Jump to content

asaduu

Premium Members
  • Posts

    98
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by asaduu

  1. Κοίτα, είναι πως το βλέπει ο καθένας. Αν το έχεις "ξεπεράσει" σαν παιχνίδι, και π*πες να σου κάνει ο Malthael, δεν θα ικανοποιηθείς. Τα patches είναι αυτό ακριβώς: Patches. Ούτε expansions, ούτε το Diablo 4.

     

    Η γκρίνια που βλέπω για κάτι που ουσιαστικά είναι ένα single player παιχνίδι, είναι απίστευτη. Η κατάσταση που ονειρεύονται αυτοί που γκρινιάζουν ασταμάτητα, είναι μια ουτοπία που δεν μπορεί να επιτευχθεί ποτέ, καθώς αυτά που ζητάει ο κόσμος, αυτο-ακυρώνονται. Και τι εννοώ;

     

    Είχαμε επίπεδα δυσκολίας MP1 εώς MP10. Αργά ή γρήγορα είχαμε κόσμο που έκανε facerolling το MP10, οπότε χρειαζότανε κάτι παραπάνω γιατί είχε βαρεθεί το παιχνίδι.

    Ήρθε το expansion (RoS) και παρέα μ'αυτό ήρθαν άλλα 10 levels στους χαρακτήρες (60->70), διαφορετικά mainstats (από 20-150 έχουμε 410-750), sockets παντού, νέα sets και φυσικά ήρθαν και τα επίπεδα δυσκολίας Torment. Μέσα σε μερικούς μήνες, πάλι κάποιοι παίκτες έφτασαν στο επίπεδο να κάνουν χαβαλέ στο Torment 6 και κλασικά κλαιγόντουσαν "το βαρέθηκα το παιχνίδι, δεν έχει τι άλλο να κάνω".

     

    Και λέει λοιπόν η Blizzard "πάρτε τότε ένα νέο σύστημα δυσκολίας χωρίς ταβάνι" (Greater Rifts). Και εκεί έγινε ο χαμός, γιατί από κει που το κάθε class είχε 2-5 builds που είχαν άνετα το T6, πας σε ένα σύστημα που δεν έχει ταβάνι και κατά συνέπεια there can be only one. Είναι λογικό, επόμενο και αυτονόητο.

    Δε μπορείς να έχεις απόλυτο balance, τελεία και παύλα. Οι κλασικοί κλάψες θέλουν τον χαρακτήρα που στήνει sentries και πηδάει από δω κι από κει αποφεύγοντας πυρά, να αποδίδει το ίδιο με τον χαρακτήρα που στριφογυρίζει σαν ανεμοστρόβιλος και βαράει τσεκουριές, όπως και ο χαρακτήρας που κάνει μάγια και ξόρκια με βατράχια και νεκροκεφαλές.

    Και παράλληλα με όλα αυτά τα ουτοπικά, να έχει και 3-4 sets ο κάθε χαρακτήρας που να είναι όλα "viable" (viable σε σύστημα δυσκολίας χωρίς ταβάνι = να είναι όλα ισοδύναμα).

     

    Είναι αποδεδειγμένο ότι ο κόσμος δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί. Δεν μπορεί η Blizzard και η κάθε Blizzard να ικανοποιεί όλους τους παίκτες, είναι Α-ΔΥ-ΝΑ-ΤΟΝ.

     

    - Θέλουμε κι άλλο χώρο στο stash!

    - Οκ πάρτε άλλα δυο tabs.

    - Α! Επιτέλους, παραπάνω χώρος!

    (2 μήνες αργότερα)

    - Θέλουμε κι άλλο χώρο, δεν φτάνουν τα tabs!

    ...

     

    - Πέφτει 1 legendary το μήνα, αυξήστε το drop rate!

    - Ok, πάρτε κι άλλα.

    - Θέλουμε κι άλλα.

    - Οκ, πάρτε. Πάρτε κι ένα community buff με 100% drop rate για τις γιορτές να γουστάρετε.

    - Ευχαριστούμε. Μήπως γίνεται να κρατήσουμε το rate από το community buff για πάντα;

    - Οκ...

    - Επίσης, τα bounties έχουν τραγικό drop rate, εδώ και 2 μήνες δεν έχω δει RORG.

    - Οκ, πάρτε 100% drop rate στο T6...

    - Μπουυυυ ο κάθε τυχαίος με 150 paragons έχει πλήρες σετ Marauder!

    - ...

     

     

     

    - Είναι πολύ random τα drops.

    - Οκ, πάρτε ένα NPC που θα σας rollάρει τυχαία items αλλά συγκεκριμένες κατηγορίες.

