Jump to content

XLV

Premium Members
  • Posts

    410
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by XLV

  1. Very Important Tip (V.I.T.):

    To καλοκαίρι φροντίζουμε λίγο καλύτερα την ψύξη του perc...

    Ο δικός μου μόλις έσκασε και έχυσε τα ζουμιά των πυκνωτών του παντού... :hehe:

    Αυτή τη φορά θα παραγγείλω δυο, για να έχω τον άλλο στην αναμονή...

    Τώρα χάθηκαν δεν χάθηκαν τα δεδομένα δεν πειράζει, γιατί είχα backup...

    Η αναμονή μόνο με τσαντίζει...

    Edit: Αν πουλάει κανείς τον δικό του, ας μου στείλει ένα πμ να γνωριστούμε... :D

    Για γραψε λιγο πως τον ειχες στο συστημα ( τι ψυξη του ειχες βαλεις, εξτρα ψυκτρες/ανεμιστηρες κλπ ) και αν υπαρχαν αλλες καρτες διπλα του.. να προφυλακτουν και οι υπολοιποι , εγω δεν εκανα ακομη την αγορα )

  2. Κανε μια δοκιμη... βαλε 5χ640 σε raid5, μετα προσθεσε και τον 6ο 640 και δες πως παει ( και σε σχεση με τον perc και σε σχεση με το πως κανει expand το filesystem οτι λειτουργικο θα χρησιμοποιησεις.. ), μπορει πχ να θελει να φτιαξεις ενα boot&root partition, και ενα μεγαλο για τα data, γιατι μπορει να μην μπορει το λειτουργικο να κανει expand ενα online parition. φυσικα αυτο προυποθετει οτι εχεις αρκετο χωρο αλλου να αδειασεις τον 6χ640 array αν τον χρησιμοποιεις ηδη..

  3. O Perc 5i υποστηρίζει 48-bit LBA?

    Έχει κάποια σημασία για GPT ή δεν μασάει από όρια?

    Υποστηριζει 48bit lba, τα ορια ειναι τοσο μεγαλα που δεν παιζουν ρολο ουτως η αλλως.. επισης δες εδω http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/GPT_FAQ.mspx απο οτι φαινεται, ουτε μεσω μετατροπης του μεγαλυτερου απο 2GB partition σε dynamic, θα τον βλεπουν τα XP 32.. για να μπουταρει συστημα απο gpt partition , πρεπει να υποστηριζει EFI, εκτος και αν γινεται καμια χακια με φορτωση ενος generic EFI bios, αφου εχει μπουταρει απο BIOS...

    • Like 1
  4. Οντως ομορφο και λειτουργικο κουτι, επιτελους να δουμε περισσοτερα κουτια με hotswappable hdd bays ( που να κανουν και για 2.5" δισκους ).

  5. Πάντως ο δικός μου nforce raid controller έχει 32-bit LBA addressing και όχι 48-bit, οπότε εκ των πραγμάτων νομίζω ότι δεν ανεβαίνει πάνω από 2TB ότι και να του βάλω GPT ή MBR.

    Αν λοιπόν θελήσω να φτιάξω raid 0 ή 5 με τους νέους μεγάλους δίσκους των 2TB πρέπει υποχρεωτικά να αγοράσω έναν 48-bit PCIe raid controller ή να καταφύγω σε software λύση.

    Οι Mtron όμως δεν δουλεύουν σε Raid-0 αν τους βάλω σε 48-bit raid controller, αλλά μόνο σε 32-bit LBA (τουλάχιστον έτσι λέει η Mtron στις ερωτήσεις απαντήσεις), οπότε θα πρέπει να τους αφήσω στη μητρική.

    Αν θυμαμαι καλα το 48bit lba ηταν για να ξεφυγουμε απο το οριο των 128GB, αρα σιγουρα ο nforce controller θα πρεπει να βλεπει 2TB http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_block_addressing οπως φαινεται εδω το 48bit lba εχει οριο 128PiB ( pebibyte ) αρα δεν σε κοβει αυτο... εγω απο οτι καταλαβα τα XP 32bit δεν μπορουν να δουν boot & root partitions πανω απο 2ΤΒ, αλλα τα αλλα partitions μπορεις να τα κανεις dynamic και να δουν πανω απο 2ΤΒ.

  6. XLV,

    Όχι, δεν γίνεται αυτό που λες. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τα 2 κανάλια του perc για αυτή τη δουλειά.

    Όσο αφορά το 1ο σκέλος της ερώτησης, όχι. 'Oπως σωστά είπε ο Jaco, αν δεν φτιάξεις virtual disks το λειτουργικό δεν μπορεί να δει τι έχει πάνω του ο controller. Το trick σε αυτή την περίπτωση είναι να φτιάξεις raid 0 με το κάθε δίσκο μόνο του.

    Με αυτό τον τρόπο θα δεις τον δίσκο στο λειτουργικό σαν virtual disk.

    Όσο αφορά το 2ο σκέλος, ναι, το software raid δουλέυει με volumes, ότι είναι διαθέσιμο στο disk management μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για software raid.

    Δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει να επενδύσεις στον perc αν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις hardware-based raid volumes.

    Επειδη εχω ξεμεινει απο sata ports ( η μητρικη εχει 4 ακομα αλλα ειναι πανω στο pci αντι στο chipset ), γι'αυτο κοιτω να βρω καποιον pci-e το δυνατον οικονομικοτερο controller με αρκετες sata ports .. το software raid5 βολευει γιατι ειναι ηδη στημενο, οποτε απλα ενας-ενας οι 640 αντικαθιστανται με τους 1.5 χωρις καν να βγαλεις offline το array, και γιατι αν αργοτερα τα φτυσει η μητρικη η ο controller, στην επομενη μητρικη θα ειναι συμβατο.. και απο αποδοση παει καλα, 230MB/s write εχει.. αλλα αν ειναι να ειναι απαραιτητοι οι οδηγοι του perc τοτε δωρον αδωρον, θα το στησω hardware raid στον perc, και απο οτι φαινεται καθως ειναι dell server part, θα υπαρχει ικανη διαθεσιμοτητα στο μελλον..

  7. Μπορει να λειτουργησει ο controller αυτος ως απλος sata controller; Εαν θελω να χρησιμοποιησω software raid εννοώ, απο το λειτουργικό; Επισης η μητρική είναι η asus p5n-e sli, οποτε θα τον βαλω σε ενα από τα peg slots ( χρησιμοποιειται στον server και εχει pci video card, οποτε και τα δυο peg slots ειναι αχρησιμοποιητα ), να βαλω το sli paddle στην θεση για sli και να τον τοποθετησω στο primary η στο secondary peg slot;

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.