Jump to content

nemesis0

Members
  • Posts

    27
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by nemesis0

  1. nemesis0

    Αλλαγή τροφοδοτικού;

    Βρέθηκε ο ένοχος! Στο ποντίκι είχε φύγει το παρακάτω έλασμα και βραχυκύκλωνε κάποιο κύκλωμα μέσα του με αποτέλεσμα να σταμάταγε στιγμιαία η λειτουργία του. (μάλλον ο ήχος "λάθους" ήταν της προσθήκης/αφαίρεσης της συσκευής με τους δύο ήχους να αναπαράγονται ταυτόχρονα απο τα win7, όπερ και ο περίεργος ήχος) Το έλασμα αφαιρέθηκε. (δεν με ενδιαφέρει τι έκανε, μάλλον μια λειτουργία που δεν χρησιμοποιούσα...) Το ποντίκι είναι λειτουργικό και πέρασε και ο ... λόξυγγας στο pc. Βέβαια το πρόβλημα με τα artifacts είναι της καρτας γραφικών, αλλά το κάνει πολύ αραιά. Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες για τη βοήθεια.
  2. nemesis0

    Αλλαγή τροφοδοτικού;

    Το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο στον πρόσφατα αγορασμένο SSD, υπήρχε το πρόβλημα και με τον παλιό SSD, εξακολουθεί και τώρα. Η κάρτα είναι η πιο ύποπτη καθώς καμιά φορά (1 φορά την βδομάδα) μου δείνει artifacts και κρεμάει το σύστημα (μονο με reset επανέρχεται). Aυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι το memtest. Όσο για το σφάλμα που εμφανίζει το σύστημα περιγράφεται ως εξης: Σερφάρεις στο ιντερνετ και ξαφνικά για ένα δευτερόλεπτο το ποντίκι σταματάει να κινείται και επανέρχεται αμέσως μετά το πέρας του δευτερολέπτου. (συνήθως κανει δύο απανωτά κολλήματα) Είσαι σε κάποιο παιχνίδι και παρομοίως για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορείς να κινήσεις τον δείκτη του ποντικιού, παγώνει, πάλι για κανα δευτερόλεπτο. + Να πώ ότι έχω βγάλει την καρτούλα και έχω καθαρίσει τα φουρφούρια της (έχω περάσει και νέα θερμοαπαγωγική πάστα) -> δεν ανεβαίνει πάνω από 65οC. Μόλις γυρίσω το βράδυ θα δοκιμάσω ένα memtest και θα δοκιμάσω και ένα άλλο mouse (δεν ξέρεις ποτε...)
  3. Καλησπέρα συμφορουμίτες. Προκαταβολικά συγνώμη για το σεντόνι που ακολουθεί. Εδώ και κάποιους μήνες το pc της παρακάτω σύνθεσης παθαίνει ... λόξυγγα! MB - Asus P7P55D_LE CPU - i5 750 s1156 Ram - 8GB DDR3 VGA - MSI 560ti PSU - Enermax Liberty ELT500AWT SSD - 256GB Crucial MX100 HDD - 1TB WD Black και εξηγούμαι... είτε παίζω κάποιο παιχνίδι είτε κάνω browsing στο ίντερνετ, συχνά πυκνά (2-3 απανωτά κάθε 5-10 λεπτά) το mouse κολλάει για 1sec, βγάζουν το γνώριμο ήχο λάθους τα Win7 και μετά συνεχίζει σαν να μην έγινε τίποτα. Ενίοτε (1 στις 10) μου βγάζει και το μήνυμα ότι: "Display driver has stopped working and has recovered." με το μπαλονάκι κάτω δεξιά. Από software έχω προσπαθήσει να αλλάξω τους οδηγούς της vga, έχοντας δοκιμάσει όλους τις nvidia αλλά και τους τελευταίους της msi, χωρίς αποτέλεσμα. Έχω ξαναεγκαταστήσει και αυτούς της μητρικής αλλά τζίφος. Από θερμοκρασίες η vga παίζει στους 45-65 oC. Έχω δοκιμάσει ακόμη να κατεβάσω τα ρολόγια στην κάρτα γραφικών αλλά πάλι ο λόξυγγας εκεί! Υποπτεύομαι ότι ή το τροφοδοτικό ή η κάρτα γραφικών πάει να με αφήσει. Οπότε θέλωντας να αποκλείσω το ενδεχόμενο το τροφοδοτικό να μου κάνει νερά θέλω ένα φθηνό τροφοδοτικό. Και θέλω ένα φθηνό έτσι ώστε αν δεν είναι στο τροφοδοτικό το πρόβλημα να μην μου μείνει ενα τροφοδοτικό των 80+€ στα χέρια. Αν πάλι αποδειχθεί ότι το τροφοδοτικό ήθελε αλλαγή ελπίζω το φθηνό να μου κρατήσει για τα επόμενα δύο χρόνια που θέλω να κρατήσω το pc αυτό σαν gaming pc. Μιας και είμαι κοντά σκεφτόμουν να πάω σήμερα στο γνωστό μαγαζί στη Φραντζή και να πάρω το παρακάτω: Msystems.gr - Προϊόντα - Msystems ATX-600W Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε (τροφοδοτικό ή troubleshooting) ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα στους συνφορουμίτες, Στο σαλόνι υπάρχει πλέον το παρακάτω htpc: 1. Asus P8H61M-Pro 2. Intel G530 3. 4GB DDR3 μνήμη 4. Onboard graphics 5. 80GB SSD OS HD 6. 2x2TB WD Green HDs + 1x1TB Samsung HD 7. Coolermaster G550 PSU 8. Cooltek G3 case Η χρήση του εν λόγω υπολογιστή θα είναι για ταινίες και σειρές (mkv 1080p, 3d άντε και κανα bluray rip), θα κατεβάζει τορεντς και θα παίζει και το ρόλο του home-nas μάλλον και με powerline δικτύωση. (προς το παρόν μόνο ασύρματα) Οι άλλοι υπολογιστές στο σπίτι είναι ένα desktop και ένα laptop με Win7 και 2 κινητά (ios6 και android) και θέλω όλα να έχουν δυνατότητα να "κοιτάνε" τα περιεχόμενα του άνω htpc/nas. Για την ώρα το gaming στο συγκεκριμένο η/υ δεν με απασχολεί αλλά στο μέλλον επιφυλάσσομαι (50'' 3D γαρ ). Το λειτουργικό θα εγκατασταθεί στον 80άρι SSD σκληρό και η ερώτηση είναι τι λειτουργικό να μπεί; Είμαι εξοικειωμένος εγώ και η γυναίκα μου με windows όποτε προβάδισμα παίρνουν τα προιόντα της MS αλλά είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
  5. nemesis0

