Jump to content

Oric

Premium Members
  • Posts

    1.701
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by Oric

  1. Είναι μάλλον "κουφό" να μείνει proprietary enterprise λειτουργικό σύστημα χωρίς σουίτα γραφείου. Μάλλον η IBM έχει ετοιμάσει κάτι δικό της, προφανώς κλειστό, που δουλεύει. Γιατί τα διάφορα libreoffice και openoffice, συγκρινόμενα με το office 365, άστο καλύτερα...

     

    • Like 1
  2. ...ενώ συγχρόνως, δηλαδή τις τελευταίες 4-5 μέρες, όλο και ξεφυτρώνουν βιντεάκια σε λινουξοκανάλια του YT, με τη χορηγία εκείνου του κινέζικου υποκατάστατου του Ms Office, δε θυμάμαι και πώς το λεν ακριβώς. Κοίτα κάτι συμπτώσεις...

  3. "Η ESET Research συμβουλεύει όλους τους κατόχους φορητών υπολογιστών Lenovo..." Όχι αλλωνών, μόνο Lenovo! Διότι οι άλλοι ξέρουν και φυλάγονται. Ενώ αυτοί εκεί στη Lenovo, τί άσχετοι ρε παιδί μου...

     

    • Haha 1
  4. πριν 17 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Χαζομάρες. Έχουν κρατήσει όλα τα τσιπς για τα εμβόλια 

     

    Δεν είναι αστείο και η έλλειψη δεν οφείλεται εκεί, αλλά αλλού. Πάντως, όλα αυτά τα biochip transponders και τα ingestible capsules και όλα τα παρόμοια είναι μεν ουδέτερα ιατρικά μέσα, αλλ' εγείρουν σημαντικές ενστάσεις, αφού το αποτέλεσμα της χρήσης τους εξαρτάται από το ποιος αναγκάζει ποιον να τα πάρει, για ποιο λόγο και με βάση ποια πολιτική ατζέντα, (όλα τελικά εξαρτώνται απ' αυτήν). 

    • Haha 2
  5. Εντάξει, 2€ το μήνα είναι πια! Εκατό γίγα. Το ίδιο και στη Microsoft. Φαντάζομαι το ίδιο και στα dropbox και box. Η μόνη εναλλακτική είναι η κάρτα μνήμης. Ας πούμε, 128 γίγα κοστίζουν γύρω στα 10-15€. Όχι κι άσχημα...

  6. πριν 5 ώρες, το μέλος slalom έγραψε:

    Ποιος εμποδιζει το PSU να εχει τετοια κυκλωματα?

     

     

    Οι EMI / RFI. Σχεδιαστικά σωστό είναι να παράγει ρεύμα το τροφοδοτικό και η τελική σταθεροποίηση να γίνεται ακριβώς εκεί που το ρεύμα καταναλώνεται. Εκτός αυτού, η σχεδίαση του τροφοδοτικού απλοποιείται πάρα πολύ μ' αυτόν τον τρόπο και ελευθερώνεται χώρος. Ακόμη, αργότερα, ας πούμε μετά από 20 χρόνια, όταν καταργηθούν οι δίσκοι 3,5 ιντσών, δεν θα υπάρχει καν λόγος για 12V. Τάση 5V θα αρκεί για όλα. 

  7. πριν 16 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Είσαι σίγουρος για αυτό; Γιατί το τροφοδοτικό "παράγει" 24/7 αυτές τις τάσεις και η μητρική όχι;

     

    Διότι στο τροφοδοτικό χρησιμοποιούνται μετασχηματιστές γι' αυτήν την δουλειά, ενώ επάνω στο motherboard το ρόλο του υποβιβασμού της τάσης, της σταθεροποίησης σε χαμηλότερη τάση, θα την κάνουν ημιαγωγοί, πολύ πιο "καθαρά" και "πράσινα" και με χαμηλότερο κόστος. Τα επαγωγικά και χωρητικά εξαρτήματα είναι σχεδιαστικός πονοκέφαλος. (Η "οικολογική εξοικονόμηση ενέργειας" έχει πάρει διαστάσεις μαζικής υστερίας στις ΗΠΑ).  Έτσι, οι sata δίσκοι, που εν προκειμένω μας ενδιαφέρουν στους υπολογιστές desktop, θα παίρνουν ρεύμα από το motherboard. Οι κατασκευαστές έχουν αντιρρήσεις γιατί ξεβολεύονται (και φοβούνται και μην κάτσει στοκ).

     

    Ήδη έχει έτοιμο μοντέλο η Asrock. Προσωπικά, το θεωρώ δεδομένο ότι το παλαιό πρότυπο μετράει μέρες.

