Jump to content

wolfmandim

Premium Members
  • Posts

    104
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by wolfmandim

  1. 16 ώρες πριν, το μέλος Matia έγραψε:

    Το πιο πιθανό είναι να έχει θέμα ο 990, μια πολύ μικρή πιθανότητα να φταίει το bios της gigabyte αλλά όπως είπες το δοκίμασες και σε άλλη μητρική, Asrock αν θυμάμαι καλά. Για μένα άρχισε διαδικασία RMA.

    Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω την απόδειξη αγοράς. Κάπου κι εγώ πιστεύω ότι ο δίσκος πρέπει να είναι το θέμα. Ίσως επειδή είναι νέο προϊόν να βγει κάποιος driver και να διορθώσει το πρόβλημα.

  2. Έχω κάποια νεότερα. Άλλαξα στο Bios το CSM Support se Enable. Τότε εμφανίσθηκαν ως δια μαγείας ο 990 στα Boot Priorities.

    Προσπάθησα με διάφορους τρόπους να εγκαταστήσω τα Windows 11 στον 990, αλλά η εγκατάσταση σταματούσε στη μέση κι επέστρεφε στην αρχική οθόνη του setup.

    Προσπάθησα επίσης να κάνω Migrate OS από τον 970 στον 900 μέσω EaseUS Partition Master. Μόλις δήλωνα τον 990 σαν Boot#1 δίσκο μου έβγαινε μήνυμα ότι είναι αδύνατο να μπουτάρει κι ότι έπρεπε να δηλώσω άλλο δίσκο.

    Ιδέες και γνώμες καλοδεχούμενες.

  3. 7 ώρες πριν, το μέλος Matia έγραψε:

    Είναι πιθανό να είναι θέμα συμβατότητας, bios ή και του controller της samsung . Μπορείς αν θες να "παίξεις" λίγο, να δοκιμάσεις να τον αφήσεις μόνο του τον σκληρό και να μπουτάρεις με το uefi usb setup των win11 και εκεί που σου εμφανίζει τον σκληρό για να κάνεις install να διαλέξεις load driver πρώτα και να βάλεις τους drivers της motherboard, λογικά είναι ο φάκελος nonvmd. Στο boot priorities δεν θα στον εμφανίσει πάντως αν δεν γίνει εγκατάσταση πρώτα ώστε να ενημερωθεί ο windows boot manager.  Αφού έχεις σκληρό πάντως να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα περίμενε απάντηση από τα support της samsung ή και της gigabyte αν άνοιξες και εκεί κάποιο ticket.

    Μια και δεν είχα τι να κάνω έβγαλα τον 970 κι άφησα μόνο του τον 990 - κάνοντας κατόπιν εγκατάσταση των Windows 11 στον 990.

    Τζίφος... ο υπολογιστής δεν έκανε booting, αλλά ξαναγύριζε στο αρχικό setup από το USB. Μπήκα στο Bios και διαπίστωσα ότι ο 990 δεν υπάρχει στα Boot Priorities.

    Αναγκάσθηκα να ξαναβάλω τον 970 σαν δίσκο συστήματος!

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!

  4. 26 λεπτά πριν, το μέλος Matia έγραψε:

    Είναι πιθανό να είναι θέμα συμβατότητας, bios ή και του controller της samsung . Μπορείς αν θες να "παίξεις" λίγο, να δοκιμάσεις να τον αφήσεις μόνο του τον σκληρό και να μπουτάρεις με το uefi usb setup των win11 και εκεί που σου εμφανίζει τον σκληρό για να κάνεις install να διαλέξεις load driver πρώτα και να βάλεις τους drivers της motherboard, λογικά είναι ο φάκελος nonvmd. Στο boot priorities δεν θα στον εμφανίσει πάντως αν δεν γίνει εγκατάσταση πρώτα ώστε να ενημερωθεί ο windows boot manager.  Αφού έχεις σκληρό πάντως να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα περίμενε απάντηση από τα support της samsung ή και της gigabyte αν άνοιξες και εκεί κάποιο ticket.

