Jump to content

psybill

Premium Members
  • Posts

    119
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by psybill

  1. psybill

    Σκέψεις για αναβάθμιση από C2D

    εντάξει παιδιά, ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα. τώρα είναι σε μένα η απόφαση. δυστυχώς έχω πέσει και στην χειρότερη περίοδο από πλευράς τιμών με την τιμή του δολαρίου να είναι στα ύψη. θέλει σκέψη!! πάντως και να μην ασχοληθώ τώρα με την αναβάθμιση, σίγουρα με βοήθησε να προσανατολιστώ πάλι και να παρακολουθώ τις εξελίξεις αφού μέσα στη χρονιά θα πρέπει να ασχοληθώ οπωσδήποτε. φαντάζομαι θα καταλάβατε ότι ένας από τους λόγους που δεν ασχολούμαι συνεχώς με τις εξελίξεις είναι ότι όσο διαβάζεις, θέλεις χρήμα
  2. psybill

    Σκέψεις για αναβάθμιση από C2D

    ένα setup το ίδιο ή τέλος πάντων παραπλήσιο με αυτό που προτείνει ο φίλος cabdik δείχνει να είναι το λογικό αυτή την περίοδο μετά και το διάβασμα που έχω κάνει και γω μετά το άνοιγμα του thread. μερικές ακόμα σκόρπιες ερωτήσεις, σε περίπτωση που αποφασίσω να ξεφύγω. - δεδομένου ότι το pc μου βγαίνει στο δίκτυο με μια wirelles Ν κάρτα και συνδέεται σε wireless AC router και κάποια στιγμή θα ήθελα να την αναβαθμίσω, θεωρείτε ότι οι μητρικές με ενσωματωμένο wirelles έχουν αξιόπιστο δίκτυο ή η επιλογή ξεχωριστής κάρτας θα είναι πάντα καλύτερη επιλογή? - επίσης σχετικά με το δίσκο μου. δεν ξέρω κατά πόσον στην πράξη θα με περιορίζει η ταχύτητα του αν πάω σε νέο σύστημα, σίγουρα πάντως ακόμα και τώρα μερικές φορές στο μέγεθος είμαι οριακά. ποια θεωρείτε λοιπόν ότι είναι καλύτερη επιλογή για σύνδεση του επόμενου δίσκου? ένας απλός 2,5'' sata 3 αρκεί για τα δεδομένα μου ή διαφορά με τους pci και m.2 είναι σημαντική? -τέλος κάτι άσχετο. απ ότι βλέπω στις μητρικές σε όλα τα θέματα προτείνουν asrock. είναι οικονομικοί οι λόγοι κυρίως? τι έγιναν τα παραδοσιακά ονόματα όπως gigabyte και asus? ακόμα και στα καταστήματα οι επιλογές για τις άλλες δύο είναι αρκετά περιορισμένες.
  3. psybill

    Σκέψεις για αναβάθμιση από C2D

    Μα γι' αυτό άνοιξα αυτό το θέμα, για να ακούσω ιδέες και να βάλω κάτω τις ανάγκες μου. δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξω κάπου, αλλά για να προσανατολιστώ λίγο, γιατί αν όχι τώρα, σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να αλλάξω. το video editing δεν βγαίνει από τις ανάγκες μου, μάλιστα είναι κάτι που πρόσφατα προστέθηκε σε αυτές. (βλέπε το πρώτο link στην υπογραφή μου). budget δεν υπάρχει συγκεκριμένο. αν δεν είχα καθόλου pc θα τα έσκαγα χωρίς κουβέντα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλω να δώσω χρήματα χωρίς καμία σκέψη. υπάρχουν και άλλες ανάγκες, και προσωπικές και οικογενειακές.
  4. psybill

    Σκέψεις για αναβάθμιση από C2D

    παιδιά δεν πάω σε i3. μου αρέσει να έχω κάτι παραπάνω από αυτό που χρειάζομαι. μπορεί να κοιτάξω για κανένα μεταχειρισμένο i5 και στην τελική παίρνω καινούρια Mobo και ram. δεν βλέπω βέβαια ιδιαίτερη κίνηση στις αγγελίες εδώ αλλά θα δείξει. ποιον i5 όμως? 4590 ή να πάω και πιο κάτω? επίσης chipset να προτιμήσω? B85 Που λέει και φίλος Oric παραπάνω ή Η97?
  5. psybill

