Jump to content

maxcomgr

Members
  • Posts

    48
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About maxcomgr

  • Γενέθλια 07/10/1976

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    SYSTEM ADMIN

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

maxcomgr's Achievements

  1. maxcomgr

    Υπήρξε κάρτα γραφικών 3080 με 20 GB ram ειδικά για crypto miners

    Πάντως ακόμα δεν έχουν πέσει οι τιμές στην Ελλάδα. Ελπίζω να πέσουν αλλά φοβάμε μην μας πουλήσουν αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από miners.
  2. Έμενα μου άρεσε κάτι άλλο που παρουσίασαν. Φόρτωμα από τον δίσκο κατευθείαν στη GPU και VRAM χωρίς να χρειάζεται να περάσουν τα δεδομένα από την CPU και RAM. Στην ουσία όπως περίπου δουλεύουν οι κονσόλες.
  3. Εμάς έβγαλε off την κάρτα ήχου σε κάποιος η/υ. Και σταμάτησε να δουλεύει το cmd !!!! Δεν άνοιγε παράθυρα απλού shell.
  4. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Προσωπικά δεν έχω βρει γνωστή εφαρμογή που να μην υπάρχει σε .deb. Εκτός αν είναι καμία που χρησιμοποιεί κάποιος κάπου κάποτε . Και εγώ φτιάχνω κώδικα και δεν θα έδινα ποτέ σε κανέναν την εφαρμογή μου έτσι, εκτός και αν την θέλει κάποιος έτσι για να μάθει ή να βελτιώσει τον κώδικα ή να φτιάξει κάτι άλλο. Θυμάμαι πόσες φορές πήγα να τον σπάσω τον υπολογιστή κατά το configure γιατί όλο και έλλειπε μια βιβλιοθήκη. Αυτά τα snap, flatpak, appimage είναι ένα μεγάάάάλο βήμα μπροστά επιτέλους. Αυτό το σύστημα μου θυμίζει osx, πετάς την εφαρμογή στο pc σου με drag'n'drop και μπήκε. Δεν την θες άλλο πετάς την εφαρμογή με drag'n'drop στο καλάθι, γεια σας (ναι είμαι fan του osx ).
  5. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Ένας απλός χρήστης πιστεύω ότι είναι καλυμμένος με τις εφαρμογές που δίνει το software center των διανομών. Ένας power user όμως θα το διαλύσει το σύστημα με repos μέχρι να φτιάξει το ιδανικό οικοσύστημα για την χρήση που το θέλει. Πιστεύω ότι οι εγκαταστάσεις με configure, make, make install κτλπ πρέπει να σταματήσουν. Χαλάνε όλη την εμπειρία χρήσης. Όπως και στα windows το μεγάλο αγκάθι, που δεν βάζει μυαλό η microsoft τόσο χρόνια, είναι το registry. Πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη αιτία του κακού για την κακή φήμη των windows σε σχέση με την σταθερότητα (δεν μιλάω για ασφάλεια και ιδιωτικότητα ).
  6. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων στην λίστα με τους υπολογιστές μου (έχω commercial version με κοινή λίστα με 7 χρήστες). Έπρεπε να γράφω τα πάντα στα αγγλικά την λίστα. Στην μεταφορά αρχείων από το pc μου με linux σε windows συστήματα κολούσε ανεξήγητα. Ο συγχρονισμός του clip board δεν δούλευε. Χώρια που δεν είχαν βγάλει έκδοση 13 πόσο καιρό για linux και αναγκαζόμουν να μπαίνω από chrome app teamviewer ενώ όταν την αγόρασα μου έλεγαν οι πωλητές της tv ότι θα υπήρχε. Καθώς και με την εφαρμογή toad που με το wine κολούσε συνέχεια. Εντωμεταξύ τους είχα δώσει την λύση για τα ελληνικά στο teamviewer και δεν το διόρθωναν. Απλά έπρεπε να αλλάξουν τα font μέσα στο wine (είναι prepackaged με wine το teamviewer) και να αλλάξουν ένα reg αρχείο.
  7. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Πιστεύω ότι το linux mint cinnamon είναι η καλύτερη διανομή linux που έχω δουλέψει και έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Έχω δουλέψει πάνω από 50 διαφορετικές διανομές από το 1997 νομίζω. Βέβαια είμαι και fan σε ότι βασίζεται σε debian ή red hat. Θα ήταν το βασικό λειτουργικό μου σύστημα αλλά δυστυχώς παρουσιάζει θεματάκια με διάφορες εφαρμογές όπως το teamviewer και μια συγκεκριμένη εφαρμογή για oracle. Το μόνο που με έχει κουράσει είναι ότι και στην οικογένεια του linux υπάρχουν ακόμα οι διαμαχές περί ποιας διανομής είναι καλύτερης. Και είναι χειρότερη από την διαμάχη windows - linux.
  8. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Μην αρχίζουμε τώρα να μιλάμε σαν οπαδοί ομάδων. Όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν τα υπερ , τα κατά και την χρήση τους. Τα windows είναι ο βασιλιάς του desktop, του gaming και της απλότητας. Οι πιο power user και οι devs θα χρησιμοποιήσουν linux, freebsd κτλπ. Οι αυτοί που έχουν λίγο πιο πολλά λεφτά θα χρησιμοποιήσουν osx (freebsd based). Ενώ όσοι θέλουν να στήσουν servers θα διαλέξουν ανάμεσα σε διανομές linux και windows ανάλογα με την χρήση και το κόστος. Και κάτι που έχω παρατηρήσει είναι ότι το ps3,ps4 είναι βασισμένα πάνω σε διανομή freebsd με custom βιβλιοθήκες γραφικών. Θα μπορούσε να περάσει η συγκεκριμένη τεχνολογία στα pc και να κάνει την διαφορά.
  9. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Δεν θα σχολιάσω αυτά που γράφτηκαν παραπάνω απλά θα πρότεινα όσοι χρήστες πιστεύουν ότι το linux κάνει ή δεν κάνει για gaming να δοκιμάσουν να στήσουν μια σύγχρονη διανομή linux και να δοκιμάσουν οι ίδιοι για να αποκτήσουν άποψη. Εγώ αυτό που βλέπω επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με cloud υπηρεσίες, αλλά πιστευω ότι το βλέπετε και εσείς, είναι ότι το gaming μεταφέρεται στο cloud σαν υπηρεσία saas. Βέβαια κάποιοι δεινόσαυροι όπως εγώ θα θέλουν ένα δυνατό pc για gaming. Αλλά με την αύξηση της ταχύτητας του internet , την πτώση τιμών των υπηρεσιών αλλά και την αύξηση του κόστους που απαιτείται για hardware για gaming pc. Πολλοί άνθρωποι θα προτιμήσουν την χρήση μιας υπηρεσία όπως το geforce now με 5€ για να παίζουν παιχνίδια. Είχα την ευτυχία να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία On Live ( OnLive ONLIVE.COM που μετέπειτα εξαγόρασε η sony και πάνω σε αυτή βασίστηκε το Playstation Now. Έπαιζα από γραμμή otenet adsl χωρίς εμφανές lag μια πληθώρα τίτλων χωρίς να με ενδιαφέρει τι λειτουργικό υπήρχε από πίσω. Ελπίζω να βγει μια νέα τέτοια υπηρεσία ξανά διότι αυτή την στιγμή οι cloud υπηρεσίες που βγήκαν (stadia,geforce now κτλπ) σε αναγκάζουν να αγοράσεις τα παιχνίδια και να πληρώνεις και συνδρομή άλλη για την ενοικίαση του hardware που στην ουσία σου κάνουν. Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος.
  10. maxcomgr