    Αγορά silent τροφοδοτικού

    Τελικά το άλλαξα το Corsair CX500M με ένα Coolermaster G550M (είχα περιορισμό στο μήκος, μέχρι 14εκ + έγινε αλλαγή με προιον από το ίδιο κατάστημα αφού κόπηκε πιστωτικό*) Η μέρα με τη νύχτα σχετικά με τον θόρυβο. Δυσκολεύομαι να ακούσω με ambient θόρυβο το τροφοδοτικό να δουλεύει. Ευχαριστώ τον pnick και τους υπολοίπους για την βοήθειά τους. *Το γνωστό κατάστημα στο Χαλάνδρι (διασταύρωση με Κηφισίας), δέχτηκε να μου αλλάξει στο 100% της αξίας του το τροφοδοτικό εν αντιθέσει της πολιτικής επιστροφών, καθώς το είχα ανοίξει από την συσκευασία του και χρησιμοποιήσει για 2 λεπτά μέχρι να ξενερώσω με το θόρυβο.
  6. nemesis0

    Αγορά silent τροφοδοτικού

    Παθών ο ίδιος. Αγόρασα το Corsair CX500M σχετικά φτηνά (59€). Θα έμπαινε σε HTPC, αλλά με το που μπήκε, βγήκε. Πολύ θόρυβος από το 12άρι ανεμιστήρα. Τα Coolermaster G550 και BeQuiet θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα θορύβου; Αν ναι το RM και τα fanless της Seasonic αποτελούν μονόδρομο; Κάποια άλλη πρόταση; Οι απαιτήσεις στο σύστημα (HTPC) δεν θα ξεπεράσουν τα 350W. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. nemesis0

    5,25 Slim ODD + 3,5" HDD

    Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το είχα δει το συγκεκριμένο. 20+€ είναι πολλά μιας δεν εχει hot-swap αλλά απλώς θέση για έναν 3.5''. Θα συνεχίσω να ψάχνω για κάτι πιο λειτουργικό στην περιοχή των 20€.
  8. Καλησπέρα στους συμφορουμίτες. Ψάχνω κάτι που να έρχεται Ελλάδα και να κάνει την δουλειά του παρακάτω: deleyCON 3,5“ Wechselrahmen - SATA im 5,25“ Laufwerksschacht + Slim Laufwerkfach | eBay Δηλαδή να έχει το μέγεθος 5,25 και να χωρά ένα slim ODD (blu-ray burner) και έναν σκληρό 3,5'' σε hot-swap. Έχει κάποιος πρόσφατα αγοράσει κάτι παρόμοιο, και αν ναι από που και πόσο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. nemesis0

    The ATi Catalyst Driver thread.

    χμμ σίγουρα όχι. :no: Αλλά περίμενες από μια εταιρία σαν την Ati όταν λανσάρει ένα προιόν να έχει έτοιμους τους οδηγούς και όχι να τους βγάζει 3 βδομάδες μετά. Φαντάσου κατα αναλογία να σου πουλήσουν ένα κινητό και να σου στείλουν την σύνδεση μετά απο 3 βδομάδες. :yes2:
  10. nemesis0

    The ATi Catalyst Driver thread.

    Η κανονική ημερομηνία έκδοσης των 9.5 ήταν η 18η Μαίου αλλά λόγω 4770 και καποιων άλλων θεμάτων είπαν ότι θα τους βγάλουν 13 Μαίου. Τελικά δώσαν ημερομηνία 15 Μαίου αλλά όσοι βρήκαν τους 9.5 τους βρήκαν μέσω link από τους server στο site της AMD/ATI. Επίσημα έχει μετατεθεί για σήμερα η επίσημη έκδοσή τους - μαντέψτε ... 18 Μαίου. Η ATI αρχίζει να με απογοητεύει ... Σημείωση: ΈΒγαλαν την 4770 χωρίς επίσημη υποστήριξη ..(με κάτι modded drivers της κακιάς ώρας) λες και έπεσε ουρανοκατέβατο το νέο τσιπ.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.