Jump to content

kourbeti

Premium Members
  • Posts

    210
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by kourbeti

  1. 50824442_10156930634558374_7699768646712
    WWW.FACEBOOK.COM

    Επειδή κουράστηκα να «συζητώ», δημοσίως και ιδιωτικώς, με «ειδικούς» για τα φάρμακα και τα εμβόλια παραθέτω ένα παλιότερο, διάσημο, άρθρο ενός εξαιρετικά σοβαρού περιοδικού...

     

  2. 121889603_1241598972891713_7565693945960
    WWW.FACEBOOK.COM

    Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ανατρέπει όλα όσα έχουμε ακούσει για το εμβόλιο, την πανδημία και την...

     

  3. nosokomeio_agios_paulos_12.jpg
    WWW.PROTOTHEMA.GR

    Παραιτήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης. «Θεωρώ ανήθικο και...

     

    Παράθεση

    Παραιτήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης. «Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.

    «Εκτιμώ ότι η νέα γρίπη είναι μία ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Έχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν. Επίσης υπάρχει μία διαδικασία «μαζικού εμβολιασμού» των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το ξέρουν και αποκτούν ανοσία και είναι άσκοπο να εμβολιαστούν. Και τέλος, κατά τη γνώμη μου δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.

     

    • Haha 1
  4. Dr Roger Hodkinson

    CEO & Medical Director – MA, MB, FRCPC, FCAP, CEO of Western Medical Assessments, CEΟ φαρμακευτικής εταιρείας που παράγει rapid tests για την Covid-19

     

    WWW.BANKINGNEWS.GR

    Ως το μεγαλύτερο hoax στην ιστορία χαρακτήρισε κορυφαίος Καναδός παθολόγος τον κορωνοϊό

     

     

     

  5. 126497129_1727390337412710_3827155450240
    WWW.FACEBOOK.COM

    Ο μύθος της Δανέζικης μελέτης της χρήσης μάσκας μέσα σε κλίμα επιστημονικής και ενημερωτικής λογοκρισίας. Είναι γεγονός ότι η πολυαναμενόμενη τυχαιοποιημένη μελέτη χρήσης χειρουργικής...

     

    • Like 1
  6. Αυτό το πήρε χαμπάρι κανείς, το είπαν στις ειδήσεις, έγινε στ' αλήθεια ή όχι; Μη μπλέξουμε με τίποτε fake news πάλι...

     

     

  7. 126172320_1724403007711443_4943605949646
    WWW.FACEBOOK.COM

    Αποτελεσματικότητα του μέτρου της χρήσης μάσκας, προστιθέμενο σε άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, στην πρόληψη λοίμωξης από SARS-COV-2 στη Δανία. ...

     

    Παράθεση

    Αποτελεσματικότητα του μέτρου της χρήσης μάσκας, προστιθέμενο σε άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, στην πρόληψη λοίμωξης από SARS-COV-2 στη Δανία.

    https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817

    Δημοσιεύτηκε επιτέλους η μελέτη από τη Δανία την οποία είχα παρουσιάσει στις 23 Οκτωβρίου με λεπτομέρειες για το σχεδιασμό και το πρωτόκολλο

    (https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos/posts/1699090170242727).

    Η μελέτη σχεδιάστηκε να τυχαιοποιήσει περίπου 6000 άτομα (που θα βρίσκονταν για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα εκτός της οικείας τους) σε 2 ομάδες. Οι μισοί (3030) θα χρησιμοποιούσαν μάσκα όποτε έβγαιναν έξω από το σπίτι τους (και στο σπίτι τους όταν είχαν επισκέπτες) ενώ οι άλλοι μισοί (2994) δεν θα χρησιμοποιούσαν μάσκα. Και οι δύο ομάδες θα ακολουθούσαν τα υπόλοιπα μέτρα που συστήνονταν στη Δανία. Υπενθυμίζω όμως ότι το διάστημα που πραγματοποιήθηκε η μελέτη (ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο) ΔΕΝ ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας στη Δανία. Επίσης, και οι δύο ομάδες ενθαρρύνθηκαν να ακολουθούν μέτρα κοινωνικής απόστασης.

