Jump to content

NikosD

Premium Members
  • Posts

    832
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by NikosD

  1. Οι VEGA δεν απευθύνονται στο 99% του αγοραστικού κοινού, αλλά μάλλον στο 10%.

     

    Τα DX12 games και αυξάνονται και θα αυξηθούν τώρα που υπάρχει και το ανάλογο, γρήγορο hardware.

    Όταν βγήκε το DX12 το 2015, τι hardware υπήρχε να το υποστηρίξει.

     

    Και το Vulkan ανεβαίνει και μπαίνει σε όλο και περισσότερες game engines.

     

    Από άποψη μνήμης, η VEGA έχει δυνατότητα να πάει μέχρι 32GB VRAM, αλλά προφανώς τώρα δεν υπάρχει λόγος από άποψη απαιτήσεων και είναι και πανάκριβη η HBM2.

     

    H liquid δεν πωλείται μόνη της και έχει 700$, μαζί με τα εκπτωτικά σε hardware και τα δύο παιχνίδια.

    Αν δεν θες, δεν αγοράζεις το extra hardware και πληρώνεις απλά το ποσό. 

     

    Δεν θα σε δείρει κανένας στο ταμείο επειδή δεν αγόρασες Ryzen 7 και οθόνη μαζί με την liquid, μπορεί όμως να θέλει και κάποιος άλλος να επωφεληθεί.

     

    Όλα αυτά τα bundles, είναι και ένας τρόπος να κοπεί λίγο η φόρα των miners αν και όπως έχουμε ξαναπεί μόνο η δυσκολία του ethereum θα κόψει την φόρα ώστε να γίνει ασύμφορο.

     

    Δεν είναι μόνο τα min frames, θα πρέπει να δούμε τα reviews για το gaming και με αντίστοιχες freeSync οθόνες και με απλές.

  2. Ίσως βέβαια να μην ξέρετε και τι λέτε, καθώς η VEGA είναι η πρώτη και μόνη κάρτα που υποστηρίζει πλήρως το DX12 (DX12.1) με όλα τα features της Microsoft.

     

    Επίσης μέσω του HBCC έχει access σε όλη την μνήμη του συστήματος καθώς και στο storage (NVRAM)

     

    Τα primitive shaders που είναι unique σε VEGA, βλέποντας τα διαγράμματα, είναι πάνω από 5 φορές πιο γρήγορα από τα vertex/geometry στο ίδιο hardware, δηλαδή σε VEGA.

     

    Επίσης έχει advanced τεχνολογία υποστήριξης πολλαπλών 4Κ οθονών.

     

    Αν βάλουμε και την υποστήριξη σε FP16 και INT8, όπως και το virtualization, φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε για εντελώς πιο προηγμένη αρχιτεκτονική, όχι μόνο από Fury (αστεία σύγκριση) και Polaris, αλλά και Pascal.

     

    Ως προς τις επιδόσεις, η liquid θα είναι ξεκάθαρα πιο πάνω από 1080 και πιο κάτω από 1080 Ti.

     

    Ας περιμένουμε να δούμε και τα min frames και την γενικότερη εμπειρία στο παίξιμο και ξαναμιλάμε.

     

     

  3. Από τις τεχνικές αναλύσεις και τα σχόλια, φάνηκε ότι δεν ήταν καν preview αλλά teaser η παρουσίαση της VEGA στην CES, σε "συμφωνία" με την Nvidia που δεν ανακοίνωσε ούτε αυτή την 1080 Ti.

     

    Από το teaser της AMD για την VEGA φαίνεται ότι έχουμε την πρώτη μεγάλη αλλαγή στην αρχιτεκτονική GCN με περισσότερες από 200 αλλαγές/ μικροαλλαγές.

     

    Από τις αλλαγές φαίνεται ότι μιλάμε για μια GPU που σαφέστατα δεν απευθύνεαι μόνο στο PC gaming, αλλά και σε άλλες αγορές.

