Jump to content

panosX

Premium Members
  • Posts

    365
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by panosX

  1. Καποτε θα ελεγα οτι εαν δεν πας σε ΤΕΕ και μετα σε ΤΕΙ μην περιμένεις πολλα , μισθος χαμηλα , θεσεις πολυ συγκεκριμενες . Μετα βλεπω τι εχει γινει στο τελος μετα απο την δικια μου πορεια με τα παραπανω "εργαλεια ", μιλαω με συναδελφους τεχνικους και καταλήγω οτι σημασια εχει ποσο θες να ασχοληθείς και ποσο διατεθειμένος εισαι να ρισκάρεις. Χρυση τομη δεν υπαρχει σε μεγαλο πάροχο υπηρχαν πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά   κλπ που ειχαν προισταμενο (η αν θελουμε καλυτερα μισθολογικά συναδελφο  )  με πιστοποιησεις cisco και χωρις πτυχίο.  

     

    Σίγουρα κανενας δεν μπορει να σου πει αν εχεις δουλεια μετα το ιεκ . Οταν μπηκα στο ΤΕΙ ηλεκτρονικης εβγαινα με πρωτο μισθο κοντα στο 1000Ε χαλαρα . Οταν βγηκα στην αγορα επαιρνα 620Ε σε θεση που απαιτουσε πτυχιο .  Πολυ βασικο θεμα τον καιρών ειναι οτι εχουν αρχισει να δίνουν τα τηλεπικοινωνιακά σε εργολάβους. Ο ΟΤΕ εκτος βυσματος παιρνει πτυχιουχο απο ΤΕΙ απο ΙΕΚ δεν εχει ουσιαστικο λογο . Μπες στη λογικη να δεις και να μαθεις τι σου αρεσει στην πορεια      

  2. On 21/3/2020 at 7:52 ΜΜ, το μέλος Vardeos έγραψε:

     

     

    Το δισκοπριονο το εχω περιπου 8 μηνες για τα δεδομενα μου ( εντελως εραστιτεχνικη Χρηση ) ειναι πολυ καλο δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα

    η μπαραρια του κανει σε ολα τα 20v εργαλεια.

    Το μονο μειον που μπορω να βρω ειναι ο δισκος οπου αν θες να κοψεις μελαμινες και γενικα να εχεις καθαρες κοπες θες καλυτερο δισκο με πιο πολλα δοντια 

    και ο δευτερος που εχουν με τα 24 δοντια δεν ειναι οτι καλυτερο αν σκεφτεις να το παρεις το δισκοπριονο μην κοιταξεις να παρεις τον εξτρα δισκο του λιντλ 

    αλλα καποιον καλυτερο με περισσοτερα δοντια

     

     

     

    Δες εδώ.

     

     

     

     

    Σε ευχαριστώ , δίσκους σίγουρα άλλη εταιρίας (το εχω ξανα ακούσει )  .  Απο αναλώσιμα parkside χάρηκα πολύ τις μύτες με την μαγνητική βάση (που τις βγάζουν και αλλες φαντάζομαι ειναι φασον )  . Ειδικά η μια σχεδόν μόνιμα επάνω (εγκαταστάσεις συναγερμών κλπ) δεν έχει καταλάβει κάτι τόσα χρόνια (πάνω απο 5) 

    • Like 1
  3. πριν 5 ώρες, το μέλος artyom έγραψε:

     

    πριν 5 ώρες, το μέλος artyom έγραψε:

     

    το θεμα ειναι οτι ξεφευγει σε τιμη σκετο το κοντρολλερ!

    Το ειχα σε ενα παραθυρο και το ειχα ξεχασει ανακληση,εβρεξε πολυ πηρε νερα.την ανοιξα την πλακετα λιγο ασπρισε κατω δεξια απτα αλατα υποθετω?, και ειναι νεκρο τωρα,σε 2 μαστορες το πηγα ηλεκτρονικους μου λεει το προβλημα που εχει δε φτιαχνεται!Τωρα τι και πως δεν γνωριζω!