    Μάλλον θα καθίσω να περιμένω. Έχω βαρεθεί να κάνω installations από την αρχή.

    Θα κάνω όμως κι ένα ticket στη Gigabyte μήπως βγει άκρη με update...

    • Like 1
    • Agree 1
  5. 31 λεπτά πριν, το μέλος Matia έγραψε:

    @wolfmandim Αφού και ο άλλος που έχει θέμα απ΄οτι είδα έχει παρόμοια motherboard μάλλον θα πρέπει να περιμένεις κανένα bios update. Υπάρχει και η περίπτωση να έχει αφήσει η gigabyte enabled by default τη ρύθμιση για raid (VMD λέγεται το μενού στη δικιά σου) και να έχουν κάτσει οι δίσκοι πίσω από τον raid controller ο οποίος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μην αναγνωρίζει τον 990 χωρίς κάποιο update. Πρόσεξε όμως αν όντως ισχύει αυτό και κάνεις αλλαγές κλπ μπορεί να μην μπορείς να μπείς στα windows που έχεις ήδη στον 970. Δεν βγάζεις κανένα screenshot από το bios/settings/io ports/ NVME Configuration - Sata Configuration και VMD Setup menu?

    Σε SATA δεν υπάρχει κάτι. Ρίξε μια ματιά στα συνημμένα.

    IMG_0827.JPG

    IMG_0828.JPG

  6. 10 ώρες πριν, το μέλος TopCLR έγραψε:

    Για το ότι δεν βλέπει τον δίσκο το Samsung Magician, μήπως πρέπει να το αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση (μιας και ο 990 pro είναι πρόσφατος δίσκος); Στην εικόνα του Magician φαίνεται κάτω αριστερά ένα κουμπί "Update".

     

    Στο πρώτο σου ποστ έχεις τον δίσκο φορμαρισμένο σε MBR και με ορισμένο γράμμα (σύμφωνα με τα γραφόμενά σου). Στο τελευταίο ποστ τον δείχνεις σε GPT αλλά στην διαχείριση δίσκων φαίνεται "Unallocated" (Μη εκχωρημένος), δεν έχεις δημιουργήσει partition. Μήπως φταίει αυτό που δεν βγαίνει στο boot priority.

    Σε άλλα BIOS (δεν έχω εμπειρία σε Gigabyte) υπάρχει και επιλογή "Hard Disk BBS priorities" (κάπως έτσι) όπου επιλέγεις ποιος από τους (φυσικούς) δίσκους θα εμφανίζεται στην λίστα των συσκευών εκκίνησης (Hard disk, Optical disk, USB κτλ.). Μήπως υπάρχει και στο δικό σου κάτι αντίστοιχο;

     

    Έχω μια απορία. Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις να καταφέρεις; Όταν λες "και δεν μπορεί να γίνει system disk.":

    α) Θέλεις να "μεταφέρεις" (migration) τα Windows από τον 970 EVO στον νέο 990 Pro; - Δοκίμασες με κάποιο εργαλείο και δεν βλέπει τον δίσκο;

    β) Θέλεις να εγκαταστήσεις νέο λειτουργικό στον 990 Pro; - Δοκίμασες να αποσυνδέσεις όλους τους δίσκους και να εγκαταστήσεις τα Windows;

    γ) Θέλεις να στήσεις dual boot (δύο δίσκοι με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα); - Δοκίμασες εγκατάσταση Windows και δεν βλέπει τον δίσκο;

     

     

    Έχω κατεβάσει την τελευταία αναβάθμιση του Magician (δες screenshot).

    Να τα πάρω πάλι από την αρχή... Ο δίσκος προοριζόταν για εγκατάσταση των Windows 11 Pro στο νέο υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια του setup επιλέχθηκε για εγκατάσταση και μετά το reboot ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ. Ξανά από την αρχή, δεύτερη προσπάθεια, μια από τα ίδια. Αναγκάσθηκα λοιπόν να κάνω την εγκατάσταση σε άλλο SSD (Samsung 970) με το σκοπό να κάνω migration στον 990 όταν κι εφόσον λυθεί το πρόβλημα.