    Σκέψεις για αναβάθμιση από C2D

    σίγουρα ένας i5 θα ήταν μια καλή αναβάθμιση και θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω ως βάση για μελλοντικές αναβαθμίσεις σε καλύτερο ssd και gpu, αλλά με τα 200+ που κοστίζει σημαίνει ότι φύγαμε εύκολα στα 350€ και παραπάνω ίσως. αρκετά θα έλεγα για κάτι μη ολοκληρωμένο. για AMD A8 ούτε λόγος ε?
  6. Γεια σας παίδες, λοιπόν, το pc που βλέπετε στην υπογραφή μου κοντεύει πλέον να κλείσει 8ετία, έχοντας πάρει βέβαια τις ανάσες του, με ένα ssd intel 320 120gb και μια GPU HD6850 πριν 3-4 χρόνια. Για να πω την αλήθεια μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν είχα νιώσει την ανάγκη της αναβάθμισης των βασικών κομματιών του pc αλλά τώρα νομίζω ότι είναι στα όρια του. Ζορίζεται και κολλάει αρκετά. Δεν κάνω κάτι το φοβερό στο pc πλέον. Browsing αλλά με πολλά tabs (10-15 ανοιχτά Tabs στον chrome) και λίγο video editing. Ας πούμε λοιπόν ότι κρατάω: -κουτί που είναι άθικτο και με σχετικά καλά ανεμιστηράκια, (έχω αλλάξει όλα της TT με Noiseblocker PL1 NB-BlackSilent PRO PL-1 120mm System Fan) -τροφοδοτικό. έχει καεί πλέον το tagan και έχω πολύ φρέσκο ένα cooler master 600w -ssd. φαντάζομαι ότι έχουν αλλάξει πολλά, αλλά καλό θα ήταν να μείνει προς το παρόν. (ενστάσεις δεκτές) -gpu. που φτάνει η 6850 αυτή τη στιγμή? πχ σε σχέση με κάποιες onboard. -οθόνη. πονεμένη ιστορία, θα ήθελα να την αλλάξω κάποια στιγμή αλλά προς το παρόν μένει. τι θα κάνατε στη θέση μου? θα παίρνατε Mobo-cpu-ram Και θα κρατούσατε τα άλλα κομμάτια? ή μήπως θα πάει χαμένο το καινούριο hardware κρατώντας τόσα παλιά μέρη? σίγουρα δεν θα ήθελα να δώσω πολλά χρήματα τώρα, αλλά όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες προς συζήτηση. υ.γ. δίσκοι εκτός του λειτουργικού δεν θα υπάρχουν στο pc καθώς έχουν μεταφερθεί σχεδόν όλα σε ένα ProLiant MIcroserver
  7. psybill

    HP ProLiant MicroServer

    παιδιά έχω πει πιο πάνω για τι προορίζεται το μηχάνημα. για nas, htpc με μια κάρτα γραφικών και torrent download. τώρα αν το λειτουργικό που θα βάλω μου δίνει την δυνατότητα να ανοίγω και κανένα browser που και που δεν θα πω όχι. αν νομίζετε ότι είμαι εντάξει και με την μνήμη που έρχεται ακόμα καλύτερα. απλά όπως είπα και πριν δεν έχω αποφασίσει ακόμα το λειτουργικό,αν θα πάω δηλαδή σε ένα λειτουργικό πχ WHS, ubuntu ή αν πάω σε freenas, και xmbc με vmware.
  8. psybill