    Βγάλε μερικές καλές φωτο αν θες απο την πλακέτα . Πολλές φορές δεν γίνετε να τα φτιάξεις γιατι είτε δεν υπάρχει ανταλλακτικό είτε  δεν συμφέρει τον πελάτη απο αποψη εργατοώρας 

    πριν 1 λεπτό, το μέλος panosX έγραψε:

     

    Βγάλε μερικές καλές φωτο αν θες απο την πλακέτα . Πολλές φορές δεν γίνετε να τα φτιάξεις γιατι είτε δεν υπάρχει ανταλλακτικό είτε  δεν συμφέρει τον πελάτη απο αποψη εργατοώρας 

    (sorry για τι διπλό  )

  4. Μια χαρά δουλεύει  τις YI  , απλά η HIK  είναι HIK  και προωθεί τα προϊόντα τις  σωστά έναντι του κινεζοανταγωνισμού (dahua, TVT κλπ )    , ρίχνει και παραπάνω προσπάθεια σε software .    Απλά εδω θες να κανεις την δουλειά σου (με αλλα λόγια  θες αξιοπιστία υλικού)  και ειναι καλή λύση η HIK  γιατί  εαν κάνεις σωστή επιλογή καταστήματος θα εχεις κ την κατάλληλη εγγύηση/ υποστήριξη  .    

  5. να πάρεις οτι λέει (32)  κ να βάλεις ενα πρόγραμμα μια φορα πχ στις 2 βδομάδες να βλέπεις εαν γράφει (κ  πως η κάρτα ειναι κομπλέ). 

     

    Σου ειπα να προσέξεις για την εγγύηση  γιατι οι περισσότερες ειναι παρα εισαγωγή και μετά μένεις με το εαν το κατάστημα θα σε καλύψει.  

     

    • Agree 1
  6. Εγω θα σου έλεγα να εξετάσεις την λύση του κλασικού dvr   ξανά (αξιοπιστία )  και να σκεφτείς την προσθήκη κάποιας κρυφής κάμερας άσχετα με το τι θα κάνεις   εαν έχεις καποιο τυφλό σημείο .


    Ο κύριος λογος που βάζουμε κάμερες  ειναι για να αποτρέψουμε  τον αλλον  απο το να κάνει κάτι (οχι για να τον καταγράψουμε ). Με αυτό πρέπει και εσύ βάση χώρου να κρίνεις που χρειάζεσαι να έχεις κάλυψη και που οχι .  Μετά κοιτάς εαν βάση χώρου (και χρημάτων )μπορείς να τραβήξεις καλωδίωση ή  να επιλέξεις ασύρματη ζεύξη   .

     

    Για μένα το κακό των ασυρμάτων  είναι οι παρεμοβλές που μπορείς να έχεις, οι  αποσυνδέσεις  καθώς  και  οτι κάποιος κακόβουλος μπορεί σχεδόν πάντα να δει εικόνα ή να σου τις βγάλει off (δεν σε αφορά στην περιπτωση σου). Μετά εχουμε και το θέμα  τις τροφοδοσίας που οι περισσότεροι το ξεχνάμε (ενα καλώδιο που με κάποιο packακι πάει και δεσμεύει μια  πριζα   ).    Εδω εχει να κάνει καθαρά με το χώρο σου να κρίνεις εαν θα είσαι εντάξει ή οχι 

     Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο μια λύση nvr  (και ας μη ειναι τις hikvision η διαφορά δεν ειναι τοσο μεγάλη  ) απο οτι οι μεμονωμένες yi   καθώς οι κάμερες που αναφέρεις βασίζονται στο ρουτερ  σου  , επίσης απο εμπειρία δέχομαι τις micro sd  σαν μέσω καταγραφης (εστω backup) μονο εαν μπορούν να σε ειδοποιήσουν εαν γίνουν  corrupted ή τέλος πάντων  κάνουν unmount.  

