Jump to content

Dem

Premium Members
 • Content Count

  4,209
 • Joined

 • Last visited

About Dem

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1930

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ξέρει τι κάνει, και αυτή και η Intel και η nVidia και AMD το ξέρουν καλά το κοινό τους. Θυμίζω ότι μερικοί περίμεναν 12πύρηνα με 100Ε. Και επιδόσεις navi με 100Ε. Και όταν έλεγα (παραδέχομαι κάπως κυνικά, άλλα στα πλαίσια του χαβαλέ, ότι οι τιμές θα παίξουν ανάλογα με τις τρέχουσες των άλλων άσχετα με τα yileds και τα nm και το κόστος παραγωγής) κάποιοι μου την έπεσαν. Μεγιστοποίηση κέρδους μελετούν, το να υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά ακόμα και ίδια είναι καλό για αυτούς και ο ανταγωνισμός κάνει καλό και στους ίδιους αναζωπυρώνει την αγορά. Από πλευράς marketing είναι πολύ καλύτερο να βγάζεις καινούριο όνομα, εκμεταλλευόμενος και την καλύτερη παραγωγή παρά να κόβεις τιμές στα προϊόντα που ήδη έχεις στα ράφια.
 2. μπορείς να το δεις και ανάποδα στα ίδια μαγαζιά ίδια υλοποίηση, 2070 super 150-200E κάτω από την 2080 και ίδιες επιδόσεις κάποιος που στόχευε 2080 και ακόμα περισσότερο 2070 εννοείται στρέφεται στις 2070super και ακόμα περισσότερο στην 2060super. (δεν μιλάμε για τις ευκαιρίες που θα παιχτούν σε διαφορετικές υλοποιήσεις στις παλιές για ξεστόκ.) Έκοψε τις τιμές η nVidia από τις επιδόσεις 2080/2070 που είναι το κακό? (χάρη στο navi)
 3. Τα γνωρίζω αυτά. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το pci4. Αλλά δεν καταλαβαίνω το quote. Δεν είπα ότι το χρειάζεται κάποιος ή όχι. Αυτό έχει να κάνει με τη δουλειά του καθενός. By default σωστή υποστηρίξη pcie 4 θα έχουν οι x570. Τώρα αν 1, 2 ή 3 προηγούμενες μητρικές δώσουν το πάνω slot pcie4 δεν λέει κάτι. Και ούτε επειδή το pci controller είναι στο cpu σημαίνει ότι οι παλαιότερες μητρικές θα μπορέσουν να δώσουν support. Υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις.
 4. Τα cpu το ίδιο θα αποδίδουν. Πρακτικά ίδιες επιδόσεις. Το x570 δίνει pcie 4 (GPU + αποθήκευση + ζεστη) Περισσότερο bandwidth ram. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κόβει το cpu. Το latency πάνω κάτω ίδιο θα είναι. Επειδή υπάρχει μια αύξηση επιδόσεων, ίδιο αναφορά το cpu από 2666 σε 3200, δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει η ίδια από 3200 σε 4400, το πόσο πρέπει να το δούμε
 5. X570 όχι κάτω από 150, τουλάχιστον για τα 12c , b550 αργότερα ίσως.
 6. Msi από 220e και πάνω το 570. https://www.computerbase.de/2019-05/msi-x570-mainboards-uebersicht-preise/
 7. εγώ εννοούσα (και ο yanni πιστεύω) ότι σύμφωνα με το hype τους και τις τιμές τους θα κουνήσουν τα νερά ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα zen / zen+ που ήδη, επειδή είναι πραγματικά καλοί, έχουν καταφέρει πολλά.
 8. Η Asus πρόσθεσε formula και impact, η gigabyte την σειρά από τον "μονόδρομο" σε z390 μέχρι και master, extreme, η msi που έκανε στροφή 180 με b450/x470 αλλάζει ονόματα στις flagship. εκεί θα πέσει και πρόλογος και τυρί και θα είναι ακριβές, εννοείται ότι θα θέλει να βγάλει και από εκεί η AMD. αλλά νομίζω, ακόμα και με κάτω από 200, μετά το καλοκαίρι θα βρίσκεις λογικά καλύτερες επιλογές από οτιδήποτε τοπ Χ470 κυκλοφορεί τώρα. ήδη CH7 / Aorus gaming 7 είναι κάτω από 250 και η taichi κάτω από 200. Οι προηγούμενες σαφώς και επίσης θα πουλάνε μέχρι να έρθει το Β550. Αν είναι πραγματικά καλοί οι επεξεργαστές δεν θα έχουν ούτε αυτοί τις τιμές που διαρρέονται και παρ όλα αυτά, εννοείται αν ήμουν στην θέση του @GoMaR θα έριχνα όλο το μπατζετ στο CPU, δεν θα το έσπαγα για χαρη mb.
 9. Ε ναι ακούγεται ότι θα έχουν περισσότερα lanes, ότι το chipset θα είναι AMD και όχι asmedia αν δεν κάνω λάθος με διπλάσια κατανάλωση, PCIE4, σίγουρα κάποιες θα έχουν μικροβελτιώσεις στα traces για λίγα παραπάνω hz στις RAM (ανούσια πρακτικά, το IMC στο cpu, θα κάνει ότι κάνει, και λογικά αν βάλουν περισσότερα lanes σε ATX, μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα και στα traces των RAM). Επίσης μπορεί να δούμε 2 m2 απ ευθείας στο chipset κτλ. To λογικό είναι ότι, ότι μνήμες και να έχεις τώρα θα πηγαίνουν καλύτερα, και μόνο όταν βάλεις πάνω ryzen 3. Τώρα εσύ αν δεν έχεις 2-3 2080ti και 2-3 nvme δεν βλέπω τον λόγο να απασχολεί η αλλαγή σε X570. Aν πάλι έχεις , δεν νομίζω να κολλήσεις στο οικονομικό, όταν έρθει η ώρα. Με κανα 200αρι το Σεπτέμβρη θα παίρνεις πιο τουμπανιασμένη από οποιαδήποτε τωρινή τοπ X370 B450 X470 έτσι τα πράγματα πάντα. αλλά πρακτικά δεν θα απασχολήσει πολλούς. Σε σχέση με την RAM είναι ακόμα λιγότεροι οι λόγοι αλλαγής.
