Jump to content

johnykim

Members
  • Posts

    38
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About johnykim

  • Γενέθλια 21/03/1991

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής

johnykim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Λοιπόν, βρήκα ένα αρχαίο τροφοδοτικό, Tecnoware. Και μέχρι στιγμής ανοίγει το PC. Έχω συνδέσει όμως μόνο την mobo για δοκιμή, καθώς δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Κάνει ένα τσιτσίρισμα και λέω να μην το ρισκάρω. Αλλά, το σημαντικότερο, όταν ανοίγω τον διακόπτη του τροφοδοτικού, παίρνει ρεύμα η μητρική (η ένδειξη lan στο switch). Θα δοκιμάσω σίγουρα κάποιου φίλου για κάνα 10 ήμερο και αν όλα πάνε καλά, θα προχωρήσω σε αγορά. Πάντως, το περίεργο είναι ότι το κάνει μόνο όταν τον ανοίγω. Όταν είναι ανοιχτός, δεν παρουσιάζει το παραμικρό!
  2. Πολύ σωστά, δεν είναι σωστός ο έλεγχος του τροφοδοτικού έτσι. Δυστυχώς έχω ξεμείνει από εφεδρικό. Θα κοιτάξω να δοκιμάσω άλλο τις επόμενες μέρες.
  3. Καλησπέρα στο φόρουμ. Αντιμετωπίζω εδώ και αρκετό μεγάλο διάστημα ένα πρόβλημα στο παρακάτω, παλιό σύστημα: * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W * Motherboard (Μητρική): GIGABYTE GA-EP45-UD3LR * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): Intel Xeon E5440 * RAM (Μνήμη συστήματος): 2x KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX DDR2 2GB PC6400 800MHZ + 2x SAMSUNG 2GB DDR2 PC2-6400 800ΜΗΖ * GPU (Κάρτα γραφικών): ATI Radeon HD 4670 * SSD: Samsung 850 Evo Το πρόβλημα λοιπόν, είναι ότι δεν ανοίγει καθόλου αν κλείσω το πολύπριζο ή το διακόπτη του τροφοδοτικού. Τι κάνω για να ανοίξει ξανά: 1) Κλείνω το διακόπτη του τροφοδοτικού και πατάω πολλές φορές το power button. Ανοίγω ξανά τον διακόπτη και τσεκάρω αν φαίνεται on η κάρτα δικτύου στο switch που έχω. Αν φανεί, τότε το PC ανοίγει. 2) Το πάνω βήμα με την διαφορά ότι αφαιρώ και τη μπαταρία της μητρικής Μπορεί να ανοίξει τελικά, μετά από πάρα πολλέες προσπάθειες Τι έχω δοκιμάσει να ελέγξω: 1) Έχω αφαιρέσει όλα τα parts του και έχω αφήσει μια μνήμη από τις τέσσερις. 2) Έχω αφαιρέσει τις μνήμες μια-μια και έχω δοκιμάσει μόνο μια σε όλες τις θέσεις της μητρικής. 3) Έχω βγάλει τον CPU, το έχω καθαρίσει, και τον έχω επανατοποθετήσει. 4) Έχω μετρήσει με πολύμετρο την 24άρα φίσα του PSU, καθώς και την 4άρα για την CPU και κάποια ακόμα molex. Η τάση που παίρνω είναι η αναμενόμενη για κάθε γραμμή. 5) Η κάρτα γραφικών έχει HDMI και είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τηλεόραση. Για κάποιο λόγο, παρατήρησα ότι όταν η τηλεόραση είναι εκτός ρεύματος τελείως, μπορεί να πάρει πιο εύκολα μπροστά. 6) Δοκίμασα άλλο καλώδιο ρεύματος για το PSU, καθώς και να πάρω απευθείας ρεύμα από πρίζα χωρίς πολύπριζο. 7) Οι πυκνωτές, οπτικά, φαίνονται να είναι εντάξει. 8 ) Έχω μετρήσει την μπαταρία της μητρικής, και φαίνεται οκ, αλλά έχω βάλει και καινούργια. Πρις μερικές μέρες δεν δούλευε η ενσωματομένη κάρτα δικτύου, ενώ δοκίμασα πάρα πολλούς διαφορετικούς drivers. Επειδή το πρόβλημα φαίνεται να είναι στην μητρική, έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Να σημειώσω επίσης ότι όσο δουλεύει δεν παρατηρώ κανένα πραγματικά πρόβλημα! Και το δουλεύω συνέχεια φορτωμένο με application-SQL servers κλπ. Σημείωση 2: Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και αν δεν κλείσω το πολύπριζο, αλλά απλά δεν ανοίξω το pc για 1-2 μέρες. Δεν φαίνεται δηλαδή να παίρνει ρεύμα η μητρική και συνεπώς δεν ανοίγει. Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους συμμετάσχουν στο θέμα.
  4. johnykim

