Jump to content

petasis

Premium Members
  • Posts

    171
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by petasis

  1. Τελικά, μετά από τόσο καιρό, ήρθε ένας μάστορας γείτονας, και το κόλλησε με χρήση ηλεκτροσυγκόλλησης.

    Εγώ έλεγα ότι θα μας δούμε στις ειδήσεις, εκείνος έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα.

    Τελικά όλα πήγαν καλά.

    Κόλλησε με τα καλώδια που είχα φτιάξει και είχα ρωτήσει σε άλλο νήμα...

    • Like 2
  2. 1 ώρα πριν, το μέλος minast έγραψε:

    Φαντάζομαι με πριτσίνια μπορούν να καρφωθούν σχετικά ασφαλώς.

    Σκέφτηκα και την λύση των ανοξείδωτων βιδών, αλλά μετά πώς θα σταματήσω το νερό της βροχής να μπαίνει μέσα;

  3. Καλησπέρα,

     

    Έχω στην ταράτσα μια μεταλλική (σιδερένια την κόβω) δεξαμενή πετρελαίου. Το καπάκι της όμως έχει πρόβλημα, έχουν "ξεκολλήσει" και οι 2 μεντεσέδες από την δεξαμενή.

    Από ότι τους είδα, τους είχαν τοποθετήσει με ηλεκτροσυγκόλληση, ο οποία όμως δεν άντεξε.

    Η προφανής απάντηση θα ήταν να φωνάξω κάποιον να την φτιάξει. Αλλά η δεξαμενή είναι κατά το μισό γεμάτη, έχει κάπου 500 λίτρα πετρέλαιο.

     

    Και να πω την αλήθεια, αν και οι μεντεσέδες είναι να κολληθούν στο πάνω μέρος, κάπου νομίζω ότι είναι επικίνδυνο.

     

    Τι θα μπορούσε να γίνει;

  4. Δυστυχώς δεν είναι για σήμερα η διασκέδαση, αλλά ευχαριστώ!

     

    Στον καυκα αγόρασα 25άρι καλώδιο. Ακροχιτώνια 25άρια ΔΕΝ είχαν. Είχαν κάτι μακριά σωληνάκια (για να συνδέσεις δύο καλώδια μεταξύ τους τα έκωψα), αναγκαστικά αγόρασα μερικά. Δεν μπαίνουν στον ακροδέκτη, γιατί έχουν ΄κάτι σαν "χείλος¨" να δεχτούν το καλώδιο, αλλά με την πρέσα μάλλον θα έρθουν.

    Ακροδέκτες δεν είχαν, απογυμνωτή δεν είχαν (αγόρασα έναν λουξ από πράκτικερ).  Για την τσιμπίδα, αγόρασα μερικά κως. Η τσιμπίδα μου ναι έχει ταινία χαλκού.

    Δυστυχώς δεν έχει έρθει η πρέσα ακροδεκτών.

    Έχω παραγγείλει και τσιμπίδα και γείωση να βρίσκονται, δυστυχώς όχι αυτή που έβαλες, αυτή που έβγαζε πιο δημοφιλή ο σκρούτζ αγόρασα.

    • Like 1
  5. Έψαξα λίγο πώς να λύσω τους ακροδέκτες, χωρίς επιτυχία. Πένσα δεν κάνει (γρατζουνά τον χαλκό). Τελικά, ο τρόπος που δούλεψε για μένα (και ήταν εύκολος) ήταν σε μέγγενη, όπως αυτό το video:

     

    Ο ακροδέκτης αυτός ονομάζεται και Dinse, βγαίνει σε 2 διαστάσεις, 10-25 & 35-50, που είναι και η διάσταση του καλωδίου που δέχεται. Στις δύο διαστάσεις, το αξονάκι που κλειδώνει στην υποδοχή του εργαλείου έχει διαφορετική διάμετρο (οπότε δεν μπορείς να διαλέξεις ότι διάσταση θες, περιορίζεσαι από τις υποδοχές που έχει η ηλεκτροσυγκόλληση). Οι δικοί μου ακροδέκτες είναι οι 10-25, που σημαίνει ότι μπορώ να βάλω καλώδιο με εμβαδό 25 mm2 το μέγιστο. Οπότε το 35άρι που προτάθηκε (λόγω 140Α) δεν θα ταιριάξει, και αναγκαστικά θα πάω για 25άρι. Από την άλλη, υποτίθεται ότι η διάσταση 10-25 είναι για μέχρι 200Α...

