Jump to content

dop

Premium Members
  • Posts

    126
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About dop

  • Γενέθλια 11/06/1982

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    USA
  • Επάγγελμα
    Parallel Freak

dop's Achievements

  1. dop

    #labxmas2014 day 10 gift 17

    Η ΙΒΜ έκανε το πρώτο single die dual-core CPU. Βέβαια η Rockwell το είχε κάνει το 1984: http://www.datasheetarchive.com/dl/Scans-055/DSAIH000103824.pdf
  2. Δοκίμασες τις άλλες; Μπορεί να έχει χαλάσει το ένα stick και να σου δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα.
  3. Τρέξε και κανένα πρόγραμμα να τσεκάρεις τη μνήμη σου καλού-κακού: MemTest86 - Download now! Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να πεθαίνει ο SATA controller, οπότε με ένα εξωτερικό κουτί με USB σύνδεση θα δεις τον δίσκο κανονικά.
  4. dop

    OUYA - Η νέα κονσόλα που θα φέρει τα πάνω κάτω;

    Το μόνον που μπορεί να πάει στραβά είναι τα παιχνίδια να είναι quick ports από tablets/smartphones - οπότε πάλι εδώ θα είμαστε να γκρινιάζουμε για αντίστοιχους λόγους που ένα παιχνίδι ported από κονσόλα σε PC είναι άθλιο.
  5. Πολλές φορές υπάρχει και το πρόβλημα της έλλειψης επικοινωνίας: πολλοί επιστήμονες αν και αρκετά καλοί ως άριστοι στο χώρο τους, έχουν προβλήματα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Έχουν καλές ιδέες οι οποίες δεν εκφράζονται σωστά ή λόγω της συμπεριφοράς τους αποτρέπουν συνεισφορές, συνεργασίες και πιθανώς χρηματοδότηση. Εν γένει πάντως στην Ελλάδα πάντα υπήρχε έλλειψη χρηματοδότησης και πρωτοβουλίας από πλευράς της πολιτείας. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι συγκεκριμένα κινήματα στα πανεπιστήμια αποτρέπουν συνεργασίες με εταιρίες καθώς και το ότι η ελληνική κοινωνία γενικά δεν υιοθετεί εύκολα νέες ιδέες, η καινοτομία στην Ελλάδα είναι μακριά από εκεί που θα έπρεπε. Έχουμε πολλούς επιστήμονες που κάτι κάνουν στο εξωτερικό - πολλοί από αυτούς έφυγαν επειδή ακριβώς χρειάζονταν ενίσχυση για να κάνουν το έργο τους. Όταν ήρθε η στιγμή να πάρω την απόφαση να καθίσω και να πολεμήσω στην Ελλάδα για να κάνω την έρευνα που θέλω, προτίμησα να φύγω. Αυτό μου επέτρεψε να ασχοληθώ απερίσπαστος με το αντικείμενο που τόσο ήθελα και να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας. Αν η πατρίδα μου μού προσέφερε κάτι αντίστοιχο, δεν θα υπήρχε λόγος να την εγκαταλείψω.
  6. BTW, αν κάποιος νομίζει ότι η ιδέα/εφεύρεση/συσκευή/whatever του είναι απίστευτη και χρειάζεται funding, υπάρχει και το kickstarter: Kickstarter
  7. Άμα θέλεις να κάνεις κάτι, η έλλειψη χρημάτων δε σε σταματά. Η γκρίνια είναι για αυτούς που στη ζωή τους δεν κάνουν τίποτα και τους φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν υπάρχει καμιά συνομωσία και κουραφέξαλα αν κανείς δεν θέλει την "εφεύρεση" κάποιου: είναι μπαρούφα, μη επαρκώς αναπτυγμένη, μη αποδεδειγμένη ή ο εφευρέτης δεν ξέρει να πουλάει τον εαυτό του. Για να επενδύσει κάποιος, πρέπει να δει κάποια πιθανότητα για να πάρει τουλάχιστον την επένδυσή του πίσω.
  8. Βρε τι βλέπουμε παρασκευιάτικα. Το ξέρω ότι είναι sexy να ξεμπροστιάζουμε την διεθνή επιστημονική κοινότητα και να λέμε "άχρηστοι είστε, δεν ξέρετε τίποτα και έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα", αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράματα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.