 10. Λογικά τερματισμένα θα είναι πάλι τα cpu από την amd, οπότε έστω και manual ότι θα πάρεις από x570 θα πάρεις και από x370. Προβλέπονται τουμπανισμενα τα vrm στα x570. Αλλά όποιος έχει από midrange και πάνω ακόμη και χωρίς αέρα στα vrm νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα με όσους πυρήνες και να ρίξει. https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/Amd/comments/9uc6bi/am4_b450x470_vrm_tier_list/ Ποιο x370 έχεις; Ας πούμε η taichi x370 ίδια είναι με την x470 πάνω κάτω. Τώρα αν μια δίνει λίγα παραπάνω Hz στην ram από την άλλη δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Ήδη όλες με zen+ πάνε πάνω από 3400. Στα zen 2 θα έχει βελτιωθεί και άλλο το imc. Κουμπώνεις Ryzen 3 πάνω και βλέπεις.
 11. X1080 ; Πάλι πρέπει να τελειώνει σε 80; Δεν είναι αρκετά πιο ελαφριά ανάλυση από 2560χ1440;
 12. ε οχι και τον ήπιαμε .... αφού σου λένε αφού "For gamers who have monitors that we have not yet tested" E πάρε nVidia και δοκίμασε μόνος σου, τι δεν καταλαβαίνεις ρε πελάτη μας? και συνεχίζουν με το υπερθεικό. "or that have failed validation, we'll give you an option to manually enable VRR, too." Απέτυχε στις δικές μας προδιαγραφές, στις δικές σου που είναι "λίγο έγκυος" μπορεί και να πετύχει
 13. Σχετικά με το σχόλιο μου νωρίτερα στο νήμα, όπως λέει και ο τύπος στο video. "AMD doesn't exist to force Nvidia into lowering prices, exists to make money." και είναι ο πρώτος κανόνας που υπάρχει στην αγορά σε οποιαδήποτε κατηγορία, δεν υπάρχουν ήρωες. και παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να αντικρούσεις εύκολα σε αυτά που είπε, λέξη προς λέξη. Είτε στα τεχνικά είτε στα εμπορικά. μόνο στο τέλος ίσως, εκεί που απορεί για τον λόγο ύπαρξης της κάρτας. (αν και νωρίτερα δικαιολογεί τον λόγο ύπαρξης ...) Από εμπορικής άποψης... της περισσεύουν μερικά vega 20? Τα βάζει σε μια κάρτα την βαφτίζει "gamers & creators" Που αποδίδει στα παιχνίδια ? κοντά στην 2080...βάλε msrp ανάλογο και τέλος. Άμα πουλήσει, πούλησε. και αν είναι έτσι όπως τα λέει, που είναι, είναι ολοφάνερο, το θέμα είναι και τι εκτίμηση έχει κάνει η amd σχετικά με την ζήτηση και προσφορά, γιατί αν δεν μπορεί να καλύψει, το msrp θα γίνει ανέκδοτο και κάρτα ανέκδοτη, τον πρώτο χρόνο, όπως με vega 56/64. τι τον νοιάζει τώρα τον gamer αν το chip δεν είναι gaming gpu και αν είναι ακριβά τα HBM και αν δεν θέλει το bandwith και αν προορίζεται για data servers κτλ. Αφού τα σκάει...η desktop gaming κατηγορία ...εξτραδάκι είναι είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει ανάλογο sw.
 14. Δεν έχει σχέση αν τα παρουσίασε τα Navi στο CES. Κάποτε θα τα παρουσιάσει και κάποτε θα τα ρίξει στην αγορά. Ε δεν θα έχουν αυτές τις τιμές είναι μακριά από την πραγματικότητα. Όπως και τα ΖΕΝ2 δεν θα έχουν αυτές τις τιμές. Θα έχουν ανάλογες τιμές με τον ανταγωνισμό και τις επιδόσεις των ανάλογων προϊόντων έτσι ώστε να εξαντληθεί το περιθώριο κέρδους. Με την υποσημείωση ότι στα CPU (7nm) έχει κάνει μεγάλο focus τα τελευταία χρόνια η εταιρία και ίσως θέλοντας να πάρει market share (γιατί χρονικά έχει την ευκαιρία) μπορεί να ακολουθήσει μια πιο επιθετική στάση. ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως δεν θα περιμένω μισές τιμές με επιδόσεις 9900Κ, ακόμα και αν το κόστος παραγωγής τους το επέτρεπε. Ειδικά από την στιγμή που αν ένα προϊόν θα είναι καλύτερο σε όλα STP / MTP cores κτλ. έστω και 1% θα πάρει και extra καπέλο στην τιμή σαν premium, από τα υπολογισμένα. Θα ήθελα να πω ότι με 2-3 εταιρίες στην παγκόσμια αγορά είναι πολύ θεικό να μην συν διαμορφώνονται κάπως οι τιμές αλλά δεν το λέω. (ειδικά στην desktop gaming κατηγορία hw και sw ... ενταξ έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.