Jump to content

Oric

Premium Members
 • Content Count

  1,302
 • Joined

 • Last visited

About Oric

 • Rank
  Registered User

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Φυσικά θα δουλέψει. Προσέξτε μόνον την πολικότητα. Ο ακροδέκτης του σήματος είναι ο κάτω.
 2. Ένα πλακετάκι με bracket σαν αυτά χρειάζεται όντως τροφοδοσία 5V για να δουλέψει το τσιπ που μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε οπτικό. Αν είστε λίγο κατσαβιδάκιας, δείτε εδώ πώς μπορείτε να πάρετε 5V από θύρα USB.
 3. https://www.e-lenovo.gr/lenovo-ideapad-s540-14-premium-fullhd-i5-8gb-ssd256-w10-mineralgrey-ultrathin.html 14άρι, λεπτό και τριανταφυλλένιο, ελαφρύ και γρήγορο, full HD και με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Δικηγορίνα είναι η γυναίκα, όχι φοιτήτρια. Συν μια 27άρα full HD συνδεδεμένη με HDMI. Όταν το θέλει on the go, χραπ το αποσυνδέει και φεύγει στη στιγμή. Χωρίς άλλα καλώδια, πλην της εξ. οθόνης και του ρεύματος. Κι αν δεν έχει, να πάρει κι έναν ασύρματο ink tank, να τυπώνει ό,τι θέλει χωρίς να τη ληστεύουν για τα μελάνια...
 4. Ο ταχύτερος επεξεργαστής που μπορεί να μπει σ' αυτόν τον υπολογιστή είναι ο i7-3770k, αλλά δεν είναι σημαντικά ταχύτερος του παρόντος επεξεργαστή, οπότε δεν δικαιολογείται το κόστος του. Προτείνω αποκλειστικά GPU rendering με νέα κάρτα, κατά προτίμηση μια RX-580 ή RTX2060 (μ' αυτήν τη σειρά προτίμησης).
 5. Προσπαθείς να πας Κάιρο μέσω Βλαδιβοστόκ. Πάρε τα mp3 και κάνε τα wave και γράψε τα σε CD στον υπολογιστή, και δώστης της γυναίκας να παίξει CD. Τόσο δύσκολο είναι;
 6. Μη σώσουν και μάθουν. Και γνωρίζω (από δεύτερο χέρι) πως δεν τους ενδιαφέρει κιόλας. Αλλ' αυτό δεν είναι σοβαρός λόγος για να ακούν τα παιδιά της μιζέριας το χαβά απ' αυτά τα άθλια πλαστικόκουτα, που στο κάτω της γραφής δεν είναι φτιαγμένα γι' αυτήν τη δουλειά. Η πρώτη σου επιλογή θα πρέπει να είναι αυτά εδώ. 320€ το ζεύγος από τον Thomann, παραπάνω από ελληνικό μαγαζί, οκ. Αλλά με αυτά, τα παιδιά θα ακούν σωστά. Όσον αφορά τη σύνδεση, επειδή τα καλώδια είναι ευάλωτα σε βανδαλισμούς και επιρρεπή σε βλάβες, χρειάζεσαι έναν δέκτη bluetooth που θα βγάζει στέρεο line σήμα που μπορεί να οδηγήσει οποιοδήποτε ενεργό ή αυτενισχυόμενο ηχείο, ή την auxiliary είσοδο οποιουδήποτε ενισχυτή. Αν ο υπολογιστής δεν έχει ελεγκτή bluetooth, μπορεί να αποκτήσει ένα dongle, ή η δουλειά να γίνεται από smart phone. Άλλη καλή επιλογή είναι η ηχομπάρα, κατά προτίμηση χωρίς υπογούφερ, όχι κινεζιά και όχι πολύ φθηνή. Διότι το υπογούφερ θα τοποθετηθεί με τον ελάχιστο δυνατό κόπο, δηλαδή στο δάπεδο, θα φάει καναδυό κλωτσιές και στην τρίτη θα το πει το ποίημα. Bluetooth ηχομπάρα. Ασύρματα έτσι κι αλλιώς. Μπαίνουμε στο 2020 πια. Και κάτι ακόμα: Έχουν λεφτά.
 7. Αν έχεις linux, καιρός να αναβαθμίσεις σε windows 10!
 8. Αν έχεις αναβαθμίσει στην έκδοση 1903, καλόν είναι να το ενημερώσεις το bios. Αν είσαι ακόμα με την περυσινή έκδοση των windows, περίμενε τη 19H2.
 9. Η μνήμη δεν είναι πλέον ακριβή, όπως ήταν προ διετίας. Αν περισσεύει, δεν ξινίζει, (όπως το φαΐ στο ψυγείο). Υπάρχει κόσμος που παίρνει υπολογιστή με i5-8500 "για να είναι γρήγορος", όπου ο γρήγορος υπολογιστής έχει 4GB ram και μηχανικό δίσκο 1 τέρα. κλπ. ...
 10. Μα το έγραψα ήδη. Κατά προεπιλογήν και κατά την αντιγραφή αρχείων, τα windows αξιοποιούν τη διαθέσιμη ram ως ενδιάμεση μνήμη, δηλαδή ως cache. Μόνον όταν εξαντληθεί, δηλαδή όταν "γεμίσει" η διαθέσιμη ram, τότε το transfer rate μειώνεται σ' αυτό που υποστηρίζει το πιο αργό από τα δύο μέσα. Και γι' αυτό, όσο πιο ευρύχωρη ram, τόσο το καλύτερο. Βέβαια, εξαρτάται και από τον όγκο των μεταφερομένων δεδομένων. Αν πρέπει να αντιγράψεις 100 γίγα, αναγκαστικά θα περιμένεις, (εκτός αν η αντιγραφή γίνεται σε server που έχει μεγάλη διαθέσιμη ram και δεν είναι και πολύ απασχολημένος, αλλά αυτό δεν αφορά τους οικιακούς χρήστες). Αν όμως έχεις προς αντιγραφή 15 γίγα σε υπολογιστή με 32GB ram, όπου πιθανότατα η μισή θα είναι διαθέσιμη, η αντιγραφή θα γίνει προς τη ram με πολύ μεγάλη ταχύτητα (όση επιτρέπει το μέσο προέλευσης, που αν είναι ssd, θα γίνει με ρυθμό της τάξης των 350-400MB/sec), και όταν ολοκληρωθεί η αντιγραφή στη ram, μετά το σύστημα αναλαμβάνει την εγγραφή τους στο μέσο προορισμού αυτόματα, ενώ εσύ ασχολείσαι με κάτι άλλο. Ό,τι κάνει η dedicated cache δηλαδή. Να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό. Η παραπάνω λειτουργία υποστηρίζεται και στα τρία σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, και στα windows, και στο linux και στο macos.
 11. Βάλτε 16 ή 32GB ram. Τα ίδια λεφτά θα κοστίσει πάνω-κάτω και δεν θα κάνει μόνο caching, αλλά θα είναι διαθέσιμη και σε όλο το υπόλοιπο σύστημα.
 12. Πάρτε ένα κουτί με διάτρητο πλαϊνό καπάκι, να ανασαίνει η κάρτα... https://www.skroutz.gr/s/7528328/Aerocool-Aero-500-White.html
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.