Jump to content

NikosD

Premium Members
  • Posts

    832
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About NikosD

  • Γενέθλια 17/03/1976

Πρόσφατοι Επισκέπτες

1.750 Εμφανίσεις προφίλ

NikosD's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. NikosD

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Hint: Το σοβαρέψου να το πεις στους φίλους σου. Μάθε αγγλικά τα στοιχειώδη - άλλο fan άλλο fanboy. Και να είσαι fanboy δεν τρέχει και τίποτα, δεν είναι βρισιά. Γενικά χαλαρώστε με την πάρτη μου και μαζευτείτε λίγο. Οι μαγκιές από τα πληκτρολόγιο τελείωσαν.
  2. NikosD

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Θέλω να ρωτήσω την παρέα των Intel fans που έχουν μαζευτεί σε αυτό το νήμα. Έχει κάποιος μια εξήγηση/ άποψη γιατί μόνο 1 στους 3 επεξεργαστές που έβγαλε η Intel σε αυτή την πρώτη φουρνιά έχει hyperthreading ;
  3. NikosD

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Είναι paper launch η RTX, δεν πάνε για volumes. Για τους 9900Κ θα δούμε πως θα πάνε οι Xeon στο Q4 και θα σου πω αν είναι κι αυτοί paper launch. Κατά τα άλλα, αργήσατε λίγο αλλά είδατε την μεγάλη εικόνα. Μην στηρίζετε, υποστηρίζετε, αγοράζετε ότι βγαίνει από Apple, Samsung, nVidia, Intel κτλ Αν δεν βρίσκετε εναλλακτικές (κακώς) κρατήστε τα λεφτά στην τσέπη. People have the power.
  4. NikosD

    AMD Threadripper thread

    @Jargon Έχω την εντύπωση ότι μάλλον έχεις καιρό να ασχοληθείς με το άθλημα από αυτά που μου γράφεις. Είναι γεγονός ότι η Intel έκανε τζίρο περίπου 12 φορές μεγαλύτερο από την AMD μέσα στο 2017. Όμως η Intel είναι μυγόχεσμα μπροστά στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας. Σε αυτούς λοιπόν πουλάει πολύ φθηνότερα και μαζικά και μάλιστα tailored made Xeon CPUs. Τρέμει το φυλλοκάρδι της λοιπόν αν οι EPYC 2 στα 7nm πιάσουν στο τέλος του 2019 και πριν η ίδια βγάλει τα 10nm, ένα ποσοστό market share περίπου 25% από το 5% που θα πάει στο τέλος του 2018 με τους EPYC 1. Να θυμίσω ότι πριν τους EPYC ήταν περίπου 0% Γιατί προφανώς ο EPYC 2 είναι ανώτερος σε όλα από τους Xeon. Το αυτό αναμένεται να συμβεί και με τους Threadripper και με τους Ryzen μέσα στο 2019, λόγω της νέας αρχιτεκτονικής Zen 2 στα 7nm. Θα δούμε τότε τις τιμούλες των AMD προϊόντων οι οποίες είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα εξακολουθήσουν να είναι χαμηλότερες της Intel. Επίσης, μπερδεύεις τις πωλήσεις της Intel συνολικά σαν εταιρεία με εκείνες των επεξεργαστών της. Χάνει συνέχεια μερίδιο αγοράς και στο mainstream desktop και στο HEDT και στους servers, απλά αντέχει να το χάσει καθώς πουλάει πολύ ακριβά οπότε βγάζει την χασούρα των πωλήσεων από την αυξημένη τιμή. Η Intel είναι σε δεινή θέση, για πρώτη φορά από την δεκαετία του 2000. Έχει μαζέψει ότι μπορεί από ανθρώπινο δυναμικό (Radja, Jim Keller κτλ) και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην λιθογραφία των 10nm η οποία είναι FUBAR και αναγκαστικά την γυρνάει σε 12nm (με τον τρόπο μέτρησης της Intel) Εγώ εύχομαι ειλικρινά να ανακάμψει και να τα καταφέρει τελικά με τα 10nm/12nm στα τέλη του 2019, γιατί αλλιώς θα ζήσουμε καταστάσεις που δεν έχουμε δει ούτε σε ταινίες και δεν τιμούν μια ιστορική εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι οι τιμές π.χ των 6950Χ κρατιούνται ψηλά για λόγους γοήτρου της εταιρείας και για να μην απαξιώνεται το προϊόν που έχει στα χέρια του ο κακομοίρης που το αγόρασε, κυρίως για αυτό τον λόγο - prestige και εγωισμός της εταιρείας και του πελάτη της. Συνεχίζει όμως τα ίδια βρώμικα κόλπα ακόμα και σε προϊόντα που έχει το πάνω χέρι, όπως το πρόωρο και πληρωμένο benchmarking των 9900Κ που πόσταρα πρίν, οπότε τελικά όσους πιστούς κι αν έχει μαζέψει τα τελευταία χρόνια ίσως να μην της φτάσουν το 2019 που θα φάει το βρωμόξυλο από την αρχιτεκτονική Zen 2 στα 7nm. Κι από εκεί φαίνεται σε τι πανικό βρίσκεται η εταιρεία, όταν αναγκάζεται να κλέψει ακόμα και για τον 9900Κ. Λυπάμαι, αλλά όπως έστρωσε θα κοιμηθεί...
  5. NikosD

