Jump to content

pcmapas37

Members
  • Posts

    7
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About pcmapas37

  • Γενέθλια 31/07/1994

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Θήβα
  • Ενδιαφέροντα
    PCs Only!!!
  • Επάγγελμα
    Μαθητής

pcmapas37's Achievements

  1. pcmapas37

    Επισκευή τσιπ γραφικών σε λάπτοπ

    Έδωσα 60 ευρώ. Μου είπαν πως είχε πρόβλημα κάποιο τσιπάκι, ένα που είχε σχέση με I/O νομίζω, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, το οποίο και αντικατέστησαν.
  2. pcmapas37

    Επισκευή τσιπ γραφικών σε λάπτοπ

    Αν κάποιος τυχόν ενδιαφέρεται, πήγα τον υπολογιστη σε ενα μαγαζί και τελικά είχε πρόβλημα κάποιο τσιπακι στη μητρική, τώρα είναι μια χαρά!
  3. pcmapas37

    Επισκευή τσιπ γραφικών σε λάπτοπ

    Ξαφνικά συνειδητοποιώ το εξής: Στα περισσότερα λάπτοπ με 2 κυκλώματα γραφικών, ένα ενσωματωμένο και ένα ανεξάρτητο, στην οθόνη είναι συνδεδεμένο μόνο το ενσωματωμένο και όποτε διατάξει ο driver, αναλαμβάνει η ανεξάρτητη, η οποία όμως περνάει τα δεδομένα από το δίαυλο της ενσωματωμένης. Σε αυτήν την περίπτωση, αν είχε μόνο πρόβλημα η ανεξάρτητη, ο υπολογιστής δε θα ξεκινούσε κανονικά; Edit: Ανοιξα τον λαπτοπ κι ακούμπησα την ψύκτρα του κυκλώματος γραφικών την ώρα που παίρνει μπρος ο υπολογιστης, και σίγουρα ζεστάθηκε... Απ' ότι φαίνεται, μάλλον δε φταίει η gpu αλλά η μητρική. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας!
  4. pcmapas37

    Επισκευή τσιπ γραφικών σε λάπτοπ

    Προφανώς. Δεν ξέρω όμως πώς πιστεύουν ότι θα πάω ξανά σε αυτούς ;-) Μάλλον θα πάρω τη συμβουλή σου και θα κάνω reball με καινούργιο τσιπάκι, δεδομένου ότι έχει έναν i7 2670qm και 8gb RAM, μπορεί με αξιοπρέπεια να βγάλει μερικά χρόνια ακόμα. Μπορώ να γίνω λίγο πλεονέκτης και να ζητήσω να βάλουν πιο καλό τσιπάκι; ;-)
  5. Γειά σας! Απ'ότι φαίνεται, έχει πάθει ζημιά το τσιπάκι γραφικών του λάπτοπ μου. Μετά από μια επανεκκίνηση, η οθόνη δεν άναβε, ο υπολογιστής μάλλον δεν πόσταρε (δεν έσβηνε με το power button) και αυτή τη διάγνωση μου έδωσαν οι τεχνικοί στο Πλαίσιο, προσφέρθηκαν να μου αλλάξουν μητρική με 300 ευρώ κτλ. Με λίγο ψάξιμο, βρήκα καταστήματα που μπορούν να επισκευάσουν τέτοιες βλάβες, ξανακάνοντας τις κολλήσεις στο τσιπ (reflow, reball) ή και αλλάζοντάς το αν έχει καεί. Το έχει δοκιμάσει κανένας από εσάς; Αν ναι, σε ποιο κατάστημα πήγατε και με τι αποτελέσματα;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.