    Σημειώνω ότι η μελέτη ανέλυσε τη χρήση ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ μάσκας, όχι υφασμάτινης. Η ομάδα της μάσκας έλαβε 50 χειρουργικές μάσκες από τους επιστήμονες, και ζητήθηκε να τις χρησιμοποιήσουν για 1 μήνα. Επίσης,

    Πρωτογενές καταληκτικό σημείο ήταν η διάγνωση λοίμωξης με SARS-CoV-2 μετά από 1 μήνα, είτε με διάγνωση σε νοσοκομείο είτε με μοριακό έλεγχο. Πριν την έναρξη της μελέτης έγινε έλεγχος αντισωμάτων ώστε να μην συμμετέχουν όσοι είχαν ήδη προσβληθεί από τον ιό.

    Τη μελέτη ολοκλήρωσαν 4862 άτομα. Θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν 42 άτομα από την ομάδα χρήσης μάσκας (1,8%) και 53 άτομα από την ομάδα ελέγχου (2,1%). Η σχετική διαφορά μεταξύ των 2 ομάδων ήταν της τάξης του 18%, που όμως ΔΕΝ ήταν στατιστικά σημαντική.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η σύσταση για χρήση μάσκας σχετίζεται με στατιστικά ΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ελάττωση της πιθανότητας προσβολής από SARS-CoV-2. Η μελέτη είχε σχεδιαστεί με μέγεθος δείγματος που θα έβρισκε στατιστικά σημαντικό όφελος αν η μάσκα προσέφερε 50% προστασία. Η μελέτη εξέτασε και την προστασία από άλλους ιούς, αλλά και πάλι δεν βρήκε στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα.

    ΠΡΟΣΟΧΗ

    Είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα παρανοήσουν το αποτέλεσμα και συμπέρασμα της μελέτης, και στο τέλος θα στεναχωρηθούν. Η μελέτη έδειξε ότι:

    Η χρήση χειρουργικής μάσκας, σε περιβάλλον όπου οι υπόλοιποι δεν φορούν μάσκα, δεν προσφέρει ατομική προστασία σε εκείνον που τη φοράει.

    Για όσους πανηγυρίζουν (εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν τη λέξη μάσκα), θα απογοητευτούν. Θα τονίσω ότι πολλοί οργανισμοί και επιστήμονες (όχι όλοι) έχουν αναφέρει εδώ και μήνες ότι η μάσκα δεν προσφέρει ατομική προστασία. Για παράδειγμα, στις 4 Απριλίου είχα γράψει ότι η χρήση μάσκας έχει νόημα ώστε να προστατεύεις τον άλλον από τις δικές σου εκκρίσεις κι όχι για να προστατευτείς εσύ (μέσω της μάσκας που φοράς) από τις εκκρίσεις των άλλων.

    https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos/posts/1523453881139691

    «Συμπερασματικά, η μάσκα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, όχι αυτόν που τη φοράει. – 4 Απριλίου 2020».

    Είναι το λεγόμενο source control, δηλαδή μείωση ιικού φορτίου στο περιβάλλον, το οποίο η συγκεκριμένη μελέτη δεν μπορεί να το εξετάσει.

    Η μελέτη λοιπόν επιβεβαίωσε ότι ΔΕΝ έχεις προσωπική προστασία φορώντας χειρουργική μάσκα όταν οι άλλοι γύρω σου δεν φοράνε. Γνωρίζοντας ότι η χειρουργική μάσκα είναι πιο αποτελεσματική από την υφασμάτινη στο φιλτράρισμα, είναι ξεκάθαρο ότι η υφασμάτινη μάσκα επίσης δεν προσφέρει σημαντικό ατομικό όφελος για όποιον τη φοράει.

    Από εκεί και πέρα, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει όταν γίνει σύγκριση μεταξύ χρήσης και μη-χρήσης μάσκας σε περιβάλλον όπου οι υπόλοιποι φοράνε μάσκα. Αυτά μάλλον αποκλείεται να γίνει διότι θα αποτελεί παράβαση να υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας και να βάλεις κάποιους να μην φοράνε. Οπότε δεν το βλέπω να γίνεται.

