Jump to content

amdnikos

Premium Members
  • Posts

    734
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by amdnikos

  1. amdnikos

    AMD ZEN thread

    Σαν πολλοί νεοϋορκέζικοι κροκόδειλοι δεν μαζεύτηκαν μέσα στις τελευταίες δυο σελίδες?
  2. amdnikos

    AMD ZEN thread

    Ερμ, προφανως και τρολαρω.. Ουδεμία σχέση με τον Χριστό.
  3. amdnikos

    AMD ZEN thread

    Είναι το δεύτερο account μου. Problem και με αυτό?
  4. amdnikos

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Καλές γιορτές και καλή χρονιά!
  5. Βρε συ... Κλασικό beat em up είναι... Οποιαδήποτε κάρτα, δυναμικής 7970 και πάνω, τάπα θα το πηγαίνει 4κ60fps. 2 set κιλότες να κουνιούνται έχει το game, με στατικό backround και συννεφα της κακιάς ώρας. Και unreal 15 να είχε, τα games του είδους, δεν έχουν απαιτήσεις σε gpu power. Ίσως πιο απαιτητικό να είναι ένα pro/fifa από οποιοδήποτε beat em up. Τα πολύγωνα που έχει να κάνει render, είναι δραματικά λιγότερα από οποιοδήποτε άλλο είδος παιχνιδιού. (με εξαίρεση old school side scroling games. Τώρα ότι η 1080 παίζει 4κ60fps ένα beat em up το βλέπω φυσιολογικοτατο, και άντε να παίζει και ο πυρήνας της ένα load της τάξης του 15-20% και αυτό σε χαμηλά clocks.
  6. Αυτό που προσπαθεί να σουτ πει ο γομαρος είναι, ότι το game είναι απλά ένα beat 'em up game. Unreal 5 να είχε ναι θα επαιζε και με μια 660 στα 60fps. Για τα 4κ δε παίρνω όρκο αλλά σε 1080, 2,5κ είναι σιγουρακι.
  7. amdnikos

    Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

    Εμπειρικα και μόνο, άσε default τους ανεμιστήρες. Έχω πάρει ουκ ολίγες φορές fan στο χέρι κατά το παρελθόν, προσπαθώντας να κερδίσω 10 βαθμούς θερμοκρασία. Ο πυρήνας δε νιώθει, δε θα έλεγα το ίδιο όμως και για τους ανεμιστήρες.
  8. amdnikos

    Πεσμενα FPS με Sapphire 390X Nitro 8GB

    Οχι δεν ειναι καποιο ειδος βλαβης για να γινεται και πιο εντονο, αυτο που ακους θα το ακους για οσο εχεις τη καρτα. Κρατα τη καρτα σου στα fps που υποστηριζει η οθονη σου, ακα 60hz/fps. Ειναι καλυτερο για την καρτα σου μιας και δεν ανεβαζει τις ιδιες θερμοκρασιες, δεν θα ακους το οποιο coil whine και τελος θα καις και αρκετα λιγοτερο ρευμα.
  9. amdnikos

    Πεσμενα FPS με Sapphire 390X Nitro 8GB

    Τεινει όπως σου έγραψα πιο πάνω υπό προϋποθέσεις, να είναι κάτι το φυσιολογικό. Να φανταστώ ότι τις στιγμές που το ακούς έχεις τριψηφιο αριθμό fps? Το θέμα εγγύηση είναι πάλι σχετικό. Μπορεί αυτή που θα πάρεις να ακούγεται λίγο περισσότερο η λίγο λιγότερο σε σημείο που δεν μπορείς να αντιληφθείς. Από την άλλη αν το πρόβλημα είναι τόσο μικρο όπως λες, που για να το ακούσεις θα πρέπει να στήσεις αυτί στο tower, και με δεδομένο όταν παίζεις έχεις καποια σχετική ένταση είτε από τα ηχεία σου είτε από ακουστικά, μην ασχοληθείς καθόλου.
  10. amdnikos

    Πεσμενα FPS με Sapphire 390X Nitro 8GB

    Ειναι coil whine. Τολμω να πω οτι υπαρχει λιγο πολυ σε ολες τις καρτες, σε καποιες πιο εντονο σε καποιες οχι . Οποιος σου πει οτι δεν εχει ισως εχει μεγαλωσει και δεν το ακουει. (οπως εγω καλη ωρα) Το ακους για τα καλα ομως σε περιπτωσεις που ψαχνεις να δεις 345454534534fps με vsync προφανως disabled κυριος σε intro video/settings παιχνιδιων(ειναι ενας απο τους λογους που σου προτεινα 2 ποστ πανω να παιζεις με vsync enabled)
  11. amdnikos

