Jump to content

dBpanos

Members
  • Posts

    12
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About dBpanos

  • Γενέθλια 12/04/1990

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Athens
  • Επάγγελμα
    Communications & Marketing

dBpanos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Η αντίδρασή σας είναι προφανώς αναμενόμενη, διότι συνάδει με το πολιτικά ορθό της πολιτικής του thelab. Ωστόσο, άποψή μου είναι πως κάθε συναλλαγή και ιδιαίτερα όταν αφορά αγοραπωλησία μέσω τέτοιου είδους ιστότοπου, έχει σαν μοναδικό σκοπό το κέρδος - όπως κι αν αυτό προκύπτει για τον καθένα. Επομένως, (και όντας στα πλαίσια μιας συζήτησης σ'ένα forum) θεώρησα πως, ως μέλος, είχα το δικαίωμα να εκφράσω την άποψή μου. Με συγχωρείτε αν σας αναστάτωσα και λυπάμαι πολύ αν διαφωνείτε ή σας δυσαρέστησα, αλλά η ελευθερία έκφρασης είναι όντως ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Αντιπαρέρχομαι και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να απαντήσω στον έμμεσο "εκβιασμό" περί παλαιότητας, διότι με βάση τα παραπάνω και όπως προκύπτει, δεν ήξερα πως λειτουργείτε με τους άγραφους κανόνες του στρατού. Παρ'όλα αυτά σας εύχομαι καλό βράδυ, καλές διακοπές και καλή "ελευθέρη ανταλλαγή απόψεων σ'ένα διαδικτυακό hobbyστικο forum."
  2. Βρες το εσύ αν θέλεις. Υ.Γ. Το ερωτηματικό "που" θέλει τόνο.
  3. Είμαι 100% βέβαιος για προϊόντα που κάποιος πουλάει σε μεγαλύτερη αξία από αυτήν που πλήρωσε. Και αυτό γιατί έβγαλε κέρδος το οποίο και πρέπει να φορολογηθεί. Άρα κι "εγώ" είμαι παράνομος που αγόρασα stock κάτι €200 και το πουλάω €250, γιατί αυτά τα €50 ΠΡΕΠΕΙ να φορολογηθούν, αλλά και "εσύ" που κέρδισες ένα προϊόν σε κλήρωση (παραστατικό αξίας €0) και το πουλάς €500, ΠΡΕΠΕΙ να φορολογηθείς για αυτά τα €500. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι ισχύει και για πώληση με αξία μικρότερη της αρχικής αξίας αγοράς. Μάλλον έχεις δίκιο εσύ, σε αυτήν την περίπτωση.
  4. Συνήθως. Ειλικρινά, χειρότερο παράδειγμα από το Πλαίσιο δεν βρήκες? Για όνομα του Θεού. Παρόλαυτα, δεν μίλησα κάπου για καινούρια. Κι εγώ σε stock κομμάτια αναφέρομαι. Αν τύχει και πάρεις 3 stock laptop, το 30% μπορεί να στο κάνει 40%. Δηλαδή μπορώ ΝΟΜΙΜΑ να (μετα)πωλήσω κάτι χωρίς να εκδόσω παραστατικό? Καινούρια λογιστική είναι αυτή? Εδώ είναι που μπερδεύεσαι. Δεν υφίσταται νόμιμη αγοραπωλησία χωρίς παραστατικό. Το αν είναι ηθικό είναι κάτι άλλο. Η ηθική όμως όσο αφορά το δικό μου σκέλος, άλλο τόσο αφορά και το δικό σου. Δεν είναι θέμα φόβου, αγαπητέ. Είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να στο ζητήσει. Security είναι, όχι ΣΔΟΕ. Γεγονός. Ειλικρινά είναι πολύ ωραία και εύκολη η διαδικασία που χρησιμοποιεί το thelab στο κομμάτι των αγγελιών. Αν πρόσεχες καλύτερα το αρχικό μου μήνυμα, θα διάβαζες ότι ΔΕΝ τις χρησιμοποιώ. Οι "γενικές γραμμές" που καθορίζουν ότι το βλέπω λάθος, είναι η θέση η δικιά σας. Δεν θεωρώ ότι το βλέπω λάθος και πίστεψε με μόνο "γωνιά στο δεκάρικο" δεν ψάχνω. Βασικά αν το καλοσκεφτείς δεν διαφωνούμε σε πολλά πράγματα, πέρα από το τι είναι αισχροκέρδεια, όπου προσπαθείς να με πείσεις ότι κάποιος που δεν έχει πληρώσει ΤΙΠΟΤΑ για ένα προϊόν και το πουλάει είναι ηθικός και σωστός, ενώ ο άλλος που πλήρωσε (λίγα στην προκειμένη) είναι ο λάθος και ο ανήθικος. Όπως και να 'χει δεν μπορώ να σου επιβάλλω την άποψή μου, όπως ούτε κι εσύ τη δική σου. Ένα σχόλιο έκανα, πάνω σε κάτι που προσωπικά βρίσκω "λάθος". Καλή καρδιά. Υ.Γ. #peste_na_me_fate_me_ta_likes Υ.Γ.2 Αν το καλοσκεφτείς, σε γενικές γραμμές (αντικειμενικές αυτή τη φορά) κι εδώ τέτοιο παζάρι γίνεται. Απλά είμαστε δυτικοανατολικοί (ή ανατολικοδυτικοί, όπως προτιμάς)
