Jump to content

rasape

Members
  • Posts

    25
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About rasape

  • Γενέθλια 13/06/1972

rasape's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Καλησπερα και παλι, δεν εκανα τιποτα απο αυτα που προταθηκαν απο φοβο μη χασω τα αρχεια μου. Απλα πριν απο λιγο εφυγε απο το σπιτι μου ο φιλος μου με το linux, ο οποιος, εγκατεστησε μια διανομη mint, αρχισε να πληκτρολογει κατι ακαταλαβιστικες αραδες, εκανε επανεκκινηση στα παραθυρα και ο δισκος ηταν στη θεση του! Απεγκατεστησε και το mint καταργωντας ενα μικρο partition που ειχε δημιουργησει στον νεο μου δισκο, εσβησε και εκεινον τον περιεργο boot manager και ολα καλα ! Σας ευχαριστω ολους.
  2. Καλησπερα, στο disk management δεν φαινεται, επισης και στα mini xp δεν φαινεται.... Τρεις δισκοι, οι δυο χωρισμενοι με λειτουργικα, ο ενας αποθηκη. Αποσυνδεσα τον εναν με το λειτουργικο και αφησα τον αλλον (win 8.1) ωστε να μπω και να παρω backup του δικου - αποθηκη. Το backup εγινε στον νεο δισκο ( που εν τελει ειχε προβλημα). Αφαιρεσα τον νεο δισκο και ξαναεβαλα αυτον που ειχα βγαλει, ολα καλα.... και εκει με πιανει η εμπνευση να δοκιμασω ενα cd ubuntu, το βαζω και αφου μου εφυγε η περιεργεια κλεινω ανορθοδοξα το pc χωρις να περιμενω να κανει shutdown to ubuntu. Στην επανεκκινηση ο δισκος - αποθηκη ειναι αφαντος και παραμενει ετσι. Επαναλαμβανω οτι στο Bios φαινεται κανονικα....Φαινεται μονο μεσα απο ubuntu και μου δειχνει τα περιεχομενα της φωτο, επισης και στις ιδιοτητες μου δειχνει οτι ειναι κανονικα γεματος οπως ηταν, απλα δεν βλεπω αλλα αρχεια εκτος απο αυτα της φωτο.... Βεβαια, υπηρχε ο νεος δισκος που, εστω και με προβλημα (bad setors), ειχε ολο το backup μου αλλα δεν υπηρχε πουθενα χωρος να το αντιγραψω Απο οτι εχω καταλαβει ο δισκος χρησιμοποιηθηκε ως μνημη για το live cd, που αν τερματιζα κανονικα το ubuntu θα ερχοταν στην κανονικη του κατασταση. Ετσι ο προβληματικος δισκος επιστραφηκε, πηρα καινουργιο και τον ελεγξα, αλλα ο δισκος - αποθηκη με τα αρχεια μου παραμενει αφαντος. Περιμενω εναν φιλο που κατεχει καλα το θεμα και μεσα απο linux μου ειπε οτι ειναι παιχνιδι να τον επαναφερει.... ιδωμεν ! Το συστημα μου ειναι ενας xeon x5650 4ghz με 8gb ram.
  3. Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους ! Λοιπον εχω τρεις δισκους εκ των οποιων οι δυο ειναι χωρισμενοι σε δυο διαμερισματα και εχουν λειτουρργικο στο πρωτο διαμερισμα, δηλαδη windows 7 και windows 8.1. O τριτος δισκος ειναι αποθηκη και ειναι γεματος 95% περιπου. Μετα απο συντομη χρηση ενος live cd, και ξαναγυρνωντας στα windows ο δισκος απλα δεν υπαρχει στα 7ρια ενο μπουταροντας απο τα 8.1 τον βλεπει, αρχιζει να τον ψαχνει και μετα μου λεει κατι που δεν προσεξα και μετα ο δισκος δεν υπαρχει. Ο δισκος φαινεται κανονικα στο bios....... τρεχοντας ξανα το live cd μου τον εμφανισζει ως 1GB filesystem και τα περιεχομενα ειναι αυτα που δειχνει η φωτο που επισυναπτω, εννοειται οτι ο δισκος ποτε δεν ειχε windovws, program files κλπ. Στα properties μου δειχνει την χωρητικοτητα του κανονικα, δηλαδη 95% γεματο. Να πω εδω οτι ο δισκος επαψε να εμφανιζεται οταν στη θεση του σθνδεσα αλλον για να τραβηξω καποια αρχεια, επανασυνδεοντας τον δεν φαινοταν στο συστημα οποτε ετρεξα το live cd. Την πρωτη φορα που ετρεξα το live cd ο δισκος εμφανιστηκε κανονικα στο UBUNTU καθως και ολα τα αρχεια του, αλλα εκανα την κοτσανα (?) να μην τερματισω ορθοδοξα το live cd και εκτοτε ο δισκος δεν εμφανιζεται...... Η ολη φαση ειναι οτι πρεπει να τον ξαναφτιαξω μεχρι αυριο το μεσημερι γιατι μετα χανω καποια πραγματα που ειχα κανει backup απο αυτον σε εναν που αγορασα μολις προχτες και οποιος πρεπει να επιστραφει ως αυριο το μεσημερι λογω ζημιας που ειχε ( bad sectors) οπως τον αγορασα, μπερδεμα !!!! Οποιος ξερει κατι ας βοηθησει, μονο please,μη μου πειτε να χρησιμοποιησω ubuntu για να τον επαναφερω ! Δυστυχως ξεχασα πως επισυναπτω εικονες εδω, ειναι αργα και ειμαι και πτωμα ! ΕDIT: επισυναψη εικονας εγινε.