    Κατά τα άλλα, θα ήταν φρόνιμο να σταματήσουν επιτέλους οι αντιεπιστημονικές υπερβολές ότι η υφασμάτινη μάσκα είναι «το εμβόλιο πριν το εμβόλιο» και άλλες τέτοιες γραφικές δηλώσεις (συγγνώμη για τις εκφράσεις, αλλά έτσι ακριβώς είναι). Καλό είναι να επικρατήσει λίγο ειλικρίνεια και παραδοχή της έλλειψης τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης γύρω από το θέμα. Το δεύτερο κύμα και τα τεράστια προβλήματα επιτέλους να γίνουν μάθημα ότι με υποκριτικές και υπερβολικές αναφορές κινδυνεύουμε να εκτεθούμε από την ίδια την επιστήμη.

    Όσο αφορά το τι θα κάνω εγώ μετά από αυτή τη μελέτη. Θα φοράω τη μάσκα παντού διότι αυτό λένε οι αποφάσεις της συντεταγμένης πολιτείας. Αν είχα το δικαίωμα επιλογής, θα φορούσα μάσκα σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους με συγχρωτισμό, αλλά όχι όταν θα περπατούσα στο δρόμο. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το δικαίωμα επιλογής.

    Εξακολουθώ να έχω την άποψη ότι η χρήση μάσκας από όλους σε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς χώρους με συγχρωτισμό βασίζεται σε μια λογική προσδοκία οφέλους, αλλά πλέον αυτή η προσδοκία μειώνεται (χωρίς να εξαφανίζεται). Αμφιβάλλω αν θα έχουμε σοβαρή τεκμηρίωση γι'αυτό (έμμεσα στοιχεία έχουμε, αλλά πολύ προβληματικά).

    Καλή η λογική που νομίζουμε εμείς (είτε μη-ειδικοί είτε επιστήμονες) ότι ισχύει, αλλά ευτυχώς η επιστήμη βασίζεται σε δεδομένα κι όχι σε υποκειμενικές λογικές.

     

    • Like 3
  8. On 18/11/2020 at 10:12 ΠΜ, το μέλος panoss1442169303 έγραψε:

     

    SWITZER_B2.jpg
    WWW.PROTOTHEMA.GR

    Αμφιλεγόμενη πρόταση του Ελβετού «Τσιόδρα» να αρνούνται κρεβάτι εντατικής σε όσους...

     

     

    Εγώ πάντως συμφωνώ. Μη σου πω να τους κρεμάσουμε και κανένα κίτρινο αστέρι για να τους ξεχωρίζουμε. Είναι ύπουλοι και κρύβονται εύκολα ανάμεσα σε κανονικούς ανθρώπους.

    Επίσης να αρνηθούμε την περίθαλψη περιστατικών καρκίνου των πνευμόνων σε αμετανόητους καπνιστές.

    Όχι bypass και μπαλονάκια σε όσους τρώνε σουβλάκια, πίτσες και αρνούνται πεισματικά να αθληθούν.

    Και φυσικά ποτέ χειρουργεία για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε όσους οδηγούν χωρίς κράνος.

    Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους την κοινωνία μας, και ευτυχώς βλέπω να είμαστε σε καλό δρόμο.

    • Like 1
    • Agree 1
  9. πριν 56 λεπτά, το μέλος sotiris έγραψε:

     

    Κάνει όμως το ίδιο λάθος που σχολιάζω από το Φλεβάρη (αν κάνει αυτό που λέει στο excel). Διαιρεί νεκρούς προς κρούσματα, πριν την έκβαση των κρουσμάτων. Που ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένας θετικός στον ιό σε 15 μέρες? Πώς ξέρεις την έκβαση κάποιου αν έχει κάτσει 15 μέρες εντατική? Άρα τα μόνα αξιόπιστα αποτελέσματα είναι τα γκρι που έχει περάσει αρκετός καιρός οπότε είτε έχουν ιαθεί, είτε έχουν αποδημήσει.

    Παράθεση

    Σημειώνω ότι δεν έχουμε δει ακόμη τους θανάτους που οφείλονται στην πρόσφατη αύξηση της διασποράς, μιας και υπάρχει μια καθυστέρηση περίπου 20 ημερών από την διάγνωση μέχρι το θάνατο (για όσους καταλήξουν).

     

    Ελπίζω να φαίνεται καλύτερα τώρα.