  5. Γιατί δεν θα 'πρεπε ποτέ να είχε δηλώσει συμμετοχή, εφόσον το προϊόν του ήταν κάτι αχρειάστο με σκοπό, αν κι εφόσον το κερδίσει να βγάλει λεφτά έτσι. ΑΥΤΟ είναι αισχροκέρδεια. Αν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν όλα, ή πολλά με σκοπό να πετύχουν καλύτερες τιμές, αυτό είναι κάτι που δεν αφορά κανέναν μας, έτσι δεν είναι; Και πόσο μάλλον, δε, όταν για αυτές τις τιμές που τα δίνουν υπάρχουν αγοραστές. Αισχροκέρδεια, για παράδειγμα, συμβαίνει στο γήπεδο, όταν σε sold out αγώνα αγοράζεις το εισητήριο 200% πάνω απο την αναγραφόμενη. Αν μου επιτρέπεις, να δανειστώ τον τρόπο σκέψης σου: Το να πετύχεις ένα προϊόν που σου κάνει απόλυτα σε "σκοτωμένη" τιμή, γίνεται 1 φορά στα 10 χρόνια. Γιατί λοιπόν τις υπόλοιπες 9, αν μπορεί κάποιος να μην πάρει κάτι άλλο, να το πουλήσει σε προνομιακή τιμή -χαμηλότερη από τους υπόλοιπους- και να αγοράσει κάτι άλλο με τα χρήματα αυτά, αλλά και ο αγοραστής του προϊόντος να είναι ευχαριστημένος που πήρε προϊόν με ΝΟΜΙΜΗ απόδειξη/εγγύηση σε πολύ χαμηλή τιμή; Αν θέλετε να είστε πλήρως καλυμμένοι, τότε κλείστε το χώρο των αγγελιών, διαφορετικά 100% καλυμμένοι δεν θα είστε ποτέ. Το να παριστάνει ο Χ τον διώκτη οικονομικού εγκλήματος, είναι λίγο "κάπως". Άλλωστε, μου θυμίζει τους υπαλλήλους security σε μεγάλα μαγαζιά, που κάθονται στην είσοδο και ζητάνε από τον κόσμο τo παραστατικό αγοράς και ανοίγουν τις τσάντες με τα ψώνια. Μόνο οι στολές, σας λείπουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σαφώς και πολύ καλά κάνει. Όχι, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα. Κέντρο μπορεί να μην είναι, ή να μην θέλετε να είναι. Είναι όμως αδιαμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του thelab και η unfair λειτουργία του, από όποια πλευρά, δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο, πρωτίστως σε εσάς.
  6. Καλησπέρα, να κάνω κι εγώ μια πρόταση, σχετικά με τον χώρο των αγγελιών. Εφόσον: "Το TheLab.gr δεν έχει κανένα απολύτως όφελος από τις αγοραπωλησίες των μελών του. Το TheLab.gr απλά προσφέρει το μέσο για να πραγματοποιηθούν και σε καμία περίπτωση δεν επωφελείται." & "Το TheLab.gr όχι μόνο δεν έχει καμία συμμετοχή στις αγοραπωλησίες των μελών του αλλά απαλλάσσεται από τυχόν διαφωνίες, αντιδικίες, ζημίες και αξιώσεις που μπορούν να λάβουν χώρα μεταξύ των μελών." για ποιο λόγο είναι επιτρεπτό το "να πουλήσετε την κάρτα που κερδίσατε σε διαγωνισμό" αλλά όχι το "να υπερτιμήσετε το προϊόν που προλάβατε να πάρετε μισοτιμής από το στοκ κάποιου μαγαζιού"? Είτε θα αποκλείεται εντελώς η αισχροκέρδεια, όπως εσείς ονομάζετε τα παραπάνω, είτε όχι. Όπως στέκεσαι τυχερός στο διαγωνισμό, άλλο τόσο τυχερός μπορείς να σταθείς στην ευκαιρία που πρόλαβες στην έκθεση ενός μαγαζιού. Και για τους καχύποπτους, όσο κονέ μπορεί να έχει κάποιος και να αγοράζει παλιά προϊόντα σε προνομιακή τιμή, άλλο τόσο μπορεί να έχει σε διαγωνισμούς (εντός κι εκτός εισαγωγικών). Υ.Γ. "Υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθούν αποδεικτικά στοιχεία από την Δ.Ο. του TheLab και στην περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητική η απόδειξη της συναλλαγής, να κατεβεί η αγγελία." Άλλο και τούτο... Υ.Γ.2 Προτού ορμίσετε να με φάτε ορισμένοι, να σας πω ότι δεν γράφτηκα μέλος με μοναδικό σκοπό να χρησιμοποιώ το χώρο αγγελιών του thelab και αυτό φαίνεται στο post counter, έπειτα από 18 μήνες. Μια οπτική πλευρά εκφράζω για μια εν δυνάμει αλλαγή προς το καλύτερο, σε αυτό το αξιόλογο webiste.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.