Jump to content

amdnikos

Premium Members
  • Posts

    734
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by amdnikos

  1. πριν 10 λεπτά, το μέλος cna έγραψε:

    Ε, πας γυρεύοντας!!! Ποιος μωρέ πάει και βαράει like στον εαυτό του; Μετά παραπονιέσαι που σε βάζουν στην ίδια κατηγορία με τον άλλον. Ο ένας με το σούπερ-ντούπερ-μαμεί-και-δέρνει μηχάνημα και ο άλλος με τα τόσο-σούπερ-ντούπερ-γουάου-σχόλια-που-δεν-μπορώ-από-το-να-μην-πατήσω-like-στον-εαυτό-μου.

    Ερμ, προφανως και τρολαρω.. Ουδεμία σχέση με τον Χριστό.

    • Like 1
  2. πριν 1 ώρα, το μέλος Trexx έγραψε:

     

    Είναι αληθινά τα screenshots? Kαι γιατί σε κάθε ποστ σου σε αυτό το θέμα κάνει πάντα like κάποιος amdnikos? :)

    Είναι το δεύτερο account μου. Problem και με αυτό? :hehe:

    • Like 1
  3. πριν 1 λεπτό, το μέλος Dj_ALeX έγραψε:

    Έπιασες δουλειά πάλι... και έλεγα που είναι αυτό το παιδί! :hehe: 

    @amdnikos Κατάλαβα τι θέλει να πεί ο gomarakos :p απλά το όλο ζήτημα έγκειται στο 4Κ60fps! Το ξέρω οτι θα το παίξουν και κατώτερες κάρτες, σε άλλες αναλύσεις φυσικά!

    Βρε συ... Κλασικό beat em up είναι...  Οποιαδήποτε κάρτα, δυναμικής 7970 και πάνω, τάπα θα το πηγαίνει 4κ60fps. 2 set κιλότες να κουνιούνται έχει το game, με στατικό backround και συννεφα της κακιάς ώρας. Και unreal 15 να είχε, τα games του είδους, δεν έχουν απαιτήσεις σε gpu power. Ίσως πιο απαιτητικό να είναι ένα pro/fifa από οποιοδήποτε beat em up. Τα πολύγωνα που έχει να κάνει render, είναι δραματικά λιγότερα από οποιοδήποτε άλλο είδος παιχνιδιού. (με εξαίρεση old school side scroling games. Τώρα ότι η 1080 παίζει 4κ60fps ένα beat em up το βλέπω φυσιολογικοτατο, και άντε να παίζει και ο πυρήνας της ένα load της τάξης του 15-20% και αυτό σε χαμηλά clocks.

  4. πριν 1 λεπτό, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

    τι θέλει να πει ο ποιητής : έχουν βάλει tess και εκτός map σε άλλο σύμπαν παραδίπλα μόνο και μόνο για να τρέχει στις πράσινες με περισσότερα fps  !

    :hehe:

    • Like 1
  5. πριν 7 λεπτά, το μέλος Dj_ALeX έγραψε:

    Το gameplay footage είναι τραβηγμένο σε 4Κ60fps! Δοκίμασε (μόλις βγεί), με την 660 να το τρέξεις... Επίσης είναι Nvidia Pascal optimized με την χρήση της νέας UE4, και μιάς και είναι το 1ό Tekken που έρχεται επίσημα στο PC είπα να το ποστάρω εδώ να το δούμε παρεούλα! ;) 

    Αυτό που προσπαθεί να σουτ πει ο γομαρος είναι, ότι το game είναι απλά ένα beat 'em up game. Unreal 5 να είχε ναι θα επαιζε και με μια 660 στα 60fps. Για τα 4κ δε παίρνω όρκο αλλά σε 1080, 2,5κ είναι σιγουρακι.

    • Like 1
  6. πριν 3 ώρες, το μέλος koukoubetses έγραψε:

    αν ρυθμιστουν σωστα οι ανεμιστήρες,ειναι πιο δροσερη καρτα,απο το wattman,δεν μπορεσα,τους ρυμισα να "ακολουθουν"την θερμοκρασια,με το msi afterburner.αν ξερει καποιος πως γινετε από wattman να μου πει.

    20160915_091936.jpg

    20160915_091957.jpg

    20160915_092038.jpg

     

    Untitled20.png

    Εμπειρικα και μόνο, άσε default τους ανεμιστήρες. Έχω πάρει ουκ ολίγες φορές fan στο χέρι κατά το παρελθόν, προσπαθώντας να κερδίσω 10 βαθμούς θερμοκρασία. Ο πυρήνας δε νιώθει, δε θα έλεγα το ίδιο όμως και για τους ανεμιστήρες.

