Jump to content

minast

Premium Members
  • Posts

    7.730
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

Blog Comments posted by minast

  1. On 18/3/2024 at 4:08 ΜΜ, το μέλος Nicolaos Mark έγραψε:

    Ωραία τα λέτε ρε παίδες. Βέβαια, σαν επιστημονική φαντασία μου ακούγονται αλλά εν πάση περιπτώσει. Έχει ένα χρόνο μόνο που πήγα από την αχρεία aDSL 24άρα που με το ζόρι μου έδινε 13-14Μbps σε 50άρα. Το καλό με την 50άρα, μου δίνει καρφί 55Mbps (6,1MB/s). Παραείμαι ευχαριστημένος με τα ίδια λεφτά.

     

    Αυτοί που έχουν 100άρα ή και 200άρα, σας δίνει και εσάς καρφί 100/200 ή και λίγο παραπάνω; Αυτές κάτω του 1Gbps δεν είναι εξολοκλήρου οπτικές, ε; Ιδέα μου είναι πως είναι οπτική μόνο από το ΚΑΦΑΟ έως το σπίτι ή κάτι παρόμοιο.

     

    Υποτίθεται ότι σκάβουν και Θεσσαλονίκη. Τώρα γιατί σκάβουν, θα σας γελάσω. Ωστόσο, οι περισσότερες μητρικές πλέον υποστηρίζουν 2,5Gbps. Ποιος πάροχος θα μου δώσει τόση ταχύτητα, όμως; Κανείς, να υποθέσω. Επίσης με τις μητρικές, ένας συγκεκριμένος 2,5Gbps της Intel είχε σοβαρό πρόβλημα με χάσιμο πακέτων κλπ. Σίγουρα οι νέες έχουν διαφορετικό ελεγκτή/controller ή πως το λένε. Με την ταπεινή 50άρα μου, την έχω θέσει "Speed & Duplex" στα "100Mbps Half-Duplex" και είμαι τζετ.

     

    Κάτι τελευταίο. Δεν έχω ιδέα τι εννοείτε όταν λέτε "switch". Επίσης, καλώδιο Cat6. Το καλώδιο Cat6 είναι παρόμοιο με το Ethernet που έχω και το τραβάω από το ρούτερ στον υπολογιστή αλλά μιλάμε για πολύ καλύτερη ποιότητα; Εχώ το ίδιο 20 μέτρα από τότε που είχα 512 kbps σύνδεση και ακόμη δουλεύει μια χαρά.

    Πολύ σύντομα:

    Το ethernet δουλεύει εξαιρετικά σε full duplex. Εκτός εάν έχεις πρόβλημα δεν έχεις λόγο να πειράζεις ούτε την ταχύτητα, ούτε το duplex.

    Οι ταχύτητες που συζητάμε είναι για τοπικό δίκτυο. Εκεί συμμετέχει και το switch για να μπορείς να συνδέεις πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Μπορεί να κατεβάζεις αργά από το internet, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάζεις αργά και από το NAS που είναι στο διπλανό δωμάτιο.

    Η κατηγορία του καλωδίου UTP ορίζεται από τις προδιαγραφές για τις οποίες έχει πιστοποιηθεί, αν και ένα "ταπεινό" cat5e μπορεί να σηκώσει έως και 10Gbit για μικρές αποστάσεις.

    Μεγαλύτερη κατηγορία: Πιο απαιτητικές προδιαγραφές.

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.