Jump to content

redbighunter

Premium Members
 • Posts

  2,173
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by redbighunter

 1. Λοιπόν έκανα ακριβώς τις ενώσεις αλλά ενώ παίρνει ρεύμα.....δεν το μειώνει..... Τι φταίει τώρα?
 2. Και πάλι φίλε μου και 3-4 αρχεία παράλληλα να βάλω (4 νομίζω είναι το όριο) διαμοιράζει την επεξεργαστική ισχύ των 4 πυρήνων και δεν βάζει 4 πυρήνες σε κάθε αρχείο....
 3. Θα το δοκιμάσω να δω χρόνους.... Νοt an option για διάφορους λόγους....
 4. Έχετε να προτείνετε κανένα πρόγραμμα της προκοπής που να εκμεταλλεύεται όλους τους πυρήνες του pc? Έχω το format factory αλλά μέχρι 4 πυρήνες δουλεύει...και κάνει πολύ ώρα για να κάνει τις μετατροπές! Απλά τώρα λόγω καραντίνας οι γονείς μου θέλουν να βλέπουν ταινίες.....τις οποίες εγώ έχω όλες σε mkv μορφή...αλλά η tv τους παίζει μόνο avi....
 5. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια! Λογικά θα κάτσω αύριο που δεν δουλεύω να το φτιάξω και ενημερώνω για αποτελέσματα!
 6. Πλακέτα και ποτενσιόμετρο θα μπουν μέσα στο κουτί φυσικά! Ποτενσιόμετρο είναι αυτό στη φωτό που παραθέτω..2watt...50k ohm...και για να το τερματίσεις από τη μια μεριά μέχρι την άλλη κάνεις 500 περιστροφές!!!!!
 7. Απλά το θέμα είναι ότι το παλιό ποτενσιόμετρο είχε τα πινάκια κάθετα από τον άξονα ρύθμισης ενώ το καινούργιο τα έχει παράλληλα!
 8. Ευχαριστώ πολύ! Όμως τα 3 ποδαρακια του ποτενσιόμετρου με ποιο από τα 3 εξωτερικά της πλακέτας αντιστοιχούν ακριβώς?
 9. Επανέρχομαι στο θέμα.....αγοράστηκε νέο ποτενσιόμετρο 50k ohm 2watt...αλλά αυτό έχει 3 πινάκια και αυτό που έχει το κύκλωμα έχει 5 πινάκια! Που συνδέω τιιιιι?
 10. Στην αρχή έτσι πήγα να κάνω την μετατροπή από mbr σε gpt αλλά όλο κάτι έλειπε...και δεν μου το έκανε σωστά...κι έτσι έκανα format να είμαι σίγουρος! (Το χρειαζόταν να πω την αλήθεια) Τώρα όσον αφορά τις μετρήσεις....ναι όλα αυτά πάντα είναι υποθετικά....αλλά δεν ξέρω... έχουμε καλύτερο τρόπο σύγκρισης? Τι προτείνεις?
 11. Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα με εξελίξεις.... Έγινε προσπάθεια με intel optane 32gb δίσκο ώστε να boostαριστούν οι μηχανικοί δίσκοι.... Παιδεύτηκα πολύ με τους irst drivers και με τις ρυθμίσεις της μητρικής και το όλο setup! Αρχικά έπρεπε το όλο σύστημα να είναι full UEFI...δλδ bios....OS....vga Άρα αναγκαστικά έπρεπε να γίνει format ώστε το OS Partition να είναι σε GPT και όχι σε MBR που ήταν, γιατί μόνο το GPT είναι UEFI compatible. Μετά έπρεπε να γίνει αλλαγή της vga gtx570 με άλλη κάρτα που το bios της να είναι UEFI κι αυτό Έπειτα έπρεπε να δοκιμαστούν και οι 3 υποδοχές m.2 που έχει η μητρική ώστε να υποστηρίζεται το optane αλλά και να δουλεύει αυτόνομα και ο nvme ssd για το OS παράλληλα με τις δοκιμές με τους drivers όλα αυτά! Το bios menu της gigabyte δεν βοηθάει και πολύ αλλά κατέληξα στις κατάλληλες ρυθμίσεις... Τελικά λύση βρέθηκε και το optane δουλεύει σε secondary drives που δεν έχουν OS...απλά μπορείς να boostάρεις προς το παρόν μόνο έναν secondary no OS δίσκο!!! Επίσημα η Intel λέει ότι για την πλατφόρμα x299 το optane δουλεύει μόνο για boostαρισμα σε δίσκο με OS και ότι το boostαρισμα σε secondary no OS drives υποστηρίζεται μόνο από τα 3xx chips και πάνω αλλά με τους καινούργιους drivers δεν ισχύει αυτό...ευτυχώς!!! Για το εν λόγω εγχείρημα τελικά δεν χρειάζονται οι irst drivers αλλά το έτοιμο intel optane πρόγραμμα παρότι στο bios επιλέγεις IRST mode αντί για AHCI!!!! Μόλις έχω χρόνο πάλι θέλω να δοκιμάσω: 1) αν προσθέσω άλλον έναν optane...αν θα υπάρχει η δυνατότητα να boostαριστεί κι άλλος δίσκος.... 2)αν γίνετε raid-0 με optane δισκους….ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο δίσκο... Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ το φίλο jax7480 για τη συνδρομή του και τη βοήθεια του σε όλο αυτό!!! Μόνο τα καλύτερα έχω να πω!!! Παραθέτω image με τις μετρήσεις σε Toshiba p300 3tb με και χωρίς optane!