    • Like 1
  7. πριν 1 ώρα, το μέλος a4dtm έγραψε:

    Για να ακουστει πρεπει η καρτα να εχει υψηλα ρολογια στον πυρηνα και να εχει και μεγαλη χρηση. Τα fps ναι πρεπει να ειναι σε τριψημια νουμερα. Το μονο που με ανησυχει ειναι μηπως αυτος ο ηχος μεγαλωσει με τον καιρο.

    Οχι δεν ειναι καποιο ειδος βλαβης για να γινεται και πιο εντονο, αυτο που ακους θα το ακους για οσο εχεις τη καρτα. Κρατα τη καρτα σου στα fps που υποστηριζει η οθονη σου, ακα 60hz/fps. Ειναι καλυτερο για την καρτα σου μιας και δεν ανεβαζει τις ιδιες θερμοκρασιες, δεν θα ακους το οποιο coil whine και τελος θα καις και αρκετα λιγοτερο ρευμα.

  8. Μία ώρα πριν, το μέλος a4dtm έγραψε:

    Ειναι λογος για να ψαχνομαι με εγγυησεις ή θεωρειται κατι φυσιολογικο απο τις εταιριες κατασκευης καρτων? παντως δεν ειναι ενοχλητικο για να ειμαι ειλικρινης. Πρεπει να βαλω το αυτι μου στο tower για να το ακουσω

    Τεινει όπως σου έγραψα πιο πάνω υπό προϋποθέσεις, να είναι κάτι το φυσιολογικό. Να φανταστώ ότι τις στιγμές που το ακούς έχεις τριψηφιο αριθμό fps? Το θέμα  εγγύηση είναι πάλι  σχετικό. Μπορεί αυτή που θα πάρεις να ακούγεται λίγο περισσότερο η λίγο λιγότερο σε σημείο που δεν μπορείς να αντιληφθείς. Από την άλλη αν το πρόβλημα είναι τόσο μικρο όπως λες, που για να το ακούσεις θα πρέπει να στήσεις αυτί στο tower, και με δεδομένο όταν παίζεις έχεις καποια σχετική ένταση είτε από τα ηχεία σου είτε από ακουστικά, μην ασχοληθείς καθόλου. 

  9. πριν 40 λεπτά, το μέλος a4dtm έγραψε:

    Δοκιμασα τους 16.9.1 hotfix και προσεξα οτι διορθωθηκε αυτο το προβλημα. Δηλαδη τωρα ανεβαινουν κανονικα τα ρολογια του πυρηνα, φυσικα ο επεξεργαστης βαραει υπερωριες γιατι οντως ειναι μικρος για τα δεδομενα της καρτας. Αυτο που προσεξα ομως (μετα απο επισημανση ενος μελους) ειναι ενα μικρο κροταλισμα της καρτας οταν και μονο οταν δουλευει στο full load το οποιο δεν προερχεται απο τους ανεμηστηρες της δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα ειναι ενας ηχος που κανει οταν περναει απο καπου ρευμα με μεγαλη ταση (δεν ξερω αν το περιγραφω σωστα). Μοιαζει πολυ η χροια του κροταλισματος αυτου με τον ηχο που κανουν καμια φορα οι μετασχηματιστες στις κολωνες της δεη που εχουν υψηλη ταση.

     

    Ειναι coil whine. 

     Τολμω να πω οτι υπαρχει λιγο πολυ σε ολες τις καρτες, σε καποιες πιο εντονο σε καποιες οχι . Οποιος σου πει οτι δεν εχει ισως εχει μεγαλωσει και δεν το ακουει. (οπως εγω καλη ωρα) :hehe: Το ακους για τα καλα ομως σε περιπτωσεις που ψαχνεις να δεις 345454534534fps με vsync προφανως disabled κυριος σε intro video/settings παιχνιδιων(ειναι ενας απο τους λογους που σου προτεινα 2 ποστ πανω να παιζεις με vsync enabled)

  10. πριν 3 λεπτά, το μέλος a4dtm έγραψε:

    Λεω πεσμενα fps γιατι εβλεπα ορισμενες φορες μεσα στο παιχνιδι κατω απο 60 fps σε αναλυση 1280χ1024 που για τα δεδομενα της καρτας πιστευ ειναι λιγα fps. Η αλλαγη που εκανα ειναι mobo, cpu ram και gpu δηλαδη ολο το pc σχεδον και απλα μου φανηκε παραξενο που η καρτα δεν σηκωνε ρολογια στον πυρηνα. Αλλα παιχνιδια δεν εχω βαλει ακομα για να δω τι συμπεριφορα εχει αλλα αφου μετα απο ενα unigine που ετρεξα και σηκωσε κανονικα mhz αρα με κανει να υποθεσω και εγω οτι μαλλον φταει ο pentium και η χαμηλη αναλυση της οθονης.