  4. Δωστε λεπτομερειες, οδο αριθμο μαγαζι κλπ., αν και η ωρα ειναι στο οριο γιατι πρεπει να φυγω εκτος Αθηνων για δουλεια, θα κανω τα αδυνατα δυνατα να ερθω!
  5. Εχεις δικιο, το τροφοδοτικο αυτο ειναι μεσα στο οργανο και τουλαχιστον διεθνως στο διαδικτυο δεν υπαρχει καποιο part, αρα αντικατασταση του δεν παιζει με τιποτα. Αν λες για τις εξι χοντρες διοδους δεξια απο τις ασφαλειες, δεν υπαρχει τροπος να "δω" κατι με το πολυμετρακι που εχω; Για τις μετρησεις, μου ελεγε ο συγχωρεμενος φιλος μου ο Μιχαλης "ρε συ, αφου ασχολεισαι, παρε ενα πολυμετρακι και ελα εδω να σου δειξω μερικα βασικα, θα σου χρειαστουν" αλλα γω τιποτα .... Ρε παιδια μενει κανεις Αθηνα, καποιος που να διαθετει πολυμετρο και να ξερει να το χειριστει να ερθω εγω στο μερος του να το μετρησει;...
  6. @Seafalco ενταξει, περιμενω ! @eloydark δυστυχως, δεν υπαρχει γνωστος που να μπορω να βρω αλλο πολυμετρο... @Nick74, δεν το εχω δοκιμασει και φυσικα επειδη βγαζει πολλες τασεις δεν ξερω τι αλλο φορτιο να βαλω, βεβαια αν ειναι απαραιτητο και μπορω να το δοκιμασω για ενα δυο δευτερολεπτα χωρις να το καψω με καθολου φορτιο τοτε θα το κανω.
  7. Εχω ενα θεμα με τις παραθεσεις ! @Seafalco Το τραντζιστορ ειναι αυτο, επισης το αρχαιοι πολυμετρακι μου ειναι αυτο, κανει; Οταν λετε για μετρησεις, εννοειται με την πλακετα συνδεδεμενη στη θεση της και "στο ρευμα"; Υπαρχει θεμα με τις παραθεσεις , η πρωτη φωτο ειναι για τον φιλο @das
  8. Φωτογραφιες μπηκαν τωρα !
  9. Κατ αρχη ευχαριστω για τις απαντησεις σας ! Λοιπον, αυτη ειναι η πλακετα του τροφοδοτικου, οι δυο ασφαλειες που λειπουν ειναι αυτες που καιγονται. Να σημειωθει οτι μολις πρωτοπατησα τον διακοπτη on off για να το θεσω σε λειτουργια ακουστηκε το χαρακτηριστικο "τσικ" απο τις ασφαλειες ενω η οθονη του οργανου αναβοσβησε αστραπιαια.... αλλαξα τις ασφαλεις και το οργανο ξεκινησε κανονικα και η οθονη μου εδειξε μια δυσλειτουργια τελος παντων του λειτουργικου του που λογω αυτης το ειχα αποστρατευεσει. Μολις το ανοιξα για να καθαρισω τους κονεκτορες που συνδεουν με ribbon cable την πλακετα του πληκτρολογιου με τη μητρικη πλακετα - γιατι ετσι λεει το service της εταιριας σχετικα με το λειτουργικο προβλημα που εχει - και το ξαναεκλεισα, καιει συνεχεια τις ασφαλειες, εχω καψει τουλαχιστιν 4 ζευγαρια. Επιλογεα τασης δεν εχει. Εχω ενα πολυμετρακι μα η μονη λειτουργια που ξερω να το χρησιμοποιω ειναι να βλεπω πχ. αν δουλευουν βυσματα, επαφες κλπ. Αν χρειαστουν καθαροτερες φωτο συγκεκριμενων σημειων της πλακετας πειτε μου.
  10. Καλημερα σας ! Αποφασισα να νεκραναστησω ενα παλιο συνθεσαιζερ δεκαετιας '90, το καθαρισα, το ξεσκονισα αλλα μολις παω να το ανοιξω μου καιει τις δυο απο τις πεντε ασφαλειες που ειναι πανω στην πλακετα του τροφοδοτικου. Οι τρεις ειναι 5Α/250V, μου καιει τις δυο 4A/125V... εβγαλα την πλακετα, δεν φαινεται κατι καμμενο, προσπαθησα πολλες φορες αλλα συνεχως μου καιει τις δυο συγκεκριμενες ασφαλειες. Εκ πρωτης οψεως, ποια μπορει να ειναι η αιτια που καιγονται; Αν χρειαστει για οποιους μπορουν να βοηθησουν μπορω να ανεβασω φωτο του τροφοδοτικου. Το συγκεκριμενο οργανο εχει συναισθηματικη αξια για μενα και θα εκτιμουσα ιδιαιτερα οποια βοηθεια.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.