    HP ProLiant MicroServer

    είμαι λίγο πριν την τελική απόφαση και θέλω μια βοήθεια σχετικά με την ram. επειδή δεν μπορώ να ξοδέψω πολλά χρήματα, αναζητώ την πιο vfm λύση. εδώ να πω ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει ακόμα στο λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσω. -να ξεχάσω την μνήμη που έρχεται το σύστημα και να πάρω ένα σετάκι 8Gb non ecc? σε αυτή την περίπτωση να πάω σε 2χ4GB για να παίζουν σε dual channel? κάποια συγκεκριμένη πρόταση που να βρίσκεται εύκολα σε ελληνικό e-shop και να παίζει σίγουρα? -να πάρω ακόμα μια ram 4GB ecc και να είμαι συνολικά στα 6GB? είναι αρκετά? -να αφήσω την μνήμη που έρχεται με τον server και να προσθέσω μια 4αρα ή 8αρα non ecc? γενικά διαβάζω ότι οι ecc παίζουν ταυτόχρονα με τις non ecc απλά απενεργοποιείται το ecc -κάποιος άλλος συνδυασμός??
  9. psybill

    HP ProLiant MicroServer

    ευχαριστώ παιδιά. ουσιαστικά μια από τις ερωτήσεις μου είναι ίδια με του φίλου KoMM από πάνω. δεν έχω κάτσει να στήσω ένα low bugdet pc να δω πόσο βγαίνει αλλά έστω βγαίνει 250-300€ που θα χάνει και που θα κερδίζει σε σχέση με το microserver? στο μομμάτι htpc πιστέυω ότι θα κερδίζει και λόγω αναβαθμισημότητας, αλλά με το nas τι γίνεται? μια onboard κάρτα δικτύου μιας φτηνής motherboard θα περιορίσει τη μεταφορά των αρχείων? τους δίσκους εννοείται δεν τους έχω ξεχάσει απλά για αρχή λέω να ξεκινήσω με αυτούς που εχω στο pc, 2*1Tb. to esxi να σας πω την αλήθεια δεν το έχω ξανακούσει, αλλά θα το έχω στα υπόψιν ως όνομα μαζί με το pc-bsd όταν έρθει η ώρα!!
  10. psybill

    HP ProLiant MicroServer

    καλημέρα παιδιά!! είναι καιρός τώρα που σκέφτομαι την αγορά ενός nas. στο pc δεν κάθομαι πλέον πολύ (λόγω tablet) και θέλω να κλείνει, θέλω όμως να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου συνεχώς εντός και εκτός σπιτιού, και φυσικά να τρέχω και κανά torrent client. στην πορεία προστέθηκε και η ανάγκη για htpc-media player γιατί πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης σύνδεσης του pc, με την τηλεόραση. έτσι λοιπόν κατέληξα εδώ. -αρχικά θέλω να ρωτήσω για το κόστος. δεδομένου ότι ο N54L κοστίζει 190€ και απ΄οτι διαβάζω εδώ, εκτός από την gpu που χρειάζομαι οπωσδήποτε χρειάζομαι και extra ram. χοντρικά λοιπόν προσθέτουμε περίπου 80€ και για τα δυο, άρα φτάνουμε σε ένα σύνολο 270€. με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάποια σύνθεση που να μπορεί να με καλύψει αξιόπιστα και για nas και για htpc? που νομίζετε ότι θα πάσχει η custom λύση? -μέχρι που νομίζετε ότι είναι οι δυνατότητες του μηχανήματος ως media player? 4k θα μπορεί να παίξει έστω και με άλλη gpu όταν πραγματικά δημιουργηθέι η ανάγκη για 4k. δεν μιλάμε για τώρα -δεν έχω gigabit router. Πιστεύετε ότι θα με κόβει πολύ στις μεταφορές αρχείων -και τέλος το λειτουργικό. βλέπω αρκετοί το δουλεύουν με windows home server, προτιμώ να πάω σε free λύση. έχω μια μικρή ενασχόληση με ubuntu όσον αφορά το Linux. θα χρειαστώ την εκδοση server για το nas? θέλω κάτι αξιόπιστο και για τις δυο λειτουργίες ας ρίξω και λίγο διάβασμα παραπάνω, αλλά όχι και υπερβολές!! παρακαλώ όποιος μπορεί ας απαντήσει μήπως με ξεμπερδέψει λίγο γιατί δεν είμαι για να πετάω χρήματα ευχαριστώ
  11. psybill

    The ATi Catalyst Driver thread.