    Έγινε ηδη αναφορά πιο πάνω αλλά θα προσπαθήσω να στα εξηγήσω λίγο πιο απλά. Καταρχήν το vsync ειδικά σε single player τίτλους να το έχεις πάντα on, ακόμα και στα περισσότερα multi games με εξαίρεση μερικά από αυτά. Στο δια ταύτα. H cpu καθώς και το monitor (θα ασχοληθούμε λίγο παρακάτω με αυτό) δεν μπορεί να υποστηρίξει πουθενά την κάρτα γραφικών που έχεις. Για να στο κάνω πιο λιανά, έχεις τη κάρτα σου η οποία περιμένει από τη cpu να τις στείλει γραφικό κώδικα στην οθόνη ώστε να τα επεξεργαστεί. Φωναζει λοιπόν στη cpu, στείλε πράμα! H cpu όμως είναι μπετόν αρμέ. Οπότε όση και να είναι η δυναμική της κάρτας σου, με τον συγκεκριμένο cpu δεν θα εκμεταλευτεις από αυτήν ούτε κατά διάνοια αυτά που μπορεί να αποδώσει σε συνδυασμό με έναν ι5/ι7. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται bottleneck. (η σε βλαχοδιαλεκτο μπορείς να το δεις και ως μπουκάλι) :) Πάμε τωρα στα του monitor και την ανάλυση. Όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση που κάνεις render κάτι στην οθόνη, τόσο δεσμεύεις την cpu με αποτέλεσμα να ανεβάζεις το φόρτο σε αυτόν. Με λίγα λόγια αν θες να παίξεις σαν άνθρωπος και ταυτόχρονα να εκμεταλευτεις την καρτουλα σου, χρήζει αλλαγής 2 υποσυστηματων στο rig σου. Ένα cpu τύπου ι5 είναι υπεραρκετό, καθώς και με μια οθόνη 1920χ1080 (mainstream εδώ και αρκετά χρόνια) θα παίζεις τα παιχνίδια σου όπως πρέπει χωρίς να βγάζεις τα μάτια σου. Γενικα αν το budget ειναι περιορισμενο και θεωρεις οτι μεχρι και εκει εφτανες, εχεις κανει πολυ κακες επιλογες. Θα προτιμουσα να αγορασω αντι της 390χ μια 7970 μεταχειρισμενη και τα ρεστα σε cpu-monitor.

    • Like 3
  11.  

    πριν 17 λεπτά, το μέλος PANOSMAMBAX έγραψε:

    :amen:XAXA τα ιδια δεν θα λεμε ειπαμε AMD SUCKS τα εχουμε πει με τα καβουρδιστηρια

     

    πριν 13 λεπτά, το μέλος PANOSMAMBAX έγραψε:

    Οχι φιλε σε παρακαλω Yanni μην συγκρινουμε πραγματα που ειναι τεραστιες διαφορες η amd αυτην την στιγμη ειναι χωμα

    Ψητ, εχοις ιδι θαιμα γεια αυτο το ιδος πωστς αν και βλεπο οτι δε χορας μονω σε αυτο το θρεντ, τραβα παραδειπλα.

     

    • Like 4
  12. πριν 38 λεπτά, το μέλος vageo έγραψε:

    Γίνεται τέτοιο πράγμα; Δεν το ξέρω το θέμα, αλλά το hardware δεν προστατεύεται εσωτερικά ανεξάρτητα από όποιο software;

    Αυτό που περιγράφεις παραπάνω μπορεί να γίνει και σε cpu;

    Ευκολακι. :) Ναι αμέ, προστατευεται μεσω του bios της εκαστοτε καρτας με οριο ως συνηθως τους 105-120 βαθμους αναλογα τη καρτα. Μπορεις λοιπον να θεσεις στο miner να κοβει ακομα και το mining οταν φτανει σε αποσταση αναπνοης αυτες τις θερμοκρασιες ωστε να μην κλεινει το μηχανημα. Απο την αλλη ομως το προβλημα δεν ηταν ποτε στο πυρηνα αλλα σε  περιφεριακα της πλακετας (λεγε με vrm) τα οποια ειδικα κατα το mining μπορει να εχεις πυρήνα στους 90 βαθομους και τα vrm να ειναι στους 130 για παραδειγμα. 24/7 και για όχι για πολυ καιρο ειναι δεδομενο οτι θα παρεις τη καρτα στο χερι. 

