Jump to content

XLV

Premium Members
  • Posts

    410
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by XLV

  1. XLV

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr

    Χρόνια πολλά στο Thelab.gr και δυνατή και δημιουργική συνέχεια..
  2. XLV

    HOW TO: SSD Performance Tips

    Δεν ξερω αν εχει ξανα-αναφερθει, αλλα εδω http://www.techspot.com/downloads/4926-ssd-tweaker.html εχει το SSD Tweak Utility που εχει μαζεμενα ολα τα tweaks που ισως να χρειαζεται ο SSD σας.
  3. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Για γραψε λιγο πως τον ειχες στο συστημα ( τι ψυξη του ειχες βαλεις, εξτρα ψυκτρες/ανεμιστηρες κλπ ) και αν υπαρχαν αλλες καρτες διπλα του.. να προφυλακτουν και οι υπολοιποι , εγω δεν εκανα ακομη την αγορα )
  4. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Κανε μια δοκιμη... βαλε 5χ640 σε raid5, μετα προσθεσε και τον 6ο 640 και δες πως παει ( και σε σχεση με τον perc και σε σχεση με το πως κανει expand το filesystem οτι λειτουργικο θα χρησιμοποιησεις.. ), μπορει πχ να θελει να φτιαξεις ενα boot&root partition, και ενα μεγαλο για τα data, γιατι μπορει να μην μπορει το λειτουργικο να κανει expand ενα online parition. φυσικα αυτο προυποθετει οτι εχεις αρκετο χωρο αλλου να αδειασεις τον 6χ640 array αν τον χρησιμοποιεις ηδη..
  5. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Υποστηριζει 48bit lba, τα ορια ειναι τοσο μεγαλα που δεν παιζουν ρολο ουτως η αλλως.. επισης δες εδω http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/GPT_FAQ.mspx απο οτι φαινεται, ουτε μεσω μετατροπης του μεγαλυτερου απο 2GB partition σε dynamic, θα τον βλεπουν τα XP 32.. για να μπουταρει συστημα απο gpt partition , πρεπει να υποστηριζει EFI, εκτος και αν γινεται καμια χακια με φορτωση ενος generic EFI bios, αφου εχει μπουταρει απο BIOS...
  6. XLV

    Obsidian Series 800D

    Οντως ομορφο και λειτουργικο κουτι, επιτελους να δουμε περισσοτερα κουτια με hotswappable hdd bays ( που να κανουν και για 2.5" δισκους ).
  7. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Αν θυμαμαι καλα το 48bit lba ηταν για να ξεφυγουμε απο το οριο των 128GB, αρα σιγουρα ο nforce controller θα πρεπει να βλεπει 2TB http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_block_addressing οπως φαινεται εδω το 48bit lba εχει οριο 128PiB ( pebibyte ) αρα δεν σε κοβει αυτο... εγω απο οτι καταλαβα τα XP 32bit δεν μπορουν να δουν boot & root partitions πανω απο 2ΤΒ, αλλα τα αλλα partitions μπορεις να τα κανεις dynamic και να δουν πανω απο 2ΤΒ.
  8. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Επειδη εχω ξεμεινει απο sata ports ( η μητρικη εχει 4 ακομα αλλα ειναι πανω στο pci αντι στο chipset ), γι'αυτο κοιτω να βρω καποιον pci-e το δυνατον οικονομικοτερο controller με αρκετες sata ports .. το software raid5 βολευει γιατι ειναι ηδη στημενο, οποτε απλα ενας-ενας οι 640 αντικαθιστανται με τους 1.5 χωρις καν να βγαλεις offline το array, και γιατι αν αργοτερα τα φτυσει η μητρικη η ο controller, στην επομενη μητρικη θα ειναι συμβατο.. και απο αποδοση παει καλα, 230MB/s write εχει.. αλλα αν ειναι να ειναι απαραιτητοι οι οδηγοι του perc τοτε δωρον αδωρον, θα το στησω hardware raid στον perc, και απο οτι φαινεται καθως ειναι dell server part, θα υπαρχει ικανη διαθεσιμοτητα στο μελλον..
  9. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Μια ακομα ερωτηση: γινεται cascading με αυτον τον controller ( πχ να βαλω δυο τετοιους controllers, με καποιον αριθμο δισκων σε καθε controller και να μπορω να φτιαξω raid arrays με δισκους spanned και στους δυο controllers );
  10. XLV

    Dell PERC5/i SAS RAID Controller

    Μπορει να λειτουργησει ο controller αυτος ως απλος sata controller; Εαν θελω να χρησιμοποιησω software raid εννοώ, απο το λειτουργικό; Επισης η μητρική είναι η asus p5n-e sli, οποτε θα τον βαλω σε ενα από τα peg slots ( χρησιμοποιειται στον server και εχει pci video card, οποτε και τα δυο peg slots ειναι αχρησιμοποιητα ), να βαλω το sli paddle στην θεση για sli και να τον τοποθετησω στο primary η στο secondary peg slot;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.