    τελικά έφτιαξε με λίγο κουλό τρόπο. έσβησα όλα τα profiles και τα έφτιαξα από την αρχή. ενώ μου δούλευαν μέσα από το ccc, τα hotkeys πάλι δεν δούλευαν. μπήκα Preferences-hotkeys και οι συνομέυσεις φαινόταν κανονικά και το box "enable hotkeys features ήταν τσεκαρισμένο. το έκανα Uncheck και save και μετά ξανά check και επιτέλους όλα λειτουργούν όπως πρέπει!!
  12. psybill

    The ATi Catalyst Driver thread.

    πάντα χρησιμοποιώ το alt+ και κάποιον αριθμό, δεν νομίζω όμως να φταίει αυτό γιατί το Profile δεν λειτουργεί ακόμα και αν το επιλέξω μέσα από το ccc, άρα πιο λογικό είναι να μην έχει γίνει σωστά η αποθήκευση που είπες στο προηγούμενο. όπως και να χει θα ενημερώσω...
  13. psybill

    The ATi Catalyst Driver thread.

    με το λειτουργικό λίγο δύσκολο να συμβαίνει κάτι γιατί είμαι με νέα εγκατάσταση μόλις δυο μέρες πριν. apply μπορεί και να μην πατάω όντως, πάντως τα 4 profiles που έχω φτιάξει τα βλέπω μέσα στο ccc αλλά μόνο το ένα λειτουργεί, τα άλλα τίποτα. θα το ξαναδώ το μεσημέρι που θα πάω στο σπίτι. thanks!!
  14. psybill

    The ATi Catalyst Driver thread.

    παιδιά μια βοήθεια και συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά με μια αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα. το πρόβλημα αφορά τα profiles/presets για εναλλαγή οθονών. χρησιμοποιούσα πολύ την συγκεκριμένη λειτουργία γιατί εκτός από την οθόνη του Pc είναι συνδεδεμένη και η τηλεόραση μου στο pc, οπότε με shortcuts στο πληκτρολόγιο άλλαζα τις οθόνες μου ανάλογα με την περίπτωση σε mirror, extended κτλ κτλ. κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί με την παλιά μου κάρτα (3870) νομίζω κάπου μετά την αναβάθμιση των drivers σε 10.xx. νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα της κάρτας ή ακόμα και τα win 7 επειδή ήταν χωρίς format για πάρα πολύ καιρό. για να μην μακρηγορώ, πήρα μια 6850 και με έκπληξη διαπίστωσα ότι πάλι δεν λειτουργούν σωστά. ούτε αν επιλέξω το profile μέσα από το catalyst αλλά ούτε με τα shrtcuts. το μόνο που λειτουργεί είναι αυτό που έχω βάλει να ενεργοποιείται μόνο η tv, αλλά μετά για να επιστρέψω πρέπει να το κάνω χειροκίνητα μέσα από το ccc. Κάνω κάτι λάθος? αν είναι γενικό το πρόβλημα η ati δεν έχει κάνει κάτι να το διορθώσει? υπάρχει καμιά άλλη εφαρμογή που να μπορεί να κάνει αυτό που ζητάω? δεν θέλω άλλες ρυθμίσεις, μόνο εναλλαγή οθονών!
  15. psybill