 12. Άρα με ενα ποτενσιόμετρο 50k είμαι κομπλέ? Αυτό που είπε ο seafalco με την αντίσταση για έξτρα προστασία?
 13. με το sketchup δεν δέχονται λόγω ασυμβατότητας! Τελικά έκανα το project όλο στο solidworks (μου έφυγε η πίστη είναι η αλήθεια γιατί ναι μεν κάνει παπάδες αλλά είναι δύσκολο να το μάθεις!!!) Αλλά τώρα έχω άλλο θέμα.... δεν ξέρω πώς να κάνω τα καπάκια της κατασκευής (η οποία είναι ένα φύλλο αλουμινίου πάχους 3mm με κοψίματα στο οποίο έγιναν bends ώστε να πάρει σχήμα μη ισοσκελούς εξάγωνου παραλληλόγραμμου)…..πώς θα αντιγράψω ακριβώς το όλο περίγραμμα? Ειδικά εκεί που είναι τα bends?
 14. όποτε έχεις χρόνο! δεν το βιάζομαι ιδιαίτερα!
 15. θα προτιμούσα να έχω την ευελιξία της ρύθμισης...επομένως ας αλλάξω ποτενσιόμετρο! Όμως σε κάποια από αυτά που μου προτείνεις θέλει να πάρεις ποσότητα...πχ 50+ Σε τιμές πάνω κάτω στα ίδια πάνε όλα, επομένως πάμε σε vfm (θέλω να πιστεύω ότι στέλνουν Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να πάθω εγκεφαλικό ή να πουλήσω νεφρό)...και το στεγανό ποτενσιόμετρο δεν ξέρω αν θα το χρειαστώ ως στεγανό στο pc....άμα τρέξουν νερά...καήκαμε! τα συγκεκριμένα ποτενσιόμετρα θα αντέχουν να διαχειρίζονται 6Α και 64Watt που είναι στο σύνολο οι αντλίες?
 16. έβαλα το solid inspector 2 στο sketchup και δεν βρήκε κανένα λάθος! είναι solid όλο!
 17. δεν ξέρω αν για το milling παίζουν ρόλο τα πολύγωνα ή αν το λένε εσκεμμένα...πάντως δεν έχω βρει κάπου εντολή ώστε να μην βγάζει πολύγωνα! Λίγο που το έψαξα στο Net...είναι κοινό πρόβλημα αυτό αλλά λένε οτί διορθώνεται αν όταν κάνεις import στο solidworks το stl αρχείο να το δηλώσεις ως solid! Βέβαια σε εμένα δεν δουλεύει γιατί μου λέει ότι μπορεί να το κάνει import μόνο ως graphic!
 18. Προσωπικά με έχει βολέψει πολύ τι sketchup! Αλλά οι εταιρείες που κάνουν milling δουλεύουν solidworks και επειδή τους το βγάζει γεμάτο πολύγωνα δεν μπορούν λένε να δουν διαστάσεις...να βγάλουν κοστολογίο κατασκευής κτλ! Το sketchup έχει export σε .stl ....... τους έχω δώσει και .stl και .dwg και .obj και .step και .x_t αλλά ναι μεν όλα τα διαβάζει το solidworks... όλα τους βγάζουν πολύγωνα και δεν μπορούν λένε να το επεξεργαστούν!