     

    Θεωρώ ότι στους επόμενους 3 με 6 μήνες που θα βγει το προϊόν στο ράφι, τα optimizations στους drivers για τα παιχνίδια θα καταφέρουν το top VEGA να "δαγκώσει" την TitanXP σε αρκετές περιπτώσεις.

     

    Το potential της VEGA GPU ξεπερνάει αυτό της Pascal.

     

    Οι 10 πιο σημαντικές αλλαγές είναι:

     

     1) Η προσθήκη packed FP16 και INT8 που δεν έχουν καμία σχέση με το PC gaming αλλά παίζει πολύ σε Machine Learning και Neural Networks (Radeon Instinct)

     

    2) Configurable FP64 ανάλογα με την αγορά που προορίζεται η κάρτα. 

     

    3) Άρση του limitation για 4 Shader Engines σε λογικό επίπεδο και πολύ ισχυρή geometry engine με 11 polygons/ clock σε σχέση με τα 4 polygons/ clock του Fiji (2x geometry performance)

     

    4) Ένα γενικό comment για καλύτερα ρολόγια και αυξημένο IPC (έχει μεγαλώσει το instruction buffer)

     

    5) Νέος shader  που μπορεί να αντικαταστήσει τους vertex και geometry shaders, ονομάζεται primitive και κόβει τα κρυμμένα/ μη χρησιμοποιούμενα primitives

     

    6) Καλύτερο load balancing για να δίνει περισσότερη δουλειά σε cores που "κάθονται" ώστε να αυξηθεί το efficiency καθώς οι VEGA έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό shaders από οποιαδήποτε κάρτα της AMD.

     

    7) Υποστήριξη HBM2 μνήμης που φτάνει έως 32GB VRAM αντί για 4GB της πρώτης ΗΒΜ (Fiji) με όλα τα πλεονεκτήματα της HBM (κατανάλωση, die space, ταχύτητα) σε σχέση με GDDR5(X)

     

    8) Νέος χειρισμός (περισσότερο ενιαίος) της μνήμης και του caching σε σχέση με τα data, είτε αυτά βρίσκονται στην VRAM, είτε σε NAND πάνω στην κάρτα (Radeon Pro SSG), είτε στην RAM, είτε ακόμα και σε storage στο δίκτυο.

     

    Περισσότερο θα βρει εφαρμογή σε professional apps και στο GPU virtualization (Radeon Instinct) και για αυτό δίνει virtual memory μέχρι 512 ΤΒ (!) παρά στα παιχνίδια

    Θεωρώ πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν DX12/Vulkan games από αυτό.

     

    Η ΗΒΜ2 (VRAM) είναι πιο κοντά στην GPU, οπότε η AMD την ονομάζει cache.

     

    9) Συμπληρωματικός νέος rasterizer (tile και binning based) όπως έχει και η Nvidia από Maxwell και μετά, όχι αποκλειστικής χρήσης, κυρίως για diferred rendering.

     

    10) Σύνδεση των ROPs με την L2 cache για ταχύτερο diferred shading στα παιχνίδια που το χρησιμοποιούν και πάει ζευγαράκι με τον νέο tile-based rasterizer

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Like 4
  4. Δεν υπάρχουν 5Κ και 8Κ ακόμα.

     

    Με το ζόρι πουσάρονται όλοι (TVs, Monitors, Bluray UHD, Gaming etc) να πάνε σε 4Κ για να κινηθεί λίγο η αγορά και η τεχνολογία.

     

    Στο GPGPU όπου τα TFLOPs και τα Integers/ sec μετράνε πολύ περισσότερο (αν όχι αποκλειστικά) σε σχέση με το gaming, οι ATI/AMD ήταν καλύτερες πάντα σε raw brute force, μόνο που ήταν underutilized και δεν είχαν βοήθεια από APIs καθώς υστερούσαν στον τομέα του SW (Drivers, APIs) σε σχέση με Nvidia.