  8. Εμ τί να σου κάνουν οι αθρώποι! Πάει ο άλλος και παραγγέλνει 3090 με κούριερ. Πού πα' ρε φίλε, πας καλά; Άμα θε 3090 να πάρεις το αεροπλάνο και να πα να την πάρεις μόνος σου. Την πληρώνεις όσο μισή φρεγάτα και κωλώνεις για δυό εισιτήρια; Ε δηλαδή... 

    • Like 1
    • Haha 4
  9. Παράθεση

    Αλλά η συμφωνία κατασκευής λέγεται ότι υπερβαίνει και αυτό, με την TSMC να λαμβάνει παραγγελίες για επεξεργαστές Core i3 της Intel με λιθογραφία 5 nm, κάτι που στα fabs της Intel θα απαιτηθούν χρόνια για να γίνει εφικτό.

    Όλη η παρακμή της Δύσης με δυό λόγια.

    • Like 1
  10. πριν 4 ώρες, το μέλος DeSeRTeR έγραψε:

    Αγαπητέ Griga η συντήρηση που χρειάζονται τα Windows για να συνεχίζουν να δουλεύουν όπως πρέπει είναι τουλάχιστον απαγορευτική σε χρόνο… Επίσης έκανα παρουσίαση πριν 2 μήνες σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και ένα laptop της κακιάς ώρας που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω έκανε REBOOT πανω στο Presentation γιατί λέει οτι δεν μπορούσε να περιμένει άλλο μετά απο τις απανωτές αναβολές που είχε φάει απο το χρήστη… Ρε πάτε καλα ? Τι ερασιτεχνισμοί είναι αυτοί ? Αναγκάστηκα να φτιάξω ενα Custom Solution επειδή είμαι και δικτυάς εκτός όλων των άλλων η οποία δουλεύει και έκοψα μια για πάντα τα Updates… Όπως καταλαβαίνετε όμως αυτές οι Advanced λύσεις δεν ειναι για τον μέσο χρήστη… Ας λύσουν πρώτα τα First World problems εκεί στην Microsoft και μετά βλέπουμε … 

     

    Είσαι τόσο advanced που αδυνατώ να σε παρακολουθήσω. Αλλά μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα. Αύριο θα κάνω ένα τηλεφωνηματάκι στον Satya να του πω να φτιάξουν ένα συγκεντρωτήρι ρυθμίσεων για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Μάλιστα, του βρήκα και όνομα. Θα του πω να το ονομάσουν windows mobility center. Το ίδιο έκανα μόλις τώρα με τον μπαρμπα Τίμ, και μου είπε πως κάτι έχουν υπ' όψη να φτιάξουν και όλο το αναβάλλουν. Δέχονται έντονο ανταγωνισμό από το Parallels toolbox, που είναι τώρα στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει όταν ξαναπάρουμε το Euro, σε καμιά 15ριά χρόνια δηλαδή. Λίγη υπομονή χρειάζεται κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. 

    • Like 2
  11. Facts:

    1. To 99.999999% των πελατών της Apple δεν ενδιαφέρεται για τις εφαρμογές αυτής της πλατφόρμας, που παράγονται από τρίτους κατασκευαστές. Με την εξαίρεση, ίσως, του photoshop.

    2. Οι υπολογιστές της Apple -περί αυτών πρόκειται- πωλούνται ως προϊόντα πολυτελείας, και όχι ως χρηστικά, ή επαγγελματικά εργαλεία. Αν κάποιος παραβλέψει τη γκάμα των τεσσάρων, Dell - HPE - Lenovo - Fujitsu, για να πάρει Apple για την επιχείρησή του, δεν είναι επαγγελματίας, είναι κάτι άλλο - να μην πω καμιά βαρειά κουβέντα.

    3. Η απαγκίστρωση της Apple από οποιονδήποτε κατασκευαστή chip είναι ένα ακόμη βήμα προς την τεχνολογική της ανεξαρτητοποίηση, κι αυτό το τελευταίο είναι σημασίας ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑΣ. Και η Apple έχει τα λεφτά, πλέον, για να το κάνει αυτό. Η τεχνολογική αδυναμία της Intel ήταν απλώς η αφορμή.

    • Like 4
  12. Μία ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Η άποψή μου είναι ότι η μετάβαση σε arm είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τη μετάβαση του 2005.

     

    Συμφωνώ. Κι αυτή τους η ανακοίνωση μάλλον σημαίνει πως ο final xcode για ARM είναι ήδη έτοιμος.

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.