  10. farsalinos.thumb.jpg.5c67a2ea3fc1b732cc8ebb0549e8dc7a.jpg

    Παράθεση

    Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

     

    Με την έξαρση των επιβεβαiωμένων θετικών στον ιό και των θανάτων το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων νεότερων ατόμων, είναι αναμενόμενο να υπάρχει τεράστια ανησυχία σε όλο τον κόσμο για το θέμα της θνητότητας από τον ιό. Κάποιοι πιστεύουν ότι τελικά ο ιός σκοτώνει πολύ περισσότερο και πολύ νεότερους απ'όσο νομίζαμε ή απ'όσο γράφουν επιστήμονες που δημοσιεύουν τις εκτιμήσεις τους (και που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί γι'αυτό).

    Υπενθυμίζω ότι η θνητότητα δεν καταγράφεται με απόλυτους αριθμούς θανάτων αλλά ως ποσοστό των θετικών στον ιό που πεθαίνουν. H πραγματική θνητότητα είναι το infection fatality rate, δηλαδή το ποσοστό θανάτων επί του συνόλου των προσβεβλημένων στον ιό. Επειδή δεν μαθαίνουμε ποτέ στην Ελλάδα τον πραγματικό αριθμό (δεν έχω υπόψιν μου δημοσιευμένη μελέτη αντισωμάτων στην Ελλάδα πέρα της μελέτης του ΕΚΠΑ με ανάλυση δειγμάτων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και μια προηγούμενη στο Eurosurveillance με δείγματα Μαρτίου και Απριλίου), μένουμε στη θνητότητα επί των επιβεβαιωμένων θετικών στον ιό, και κάνουμε μια υπόθεση για την πιθανή αναγωγή στους πραγματικά θετικούς.

    Έκανα λοιπόν μια απλή καταγραφή της πορείας του case fatality rate σε 3 χρόνους. 17 Αυγούστου, 17 Οκτωβρίου και 17 Νοεμβρίου.

    Όπως φαίνεται στην εικόνα, το CFR πέφτει συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (εκτός από την ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών όπου η θνητότητα παραμένει στο 0,00% από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα).

    Σημειώνω ότι δεν έχουμε δει ακόμη τους θανάτους που οφείλονται στην πρόσφατη αύξηση της διασποράς, μιας και υπάρχει μια καθυστέρηση περίπου 20 ημερών από την διάγνωση μέχρι το θάνατο (για όσους καταλήξουν).

    Δεν έχουμε λοιπόν να κάνουμε με πιο επιθετικό ιό που τώρα σκοτώνει περισσότερο ή σκοτώνει νεότερους. Αν λάβουμε υπόψη μας την υποεκτίμηση του πραγματικού αριθμού των θετικών στον ιό, τότε η θνητότητα (infection fatality rate) είναι μάλλον κάτω του 0,1% (κάτω από 1 στους 1000) στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών και αρκετά κάτω από 0,01% (κάτω από 1 στους 10.000) στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. Οι ηλικιακές ομάδες περιλαμβάνουν τόσο τους υγιείς όσο και εκείνους που έχουν συνοσηρότητες.

    Φυσικά έχουμε αύξηση του απόλυτου αριθμού θανάτων, διότι έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Όπως έχω αναφέρει από την άνοιξη (τόσο σε γραπτά όσο και σε συνεντεύξεις), το πρόβλημα δεν είναι τόσο η θνητότητα και το πόσο θανατηφόρος είναι ο ιός αλλά το πόσο ταχεία μπορεί να γίνει η μετάδοση στην κοινότητα. Δεν θα εξετάσω τώρα τα αίτια γι'αυτό και τους τρόπους αντιμετώπισης, τα έχουμε πει κατά καιρούς και είναι άλλη συζήτηση.

    Ψυχραιμία λοιπόν, και αποφυγή της εξάντλησης των νοσοκομείων και του προσωπικού του. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΤΩΡΑ, για να σταματήσει το ντροπιαστικό φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για διαγνωστικό έλεγχο και για να γίνει έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση στο σπίτι για όσους δεν χρήζουν νοσηλείας ή νοσοκομειακής εκτίμησης (η συντριπτική πλειοψηφία).

    Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε επιστημονική δημοσίευση σε ξένο περιοδικό που έρχεται σύντομα.

