Jump to content

konsttanttinos

Members
  • Posts

    6
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by konsttanttinos

  1. Βεβαιως και σου επιτρεπω να εχεις την δικη σου γνωμη. Δεν ξερω τον Σμπρινη, με τι μηχανακι τρεχει? Στον Αη Γιαννη δεν εχω παει, αλλα εδω εχουμε το πηλιο...μπολικες διαδρομες και πολυ καλα εργαλεια διαθεσιμα. Εγω μ'ενα tuono και φιλος μου με crf 450 motard να προσπαθουμε να πιασουμε ενα EVO MR... δυσκολο εως ακατορθωτο, σε καθε εισοδο μας ετρωγε στα φρενα. Απ'ότι προσεξες δεν μιλαω για ευθεια, αλλα μονο για στροφιλικι, για ευνοητους λογους. Επισης πιστευω οτι η αξια του αυτοκινητου δεν εχει καμμια σχεση με τις επιδοσεις του.. Ενα στημενο time attack των 100κ μπορει να διαλυσει οποιοδηποτε dreamcar.Απο τη αλλη, με 20κ παιρνεις την rsv4 factory aprc και εχεις το πιο γρηγορο μηχανακι παραγωγης στην πιστα...για να μην μιλησω για τις δυνατητες του daytona R, η το στησιμο μιας 1198 R ή μιας desmosedicci... Πιστευω οτι και τα δυο εχουν την ομορφια τους, απλα η μηχανη λογω της μηδενικης παθητικης ασφαλειας απαιτει καποιες ειδικες ικανοτητες...κοινως δεν ειναι για ολους.
  2. Ειχα τη τυχη να οδηγησω σε πιστα (σερρες) και μ'ενα μετριο αυτοκινητο (TT Quattro) και με καλα μηχανακια (Κ7 1000, R6, daytona, tuono R), και για να σας προλαβω δηλωνω μηχανοβιος. Η πιστα ειναι σμιριδοπανο, οταν το λαστιχο ζεσταθει τοτε εκμεταλευεσαι ολο το φαρδος του και το μηχανακι χαραζει σαν διαβητης την τροχια του, περιοριζοντας ενα πχ γλιστρημα του μπροστινου, που εχει πολλες πιθανοτητες να γινει σε δημοσιο δρομο.Επισης, διαφορα υπαρχει και στην φιλοσοφια της μηχανης, δλδ στον αριθμο και την διαταξη των κυλινδρων, σε ποιες στροφες δουλευει, ποσο ακαμπτο ειναι το πλαισιο, τι σεταρισμα εχουν οι αναρτησεις, κλπ. Στο αυτοκινητο τα πραγματα ειναι λιγο πιο απλα.Ενας παραγοντας παιζει σημαντικο ρολο και δεν ειναι αλλος απο το βαρος.Οσο πιο ελαφρυ, τοσο το καλυτερο. Στον δημοσιο δρομο το αυτοκινητο παταει στην μεγαλη επιφανεια τεσσαρων ελαστικων, ενω το μηχανακι στην ελαχιστη επιφανεια της κορωνας δυο ελαστικων. Ετσι, αν λαβετε υπ'οψη αυτα, και σκεφτειτε φρεναρισμα και στριψιμο σε γλιστερους δρομους, τοτε ο παραγοντας τριβη ειναι κατασταλτικος, Σε σχεση με ολα οσα εχω δει και εχω κανει, κανενα μηχανακι δεν ειναι πιο γρηγορο σε επαρχιακο στροφιλικι απο ενα στημενο τετρακινητο (ΕVO).Ολα εχουν να κανουν τελικα με την προσφυση, και σ'αυτο εμεις οι αναβατες υστερουμε. Στην πιστα τα πραγματα αλλαζουν, αλλα μην ξεχνατε, μιλαμε μονο για πιστα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.