    AMD Threadripper thread

    Χωρίς την AMD και ειδικά τους Threadripper, ο πλανήτης θα είχε μείνει στους 10C/20T στα 1800$ που πούλαγε η Intel. Όλη η Skylake-X σειρά πάνω από 10C υπάρχει αποκλειστικά λόγω των TR και σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το παρελθόν. Κατά τα λοιπά, η Intel δεν φαίνεται να βάζει μυαλό καθώς συνεχίζει ακόμα και μετά τον TR2 των 24C στα 1300$ και τον 32C των 1800$ να πουλάει τον 18C στα 2000$. Ο λόγος ; Brand name, πιστοί Intelόπληκτοι και ποντάρει σε λιγότερες πωλήσεις με ακριβά κομμάτια. Επίσης βοηθάνε και τα πληρωμένα reviews στον επαγγελματικό τύπο. Κλέφτες θα γίνουν οι reviewers ; Εξάλλου ο Skylake-X είναι ακριβό CPU και το κόστος πρέπει να το επωμισθούν τα συνήθη υποζύγια. Άντε να έρθουν τα 7nm σε EPYC, TR και Ryzen να τελειώσουν και τα τελευταία ψέματα και οι δικαιολογίες.
  6. NikosD

    AMD Threadripper thread

    Ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαροί στον χώρο και τα χώνουν απευθείας στην Intel. Reviewers με κάκαλα, με δίδυμους γεννητικούς αδένες που λειτουργούν σωστά: https://www.techspot.com/article/1722-misleading-core-i9-9900k-benchmarks/
  7. NikosD

    AMD Threadripper thread

    Αν χρειάζεται να παραθέσω sites και links για να αποδείξω ότι ο 2950Χ είναι στην συντριπτική πλειοψηφία των multi-threaded apps ταχύτερος από τον 7940Χ τότε ή εγώ βρίσκομαι σε λάθος forum ή αυτός που μου το ζητάει.
  8. NikosD