    Είναι δυνατόν το Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;

    Υπάρχει μια συλλογή με παιχνίδια ας πούμε indy που είναι για linux και δουλεύουν καλά καθώς και κάποιο τίτλοι που είναι f2p. Αλλά σοβαροί τίτλοι μεγέθους Call of duty, battlefield κα δεν είναι ακόμα για linux. Η μόνο σοβαρή πλατφόρμα για υποστήριξη gaming σε linux είναι το steam και ελπίζω να φέρει επιτέλους την άνοιξη του gaming και στο linux. Έχω δει ανθρώπους που υποστήριζαν ότι παίζουν τα παιχνίδια κατευθείαν , ορκίζονται κιόλας. Αλλά αν πάτε από κοντά θα δείτε ότι αρχίζουν να γράφουν εντολές και να κάνουν παραμετροποιήσεις , αλλά και όταν ξεκινήσει βγάζει bugs κλείνει κτλπ. Ελπίζω λόγω του cloud gaming ότι θα αναγκαστούν να κάνουν τα παιχνίδια να τρέχουν και σε linux. Μέχρι τότε είναι αστείο να βάζουμε την λέξη gaming και linux στην ίδια πρόταση. Βέβαια σε επίπεδο desktop έχει γίνει τρομερή δουλειά και μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τα windows. Εγώ προσωπικά δουλεύω mint, fedora, debian ως desktop os χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ακόμα και τον active directory server τον έχω αντικαταστήσει με zentyal. Αλλά στο gaming μόνο windows. * Για να δω πόσο κράξιμο θα φάω...
  11. maxcomgr

    Official Battlefield 3 Thread

    Το bf3 το είχα παρατήσει μετά από το 30 κάτι level όχι μόνο για τους cheaters. Αλλά κυρίως λόγο των προβλημάτων και της ας πούμε αδικίας του παιχνιδιού. Τι εννοώ, όπλα με φακό που σε τυφλώναν μέρα μεσημέρι, υπερβολικά δυνατά αεροπλάνα και ελικόπτερα, sniper που σε σκότωναν από την άλλη μεριά της πίστας. Ήταν ο άλλος top level και ήταν σχεδόν αθάνατος. Μια φορά θυμάμε που ρίχναμε σε έναν τύπο στην πλάτη του δύο άτομα και γυρνάει και μας σκοτώνει και τους δύο!!! Στο bf4 ήταν πιο δίκαιο το παιχνίδι αλλά είχε πάρα πολλούς cheaters. Το τελευταίο bf που ευχαριστήθηκα ήταν το bf2 bad company, μακάρι να το ξανά έβγαζαν με νέα μηχανή γραφικών και μερικές βελτιώσεις.
  12. maxcomgr

    Official Battlefield 3 Thread

    Από cheaters πως πάνε οι server τους; Διότι στο project Rome είναι full και δεν τους κάνει κανείς ban.
  13. Καλησπέρα σας. Το είχα πάρει πριν από χρόνια από ένα site με game keys και είχε τον τρόπο να το κάνεις στα αγγλικά. Μετά από 1,5 χρόνο είπα να το ξαναπαίξω αλλά δεν βρίσκω ποια κάποιον οδηγό για να το πετύχω. Έχει κάποιος καμμιά ιδέα. Θα μπορούσα να το ξανά αγοράσω διότι είναι φθηνό αλλά θα χάσω το level.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.