 19. Εδώ και καιρό φτιάχνω ένα project για το pc σε 3d! Έκατσα και το σχεδίασα στο sketchup (πολύ ψάξιμο... πολλές ώρες... πολύ μέτρημα!!!!!!!)...και πήγα σε διάφορες εταιρίες που αναλαμβάνουν cnc και στράντζα! Το project θα είναι τρία φύλλα αλουμινίου 3mm με τα ανάλογα κοψίματα-ανοίγματα-τρύπες κτλ...και τα ανάλογα στραντζαρίσματα για να πάρει το σχήμα που θέλω! Μέχρι τώρα όλα καλά! Έλα όμως που όλες οι εταιρίες αυτές χρησιμοποιούν solidworks και δεν θέλουν το αρχείο σε .skp που το αποθηκεύει το sketchup αλλά είτε σε .stl είτε σε .x_t...είτε σε .step...είτε .dxw....είτε όλα τα υπόλοιπα??? Ότι αρχείο και να βάλω στο solidworks μου εμφανίζει το σχέδιο μου γεμάτο πολύγωνα και μάλιστα δεν με αφήνει να σβήσω-πειράξω τίποτα μπας και το διορθώσω! Δοκίμασα διάφορους τρόπους... διάφορα προγράμματα.... μήπως και τα export του sketchup είναι ελαττωματικά...αλλά τίποτα! Το solidworks δεν το έχω δουλέψει ποτέ και να κάτσω να το μάθω και να ξανακάνω όλο το σχέδιο από την αρχή δεν υπάρχει περίπτωση! Fusion 360 το έχω δουλέψει ελάχιστα αλλά κι εκεί τα ίδια αν θυμάμαι καλά... Κάποιος καμία ιδέα γιατί έχω ξενερώσει τη ζωή μου με το παραπάνω??? Μου προτείνανε από τις εταιρίες που πήγα να μου φτιάξουν εκείνοι το σχέδιο από την αρχη αλλά είμαι σίγουρος ότι ακριβώς ίδιο δεν θα το κάνουν...θα πρέπει να είμαι κι εγώ εκεί για ώρες... πράγμα αδύνατον λόγω δουλειάς και από την άλλη το κόστος θα ανέβει παρά πάρα πολύ!
 20. έχεις κάποιο link για ποιοτικό εξωτερικό ποτενσιόμετρο? το πρόβλημα μου με τον υπάρχον ρυθμιστή είναι ότι δεν δουλεύει σωστά! Έχει μεγάλες αυξομειώσεις σε όλο του το φάσμα (το οποίο είναι μικρό...δλδ από 0-90 μοίρες δίνει όλα τα volt και από 90-180 μοίρες δεν έχει καμία διαφορά στα volt ) όπου όσο μειώνουμε τα volt τόσο μεγαλύτερες οι αυξομειώσεις (τις ακούς τις αντλίες να ανεβοκατεβάζουν στροφές κάθε τρείς και λίγο το οποίο και σπαστικό είναι στα αυτιά αλλά και ανησυχητικό οτί σύντομα μπορεί και να τις πάρω στο χέρι!!! )... σε σημείο οπού κοντά στα 6-6.5 volt πέφτει ξαφνικά κάτω από τα 6 volt με αποτέλεσμα να κλείνουν οι αντλίες και να έχω πρόβλημα με το κύκλωμα! Πάντος δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά σε όλα τα volt μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά λειτουργίας το ψυκτράκι που έχει ήταν το πολύ χλιαρό σε θερμοκρασίες!
 21. Μιας και αρχιζει να με μπερδεύει....τι είναι καλύτερο? Αυτό που θέλω είναι να ρίχνω τις στροφές στις αντλίες (koolance pmp-500) μέσω της μείωση στα volt μιας και οι αντλίες είναι πολύ δυνατές αλλά και ψιλό...φασαριόζες! Η κάθε αντλία τραβάει σε full load 3Α και 32watt με τάση εκκίνησης τα 6volt! Σε δοκιμές με τον αρχικό ρυθμιστή στα 8-9volt ήμουν ικανοποιημένος! Ακόμη προτείνετε πολύστροφο ποτενσιόμετρο σύρματος... ...
 22. Κοίταξα λιγάκι στην alps για ποτενσιόμετρα και βρήκα διάφορα στα 50kΩ...αλλά ποιο είναι καταλληλότερο??? 1) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK097/RK09712100AV.html 2) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK097/RK09711100F8.html 3) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK097/RK097111020N.html 4) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK097/RK097122TZ0A.html 5) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK097/RK097122200G.html 6) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK097/RK0971111Z32.html 7) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK16/RK16312A0BKH.html https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK09L/RK09L124000Z.html 9) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK09L/RK09L12B0A31.html 10) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK09L/RK09L122002M.html 11) https://www.alps.com/prod/info/E/HTML/Potentiometer/RotaryPotentiometers/RK09L/RK09L1140A5P.html
 23. Μόνο ποτενσιόμετρο χρειάζεται να αλλάξω ή χρειάζεται κάτι άλλο? Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να κατασκευαστεί μια πλακέτα με ότι χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά?
 24. Τελικά με το προγραμματάκι αυτό...ήταν θέμα 2 sec!!! Στο "C" partition... επιλογή merge με το unallocated partition και όλα έτοιμα! Δεν χρειάστηκε να διαγράψω τίποτα. Ευχαριστώ!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.