    AMD Threadripper thread

    Κοίτα, με τριπλάρεις συνέχεια και δεν μπορώ να σε πιάσω. Το single core performance πως σου χρειάζεται ; Αφού μιλάμε για rendering. Σου είναι το ίδιο απαραίτητο ως κριτήριο αγοράς ; Αν θες να τα κάνεις όλα δεν γίνεται...Και single core και games και multi-threaded δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και το site που έβαλες. Αν μπεις στο videocardz την ημέρα που βγήκε ο 2950Χ θα βρεις περίπου 40 reviews. Και από γνωστά και καταξιωμένα sites και από παντελώς άγνωστα όπως αυτό που παραθέτεις. Στα multi-threaded δεν χάνει σίγουρα ο 2950Χ σε κανένα app από 7940Χ, όμως πάλι θα μου πεις ότι εγώ τον κάνω OC και ο δικός μου 7940X ειναι super duper οπότε πάλι θα σε χάσω. Εν τω μεταξύ ο 2990Χ με 32C είναι λίγο φθηνότερος από τον 18C της Intel και περίπου 45% ταχύτερος αλλά δεν είναι σωστό να τους συγκρίνουμε γιατί είναι άνιση σύγκριση. Οπότε κάτσε να φέρω τον μεγάλο μου αδερφό να τον δείρει κι εκεί κολλάει και ο Xeon 3175 στα 28C που μου πέταξες στο κεφάλι. Εδώ μιλάμε για πραγματικούς επεξεργαστές στην ίδια κατηγορία. Εγώ θα σου έλεγα ότι θα έπρεπε να τον συγκρίνεις με EPYC αφού είναι Xeon και με τιμή στον Θεό, αλλά εσύ θα μου πετάξεις για Mobo που παίρνει 8 cpu Xeon 8180 με κόστος 10.000 $ ο καθένας για να μου χτυπήσεις τους EPYC και να μου πεις ότι η Intel έχει ταχύτερους επεξεργαστές. Οπότε πάλι δεν σε πιάνω και καταλαβαίνω ότι κάπως έτσι πρέπει να αγοράζουν/ προωθούν τους Intel. Βρίσκουν τα βολικά apps και τα βολικά reviews που τα αναδεικνύουν, σου πετάνε και τα άκρα και σου λένε ορίστε : Η Intel έχει τους ταχύτερους επεξεργαστές. Καλό απόγευμα.
  9. NikosD

    AMD Threadripper thread

    @Jargon Εντάξει, τώρα συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Εσύ συγκρίνεις overclocked processors ενώ εγώ stock processors. Το oc είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο και στην πρώτη γενιά skylake - x ήταν σχεδόν απαγορευτικό σε περίπτωση που δεν έβαζες water cooling, δεν έκανες delidding και δεν είχες και τέρας PSU. Αν τα κάνεις όλα αυτά, τότε δεν ξέρω πόσο μετράει για εσένα το 24/7 ή γενικά η επαγγελματική απόδοση, να έχεις δηλαδή οριακό σύστημα. Θα διαφωνήσω μαζί σου και για το ECC που είναι απαραίτητο για pros και τα παραπάνω lanes για όσους τα χρειάζονται. Θέλω να δεις την MSI MEG X399 CREATION και να μου πεις αν έχεις ξαναδεί τέτοια specs και ποιότητα σε Mobo. Δεν θέλω να πείσω κανέναν με το ζόρι, αλλά η σύγκριση 7940Χ με 2990Χ είναι απλώς αστεία για οποιαδήποτε γνωστή mutli-threaded app όσο OC και να κάνεις (εξαιρούνται οι συνήθεις ύποπτοι) Εγώ θα βάλω benchmarks όταν βγουν τα reviews των SKL-X refresh γιατί με την πρώτη γενιά HEDT της Intel είναι σαν να κλέβεις εκκλησία με τον 2990Χ.
  10. NikosD