     

    Τα 16άρια που έχει τώρα είναι περίπου 2 μέτρα το καθένα. Σκέφτομαι να κάνω την γείωση 3 μέτρα, και την τσιμπίδα 4 μέτρα, να είναι λίγο πιο ελεύθερο, με 25άρι καλώδιο.

     

    Πάντως το παλιό καλώδιο, είναι σε άψογη κατάσταση ο χαλκός του. Δεν έχει οξειδώσεις/φθορές. Μόνο που έχει σκληρύνει η επένδυση, και σπάει.

     

    Οπότε τώρα που ξέρω πώς ανοίγουν οι ακροδέκτες, με βλέπω αύριο στο καυκά για νέο καλώδιο. Θα πάρω και μερικά κώς να βρίσκονται, και ότι άλλο σχετικό θα έχει στο μαγαζί.

    Τους παλιούς ακροδέκτες/τσιμπίδα/γείωση θα βάλω, αν και η αλήθεια είναι ότι παρήγγειλα και νέα εξαρτήματα, μαζί με αυτή την υδραυλική πρεσούλα που αναφέρθηκε... ?

     

    Αφορμή να πετάξω χρήματα σε εργαλεία που θα χρησιμοποιήσω 1-2 φορές στην ζωή μου ψάχνω... ?

    • Like 2
  6. πριν 21 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Αν απαντησει ξανα ο ts να μου σφυριξετε κλεφτικα :p

     

    Δυο καλωδια ειχανε προβλημα και εχει γινει Harvard το topic :p

     

     

    Εξαφανίστηκα λόγω δουλειάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι πρέπει να κάνω για το θέμα, για να μαζέψω την συσκευή και να την αποθηκεύσω.

    Το σίγουρο είναι ότι κατάλαβα να μην αγοράσω ξανά κάτι ηλεκτρικό στάνλευ, ας μείνω στα κατσαβίδια.

    Με τον ηλεκτρισμό έχω μια εξοικείωση, δεν μου φαίνονται δύσκολα αυτά που διαβάζω.

    Σχετικά με τα καλώδια, είδα μερικά κομματάκια να πεύτουν στο σημείο που έχει εκτεθεί ο χαλκός, οπότε είναι θέμα μόνωσης.

    Θέλω να αλλάξω το καλώδιο, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να βγάλω τις μπόρνες σύνδεσης στο μηχάνημα. Δεν μου φαίνεται εύκολο, δεν έχω από που να τις πιάσω για να τραβήξω το λάστιχο. Η άλλη λύση είναι να αγοράσω καινούργιους ακροδέκτες...

    Οπότε οι ακροδέκτες θα καθορίσουν και την διατομή του καλωδίου.

     

    Είδα και την υδραυλική πρέσα κως ακροδεκτών, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω, και θα χρειαστεί για 1 σύνδεση (πάνω στην τσιμπίδα γείωσης).

    Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πιο και αν θα αγοράσω.

    • Like 2
  7. πριν 11 ώρες, το μέλος overvolt έγραψε:

     

    Δεν καταλαβαίνω, το μηχάνημα είναι εκτός εγγύησης.

    Μάλλον νομίζουν ότι ψάχνεις να αγοράσεις ανταλλακτικό.

    Όπως και έχει, συμβουλές μάζεψες. 

    Διάλεξε όποια σε βολεύει.

     

     

    Τελικά με τα e-mails άκρη δεν έβγαλα (το ελληνικό τμήμα του σέρβις με παρέπεμψε σε εκείνο των ΗΠΑ, επειδή θεώρησε ότι αγόρασα από εκεί) και τους πήρα τηλέφωνο.

    Με παρέπεμψαν σε κατάστημα σέρβις. Εκεί μου είπαν ότι για τον κωδικό αυτό δεν υπάρχει ανταλλακτικό, και μπορώ να διαλέξω καλώδια από την αγορά ελεύθερα.

    Μου είπαν ότι όλα κάνουν οι ακροδέκτες είναι τυποποιημένη, και μου έδωσαν το τηλέφωνο ενός καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας να μου φτιάξουν νέα καλώδια.