    - Πωπω κυνηγάω τα Tasker εδώ και 1 μήνα και μου έχει ρίξει 10 Magefist (γάντι που έφτυνες αίμα για να πάρεις κανονικά)

    - ...

     

     

     

     

    Κόβω το χέρι μου από την ρίζα: αν αύριο το πρωί η Blizzard βγει και πει "οκ, τι θέλουν αυτοί οι 50-100 που κλαίγονται στο forum;" Και βγάλουν το Conduit από τα Grifts, βγάλουν το jailer, κάνουν όλα τα mobs και όλα τα map layouts ίδια για όλους για λόγους "balance" και δώσουν ακόμα 2 sets στο κάθε class και αφαιρέσουν εντελώς τον παράγοντα RNG και να μπορεί να αγοράσει ο καθένας ένα Furnace από την Kadala. Ξέρεις τι θα γίνει;

    Θα βγούνε πάλι οι κλαψονούμηδες και θα λένε: το παιχνίδι είναι βαρετό, όλο τα ίδια και τα ίδια mobs, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, χωρίς jailer πάει ο κάθε 100paragons παίκτης στο GR75, από κει που είμασταν στα rankings 40-45-50 τώρα είμαστε 70-75-80, τι άλλαξε; Τίποτα δεν άλλαξε! Πάλι ένα set κυριαρχεί σε κάθε class. Τα έχω όλα πλέον και το βαρέθηκα το παιχνίδι.

    No sh!t, Sherlock. Λογικό δεν είναι;

     

     

     

    Αν το ταβάνι μας ήταν το Torment 6 (ή Torment 10 για παράδειγμα), και δεν υπήρχε ανταγωνισμός, όλα τα builds viable θα ήταν. Και το Archon, και τα Carnevil darts και ο ανεμοστρόβιλος κλπ. Από την στιγμή που το βαρέθηκε ο κόσμος αυτό και ήρθε το σύστημα δυσκολίας χωρίς ταβάνι, είναι λογικό κι επόμενο να βρεις μετά από άπειρα runs ποιο set και ποια skills δίνουν το προβάδισμα.

     

     

    Που καταλήγουμε λοιπόν; Είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιήσεις όλους τους παίκτες. Και όταν έχεις δίπλα σου και μια χήνα με χρυσά αυγά (WoW), δεν σου κάνει και ιδιαίτερη διάθεση να προσπαθήσεις. Οπότε προσπαθείς να ικανοποιήσεις όσο πιο πολλούς μπορείς. Και για κάθε 10 άτομα που βλέπεις να γκρινιάζουν στο forum της Blizzard για αδικία που λέγεται Conduit fishing (μωρέ τι μας λές), υπάρχουν άλλα 100 άτομα που τους ενοχλεί το πήγαινε-έλα μεταξύ Kadala & Smith.

     

    Γιατί λοιπόν παίζουμε ακόμα, όσοι παίζουμε; Γιατί μας αρέσει. Δεν σου αρέσει (δε μιλάω για σένα προσωπικά, γενικά μιλάω); Πας και παίζεις κάτι άλλο. Αυτή η νοοτροπία "έπαιζα το Diablo μηδέν από το 1975 άρα δικαιούμαι να απαιτώ κάτι από το Diablo 3" μου θυμίζει τσόκαρο στην ουρά του ΙΚΑ που φωνάζει "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;"

     

    Αισθάνεσαι προδωμένος που το Diablo 3 δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου, όπως τις έθεσε το Diablo 2; Κουλ στόρυ μπρο, θα καθόμουν κι άλλο να ακούσω τον πόνο σου, αλλά πάω να παίξω με την παρέα :hehe:

    Καλησπέρα.Σε πολλά συμφωνώ αλλά δεν παρέθεσες μερικά από τα μόνιμα παράπονα που επιμελώς δεν ασχολείται κανείς με αυτά από την εταιρία. (πχ. PvP κανείς ; πως το είπαμε, brawling ;)

    Μπαίνω σε cafe της Θεσσαλονίκης με 40+ pc και τι βλέπω, λαός λιώνει και κάνει χαβαλέ με LOL ! ακόμα και με dota και wow αλλά D3 κανείς. ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Επειδή τυγχάνω 43 ετών έχω να θυμάμαι τι γινόταν με το D2 πριν από χρόνια (και εδώ σταματάω την οποιαδήποτε σύγκριση, άλλωστε δεν θέλω να το κάνουν D2). Τηρουμένων των αναλογιών απέτυχαν από το να γίνει το παιχνίδι mainstream όταν είχαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα και έτοιμη συνταγή επιτυχίας. 

