Jump to content

Golden.Aquila

Members
  • Posts

    19
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Golden.Aquila

  • Γενέθλια 28/05/1989

Golden.Aquila's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Επίσημα οι εταιρείες, γνωρίζουμε τι απόδωση (lumens) αναφέρουν για led τους; Έψαξα και βρήκα μόνο για το p7 (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι διάβασα το σωστό δεδομένο), ανέφερε 700lm. H cree?
  2. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Σε τί διαφέρουν τα p7 με τα Mc-e ? Αν δεν διαφέρουν σε τίποτα τα leds εκτός από την μάρκα, τότε.. Σε τι διαφέρει η seoul από την cree? Θέλω να πώ: Επειδή η μόντα θα γίνει ΜΙΑ φορά, θα ήθελα να διαλέξω τα καλύτερα προϊόντα. Θα ήθελα λοιπόν πριν προχωρήσω, να ξέρω τις διαφορές τους ώστε να μπορώ ξεκάθαρα να επιλέξω!
  3. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Η μόντα αποφασίστηκε.. Der Witchel Kit. Το θέμα που παραμένει είναι p7 ή mc-e ? ΓΙΑΤΙ? Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ: αντάπτορα από 3*AA σε D? Leds? (Όταν αποφασίσω ποιόν τύπο θα χρησιμοποιήσω) & Αφότου γίνει η αγορά, θα πρέπει να βρώ και lense. Ασφαιρικό απ'ότι κατάλλαβα όχι.. Κρύσταλλο σίγουρα ώστε να μην λειώσει, όσο το δυνατότερο διάφανο χωρίς μεγάλο βαθμο αντανάκλασης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
  4. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Παιδιά καλησπέρα και πάλι! Καλή χρονιά σε όλους και υγεία εύχομαι! Σχετικά με την μόντα που θέλω να κάνω.. ΑΝ αποφασίσω το Der Witchel Kit (3*p7), πως θα το τροφοδοτήσω; Είδα και την λύση των 7xp-g αλλά δεν βρήκα beamshots, Οπότε..? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
  5. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Κλίνω προς τα 3*p7. Έχει κανείς να προτείνει κάτι ή να θέσει κάτι προς συζήτηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
  6. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Κοιτάξτε μόντα.. http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=232273 Αν τα τρια mc-3 δίνουν τέτοιο φωτισμό.. 3*p7 τι θα κάνουν; Ωραίος ανακλαστήρας αλλα κάπου διάβασα οτι δεν χωράει σε m@g
  7. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Συγγνώμη για το σύντομο ποστ αλλα χτες το βράδυ έγραψα ένα κείμενο και κόλλησε ο firefox και το έχασα, σήμερα το πρωί δύο φορές τα ίδια.. Μάλλον είμαι φλύαρος και μου βάζει περιορισμό λέξεων Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
  8. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Καλησπέρα και πάλι! Ευχαριστώ για την συμμετοχή και την ανταπόκριση. Το θέμα των μπαταριών, θα συζητηθεί περεταίρω εφόσον έχω καταλήξει σε κάποιο set-up. Μπορώ να βάλω πάνω απο ένα sst ή η θερμοκρασία θα είναι απαγορευτική; Ταλαντεύομαι ανάμεσα σε 3*P7 και κάποιο απο τα sst. Το θέμα είναι οτι χρειάζομαι ο φακός να έχει μια α εστίαση. Εφόσον θα γίνει μόντα, φαντάζομαι η ρυθμιζόμενη δέσμη απενεργοποιείται (λόγο καλωδίων), έτσι; Θα μπορούσα με aspherical lens να συμπικνώσω και άλλο την δέσμη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
  9. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Φίλε ergotelis σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου! -Fivemega head αποκλείεται για αισθητικούς λόγους. Την είχα διαβάσει κάπου παλιότερα για κάποιον άλλο φακό και αν και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο, απο αισθητικής πλευράς ήταν αποτυχία (κατα την γνώμη μου). -Osram Ostar 6die αποκλείεται διότι είναι όντως ξεπερασμένο, από αυτά που διαβάζω, σε σχέση με cree XPG ας πούμε.. Σχετικά με το κόστος. Αρκετά σεβαστό ποσό αν σκεφτεί κανείς οτι με 30ευρώ δεν αγοράζεις φακό (φώς), ανθεκτικό και ευρύχωρο "κέλυφος" αγοράζεις. Όπως ακριβώς και με παλία αυτοκίνητα (σε ορισμένες περιπτώσεις), δεν αγοράζεις ραδιοcd και xenon αλλα "σκαρί" για να βάλεις ότι θες πάνω. Τώρα, το θέμα με τις μπαταρίες.. Αλκαλικές μπαταρίες χρησιμοποιώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προτείνονται οι επαναφορτιζόμενες; Αφού μετά απο λίγο καιρό, εφ'όσον δεν χρησιμοποιούνται, αρχίζουν να χάνουν φορτίο. Η τάση λειτουργίας τους είναι χαμηλότερη. (ΔΕΝ γνωρίζω αν υπάρχει κάτι που να τις κάνει καλύτερες σε θέμα ταχύτητας/αντοχής μεταφοράς ρεύματος). Πάντως έχω στην κατοχή μου τον φορτιστή maha/powerex mh-c9000 καθώς και αρκετές maha/powerex 2700ma NiMH. ΑΝ βάλω 24 τέτοιες μπαταρίες, θα έχω σχεδόν την ίδια χωριτικότητα ρεύματος με πολλαπλάσια τάση. Αν δεν κάνω λάθος μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία τύπου NiMH aa έχει μέγιστη δυνατή χωριτηκότητα 2700ma και τάση λειτουργίας 1,2volts. Μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία τύπου NiMH D έχει μέγιστη δυνατή χωριτηκότητα 11000 και τάση λειτουργίας 1,2 volts. ΑΡΑ 6 D = 66000ma & 7.2volts 24 AA = 64800ma & 28.8volts Το παραπάνω κομμάτι δεν το σβήνω αν και κατάλαβα το σφάλμα μου. 30volts διαφοράς δυναμικού είναι τεράστιο σχετικά με το ζητούμενο. ΘΑ μπορούσαμε με εξάρτημα να αλλάξουμε τάση αλλά θα χάναμε σε χρήμματα και σε χωρητικότητα (ακόμαι και 1% είναι χάσιμο). Το θέμα που παραμένει είναι: Γιατί επαναφορτιζόμενες; Διάβασα τα παρακάτω και μου φάνηκαν ενδιαφέροντα: http://flashlightnews.net/forum/index.php?topic=458.0 http://www.led-replacement.com/tle-300m-ex.html Ρίξτε μια ματιά και αναμένω γνώμες και απόψεις! Σε πρώτη φάση, απλά απέκλησα 2 απο τα 6 ενδεχόμενα. Αντιπρότεινα 2 άλλα και περιμένω γνωμες και προτάσεις, ξεκαθάρισα γιατί θα χρησιμοποιήσω 6D. Αναμένω να ενημερωθώ περεταίρω σχετικά με την διαφορά αλκαλικής και επαναφορτιζόμενης. Και στη συνέχεις θα επανέλθω με παραπάνω ερωτήσεις/αποροίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
  10. Golden.Aquila