     Δεν μπορώ να σου γράψω λεπτομέρειες γιατι δεν ξέρω το χώρο σου (πχ εαν στο σημείο που θα εμπαινε το dvr  μπορείς να εχεις ethernet απο το router  ) 
    Αυτο που μπορώ να σου πω ειναι οτι οι περισσότερες λύσεις  nvr dvr είναι φασόν ,  κλασικό πρόγραμμα που  χρησιμοποιούν ειναι το  cms   και πως για κάμερες  καλό ειναι να κοιτάς 1080 

    πριν 32 λεπτά, το μέλος Jimaki MBG έγραψε:

    Μετά από έρευνα σήμερα (Κυριακή έχω χρόνο να ασχοληθώ) καταλήγω σιγά σιγά σε :

    1x Yi Dome camera 1080p :  https://www.skroutz.gr/s/12191325/Yi-Technology-1080p-Dome-Camera-Black.html

    2x Yi Home camera https://www.skroutz.gr/s/14997879/Yi-Technology-Home-Camera-Night-Vision-Black-720p.html

    3x Micro SD : https://www.skroutz.gr/s/12690334/Sandisk-Ultra-microSDXC-64GB-U1-A1-With-Adapter.html#specs

    Γνώμη?


    1 και 2 πρόσεξε την εγγύηση εαν αγοράσεις απο Ελλάδα  
    Για το 3  δες ποσο υποστηρίζουν οι κάμερες σου, συνήθως έχουν ταβάνι τα    32gb   

     


      

  7. πριν 1 ώρα, το μέλος UltraB έγραψε:

    Το μπροστά πιάνει πάρα πολύ καλά, το ίδιο και το πίσω όταν το δοκίμασα μπροστά (σε σημείο να με σηκώνει endo, είμαι αρκετά ελαφρύς βέβαια). Μάλλον φταίει ο πίσω δίσκος γιατί το πίσω μπροστά είχε την ίδια διαδρομή με το μπροστά φρένο.

    τακάκια ή ο  δίσκος τότε .

    η βασική χρησιμότητα του tubeless εειναι οι χαμηλές πιέσεις που μπορεί να παίξεις (καλό κράτημα )  και μετα  τα τρυπήματα .  Με σωστή εγκατάσταση/συντήρηση καρανβολεύουν τα ζουμιά αλλα πρέπει να κάνεις και τα ανάλογα χιλιόμετρα .Απο την άλλη σκέψου εαν έχεις και τα κατάλληλα ελαστικά σαμπρέλες πίεση 

  8. On 15/8/2018 at 8:15 ΜΜ, το μέλος UltraB έγραψε:

    Ορίστε και δύο φωτογραφίες. Μου την δίνει λίγο που είναι διαφορετικά αλλά δεν είχαν κάποιο από τα δύο διαθέσιμα σε μπροστά και πίσω.

    Επίσης νομίζω να έκανα καλύτερα που επέλεξα αυτά από τα Shimano M506. Με τα προηγούμενα Avid που είχα (Juicy 3 2011) είχα μείνει ευχαριστημένος (δεν έκανα βαριά χρήση).

    ZrTDh9K.jpg NnPGTql.jpg

     



    Τελικά τι έκανες με τα φρένα ? ήρθαν στα ίδια ?
    Για τα πρακτικά  το βασικό θέμα με την avid  είναι   οτι παίρνει dot  υγρά και γενικά  η απόδοση τους παίζει να διαφέρει  αρκετά ανάλογα με την θερμοκρασία που λειτουργούν ,  το πάτημα που κάνεις κλπ . Απο την άλλη η shimano  χρησ. το φιλικότερο λάδι  mineral  (δεν διαβρώνει λαστιχάκια  έχει καλή απόδοση σε θερμοκρασίες )  και γενικά  ακόμα και η εξαέρωση/συντήρηση τους  τους γίνετε ευκολότερα  (πολύ επαγγελματίες ακόμα δεν μπορούν να κάνουν σωστές εξαερώσεις  ? ). Επίσης έχουμε καλή απόδοση και σε μπασταρδεμένα σετ (μου έσπασε η μανέτα deore  αγόρασα μια xt και δούλεψε με την δαγκάνα  deore  )

  9. Εγώ πάλι θα σε βάλω σε βαθύτερα νερά  προτείνοντας σου  το hitfilm express  , ουσιαστικά έχουμε κάτι σαν το adobe premiere σε δωρεάν έκδοση .