    Στο Bios δεν υπάρχει καμία λίστα επιλογής πέρα από τον 970. Με τα partitions δεν το κατέχω και πολύ το θέμα, φαντάζομαι όμως ότι θα τα δημιουργούσε κατά τη διάρκεια του αρχικού setup.

    Screenshot 2023-01-02 110131.png

  7. 12 ώρες πριν, το μέλος p55 έγραψε:

     

    Σόρρυ αλλά εγώ διάβασα ότι...

     

     

     

    Δες στη διαχείριση συσκευών μήπως λείπει κανένας driver. Κατέβασε ότι έχει σχέση  με Chipset από την Gigabyte αν και μάλλον το έχεις κάνει αλλά άνθρωποι είμαστε όλο και κάτι μπορεί να μας ξεφύγει.

     

     

    Εναλλακτικά πας στη διαχείριση συσκευών > Ελεγκτές αποθήκευσης (storage controllers)  > στον  990 Pro > δεξί κλικ ενημέρωση προγράμματος οδήγησης  > αναζήτηση στον υπολογιστή μου > Επιλογή  από λίστα προγραμμάτων οδήγησης του υπολογιστή μου > τυπικός ελεγκτής NVMe.

    Δες εδώ...

     

      Hide contents

     

    1927093305_.png.5d478a0dcd4a476f2c214b67a454b1ba.png

     

    843216219_2.png.6cc89e34f4482c6da9d21be159a37c81.png

     

    345273378_3.png.8f290a46ccef45c0677a907be2917e6b.png

     

     

     

     

    Κάποια @#^&# ρύθμιση στο  BIOS μάλλον ευθύνεται για αυτό.

    Αν έβαζες optimized  defaults μήπως για αρχή ;

     

    Τα δοκίμασα όλα όσα προτείνεις φίλε μου.

    Έκανα και optimized  defaults στο Bios χωρίς αποτέλεσμα. Απλά αναφέρω ότι έχουν δοκιμασθεί δυο διαφορετικές μητρικές.

    Ο δίσκος έχει διαμορφωθεί σε NTFS και GPT.

    Έχω ποστάρει την Samsung και είδα ότι υπάρχει κι άλλος με παρόμοιο θέμα...

  8. Εγκατέστησα τον δίσκο στη μητρική Gigabyte Aorus Elite AX DDR5 (εγκατεστημένη και η τελευταία αναβάθμιση του BIOS/UEFI).

    Ο δίσκος παρ' ότι φαίνεται στο This PC των Windows 11 (σαν MBR, initiated και με drive letter) δεν φαίνεται στο UEFI (Boot Priorities) της μητρικής και δεν μπορεί να γίνει system disk.

    Επίσης δεν φαίνεται και στο Samsung Magician. Drivers δεν υπάρχουν στο site της Samsung, μάλλον γιατί είναι σχετικά καινούριος SSD.

    Έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω λύση.

    Καμμία καλή ιδέα;

     

    Disk Management.png

  9. Προσπαθώ να κάνω clean install σε Win7 Ultimate. Εχω κάψει το iso σε DVD κι άλλαξα το boot sequence στο BIOS σε cd-rom. Παρ' όλα αυτά όταν ο υπολογιστής μπουτάρει μου γράφει "Boot from CD-Rom" αλλά δεν μου βγάζει "Press any key to continue" όπως συνέβαινε πάντα στις αναβαθμίσεις λογισμικών. Αντ' αυτού με βγάζει κατευθείαν στον σκληρό. Μπορεί κανείς να δώσει τα φώτα του;

    ΥΓ1. Εχω Vista Ultimate.

    ΥΓ2. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το ότι έχω δύο DVD Sata players εγκατεστημένα;

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.