    Intel SSD

    editπαιδιά μια βοήθεια γιατί έχω κολλήσει άσχημα!! πήρα ένα Intel 320 120gb, κάπως ξαφνικά και μάλλον δεν είμαι σωστά διαβασμένος. προέκυψε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών οπότε είπα να πάρω και τον δίσκο ώστε να δώσω λίγη πνοή στο σύστημα μου. θέλω να κάνω καινούρια εγκατάσταση win 7 αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να bootάρω με το cd των windows με τίποτα. μου βγάζει μήνυμα ότι έχει αλλάξει το Hardware κτλ. έκανα και reset και το Bios αλλά δεν οφέλησε. αρχικά άφησα μόνο τον δίσκο και το dvd πάνω στο σύστημα. ο δίσκος κατά το Boot φαίνεται να αναγνωρίζεται από το σύστημα, είτε γυρίσω από bios σε achi mode είτε όχι. μάλιστα δοκίμασα και firmware update Με το boot cd αλλά ο δίσκος είχε ήδη το τελευταίο. τώρα που σας γράφω έχω μπεί από την παλιά εγκατάσταση και ο ssd αναγνωρίζεται και φορμαρίστικε κανονικά. βάλτε με λίγο σε μια σειρά γιατί δεν με βλέπω να ξεκολλάω. αρχικά πρέπει να ενεργοποιήσω το achi mode στο bios? τι άλλο πρέπει να προσέξω? ps: ελπίζω να μην είναι πρόβλημα του dvd των windows. είναι ενα dual layer που δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, αλλά μέσα από τα winodws διαβάζεται κανονικά ps2: εννοείται μιλάω για το σύστημα της υπογραφής μου...
  16. μετά από μικρή συζήτηση για την αγορά mouse (για πληκτρολόγιο είχα αποφασίσει) το lx500 αντικαταστάθηκε τελικά από το k340 και το mx performance. και στα δυο φυσικά ψάχνω ακόμα τα "πατήματα¨ μου. στο μεν πληκτρολόγιο, αν και τα πλήκτρα είναι κανονικού μεγέθους και γράφω άνετα, δυσκολέυομαι ακόμα με τα πλήκτρα κατεύθυνσης και το delete, στο δε ποντίκι παίζω ακόμα με την ευαισθησία για να καταλήξω σε αυτή που με βολεύει. νομίζω σε λίγες μέρες θα είναι όλα καλά!!
  17. psybill

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    το τελείωσα σε μια βδομάδα γμτ, μικρό μου φάνηκε. Γενικά δεν είναι δύσκολο, ακόμα και γω που είμαι ερασιτέχνης gamer και που κι που χρειαζόμουν το walkthrough αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε. στο τέλος κάθε πίστας δεν έχει τον κλασσικό "αρχηγό", αλλά puzzle με μηχανισμούς κτλ. το σκηνικό φυσικά όπως πάντα είναι εντυπωσιακό. σίγουρα οι φίλοι του παιχνιδιού δεν μπορούν να το χάσουν... edit: ξέχασα να πω ότι το έπαιξα με xbox wireless controler για pc και φυσικά όλες οι ενδείξεις για πατήματα πλήκτρων κτλ μετατρέπονται σύμφωνα με τα πλήκτρα του controler...(Y,A,X κτλ)
  18. psybill

    Δείξτε το κουτί σας...

    εντάξει λοιπόν, αφού επιμένεις εντάξει μπορεί να τα παραλέω, φαντάστείτε να μην ήταν και modular το τροφοδοτικό. με περισσότερη υπομονή πάντως μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο η κατάσταση
  19. psybill

    Δείξτε το κουτί σας...

    ειναι το Mozart TX της Τhermaltake. παίρνει από πίσω μητρική mini ITX, αλλά με το χαμό που γίνεται από πίσω με καλώδια στο δικό μου δεν νομίζω να χωράει...
  20. psybill

    Δείξτε το κουτί σας...

    να μια πρόχειρη φωτο του εσωτερικού του δικού μου. το θηρίο το έχω από την αρχή που κυκλοφόρησε αλλά το εσωτερικό είναι φρεσκότατο. φωτισμοί κτλ δεν υπάρχουν. ίσως κάποια στιγμή να αλλάξω τα fans με τα λευκά silent της cooler master. hope you like it..!!!
  21. psybill

    TheLab v2 - Προβλήματα

    τώρα μάλιστα. thanks admin:T:
  22. psybill

    TheLab v2 - Προβλήματα

    με μια αναζήτηση είδα ότι έχει γίνει αναφορά και στο δικό μου προβληματάκι από το φίλο Dem εδώ αλλά δεν είδα κάποια απάντηση. Τελικά δεν θα διορθωθεί? νομίζω ότι σε όλα τα forum με vb που συμμετέχω το συγκεκριμένο link οδηγεί στο forum index και όχι στην home. δυστυχώς το έχω συνηθίσει τόσο πολύ που εδώ ξεχνιέμαι και το πατάω πολύ συχνά!!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.