    AMD Threadripper thread

    @Jargon Γενικά μιλώντας συγκρίνοντας τις πρώτες γενιές HEDT μεταξύ Skylake - X και TR1, ο 1950Χ είναι ταχύτερος από τον 7940Χ στα περισσότερα multi-threaded apps, ενώ είναι πιο αργός σε single/low-threaded apps (λόγω IPC και ρολογιού) Μπορώ να σου παραθέσω δεκάδες benchmarks για multi-threaded με τον 1950Χ να είναι ανώτερος. Το rendering κατά κανόνα εμπίπτει στο multi-threaded και κατά κανόνα είναι ταχύτερο στον 1950Χ από ότι σε 7940Χ, εκτός αν μου πεις ότι τρέχεις τις συγκεκριμένες apps των benchmarks (που κάποιες είναι διαφορετικές όμως από αυτές που μου αναφέρεις) Τα περισσότερα creative προγράμματα της Adobe μοιάζουν να είναι φτιαγμένα για Intel. Σαν σταθερότητα, thermals, ποιότητα motherboard, υποστήριξη ECC RAM, PCI-e bandwidth, η πλατφόρμα του TR1 είναι ανώτερη του Skylake - X Επίσης, αν τα χρήματα δεν σε απασχολούν τόσο πολύ καθώς βγάζεις λεφτά από το μηχάνημα, ήδη ο νέος TR2 2950Χ ξεπέρασε τον πρώτης γενιάς 7960Χ (16C/32T) σχεδόν σε όλα τα multi-threaded και τον έπιασε σε πολλά single/low threaded apps. Για την σύγκριση 2950Χ vs 7940X δεν το συζητάμε καθόλου. Οι μεγαλύτεροι TR2 με 24C/48T και 32C/64T δεν μπορούν να πιαστούν από τους πρώτης γενιάς Skylake - X αλλά ούτε και από τους νέους Skylake - X Refresh στο rendering (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), καθώς παρέμειναν στα 18C/36T max. Μόλις βγει το software στις 29 Οκτωβρίου με το καινούργιο dynamic mode λειτουργίας του 24C και του 32C, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η σύγκριση στο performance με τους νέους Skylake - X Refresh ακόμα και σε παιχνίδια και low threaded apps, όπου ανεβαίνουν πολύ οι επιδόσεις των TR2 και με χρήση στο νέο Windows 10 October update που έχει και κάποια bug fixes/ optimizations για Multi-threaded CPUs Αναμένω τα benchmarks του Νοεμβρίου με την σύγκριση TR2 vs SKL-X refresh για να έχουμε την τελική εικόνα.
  11. NikosD

    AMD Threadripper thread

    @Jargon Από τις αγορές σου βλέπω ότι είσαι AMDάκιας φανατίλας. Όχι τώρα χωρίς πλάκα, μπορείς να μου πεις γιατί επέλεξες 7940Χ αντί για τον 1950Χ ; Να καταλάβω το σκεπτικό σου θέλω, αν θέλειςς να το μοιραστείς.
  12. NikosD

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Τελευταίο σχόλιο για σήμερα γιατί ενώ τα γράφω δεν δίνετε την απαραίτητη προσοχή με αποτέλεσμα να κουράζομαι γιατί πρέπει να επανέλθω. Το RTX ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ray-tracing. Το επαναλαμβάνω, δεν είναι ray-tracing. Είναι ένα pseudo-raytracing που σε ένα hybrid rendering pipeline όπως ειναι το RTX, κάνει ψεύτο ray-trace με ελάχιστο αριθμό rays σε ένα πολύ μικρό κομμάτι, από το κατά τα άλλα rasterized pipeline. Η AMD όπως και όλος ο πλανήτης δεν έχουν καμία σχέση με την υλοποίηση αυτή. Όσοι κάνουν πραγματικό ray-tracing το κάνουν κυρίως σε φάρμες από server CPUs και όχι φυσικά σε GPUs. Και δεν είναι real-time φυσικά. Μην μπερδεύετε το AI που έχει μπει τώρα τελευταία στα κινητά με το ray-tracing και μην μπερδεύετε το πραγματικό ray-tracing με την μούφα της nVidia, δηλαδή το RTX. Το πραγματικό real-time full ray-tracing είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει. Κάποια στιγμή. Ο ίδιος ο leather-jacket-man είπε σε 10 χρόνια περίπου από τώρα. Γιατί λοιπόν βιάστηκε και έφερε τόσο πρόωρα το pseudo-raytracing του RTX που προσωπικά δεν προβλέπω να ακολουθεί κανένας ; Το timming παίζει ρόλο σε αυτά. Το είπα κι εγώ το είπε κι ο Jim από το AdoredTV, το λένε κι άλλοι. Για να γίνει μονοπώλιο και να πετάξει έξω πρακτικά την AMD ώστε να συνεχίσει το milking. Καλό άρμεγμα παιδιά!
  13. NikosD

