις οι υπόλοιποι.

     

    Με έναν πληθωρισμό κολλημένο για χρόνια κάτω από το 3% όταν οι αποδόσεις των χρηματαγορών έχουν πιάσει ταβάνι, ε δε νομίζω οτι μας ληστέψανε κιόλας. Αντίθετα όταν υπάρχει διαρκής ανατίμηση της αξίας του νομίσματος (cryptocurrencies) πόσοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν πληρωμές σε αυτά;

    • Like 2
  3. 9 minutes ago, jimmyl said:

    Δημιουργουν κατι χειροτερο , αποπληθωρισμο ,  γιατι ποιος θα ξοδεψει ενα νομισμα που η αξια του συνεχως αυξανεται ; 

    Πληθωρισμος χρειαζεται να υπαρχει αλλα οχι σε ψηλα ποσοστα γυρω στο 2% , για να κινειται η οικονομια 

     

    Ακριβώς. Γιαυτό και το 2% είναι ο μεσοπρόσθεσμός στόχος της ΕΚΤ.

  4. Δεν θα βρίσκουμε ουτε λαμαρίνα για κουτί σε λίγο. Και μετά λένε πως τα κρυπτονομίσματα είναι η λύση στον πληθωρισμό...

     

    • Like 2
    • Haha 1
  5. Ας δούμε λίγο κάποια βασικά πράγματα όσον αφορά τα οικονομικά.

     

    Α) Για να θεωρηθεί ένα μέσο ως νόμισμα πρέπει να έχει και τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

    • Καθολικά αποδεκτό μέσο πληρωμών
    • Μέσο διατήρησης πλούτου
    • Μέσο μέτρησης αξιών

     

    Β) Οικονομική πολιτική = Νομισματική πολιτική + Δημοσιονομική πολιτική

     

    Νομισματική πολιτική* = Ρύθμιση των επιτοκίων + Τύπωμα χρήματος + Κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

    Δημοσιονομική πολιτική = Κρατικές δαπάνες, με ή χωρίς ουσία

     

    *Σήμερα οι χώρες της ΕΕ έχουν απολέσει το εργαλείο της νομισματικής πολιτικής και αυτή ασκείται από την ΕΚΤ με βάση το καταστατικό της.

     

    Γ) Η πρόκληση των κρυπτονομισμάτων

     

    - Είναι αποδεκτό μέσω πληρωμών; Μπορούν να γίνουν με νόμο όπως τα fiat νομίσματα;

     

    - Είναι μέσο διατήρησης πλούτου; Μπορεί να γίνει όταν έχει τέτοιες διακυμάνσεις;

     

    - Πόσο κάνει μια σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου 200gr; 0,000045264BTC αυτή την στιγμή. Αααα πολύ ακριβή είναι, στο Υ σουπερ μαρκετ την βρίσκω στα 0,0000452636BTC.

     

     

    - Αν κάποιος χάσει πρόσβαση στο master private key, πάει έχασε όλη του την περιουσία; Αν χάσει την αστυνομική του ταυτότητα απλά βγάζει μια άλλη.

     

    - Ποιος είναι διαμεσολαβητής στις συναλλαγές; Οι miners. Με ποιο τρόπο; Με χρήση τεχνολογίας. Που την βρίσκουν; Την αγοράζουν. Και αν δεν μπορούν να την βρουν; Και αν οι μεγάλοι κατασκευαστές δεν πουλάνε πλέον σε ιδιώτες ή σε μικρά πορτοφόλια; Θα πάμε από το "Γίνε η τράπεζά σου" στο "Έλα πάλι στην τράπεζά τους, με χειρότερους όρους".

     

    - Η μέθοδος mining του bitcoin αλλά και άλλων νομισμάτων απαιτούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Η αύξηση σε αυτή τη ζήτηση είναι εκθετική και δημιουργείται τεχνητά. Θα έχουμε αυτές τις ποσότητες στο διηνεκές;

     

    - ...

     

    Η λίστα είναι ατελείωτη. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να γράψω πως η απώλεια ελέγχου της οικονομικής πολιτικής από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις είναι απλά αυτοκτονική και μη εφικτή σε κανένα παράλληλο σύμπαν, σχεδόν ?

     

    Aν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να γλιτώσουμε από τον πληθωρισμό τότε κάτι πάει πολύ λάθος...

    • Like 3
  6. 1 hour ago, sdim said:
    • Οι συναλλαγές καταγράφονται με τρόπο που δεν είναι δυνατό να κρυφτεί κάποιος. Το ότι το bitcoin είναι ανώνυμο ισχύει μέχρι να γίνει κάποια επώνυμη συναλλαγή, π.χ. προς τράπεζα ή ανταλλακτήριο. Από την στιγμή που θα μαθευτεί η διεύθυνσή του, όλο το ιστορικό συναλλαγών θα είναι γνωστό. Αποθηκεύεται στο blockchain. 

     

    Δεν απαγορεύεται κάποιος να  έχει πολλά master private keys και να δημιουργεί όσες δημόσιες διευθύνσεις θέλει. Απόλυτη ανωνυμία δεν υπάρχει αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις δικλείδες του τραπεζικού συστήματος όσον αφορά την παρεμπόδιση των παράνομων δραστηριοτήτων.

     

    1 hour ago, sdim said:
    • Δεν υπάρχει πληθωρισμός λόγω ανεξέλεγκτου τυπώματος χρημάτων

     

    Υπάρχει κάτι χειρότερο, αποπληθωρισμός. Έχει αποδειχθεί πως ένας σταθερός μεσοπρόθεσμος δείκτης πληθωρισμού κοντά στο 2% είναι ευεργετικός για την οικονομία. Όταν υπάρχει αποπληθωρισμός, οι δαπάνες περιορίζονται σημαντικά και η οικονομία εν τέλει συρρικνώνεται. Ποιος κάνει ψώνια με κρυπτονομίσματα όταν η αξία τους αυξάνει με τρελούς ρυθμούς κάθε μέρα;

     

    • Like 2
    • Agree 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.