    Το ότι ΑπΕτΥχΑν είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

    Εγώ αισθάνομαι μπουκωμένος, καμένος από τα ατελείωτα runs (τα περισσότερα σε public μόνος μου) αλλά συνεχίζω γιατί Diablo σημαίνει ατελείωτο grinding , μαζοχιστικά να μαζεύεις και το τελευταίο grey από κάτω και να συνεχίζεις...να πηγαίνει η ώρα 6 το πρωί και εσύ να ξεκινάς το επόμενο. Αυτό με χαλαρώνει και με ξεκουράζει. 

    Παράπονα όμως έχω και μάλιστα πάρα πολλά. Δεν τα εκφράζω διότι γνωρίζω ότι η εταιρία τα γνωρίζει αλλά έχει τη δικιά της ατζέντα και,  ότι και να ζητάει ο παίχτης υπάρχουν παράγοντες που θα καθορίσουν το πλήθος των αλλαγών/επιδιορθώσεων, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογών κ.α.

     

    Αυτά. Καλή συνέχεια.

    • Like 3
  2. Καλησπέρα σας, εδώ και λίγο καιρό παίζω ξανά μετά από μεγάλη απουσία και θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα να σας γνωρίσω και να παίξω μαζί σας. το όνομα είναι asaduu#2805 και παίζω αποκλειστικά και μόνο Barbarian.

    Chosen - Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το τέρας που σήκωσες (;). Άντε και στα δικά μας.

  3. Καλησπέρα,

    έπειτα από σχεδον 8 η 9 μήνες που προσπάθησα να ξαναπαίξω διαπίστωσα ότι μου είχαν πάρει το account αλλα ευτυχώς σε 2 μόλις μέρες μέσω support μου το επέστρεψαν αλλά έχω χάσει όλη τη λίστα με friends, στείλτε μέρες που είναι και έχουμε λίγο χρόνο να κάνουμε τίποτα. ( asaduu#2805 )

  4. Νομίζω θα σε σὐμφερε καλύτερα να ζητήσεις 2 η 3 bilion στα forums αλλα και πάλι nice job.

    Εχω δει να δινουν 50αρικα για πολύ χειρότερα items.

    Όσο για το farming εγώ δεν έχω δει σοβαρή διαφορά είτε με 390mf είτε με 550mf.

    To μόνο που παρατηρώ για καιρό τώρα είναι οτι το σαβ-κυρ μπορεί να σηκώσω μέχρι και 10 συνολικά στις 3 η 4 ώρες ενώ τις καθημερινές για το ίδιο διάστημα από κανένα μέχρι 1 η δύο.

    ακόμα και pre-patch μου δινόταν η εντύπωση οτί το leg drop rate εξαρτάται άμεσα από το πλήθος των ανθρώπων που παίζουν το παιχνίδι τη συγκεκριμένη στιγμἠ.

  5. το scorn τολι είναι κανονικό γεωργικό εργαλείο για όργωμα. Άν σε ενδιαφέρει να ρίξω 70 m στο τραπέζι να για να το αποκτήσω :)

  6. με ξενέρωσε απίστευτα το cap στο MF, καλά δεν καταλαβαίνουν οτί diablo+MF είναι ένα και το αυτό;

    εμείς που είμαστε και λίγο τζογαδόροι τι θα κάνουμε τώρα, και τι μ@κία nerf στα elites, τους είπε κανείς οτί θέλουμε να παίζουμε με γελοία δυσκολία, αν δεν υπάρχουν bricks δεν υπαρχει challenge, πιο το νόημα να παίζω;

    η μήπως νομίζουν οτί αν σταματήσω να ψοφάω θα συνεχίσω να παίζω? Αν σταματήσω να ψοφάω θα παρατήσω και το παιχνίδι, ήδη πιο πολύ ασχολούμε με το εμπόριο παρά το παιχνίδι.

    Θα έχετε παρατηρήσει ότι γρινιάζω αρκετά για την δυσκολία, γνωρίζω όμως οτί κατά βάθος αυτή είναι που με κρατάει στο παιχνίδι. Και φανταστείτε οτι στους 2 σχεδόν μήνες που παίζω έχω κάνει πολλά λάθη που μου έχουν κοστίσει σε χρόνο και χρήμα, (γύρω στα 40 mil gold, μόνο από μια stormshield που μου φάγανε σε trade έχασα 15 mil, χώρια αυτά που έχω πουλήσει underpriced, μόλις προχτές με πρόλαβαν συμπολεμιστές και δεν έδωσα ένα axe για 100κ που κάνει πάνω απο 10 mil)

    Τουλάχιστον αν βγάλω κανα ssd μέσα στο εξάμηνο και καμιά μνημούλα θα λέω οτί δεν πήγε χαμένος ο χρόνος μου.

