Jump to content

Candyman

Premium Members
  • Posts

    2.016
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Είδηση Comments posted by Candyman

  1. Πάρτε και δεκαπέντε δίσκους να βάλετε. Το ότι μερικοί είστε γραφικοί και έχετε 8 δίσκους απο 1 tb ο καθένας δεν φταίει η τεχνολογία που εξελίσσεται.

    Βγήκε ο tommybertsen και ο virus777 να μας πούνε τις εξυπνάδες τους. Γιατί δεν ζητάτε τότε και... IDE βύσματα για να μην πετάξετε τους 15ετίας δίσκους σας;
    Γιατί δεν ζητάτε και ISA θύρες για να βάλετε την αρχαία σας SB 16 Pro? Δεν με παρατάτε ρε που κάνετε κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνετε....;

    Ο άλλος λέει δεν μιλάει για boot drive. Ότι να'ναι. Δηλαδή ένα  board με 2x M.2 θύρες και 4x sata δεν του φτάνουν (6 δίσκοι σύνολο, και με αναβαθμισμένη ταχύτητα για την θύρα Μ.2 pci-e) αλλά με 6 sata (6 δίσκοι σύνολο, max speed sata3) είναι εντάξει. Α ρε Αϊνστάιν, άντε πάρτε κανα χάπι.

    Y.Γ. Ένας M.2 (nvme) σε σχέση με Sata SSD ίδιας χωρητικότητας, έχουν αστεία διαφορά τιμής για να το συζητάς..

  2. On 30/5/2018 at 4:00 ΜΜ, το μέλος virus777 έγραψε:

    Μπα, εδώ δεν έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σημαντικά τη χρήση των hdd, το sata θα εξαλείψουμε;

    Οι δίσκοι sata μειώνονται σε σχέση με το παρελθόν σε ένα μέσο σύστημα πλέον λόγω Μ.2 NVME. Όποιος αγοράζει σήμερα sata δίσκο για boot drive είναι τραγικός (ssd εννοώ, για μαγνητικό δεν το συζητάω καν).
     

    On 30/5/2018 at 4:00 ΜΜ, το μέλος virus777 έγραψε:

    Βλέπεις κανένα hdd να παίζει με m.2?

    Αυτό τι σχέση έχει; Αυτό σου είπα εγώ; Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;
     

     

    On 30/5/2018 at 4:00 ΜΜ, το μέλος virus777 έγραψε:

    Οι 4 sata είναι ένα μειονέκτημα, σε μια αρκετά καλή όμως συνολικά πλατφόρμα.

    Δεν χρειάζονται παραπάνω σε ένα μέσο σύστημα.

  3. Ο λόγος είναι ότι το sata port, ειδικά τώρα με τους nvme m.2 σιγά σιγά γίνεται obsolete, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των καταναλωτών σήμερα.

    Επομένως το να έχει μια μητρική μόνο 4 sata (κάτι που προσωπικά ούτε εμένα μου αρέσει), δεν είναι τόσο παράλογο. Με την ίδια λογική παλιά οι μητρικές είχανε 2 ide channel, με την έλευση του sata έγινε 1 και στο τέλος εξαφανίστηκαν.  Ή π.χ. κάποτε οι μητρικές είχανε θύρες pci, τώρα οι περισσότερες δεν έχουν (όχι όλες, αλλά όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται με τάση να εξαφανιστεί το pci slot εντελώς). Προς τα εκεί πάει σιγά σιγά και το sata. 

     

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.