Jump to content

Sheva

Members
  • Posts

    8
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Sheva

  • Γενέθλια 16/02/1987

Sheva's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sheva

    Linux σε παλιό laptop για νέο χρήστη.

    Πιο ελαφρύ linux που έχω δει είναι αυτό που στήνεις μόνος σου. Π.χ arch. Μετά αν θες κάτι που να είναι friendly για αρχάριους προτείνω lubuntu και γενικά οτιδήποτε φοράει lxde. Εγώ για office σε linux χρησιμοποιώ Google Docs με offline υποστήριξη μέσω chrome, που έχουν αντίστοιχα για word, excel, power point. Μπορείς να δεις και το LibreOffice, αν και εμένα η σουίτα της Google με βόλεψε. Αν επιμένεις για ms office μπορείς να χρησιμοποιήσεις το office365 της microsoft που παίζει παντού και είναι ουσιαστικά μια cloud έκδοση του microsoft office.
  2. Sheva

    Dual Boot σε external disk

    Δεν ξέρω για Windows αλλά εγώ που δοκίμασα κάποτε το Ubuntu (πολλές εκδόσεις πριν) σε εξωτερικό κόλλαγε απίστευτα. Δε θα το συνιστούσα εκτός αν έχεις κανένα υπερβολικά γρήγορο δίσκο. Εγώ θα αγόραζα έναν εσωτερικό δίσκο και θα τον έβαζα στη θέση του dvd drive Αφού έχεις ssd, εγώ θα το πέρναγα σε virtual machine. Τώρα για arch, αν επιμένεις, απλά θα χρειαστεί να κάνεις format/mount το δίσκο (πιστεύω θα δουλέψει) σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες: https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'_guide Για external έξτρα οδηγίες: https://wiki.archlinux.org/index.php/Installing_Arch_Linux_on_a_USB_key https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=65844
  3. Sheva

    Arch Linux

    Μην ακολουθείς τα video. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στο σύστημά του. Δε μιλάμε για ubuntu. Σου έδωσα αναλυτικό οδηγό για Beginners και διάφορα άλλα παραπάνω. Ακολούθησε αυτά αν σε ενδιαφέρει. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο την πρώτη φορά. Και εγώ ζορίστηκα την πρώτη φορά που έβαλα arch και ερχόμουν από ubuntu/debian με 3-4 χρόνια καθημερινής χρήσης σαν βασικό λειτουργικό.
  4. Sheva

    Arch Linux

    Καταρχήν εγώ θα σου πρότεινα, επειδή φαίνεται να είσαι νέος στο χώρο, να πας σε κάτι πιο απλό ubuntu, mint κλπ. Αν θες σόνυ και καλά να βάλεις αρκ τότε διάβασε παρακάτω: Δεν χρειάζεται να κάνεις format επειδή ξέχασες να δώσεις sudo, μπορείς να το κάνεις μετά. Για να προσθέσεις χρήστη γράφεις από τον root χρηστη useradd -m -G users,wheel -s /bin/bash usernameΌπου username βάζεις το όνομα του χρήστη σου. Το -G users,wheel χρησιμεύει για να βάλεις τον νέο χρήστη στις ομάδες users και wheels. Η ομάδα wheels είναι φτιαγμένη για sudo δικαιώματα. Για να την ενεργοποιήσεις κάνεις nano /etc/sudoersΚαι πάς στη γραμμή που γράφει αυτό: #%wheel ALL=(ALL) ALLκαι διαγράφεις το #. Δηλαδή γράφει: %wheel ALL=(ALL) ALLΑν δεν υπάρχει τέτοια γραμμή το προσθέτεις εσύ. Save και restart, ίσως, και είσαι εντάξει με sudo. Αυτή η διαδικασία γίνεται οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να είσαι root ή να είσαι κάποιος με sudo δικαιώματα. Για το περιβάλλον. Εγώ θα πρότεινα να ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό για φορμάτ: https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'_guide Για drivers σε gpu και τον xorg αυτό: https://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg#Installation (δε χρειάζεται να κάνεις όλα όσα λέει. Απλά να εγκαταστήσεις τους drivers και το xorg και να τεστάρεις ότι δουλεύει) Μετά βάζεις κάποιον display manager: https://wiki.archlinux.org/index.php/Display_manager Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τον SLiM και τώρα έχω τον GDM Και το xfce από εδώ: https://wiki.archlinux.org/index.php/Xfce#Installation Αν επιλέξεις κάτι άλλο. Π.χ gnome, αν εγκαταστήσεις τα gnome και gnome-extras δεν χρειάζεται να κάνεις ρυθμίσεις σε ~/.xinitrc κλπ, νομίζω ρυθμίζονται μόνα τους. Σε όλα τα link εκτός από το πρώτο δε χρειάζεται να κάνεις όλα όσα λέει. Κάνεις εγκατάσταση. Αν δουλεύει, τότε κοιτάς αν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο από όσα αναφέρει, αν δεν δουλεύει κοιτάς παρακάτω να βρεις το πρόβλημά σου και τη λύση του.
  5. Sheva

    Arch Linux

    Ποιον οδηγό ακολούθησες, μέχρι ποιο βήμα έφτασες και ποιο περιβάλλον θες να βάλεις; Αν θες gnome πχ, με gdm δε χρειάζεται να πειράξεις το ~/.xinitrc Απλά βάζεις το gnome και το gnome-extras κάνεις reboot και είσαι OK. Αν θες κάτι πιο απλό, πρέπει να παίξεις με το ~/.xinitrc, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.