    Πεσμενα FPS με Sapphire 390X Nitro 8GB

    Έγινε ηδη αναφορά πιο πάνω αλλά θα προσπαθήσω να στα εξηγήσω λίγο πιο απλά. Καταρχήν το vsync ειδικά σε single player τίτλους να το έχεις πάντα on, ακόμα και στα περισσότερα multi games με εξαίρεση μερικά από αυτά. Στο δια ταύτα. H cpu καθώς και το monitor (θα ασχοληθούμε λίγο παρακάτω με αυτό) δεν μπορεί να υποστηρίξει πουθενά την κάρτα γραφικών που έχεις. Για να στο κάνω πιο λιανά, έχεις τη κάρτα σου η οποία περιμένει από τη cpu να τις στείλει γραφικό κώδικα στην οθόνη ώστε να τα επεξεργαστεί. Φωναζει λοιπόν στη cpu, στείλε πράμα! H cpu όμως είναι μπετόν αρμέ. Οπότε όση και να είναι η δυναμική της κάρτας σου, με τον συγκεκριμένο cpu δεν θα εκμεταλευτεις από αυτήν ούτε κατά διάνοια αυτά που μπορεί να αποδώσει σε συνδυασμό με έναν ι5/ι7. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται bottleneck. (η σε βλαχοδιαλεκτο μπορείς να το δεις και ως μπουκάλι) Πάμε τωρα στα του monitor και την ανάλυση. Όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση που κάνεις render κάτι στην οθόνη, τόσο δεσμεύεις την cpu με αποτέλεσμα να ανεβάζεις το φόρτο σε αυτόν. Με λίγα λόγια αν θες να παίξεις σαν άνθρωπος και ταυτόχρονα να εκμεταλευτεις την καρτουλα σου, χρήζει αλλαγής 2 υποσυστηματων στο rig σου. Ένα cpu τύπου ι5 είναι υπεραρκετό, καθώς και με μια οθόνη 1920χ1080 (mainstream εδώ και αρκετά χρόνια) θα παίζεις τα παιχνίδια σου όπως πρέπει χωρίς να βγάζεις τα μάτια σου. Γενικα αν το budget ειναι περιορισμενο και θεωρεις οτι μεχρι και εκει εφτανες, εχεις κανει πολυ κακες επιλογες. Θα προτιμουσα να αγορασω αντι της 390χ μια 7970 μεταχειρισμενη και τα ρεστα σε cpu-monitor.
  12. amdnikos

    Nvidia GTX 980 Ti

    Γιατι κλανει το γατι! 1-0
  13. amdnikos

    Nvidia GTX 980 Ti

    Ψητ, εχοις ιδι θαιμα γεια αυτο το ιδος πωστς αν και βλεπο οτι δε χορας μονω σε αυτο το θρεντ, τραβα παραδειπλα.
  14. amdnikos

    6970 burnt

    Ευκολακι. Ναι αμέ, προστατευεται μεσω του bios της εκαστοτε καρτας με οριο ως συνηθως τους 105-120 βαθμους αναλογα τη καρτα. Μπορεις λοιπον να θεσεις στο miner να κοβει ακομα και το mining οταν φτανει σε αποσταση αναπνοης αυτες τις θερμοκρασιες ωστε να μην κλεινει το μηχανημα. Απο την αλλη ομως το προβλημα δεν ηταν ποτε στο πυρηνα αλλα σε περιφεριακα της πλακετας (λεγε με vrm) τα οποια ειδικα κατα το mining μπορει να εχεις πυρήνα στους 90 βαθομους και τα vrm να ειναι στους 130 για παραδειγμα. 24/7 και για όχι για πολυ καιρο ειναι δεδομενο οτι θα παρεις τη καρτα στο χερι.
  15. amdnikos

    Nvidia GTX 980 Ti

    Οταν υπαρχει αυτη εδω. https://www.caseking.de/en/inno3d-geforce-gtx-1070-twin-x2-8192-mb-gddr5-gci3-092.html Δεν το λες ακομα ξεστοκαρισμα. Δεν το συζηταω βεβαια οτι αν θα γινει η τιμη 330-350, ειναι απιστευτη αγορα.
  16. amdnikos

    6970 burnt

    Πανευκολα, σου φτιαχνω ενα miner επι τοπου με ρυθμιση προφιλ ανεμιστηρα max 20%, ανεξάρτητα της θερμοκρασίας και με throttle στους 110 βαθμους για να μην κανει shutdown απο protect θερμοκρασιας. Πριν 3 χρονια επαιζα με 6χ7970
  17. amdnikos

    6970 burnt

    Το πιο πιθανο που εγινε για να τη παρεις με αυτο το τροπο στο χερι ειναι οτι σε αγνοια σου ειχες τσιμπησει bitcoin miner. Παροτι θεωρητικα ειμαι φρουριο, ουτε nod32 αλλα ουτε και malwarebytes το πηραν γραμμη τη περασμενη εβδομαδα μεχρι που αρχισε να ακουγεται υπερβολικα η καρτα μου σε καθεστως idle. Ανοιγω gpuz βλεπω load 100%, ανοιγω task manager βρισκω το miner και τον εσβησα χειροκινητα.
  18. amdnikos

    Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

    Παραπανω απο 40% βρε. Σου εβαλα ps με 50% power limit.
  19. amdnikos

    Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

    Τσε βάλε.
  20. https://www.techpowerup.com/223669/geforce-gtx-pascal-faces-high-dvi-pixel-clock-booting-problems https://www.techpowerup.com/222895/nvidia-gtx-1080-founders-edition-owners-complain-of-fan-revving-issues Περιμένετε λίγο καιρό για να λύσουν τα βρεφικά προβλήματα.
  21. amdnikos

    Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

    LOL
  22. amdnikos

    Stick to 119fps (R9 290X)

    Στη κατηγορία του μόνιτορ που έχεις για μένα,ΟΧΙ! 2,5k ips panel, led backlight. Δεν θα το άλλαζα προσωπικά με κανένα tn των 144hz. Να χρησιμοποιεις το vsync ειδικά σε παιχνίδια τύπου dota μιας και αποφεύγεις το tearing, κρατάς τη κάρτα σου δροσερότερη και τέλος καις λιγότερο ρεύμα.
  23. amdnikos

    Stick to 119fps (R9 290X)

    Θα σου έλεγα ότι είναι το vsync αλλά η οθόνη σου περιορίζεται στα 60hz. Έτσι για την ιστορία, για ποιο λόγο θες πάνω από 120 fps σε dota και σε ένα monitor που παίζει στα 60hz?
  24. amdnikos

    Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

    http://videocardz.com/60860/amd-explains-image-quality-in-aots-radeon-rx-480-cf-vs-gtx-1080-demonstration
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.