Jump to content

maxcomgr

Members
  • Posts

    48
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by maxcomgr

  1. Έμενα μου άρεσε κάτι άλλο που παρουσίασαν. Φόρτωμα από τον δίσκο κατευθείαν στη GPU και VRAM χωρίς να χρειάζεται να περάσουν τα δεδομένα από την CPU και RAM.

    Στην ουσία όπως περίπου δουλεύουν οι κονσόλες.

  2. Προσωπικά δεν έχω βρει γνωστή εφαρμογή που να μην υπάρχει σε .deb. Εκτός αν είναι καμία που χρησιμοποιεί κάποιος κάπου κάποτε :) .

    Και εγώ φτιάχνω κώδικα και δεν θα έδινα ποτέ σε κανέναν την εφαρμογή μου έτσι, εκτός και αν την θέλει κάποιος έτσι για να μάθει ή να βελτιώσει τον κώδικα ή να φτιάξει κάτι άλλο. Θυμάμαι πόσες φορές πήγα να τον σπάσω τον υπολογιστή κατά το configure γιατί όλο και έλλειπε μια βιβλιοθήκη.

    Αυτά τα snap, flatpak, appimage είναι ένα μεγάάάάλο βήμα μπροστά επιτέλους. Αυτό το σύστημα μου θυμίζει osx, πετάς την εφαρμογή στο pc σου με drag'n'drop και μπήκε. Δεν την θες άλλο πετάς την εφαρμογή με drag'n'drop στο καλάθι, γεια σας (ναι είμαι fan του osx :) ).

     

    • Like 2
  3. πριν 16 λεπτά, το μέλος Nick74 έγραψε:

     

    το πιο κουραστικο δεν ειναι οι διανομες αλλα τα πακετα.

    Αν εξαιρεσουμε τα repos (αλλη ελευθερια κι αυτη lol) αν θες να εγκαταστησεις κατι απ εξω δε τα βρισκεις ολα σε .deb, και δε τα βρισκεις ολα σε .rpm...

    Φυσικα ολα τα βρισκεις μια χαρα σε πηγαιο συμπιεσμενο σε .tar.gz αλλα πρεπει να ναι μαζοχιστης καποιος για να του αρεσει να κανει εγκαταστασεις με αυτο τον τροπο, αλλα εστω πως σε καποιους αρεσει, θα επρεπ να καταλαβουν πως η πλειοψηφια του κοσμου θα το δει τελειως αποκρουστικα αυτο το πραμα.

    Οταν βλεπεις σοβαρα προγραμματα οπως ο vmmware να πρεπει να διανβασεις το manual για να τα εγκαταστησεις, ε, δεν ειναι και το οτι καλυτερο.

    Καποτε ειχα βρει ενα προγραμματακι που υποτειθεται μετατρεπει σε .deb τα παντα, αλλα φυσικα ηταν απ αυτα τα πολλα προγραμματα που απλα δε λειτουργουν ? (καποιο σκριπτακι προφανως που λειτουργησε μια φορα και ο τυπος που το γραψε ετρεξε και το εβαλε στις repos του ubuntu)

     

    Ένας απλός χρήστης πιστεύω ότι είναι καλυμμένος με τις εφαρμογές που δίνει το software center των διανομών. Ένας power user όμως θα το διαλύσει το σύστημα με repos μέχρι να φτιάξει το ιδανικό οικοσύστημα για την χρήση που το θέλει. Πιστεύω ότι οι εγκαταστάσεις με configure, make, make install κτλπ πρέπει να σταματήσουν. Χαλάνε όλη την εμπειρία χρήσης. Όπως και στα windows το μεγάλο αγκάθι, που δεν βάζει μυαλό η microsoft τόσο χρόνια, είναι το registry. Πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη αιτία του κακού για την κακή φήμη των windows σε σχέση με την σταθερότητα (δεν μιλάω για ασφάλεια και ιδιωτικότητα :)).

    • Agree 1
  4. Εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων στην λίστα με τους υπολογιστές μου (έχω commercial version με κοινή λίστα με 7 χρήστες). Έπρεπε να γράφω τα πάντα στα αγγλικά την λίστα. Στην μεταφορά αρχείων από το pc μου με linux σε windows συστήματα κολούσε ανεξήγητα. Ο συγχρονισμός του clip board δεν δούλευε. Χώρια που δεν είχαν βγάλει έκδοση 13 πόσο καιρό για linux και αναγκαζόμουν να μπαίνω από chrome app teamviewer ενώ όταν την αγόρασα μου έλεγαν οι πωλητές της tv ότι θα υπήρχε. Καθώς και με την εφαρμογή toad που με το wine κολούσε συνέχεια. Εντωμεταξύ τους είχα δώσει την λύση για τα ελληνικά στο teamviewer και δεν το διόρθωναν. Απλά έπρεπε να αλλάξουν τα font μέσα στο wine (είναι prepackaged με wine το teamviewer) και να αλλάξουν ένα reg αρχείο.

    • Like 2
  5. πριν 7 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Πάω να παίξω Supreme Commander 2 στο Linux Mint Cinnamon 19.3 για να ηρεμήσω. 

    Θα το απολαύσω χωρίς τα σπαστικά παγώματα που κάνει σε άλλο OS.

     

    ?