     

    Βοήθησε το ανοικτό πρότυπο OpenCL που κράτησε την AMD και σε αυτό τον τομέα, γιατί αλλιώς η CUDA (και μαζί και η Nvidia) θα είχε υπερισχύσει ολοκληρωτικά.

     

    Εξαίρεση αποτελεί μόνο το Mantle API και για αυτό το 2017 θα είναι η χρονιά της AMD και στο gaming, όπως και στις CPU με τον ερχομό του Ryzen.

     

    Η AMD λόγω GCN που φύτεψε στις κονσόλες και στις κάρτες γραφικών των PC και κατάφερε για πρώτη φορά να ενσωματώσει το δικό της API (Mantle) και στο Vulkan σε μεγάλο ποσοστό και στο DX12 (λιγότερο), έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με την Nvidia που παρά τα δις $ που διαθέτει ως budget ακόμα δεν έχει καταφέρει να καλύψει.

     

    Σε ποιότητα drivers η AMD έχει ανέβει πολύ σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η Nvidia σαφέστατα έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο.

     

    Πιστεύω με το VEGA να περάσει έστω και οριακά μπροστά σε σημαντικά DX12/Vulkan games και να κρατήσει τα σκήπτρα του best GPU chip μέχρι να έρθει το Volta.

     

     

     

     

    • Like 2
  5. Προσωπικά δεν συγχέω τίποτα.

     

    Είναι μια παράμετρος σημαντική, ανάλογα με το παιχνίδι, αλλά υπάρχουν κι άλλα.

     

    Ας πούμε τα fixed-function units της GPU (rasterizer κτλ)

     

    Σε DX12 και Vulkan παίζουν μεγαλύτερο ρόλο τα TFLOPs, πάντα ανάλογα με το παιχνίδι, αφού υπάρχει μεγάλο boost στα draw calls και καλύτερο utilization των shaders (TFLOPs)

  6. Εγώ θέωρησα πως έκανες γενικότερο σχόλιο ότι ο VEGA δεν έχει δυνατό πυρήνα, όχι σε σχέση με το ζευγάρωμα με την HBM2.

     

    Στις επιδόσεις των TFLOPs, θα ξεπεράσει και την 1080 Ti και πιθανότατα και την Titan X Pascal, ανάλογα με την διάθεση και κυρίως την σκοπιμότητα της AMD να δώσει from day 1 το πλήρες τσιπάκι.

     

    Στο actual gaming θα παίξουν οι επιδόσεις του ανά παιχνίδι, ως συνήθως.

     

    Με optimized driver σε Vulkan Doom 2016 θα πρέπει να ρίχνει και σε 1080 Ti και σε Titan X Pascal σε 4Κ ανάλυση όλα Ultra + NIghtmare details.

     

    Σε DX11 λόγω υστέρηση των drivers της AMD και optimizations των παιχνιδιών για Nvidia, θα είναι πιο πίσω από τις κορυφαίες υλοποιήσεις της αρχιτεκτονικής Pascal.

  7. On 1/2/2017 at 3:04 ΜΜ, το μέλος billpeppas έγραψε:

     

    ναι, το extra memory bandwidth θα δώσει φτερά στην GPU...

    Όπως και στις CPU... δεν είδατε την τρομερή διαφορά που κάνει μια DDR4-3000 έναντι μιας DDR3-1600 ? ( τι να σου πω! είδα 0.002fps παραπάνω στο BF4 :D ).

    Όταν ο πυρήνας δεν έχει την απαραίτητη "ιπποδύναμη" ότι μνήμη και να του βάλεις... ανεκμετάλλευτη θα πάει.

    Τι εννοείς όταν λες ότι ο πυρήνας της VEGA δεν έχει την απαραίτητη ιπποδύναμη ;

     

    Δεν βγάζει ας πούμε πολλά TFLOPs ;

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.