    Όσο για εκείνους που θα αντιτάξουν ότι εδώ πεθαίνει κόσμος και εμείς ασχολούμαστε με νούμερα, εκτιμήσεις και θεωρητικές συζητήσεις, έχω να πω τα εξής:

    Το συναίσθημα είναι έμφυτη ανάγκη και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασης. Αλλά μια πανδημία αντιμετωπίζεται με την επιστήμη, δηλαδή με νούμερα, υπολογισμούς και αναλύσεις δεδομένων. Με τον ίδιο τρόπο, ένας ασθενής δεν αντιμετωπίζεται με το κλάμα και την στεναχώρια του συγγενή έξω από το δωμάτιο νοσηλείας (που είναι ανθρώπινο και αναμενόμενο) αλλά με τις ψύχραιμες επιστημονικές παρεμβάσεις των γιατρών και νοσηλευτών που τον περιθάλπουν. Λυπάμαι πολύ όταν βλέπω επιστήμονες να κάνουν επιστημονικές προσεγγίσεις για την πανδημία με βάση το συναίσθημα. Μόνο ζημιά προκαλούν και δεν προσφέρουν τίποτα στη διαχείριση της πανδημίας.

     

    • Like 3
  11. πριν 45 λεπτά, το μέλος colt3003 έγραψε:

    ... αλλά μπορούμε να θυμηθούμε καί τι έγινε με την προηγούμενη ''πανδημία '' (hint: ''ναρκοληψία'') ...

     

    ??;;;!!! Ναρκοληψία;;!!

     

     

  12. journal.thumb.jpg.c05d6e74152ad3f580d0cae26ad2066d.jpg

     

    JOURNALS.SAGEPUB.COM

    Subscription and open access journals from SAGE Publishing, the world's leading independent academic publisher.

     

    Παράθεση

    We investigated the presence of SARS-CoV-2 receptor-binding domain (RBD)–specific antibodies in blood samples of 959 asymptomatic individuals enrolled in a prospective lung cancer screening trial between September 2019 and March 2020 to track the date of onset, frequency, and temporal and geographic variations across the Italian regions.

    SARS-CoV-2 RBD-specific antibodies were detected in 111 of 959 (11.6%) individuals, starting from September 2019 (14%), with a cluster of positive cases (>30%) in the second week of February 2020 and the highest number (53.2%) in Lombardy.

    This study shows an unexpected very early circulation of SARS-CoV-2 among asymptomatic individuals in Italy several months before the first patient was identified, and clarifies the onset and spread of the coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic.

    Finding SARS-CoV-2 antibodies in asymptomatic people before the COVID-19 outbreak in Italy may reshape the history of pandemic.

     

  13. πριν 2 ώρες, το μέλος cna έγραψε:

     

    Οι περισσότερες μελέτες του γονιδιώματος του ιού αποκλείουν την ανθρώπινη κατασκευή του.

     

    Ψεκασμένος νομπελίστας ( από το 2:30 και μετά )

     

     

     

     

     

  14. πριν 35 λεπτά, το μέλος minast έγραψε:

     

    Τί ακριβώς περιμένεις να δεις στην νεκροψία που χρειάζεται άνοιγμα αλλά δεν φαίνεται σε όλες τις εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις που έχουν γίνει πριν πεθάνει;

     

     

  15. mitsotakis.jpg
    THEPRESSPROJECT.GR

    Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για το 2ο lockdown, πέρα από τη συνεχή επίκληση στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, ο...
    %CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%
    THEPRESSPROJECT.GR

    Σχεδόν 800 μηχανάκι έχει παραλάβει η Ελληνική Αστυνομία από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση...

     

  16. dgdfg-1-735x375-1.jpg
    PROTIGRAMMI.GR

    «Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες...
    Παράθεση

    Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με την συγκομιδή της ελιάς.

     

     Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους και με τους ελαιώνες πριν  να είναι πλέον αργά. 

    Δε θα πάθουμε και  τίποτα μια χρονιά χωρίς λάδι.

    • Like 1
    • Haha 1
  17. Ενημερωθείτε πρώτα πριν σπεύσετε να κατηγορήσετε την κυβέρνηση:

     

    mm_061291603651382-1.jpg
    THEPRESSPROJECT.GR

    Στις επιθέσεις για «ανεπάρκεια» της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, ενώ σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε μια...

     

    Παράθεση

    Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχουν μελέτες που λένε ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού, και πρόσθεσε ότι στο θέμα των συγκοινωνιών προχωράνε οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις. «Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία», είπε ο πρωθυπουργός.

     

    Υπάρχουν μελέτες, ξεκολλάτε πια μερικοί.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.