    και αύξηση στο loot, τα ξεσκίσανε όλα. Τώρα όλοι θα έχουν τα ίδια και θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

    Τι να το κάνω το leveling με το ίδιο υλικό, πότε θα έρθει το PVP .

    Το μόνο θετικό που διάβασα είναι κάτι αλλαγές που κάνανε στο ah και στο trade για να σταματήσουν διάφορες ''ζαβολιές'' από scummers.

    το καλύτερο που διάβασα:

    "But - but.... but.... we don't want to wear MF but want to reap the rewards that MF gives!"

    Blizzard: "Done."

    αυτά τα λίγα για το patch από μένα, να δούμε πως θα πάει.

  7. Να ρωτήσω κάτι , μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει τελικά αυτό το block chance % τι ακριβώς κάνει block? πως γίνεται με 50% block chance (hoc+stormsh+justice) να ψοφάς τόσο εύκολα? μήπως τελικά είμαι χαζός που κουβαλάω ασπιδα και έχω μικρό dps?

    ας μου πει κάποιος ένα optimal build για να περνάω νερό (όχι μόνος μου act2 παρέα με 90 mythic potions) το inferno μπας και δούμε προκοπή.

  8. διάβασα προσεχτικα και θα εφαρμόσω στην πράξη της συμβουλές, ευχαριστώ.

    όποιος θέλει helm κανένα πρόβλημα αλλά το τι θα βγάλει...

    αυτό που φοράω είναι το καλύτερο (σχεδόν) στις 40 περίπου προσπάθειες, έχω πουλήσει άλλο 1 στα 10 mil (με life, socket, all res ) και άλλο 1 παρόμοιο στα 5 mil.

  9. Τη συνταγη τη βρηκες η την αγορασες?εχει διαφορα...γιατι αν την βρηκες πες μου να παιξουμε κανενα joker συνεταιρικο...

    τη βρήκα, έπεσε από ένα elite, το θέμα είναι οτί κάνω δεξί κλίκ στο blacksmith και μετά κατάλαβα τι μ@@@@@ έκανα. 50 εκατομύρια κάνει.

    θα την σκότωνα και θα έφτιαχνα το χαρακτήρα μου. (τελευταία συναλλαγή recipe helm of command 72 ευρώ) ήθελε και μένα να μου βγεί δωρεάν το παιχνίδι αλλά αν δεν έχεις μυαλό...

  10. βρήκα συνταγή και φτιάχνω helm of comand, πουλιούνται σαν μοσχοκούλουρα, βέβαια τα ψιλοσκοτώνω αλλά βγάζω, να αρχίσουμε να ανασαίνουμε λίγο, αν θέλει κανείς πέστε μου, κόστος μόνο τα υλικά.

  11. τώρα που το τελείωσες δεν βοηθάς και εμάς που έχουμε κολήσει?

    60 barb έχω μείνει στο act 2 inferno εδώ και μέρες.

  12. φίλε να σου δώσω ότι στοιχεία θέλεις, μέχρι και τι νούμερο σώβρακο φοράει η πεθερά μου και που είναι θαμένο το κυνηγόσκυλο του τσοπάνη της κάτω πετρομαγούλας, αν σου ζητήσω αέρα ένα κατοστάρικο μου το δίνεις?

    Δεν θεωρώ τον κόσμο που σας λέει ότι έπρεπε να είστε πιο προσεχτικοί μετα Χριστόν προφήτες, είναι αυτονόητα, σαν να βλέπεις εδώ τις αγγελίες στην εικόνα και να σκέφτεσε σοβαρά να ασχοληθείς.

    post-10321-1416074748,691_thumb.jpg

    • Like 5
  13. Πως εμπιστεύεστε κάποιον ξένο να του στείλετε προκαταβολικά χρήματα; δεν πρέπει να είσαι τρομερά αφελής για να εμπιστευτείς έναν τελείως ξένο; Εκτός και αν δεν ματώνεις για αυτά τα χρήματα...οπότε σου είναι εύκολο να τα σκορπάς. Χόρτα αγοράζεις στη λαική και κοιτάς την θεία με μισό μάτι που την έχεις μπροστά σου, ακόμα θυμάμαι κάτι περιπτώσεις έξω από πολυκαταστήματα με (και καλά) ναυτικούς/φυλακόβιους/τοξικομανείς που σκοτώνουν ρολόγια, κολόνιες, βιντεοκάμερες (μόνο το case, μέσα έχει πέτρες) και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ακόμα και να γυρίσει κάποιος να εξετάσει αυτά που πουλάνε.

    Το θετικό είναι οτί πληρώνεις και μαθαίνεις (είναι μερικοί που πρέπει να πληρώσουν 2 και 3η φορά).

    Καλή τύχη στον δίκαιο αγώνα σας.

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.