    • Like 1
  13. πριν 50 λεπτά, το μέλος vageo έγραψε:

    Προφανώς η κάρτα, αν έγινε το παραπάνω, ήταν στα τελευταία της και καθάρισε πιό γρήγορα.

    Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε εφαρμογή (miner), σε 100% load, μπορεί να κάψει υγιή κάρτα.

    Πανευκολα, σου φτιαχνω ενα miner επι τοπου με ρυθμιση προφιλ ανεμιστηρα max 20%, ανεξάρτητα της θερμοκρασίας και με throttle στους 110 βαθμους για να μην κανει shutdown απο protect θερμοκρασιας. :)

    Πριν 3 χρονια επαιζα με 6χ7970

    • Like 1
  14. Το πιο πιθανο που εγινε για να τη παρεις με αυτο το τροπο στο χερι ειναι οτι σε αγνοια σου ειχες τσιμπησει bitcoin miner. Παροτι θεωρητικα ειμαι φρουριο, ουτε nod32 αλλα ουτε και malwarebytes το πηραν γραμμη τη περασμενη εβδομαδα μεχρι που αρχισε να ακουγεται υπερβολικα η καρτα μου σε καθεστως idle. Ανοιγω gpuz βλεπω load 100%, ανοιγω task manager βρισκω το miner και τον εσβησα χειροκινητα.

    • Like 1
  15. πριν 3 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

    όντος αυτό που λέει ο τύπος παραπάνω για το power ισχύει το είχα παρατηρήσει με την 390 g1 έχοντας 20% το power χωρίς oc είχα καλύτερα αποτελέσματα ....

    οπότε παιδιά όταν παίρνετε κάρτες amd  με καλά cooler costum και έχετε τροφοδοτικό δώστε στην κάρτα +20% powerrrr

    για τους τρελούς υπάρχει μέχρι 40% αν θυμάμαι καλά

    Τσε βάλε.

    2016-07-01.png

    • Like 1
  16. πριν 8 λεπτά, το μέλος jesus έγραψε:

    Ξερεις οτι η 1070 εχει χ2+ την τιμη της 480 ε?

    Επισης τι σημαινει οτι δεν ειπε κανεις για το dx12?Θα βγαινουν με το τσουβαλι απο εδω και περα dx12 τιτλοι ναι η οχι?

    Τι σε πιασε εσενα σε θυμαμαι ποιο αντικειμενικό.Μπας και ηπιες τπτ καφεδες με τον Sebastian?

     

    LOL :hehe:

    • Like 1
  17. Στη κατηγορία του μόνιτορ που έχεις για μένα,ΟΧΙ! 2,5k ips panel, led backlight. Δεν θα το άλλαζα προσωπικά με κανένα tn των 144hz. Να χρησιμοποιεις το vsync ειδικά σε παιχνίδια τύπου dota μιας και αποφεύγεις το tearing, κρατάς τη κάρτα σου δροσερότερη και τέλος καις λιγότερο ρεύμα. :)

    • Like 1
  18. πριν 2 λεπτά, το μέλος 9000+rpm έγραψε:

    @sebastian καλα αυτο το θεωρησα δεδομενο απλα μαθηματικα ειναι.

    Παραδειγμα το screen απο το techpowerup που ποσταριστηκε λιγο πιο πανω και δειχνει το μεσο ορο διαφορα επιδοσεων σε 4Κ αναλυση εννοειτε δεν δειχνει οτι η 1080gtχ ειναι κατα μεσο ορο 27% ταχυτερη  απο την 980Ti (δηλαδη 73% +27=100%).

     

    Δεν παει αθροιστικα το πραγμα οταν εχεις να κανεις με ποσαστα, πολλαπλασιαζεις δεν κανεις προσθεση.

     

    Στο παραπανω διαγραμμα εχει σαν βαση την 1080(100%) και δειχνει οτι η 980ti ειναι στο 73% της 1080.

    Οποτε 73% χ 1,37=100,01%.

    Οσιαστικα δεινει οτι η 1080 ειναι κατα μεσο ορο 37% ταχυτερη της 980ti δηλαδη..

    Παίζει με scientific calculator γραμμένο σε cuda ρε συ... :hehe:

    • Like 3
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.