    για την απλή χρήση που θες με λίγο βοήθεια απο youtube  θα κάνεις τα πάντα (έχοντας και πολλές επιλογές για το μέλλον  ) .  

     

    Για το πρόγραμμα οτι χρειαστείς  εαν θέςμ ε ρωτάς  

    Εγώ πάλι θα σε βάλω σε βαθύτερα νερά  προτείνοντας σου  το hitfilm express  , ουσιαστικά έχουμε κάτι σαν το adobe premiere σε δωρεάν έκδοση .

    για την απλή χρήση που θες με λίγο βοήθεια απο youtube  θα κάνεις τα πάντα (έχοντας και πολλές επιλογές για το μέλλον  ) .  

     

    Για το πρόγραμμα οτι χρειαστείς  εαν θέςμ ε ρωτάς  

  10. On 22/5/2018 at 10:25 ΜΜ, το μέλος Siera έγραψε:

     

    Βρήκα στο Leroy και πήρα μόνο ένα κουτί γιατί δεν ήμουν σίγουρος εάν έκαναν.

    Η Parkside τα λέει Type  55 ενώ στο Leroy ο τύπος ήταν 4/18mm V2a (το 18 είναι το μήκος).

    Τελικά έκαναν και ήταν και inox αλλά όταν πήγα να πάρω και άλλα δεν υπήρχαν και δεν θα έφερναν ξανά.:angry:

     

    Σαν type 55  οταν έψαχνα βρήκα μόνο σε bosh   στην Αθηνάς στο κέντρο  Αθήνα .  Γενικά θυμάμαι ήταν ακριβά και με ειχε πει οτι ειναι βαρέος τύπου .Ηταν σε γκρί κουτί  

    πριν 1 λεπτό, το μέλος panosX έγραψε:

     

    Σαν type 55  οταν έψαχνα βρήκα μόνο σε bosh   στην Αθηνάς στο κέντρο  Αθήνα .  Γενικά θυμάμαι ήταν ακριβά και με ειχε πει οτι ειναι βαρέος τύπου .Ηταν σε γκρί κουτί  

     

    On 22/5/2018 at 8:53 ΠΜ, το μέλος hristos3 έγραψε:

    Σχετικα με το Parkside pet 25 c2 καρφωτικο.. Δεν μπορω να βρω πουθενα αναλώσιμα. Μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βρω

    Ευχαριστω

     

    • Like 1
  11. the dark tower

    http://www.imdb.com/title/tt1648190/

     

    και εκει που σε εχουν ενημερώσει  για την πλοκή και λες οτι θα δεις κάτι καλό , βλέπεις μια ταινία που τρέχει  απλά για να τελειώσει .

     

    Θα προτείνω μια απο τις αγαπημένες μου B movie   tucker and dale vs evil   http://www.imdb.com/title/tt1465522/

     

    περνάει ευχάριστα η ώρα και εχει καλή ροή  

     

     


     

  12. On 31/1/2018 at 2:23 ΜΜ, το μέλος georgeps έγραψε:

    Εμένα με βλέπω για το πολύμετρο στα σίγουρα...

     

     

    αραγε το φαλτοπριονο λέει τιποτα?

    το πολύμετρο δεν λέει και πολλά  , η τιμή του είναι ίδια με άλλα ου κυκλοφορούν στην αγορά  και γενικά προτείνω κάποιο με αυτόματη κλίμακα  ετσι ώστε να έχεις και κοντινότερες ενδείξεις .  