    Μετατροπή από μικρά σε κεφαλαία στην C

    Εντάξει, χθες είπαμε περισσότερα για την for, οπότε θα πειραματιστώ με τις επόμενες περισσότερο. Ο τελικός κώδικας που χρησιμοποιήθηκε τελικά: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <ctype.h> main() { char a; printf("dwse mikra grammata kai '?'gia telos\n"); do { a=getchar(); putchar(toupper(a)); printf("\nXarakthras:%c ASCII Code:%d\n",a,a); //printf("\nXarakthras:%c Dekaexadikh morfh:%x\n",a,a); } while(a!='?'); printf("\n"); system("PAUSE"); return 0; } Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!:-)
  5. johnykim

    Μετατροπή από μικρά σε κεφαλαία στην C

    Επειδή τέτοια ώρα τέτοια λόγια,θα ήθελα αν γίνεται στον κώδικα που έχω γράψει να κάνω μετατροπή του αποτελέσματος που βρίσκω σε ACSSI.Μήπως γνωρίζει κανείς πως να χρησιμοποιήσω την συνάρτηση toascii;Ή αν γίνεται φυσικά κ με άλλον τρόπο, πέρα της συνάρτησης αυτής. Αυτό με την αφαίρεση δεν νομίζω να ισχύει παντού..Μπορεί να έχω δώσει άσχετους χαρακτήρες που να μην έχουν την διαφορά 56.Εκτός κι αν κατάλαβα λάθος.
  6. johnykim

    Μετατροπή από μικρά σε κεφαλαία στην C

    Θα ήθελα να γίνονται όλα τα γράμματα κάθε φορά.. Εχω κάνει κάτι τέτοιο: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <ctype.h> main() { char a; printf("dwse mikra grammata\n"); if (islower(a)) { do { a=getchar(); //scanf("%s",&a); putchar(toupper(a)); } while(a!='exit'); } else { printf("den exeis dwsei mikro gramma...\n"); } printf("\n"); system("PAUSE"); return 0; } Αλλά δεν βγάζει το "else".
  7. johnykim

    Μετατροπή από μικρά σε κεφαλαία στην C

    Θα μπορούσες να μου δώσεις ένα παράδειγμα; Πως θα διαβάσω όλους τους χαρακτήρες από την μεταβλητή a;
  8. Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο σχετικά με ένα πρόγραμμα στην C.Είμαι πολύ αρχάριος(ένα μάθημα έχω κάνει στη σχολή). Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα το οποίο να διαβάζει μικρά γράμματα και να τα μετατρέπει σε κεφαλαία.Επίσης το αποτέλεσμα να εμφανίζεται σε αντίστοιχο κώδικα ASCII. Έχω φτάσει κάπως έτσι: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <ctype.h> main() { char a; printf("dwse mikra grammata\n"); a=getchar(); //scanf("%s",&a); if (islower(a)) putchar(toupper(a)); else printf("den exeis dwsei mikro gramma...\n"); printf("\n"); system("PAUSE"); return 0; } Δεν διαβάζει όμως όλους τους χαρακτήρες που δίνω,αλλά μόνο τον πρώτο.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.