    Cree Led Φακός

    Παιδιά, καλησπέρα και από εμενα. Να δηλώσω εξ'αρχής άσχετος σε τεχνολογίες led (sst-90 - ssc-p7 - cree). Είμαι κάτοχος ενός φακού MAGlite 6D-cell. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω πως μπορώ να τον "μοντάρω", έτσι ώστε να γίνει πιό δυνατός. Όταν λέω πιο δυνατός εννοώ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ γίνεται, τηρώντας όμως κάποια κριτήρια. Παλιότερα είχα διαβάσει σε ξένα φόρουμ σχετικά με μετατροπές, που δεν αφορούσαν την μετατροπή απο απλή λαμπα σε led, αλλά σε άλλες δυνατότερες λάμπες, σε αλλαγή του φακού, από πλαστικό σε κρύσταλλο, ίσως και με κάποια σφαιρική κλίση, και σε αλλαγές των μπαταριών απο 6d σε 12aa (με την χρήση κατάλληλων αντάπτορων). Τα παραπάνω δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα! Βλέποντας όμως έναν φακό cree ενός φίλου, έπαθα πλάκα. Κάνει τον "κιτρινούλη" φακό μου να μοιάζει με παιχνίδι! Απο άποψη ποιότητας και αντοχής ο MAGlite είναι άψογος. Απο άποψη αυτονομίας, αρκετά καλος αφού μετράει σχεδόν 10 ώρες με ένα σετ καινούριων μπαταριών. Απο άποψη φωτεινότητας όμως... Γι'αυτό βρίσκομαι εδώ Το κόστος δεν με ενδιαφέρει άμεσα καθώς δεν θα κάνω την μόντα σε μια μέρα! Εννοώ οτι κάνοντας την θέλω να μάθω και πράγματα, που σημαίνει οτι θα καταλήξω να ψάχνομαι με τις ώρες πριν ξεκινήσω κάτι. Είμαι τύπος που θα αγοράσει ένα led γνωρίζοντας όμως πρώτα, γιατί το συγκεκριμένο ανάμεσα σε 5, και όχι επειδη μου το πρότειναν. ΔΕΝ λέω ότι δεν εμπιστεύομαι γνώμες, γιατί όπως δήλωσα είμαι άπειρος/άσχετος, και σε αυτή την περίπτωση δεν θα βρισκόμουν εδώ να ζητάω βοήθεια. Απλά θέλω όταν κάνω κάτι να είμαι σίγουρος και να γνωρίζω τους λόγους. Αυτά για αρχή. Αν υπάρχει κανείς που να έχει κάνει κάτι παρόμοιο, ή να έχει δει, ας ξεκινήσει να μου δίνει υλικό για διάβασμα Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για τον χρόνο, την συνεργασία & την ευγένεια σας! Με εκτίμηση, Νίκος.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.