  13. πριν 5 ώρες, το μέλος pol77 έγραψε:

    Συνήθως οι μάρκες έχουν κάποια πλεονεκτήματα, ειδικά για όσους κάνουν πιο βαριά / επαγγελματική χρήση, όπως πολύ καλύτερα μέταλλα, λεπτομέρειες στην εργονομία και τον τρόπο λειτουργίας που κάνουν μεγάλη διαφορά, ανοχές / τζόγους και πολλά άλλα.

     

     

    επιβεβαιώνω και εγώ , γενικα  οι 2 διαφορές που  είναι εμφανείς σχετικά εύκολα ειναι οι 2  διαφορετικοί  μηχανισμοί συγκράτησης  (σιαγόνες με άγκυστρα ή οπως του stanley ) και  η δυνατότητα να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στο καλώδιο (καλύτερο grip  για να βγάλει την μόνωση ).  Κατα αλλα παίζει ρόλο μέχρι και το καλώδιο (η ποιότητα)

     

    αυτό που δεν βρήκα χρόνια τώρα  ειναι απομονωτής που    να αλλάζουν οι  σιαγόνες  (τούμπα )  ετσι ώστε εμεις οι αριστερόχειρες να μην κάνουμε     ακροβατικά για να απογ/σουμε. Καποτε είχα πετύχει εναν αλλα τα 160Ε που έκανε  ηταν πολλά   (ήταν μαζί με αλλες κεφαλές για patch  δικτυακών   )

     

     

    Στο πρόγραμμα έχω να πάρω αυτό το σετ (απο Ελλάδα δύσκολο )

     

     

    https://www.amazon.co.uk/Wera-05073593001-Hex-Plus-Mulicolour-Ball-end/dp/B009ODV0OE/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1517503591&sr=8-4&keywords=wera+allen+keys+set

    61advmmPS9L._SL1500_.jpg

    • Like 3
  14. και διάβαζα τι πέρασες   για συναγερμό    αλλα για κάμερες δεν είδα   , εαν προλαβαίνεις και μπορείς δες το . Κάποιο utp5  κάνει  (2 καμερες ανα καλώδιο  με κοινή τροφοδοσία ) 


    και εαν χρειαστείς  λεπτομέρειες εδω είμαστε 

    • Like 1
  15. Εαν κατάλαβα είναι κάποια πλακέτα που βγάζει ήχους σαν τον κιτ κ εχει και κάποια led .  Το κύκλωμα  σου δεν φαίνεται να εχει μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα αρα θα είσαι οκ . Τώρα εαν χρησ. τις έξτρα εξόδους για λάμπες τότε θέλει ψάξιμο να δεις τις καταναλώσεις . Το σωστότερο είναι να δεις τι τραβάει  πρώτα (μετρώντας με πολύμετρο αμπερ)

    και μετά να δείς απο που θα το τροφοδοτήσεις  (σε αυτό θα μπορούσε να παίζει ρόλο και το πόσο "τεντωμένο" είναι το τροφοδοτικό σου )

    Για να ρωτάς πως συνδέεις  μάλλον δεν το έχεις με τα ηλεκτρονικά ,   καλο θα είναι λοιπόν να βρεις ενα καλωδιακι  σαν αυτό  

    Spoiler

    large_20170410135146_vlcp_74000v_0_15_cable_molex_male_molex_female_valueline.jpeg.e089c648e59779e05a2daa5d5d3d6726.jpeg

    οπου θα θηλυκώνει σε κάποιο molex του τροφοδοτικού σου,    πρώτα ξηλώνεις τελείως το κόκκινο και      κρατάς  το κίτρινο (12) και το μαύρο (0)  οπως σου είπαν , μετά  θα κολλήσεις με  κολλητήρι καλάι και θερμοσυστελλόμενο (οχι ταινίες σελοτέιπ και τσιρότα παρακαλώ :D)   ομορφα και ωραία   την τροφοδοσία σου και όλα καλά .Ασφάλεια μπορείς να βάλεις (οπως και δίοδο ) αλλα δεν φαίνεται να είναι αναγκαίο  .

