Jump to content

fuz10n

Premium Members
  • Posts

    1.458
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Review Comments posted by fuz10n

  1. για pla θα σου ελεγα να μη παρεις το pei sheet δεν ειναι αναγκη, αν και ειναι πολυ καλο και για pla. μπορεις να τυπωσεις και με χαρτοταινια και κολλα στικ μια χαρα. δοκιμασε το πρωτα ξερω γω.

     

    βαλε 45-50 τραπεζι και καμια 220 κεφαλη και προσεξε το πρωτο layer πολυ. πρεπει να πιασει σε ολες τις γωνιες καλα κατω, στην αναγκη ρυθμιζε το εν κινησει. βαλε και καμια 12ρια skirt outlines με 0 αποσταση και 3 υψος.

     

    παιζει ρολο και η ποιοτητα του pla, εγω πλεον παιρνω μονο καλα pla πχ prima select.

     

    μ αυτα που σου ανεφερα πλεον δεν εχω αποτυχιες στο pla ποτε. βλεπε φωτο.

     

    στο abs αρχιζουν τα γλεντια....

    1.jpg

    2.jpg

    • Agree 1
  2. 1 hour ago, sotiris said:

     

    Υπερβολή δεν είναι τα 5 tmc?

    Θέλω κι εγώ σιγά σιγά να το κάνω silent και να μετατρέψω το extruder σε bowden setup ώστε να μειώσω τη μάζα στο x axis.

     

    ειχα ξεκινησει με bowden, οταν πηγα σε direct ειδα το φως. καμια σχεση οι εκτυπωσεις. εχει ελαστικοτητα το filament και τα extrude-retract στο bowden δεν ειναι ακριβη με αποτελεσμα πολυ καθαρισμα του κομματιου μετα την εκτυπωση.

    • Like 1
  3. 5 hours ago, GregEl said:

    150 ευρώ; Νομίζω υπερβάλετε λίγο. 70 ευρώ hot-end, 40 τουλάχιστον για control board, 40 για τροφοδοτικό, έφτασα τα 150 χωρίς βηματικά, σκελετό και ρουλεμάν. Παρόλα αυτά ωραίος φαίνεται ο εκτυπωτής σας. Μπορείτε να μου πείτε από που αγοράσατε τα προφίλ αλουμινίου και πόσο περίπου; Είναι 40χ40 σωστά;

    ναι υπερεβαλλα ειναι η αληθεια. τα προφιλ οι οδηγοι και οι ντιζες και ισως καποια αλλα κομματακια γωνιες κλπ τα πηρα απο σκραπ κομματια στη δουλεια και τροφοδοτικο ειχα.

     

    τα ηλεκτρονικα παντως με λιγο υπομονη ebay ειναι παμφτηνα. 50 ολα τα μοτερ πχ και αλλα 100 ολα τα υπολοιπα στανταρ. αρντουινο και πλακετες ειναι στο ταληρο πλεον. ολοκληρο το extruder στα 7. ενδεικτικα. μιλαμε για κινεζικα τα παντα τι 70ε hot end :D

  4. μερα.

     

    κοιταξε. οι εκτυπωτες δεχονται κωδικα gcode ο οποιος προκυπτει απο τα διαφορα προγραμματα cuda simplify κλπ. που μετατρεπουν STL αρχεια (φαντασου τα σα solid 3dσχεδια αντικειμενων). εδω να αναφερω οτι η ποιοτητα του simplify λεγεται πως ειναι πολυ καλυτερη απο των δωρεαν, και φυσικα και μπορει να ισχυει διοτι ο gcode ειναι που κανει ολες τις κινησεις, ριχνει το υλικο με οτι ταχυτητα-θερμοτητα θελει και ανασηκωνει και υλικο σε διαδρομες. πολυ σημαντικη λοιπον η μεθοδος μετατροπης των stl σε gcode.

     

    απο κει και πισω ξεκινανε τα δυσκολα :D τα STL ειναι export απο ολα τα πασιγνωστα 3d προγραμματα. 3dstudio, blender, autocad, creo, proengineer, solidworks κλπ κλπ κλπ. χωρις βασικες γνωσεις ειναι δυσκολο. γι αρχη μπορεις να κατεβαζεις ετοιμα stl και να τα πειραζεις, παλι οχι και πολυ ευκολο. αρα ο 3dprinter θεωρητικα κανει τα παντα, δυστυχως περιοριζεσαι στο τι εχουν σχεδιασει ηδη αλλοι αν δε διατιθεσαι να μαθεις καποιο 3d προγραμμα.

     

    επισης με κανα 150 ευρω αμα πιανουν τα χερακια σας τον φτιαχνετε μια χαρα τον εκτυπωτη :D

     

     

    20160326_120057.jpg

    • Like 3
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.