    Πιστεύω ότι το linux mint cinnamon είναι η καλύτερη διανομή linux που έχω δουλέψει και έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Έχω δουλέψει πάνω από 50 διαφορετικές διανομές από το 1997 νομίζω. Βέβαια είμαι και fan σε ότι βασίζεται σε debian ή red hat.

    Θα ήταν το βασικό λειτουργικό μου σύστημα αλλά δυστυχώς παρουσιάζει θεματάκια με διάφορες εφαρμογές όπως το teamviewer και μια συγκεκριμένη εφαρμογή για oracle.

    Το μόνο που με έχει κουράσει είναι ότι και στην οικογένεια του linux υπάρχουν ακόμα οι διαμαχές περί ποιας διανομής είναι καλύτερης. Και είναι χειρότερη από την διαμάχη windows - linux.

    • Like 2
  6. Μην αρχίζουμε τώρα να μιλάμε σαν οπαδοί ομάδων. Όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν τα υπερ , τα κατά και την χρήση τους. Τα windows είναι ο βασιλιάς του desktop, του gaming και της απλότητας. Οι πιο power user και οι devs θα χρησιμοποιήσουν linux, freebsd κτλπ. Οι αυτοί που έχουν λίγο πιο πολλά λεφτά θα χρησιμοποιήσουν osx (freebsd based). Ενώ όσοι θέλουν να στήσουν servers θα διαλέξουν ανάμεσα σε διανομές linux και windows ανάλογα με την χρήση και το κόστος.

    Και κάτι που έχω παρατηρήσει είναι ότι το ps3,ps4 είναι βασισμένα πάνω σε διανομή freebsd με custom βιβλιοθήκες γραφικών. Θα μπορούσε να περάσει η συγκεκριμένη τεχνολογία στα pc και να κάνει την διαφορά.

    • Like 1
  7. Δεν θα σχολιάσω αυτά που γράφτηκαν παραπάνω απλά θα πρότεινα όσοι χρήστες πιστεύουν ότι το linux κάνει ή δεν κάνει για gaming να δοκιμάσουν να στήσουν μια σύγχρονη διανομή linux και να δοκιμάσουν οι ίδιοι για να αποκτήσουν άποψη.

    Εγώ αυτό που βλέπω επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με cloud υπηρεσίες, αλλά πιστευω ότι το βλέπετε και εσείς, είναι ότι το gaming μεταφέρεται στο cloud σαν υπηρεσία saas. Βέβαια κάποιοι δεινόσαυροι όπως εγώ θα θέλουν ένα δυνατό pc για gaming. Αλλά με την αύξηση της ταχύτητας του internet , την πτώση τιμών των υπηρεσιών αλλά και την αύξηση του κόστους που απαιτείται για hardware για gaming pc. Πολλοί άνθρωποι θα προτιμήσουν την χρήση μιας υπηρεσία όπως το geforce now με 5€ για να παίζουν παιχνίδια.

    Είχα την ευτυχία να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία On Live (

    ONLIVE.COM

    που μετέπειτα εξαγόρασε η sony και πάνω σε αυτή βασίστηκε το Playstation Now. Έπαιζα από γραμμή otenet adsl χωρίς εμφανές lag μια πληθώρα τίτλων χωρίς να με ενδιαφέρει τι λειτουργικό υπήρχε από πίσω. Ελπίζω να βγει μια νέα τέτοια υπηρεσία ξανά διότι αυτή την στιγμή οι cloud υπηρεσίες που βγήκαν (stadia,geforce now κτλπ) σε αναγκάζουν να αγοράσεις τα παιχνίδια και να πληρώνεις και συνδρομή άλλη για την ενοικίαση του hardware που στην ουσία σου κάνουν. Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος.

    • Like 3
  8. Υπάρχει μια συλλογή με παιχνίδια ας πούμε indy που είναι για linux και δουλεύουν καλά καθώς και κάποιο τίτλοι που είναι f2p.

    Αλλά σοβαροί τίτλοι μεγέθους Call of duty, battlefield κα δεν είναι ακόμα για linux. Η μόνο σοβαρή πλατφόρμα για υποστήριξη gaming σε linux είναι το steam και ελπίζω να φέρει επιτέλους την άνοιξη του gaming και στο linux.

    Έχω δει ανθρώπους που υποστήριζαν ότι παίζουν τα παιχνίδια κατευθείαν ,  ορκίζονται κιόλας. Αλλά αν πάτε από κοντά θα δείτε ότι αρχίζουν να γράφουν εντολές  και να κάνουν παραμετροποιήσεις , αλλά και όταν ξεκινήσει βγάζει bugs κλείνει κτλπ.

    Ελπίζω λόγω του cloud gaming ότι θα αναγκαστούν να κάνουν τα παιχνίδια να τρέχουν και σε linux. Μέχρι τότε είναι αστείο να βάζουμε την λέξη gaming και linux στην ίδια πρόταση.

    Βέβαια σε επίπεδο desktop έχει γίνει τρομερή δουλειά και μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τα windows. Εγώ προσωπικά δουλεύω mint, fedora, debian ως desktop os χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ακόμα και τον active directory server τον έχω αντικαταστήσει με zentyal.

    Αλλά στο gaming μόνο windows.

    * Για να δω πόσο κράξιμο θα φάω...

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.