  16. έχεις θέμα ,  πρέπει να υπάρχει ενα σημείο που βάζει και  ενα βγάζει για να πoύμε οτι παμε προς την σωστή οδο , επίσης καλό είναι να συμμαζέψεις και τα καλώδια.

     

    Αυτο στο πλάι που βρήσκετε ? ειναι προς τα  πισω ?  Αν ναι δοκίμασε να το βάλεις  να  βγάζει απο εκει 

     

    για μενα αφου επέλεξες  ψήκτρα  που  θελει θέση ανεμιστήρα  πρέπει να αλλάξεις κουτί  με κάποιο που θα σε αφήσει χώρο και για ανεμιστήρα  .

  17. η αλλαγή ψύξης    θα επρεπε να σε φέρει χαμηλα απλά δεν είναι κανόνας  ,  

     

    εαν πουμε οτι είναι θεμα τοποθέτησης κοιτάς 

     1 έβαλες πολύ πάστα  ή  το ανάποδο  

    2.δεν έχει κουμπώσει (βιδώσει στη προκείμενη ) καλά πάνω στο cpu mobo  η ψήκτρα 

     

     

     μετά κοιτάς Απο airflow πως τα πάει το κουτί σου  

     

     

    iddle  θερμ. οκ ας πουμε οτι   είναι  , σε στρεσάρισμα πόσο πάνε ?

     

     θεωρητικά μια κάρτα γραφικών μεχρι τους 80 με στρεσαρισμα  δεν εχει θέμα , τώρα δες ανάλογα το cpu  τι θερμοκρασίες δίνει η εταιρία  και κρίνε 

  18. Για μενα ψάξε  πρώτα για κάποια προσφορά σε παλιό μοντέλο  οπως αυτήν http://www.guaranty.gr/product/941522/contour-contourroam2.html 

    sony drift contour   gopro   θα  σου δώσουν καλη ποιότητα εικόνας  και αντοχή  , γενικα΄ οι πρωτες εχουν καλύτερο σχήμα για κρανος 

     

     

    επίσης εγω μιας και είναι για χρήση σε πυροσβεστική θα έκανα  μια ερώτηση και στις εταιρίες , είτε για καλύτερη τιμή είτε για  δωρεά (δεν εχεις να χάσεις κάτι )  .

    απο τις οικονομικές η  πολύ καλή είναι η SJCAM SJ5000 κ η προηγούμενη 4000 (φυσικά οχι απο Ελλάδα )  το να βλέπεις σε κινέζικες σαν αυτή που παραθέτεις  νομίζω οτι δεν ειναι καλη αγορά 

     

     

    με κάμερες ασχολήθηκα λόγο mtb   που λίγο πολύ στην χρήση (κούνημα κλπ )  συμβαδίζει με την δικά σου χρήση 

     

    εαν τώρα θες και review δες αυτόν  https://www.youtube.com/user/Techmoan


    για την στήριξη δεν ξέρω κάποιες εχουν κ καμπυλωτές βάσεις   για κράνος μηχανής , αλλιώς πας σε κάτι τέτοιο https://www.google.gr/search?q=head+action+camera+mount&espv=2&biw=1403&bih=672&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1SKUVePUCsq3UY7Jp5gN&ved=0CAYQ_AUoAQ 

  19. σιγουρα μετράει η ποσότητα αλλα και η στήριξη ειναι αστεία ,  βάζεις που βάζεις τα πινς πάνω σε ενα ακριβό κομμάτι  φτιάξε σωστή  στήριξη.

     

     

    μην παρεξηγηθώ αλλα ενας  επεξεργαστής πάνω σε 60Ε μητρική δουλευει  ενω ενας επεξεργαστής μπορει να κοστίζει 

     

    σε περίπτωση πυο καποιο πιν έχει φύγει δοκιμάζεις και χωρι αυτό , υπάρχουν αρκετά "νεκρά πιν"  ή γειώσεις κλπ 

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.