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Καλά τα λέτε αλλά είναι λάθος η βάση της σκέψης σας, οπότε βγαίνει όλο λάθος μετά. Ο περισσότερος κόσμος ποντάρει ότι επειδή το RTX το έβγαλε η nVidia και το πουσάρει σαν τρελή, μέχρι και το όνομα των καρτών άλλαξε από GTX σε RTX για να δείξει ότι το έχει πάρει ζεστά, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάποια στιγμή θα πιάσει. Αμ δε... Καθόλου δεδομένο δεν είναι ότι κάποια στιγμή, είτε στην επόμενη είτε στην μεθεπόμενη γενιά καρτών θα πιάσει το RTX. Οι λόγοι πολλοί, πάρα πολλοί για να μην πιάσει και το ποντάρισμα της nVidia μεγάλο αν ήδη δεν δουλεύει κάποια επόμενη αρχιτεκτονική με κλασικό rasterized pipeline. Μπορεί να πάει άπατο το όλο concept του RTX, όπως το PhysX, το tesselation, το HairWorks. Η όπως το ray-tracing που δοκίμασε πριν κάποια χρόνια η Imagination. Αν δεν δώσει το ΟΚ η AMD για το ray-tracing στις κονσόλες και στις κάρτες της, θα το κλάψουν οι ρέγγες. Για εμένα το RTX για την nVidia εξελίσσεται όπως τα 10nm για την Intel και όπως ήταν παλιά τα Vista για την Microsoft. Τεράστιες αποτυχίες με μεγάλο αντίκτυπο στις εταιρείες. Θα δούμε πως θα τα πάει η nVidia, έτσι όπως την πάτησε...
  14. NikosD

    "RTX 20x0 & 16x0" Turing architecture

    Στην ιστορία των ανακοινώσεων νέων καρτών, νέων επεξεργαστών κτλ δεν νομίζω να έχει υπάρξει τόσο πολύ καλή προετοιμασία. Φοβερό σόου από τον Leather-man (the more you buy, the more you save), ένα τρομερό blog χιλιάδων λέξεων από την nVidia για το RTX και ένα PDF φωτιά με ανάλυση της Turing κάρτας μεγέθους παρακαλώ 87 σελίδων (!) - Μικρό βιβλιαράκι δηλαδή. Και βγαίνουν τα reviews και πέφτει η καμπάνα σε αυτό που ονομάζω εδώ και καιρό, μια από τις πιο αποτυχημένες κάρτες όλων των εποχών οι RTX για την nVidia. Πείτε μου ειλικρινά, πότε έχετε ξαναδεί παρουσίαση καινούργιας αρχιτεκτονικής μετά από δύο χρόνια και η μετοχή της να πέφτει 2% (!!) Από την Morgan Stanley με αγάπη: Και κλάμα η κυρία ρε παιδάκι μου... https://www.techpowerup.com/247780/nvidia-stock-falls-2-1-after-turing-gpu-reviews-fail-to-impress-morgan-stanley
  15. NikosD

    AMD Threadripper thread

    @narta Γράφει ο ένας πάνω στον άλλον και με αναγκάζεις με τα συμπληρώματα που κάνεις να αποσύρω και το like. Πως θα μπορούσε να ανακοινωθεί κάτι πριν συμφωνηθεί και πέσουν οι υπογραφές ; Πάντα μιλάμε με αυτά που διαρρέουν στον τύπο είτε από εσωτερική πληροφόρηση είτε από εσκεμμένες διαρροές και φυσικά είχε γραφτεί σε πολλά sites. Εμένα αυτό μου φτάνει, ως πρόθεση και σκέψη για την εταιρεία ή οποία φτάνει μέχρι να γίνει και άρθρο σε σοβαρά site που το αναφέρουν. Αν ήταν να μην σχολιάζουμε διαρροές και τα γραφόμενα του τύπου, δεν θα έπρεπε να μιλάμε καθόλου για την σειρά 9000 της Intel που με βάση τις διαρροές βγαίνει σε 10 μέρες. Και σκέψου και τις Vega και τις Turing κτλ Τέλος το off-topic από εμένα αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και ασχολείσαι με τα τεχνικά θέματα... Το έχω πει αυτό από την αρχή που γράφω εδώ και ισχύει και για τις δύο - και Intel και nVidia Προς το παρόν όμως βλέπεις να έχουν αλλάξει και πολύ την στάση τους στο VFM ; Άρα συνεχίζουμε...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.