     

    Δηλαδή, λίγο πολύ ότι μου είπατε και εδώ εσείς.

     

    Το κατάστημα που μου πρότεινε το σέρβις μου είπε 3 ευρώ + ΦΠΑ τα 16, και έχει βύσματα/τσιμπίδες, κλπ. και αν περιμένω λίγο θα μου τα φτιάξει κιόλας.

    Καλώδιο χαλκού ιταλίας, hiflex μου είπε την μάρκα. Μου είπε ότι για τα 140Α που βγάζει η συσκευή, μπορώ να μείνω στα 16, και να κάνω 2 μέτρα γείωση και 3 μέτρα το καλώδιο για την τσιμπίδα.

     

    Η εναλλακτική είναι να πάρω καλώδιο από τον καυκά, και να το κάνω μόνος μου, χρησιμοποιώντας τα ίδια εξαρτήματα από τα παλιά καλώδια.

     

    Οπότε το θέμα μου είναι, πώς θα ξεχωρίσω αν το καλώδιο είναι καλό; Υπάρχουν "μάρκες";

    πριν 8 λεπτά, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

     

     

     Εαν υπαρχει στην συζητηση, ειτε θεωρει οτι ειναι οκ, ειτε δεν το διαβασε σωστα.

    Δεν ειμαστε on top 24/7. Χρειαζομαστε παντα την βοηθεια των μελων για να γινουμε καλυτεροι :) 

     

     

    Δεν είναι θέμα καλύτεροι/χειρότεροι, αλλά δεν διαβάζω συχνά αναρτήσεις, και δεν ξέρω τι επικρατεί σε αυτό το φόρουμ. Εγώ βλέπω μια ταμπέλα "VIP" και δεν ξέρω τι είναι, και μέλη να συμφωνούν με τις ειρωνικές αναρτήσεις. Υπέθεσα ότι είναι πιο "χαλαρό" ή πιο "αστείο" το φόρουμ... Για κάποιο λόγο το φόρουμ το έχω συσχετίσει με το DIY, επειδή παλαιότερα είχα δει τις αναρτήσεις του μέλους Καρμεν στο avclub. Αλλά δεν ξέρω πως λειτουργείτε εδώ...

    Βέβαια, εμένα με ενόχλησε η ειρωνεία, γιατί δεν είναι απάντηση. Αν είναι συνηθισμένο να χαλάνε αυτού του τύπου τα καλώδια, θα έπρεπε να αναφερθεί. Γιατί ναι, εγώ είμαι χομπίστας, και περιμένω να αγοράσω εργαλείο γνωστής μάρκας, και περιμένω ότι δεν θα χρειαστεί να το ξανα-αγοράσω. Αλλιώς αγοράζω και μη επώνυμη μάρκα.

    • Like 2
  8. πριν 4 ώρες, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

     

     Αντι να του κανεις συσταση, θα μπορουσες να το κανεις ριπορτ η να επικοινωνήσεις με καποιον Moderator/Administator και εκεινος θα κρινει αν το

    ποστ του Γιαγκου (και του εκαστοτε "Γιαγκου") θα πρεπει να παραμεινει η να διαγραφει.

     

    Με δεδομένο ότι ένας moderator είναι ήδη στην κουβέντα, και δεν υπήρξε παρέμβαση, δεν το επέλεξα σαν πιθανό ενδεχόμενο.

    Έχω την εντύπωση ότι αυτά συμβαίνουν αυτόματα. Χρειάζεται "report";

    [edit: Έκανα και report.]

    • Like 1
  9. πριν 31 λεπτά, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

    Πάντως αν τελικά αναγκαστείς να αγοράσεις καινούρια, μπορείς να κόψεις τα παλιά σε κομμάτια και να τα πουλήσεις για ρινικά σκαλιστήρια στους αρνητές

     

    Αντί να ειρωνεύεσαι, θα μπορούσες να μην απαντάς καθόλου.

  10. Να ενημερώσω ότι επικοινώνησα με την stanley μέσω της ιστοσελίδας στα ελληνικά, μου απάντησαν σχετικά γρήγορα, και μου α) έστειλαν νέο e-mail να προωθήσω το αίτημα (καλά, δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι), και β) μου ανέφεραν ότι τα καλώδια είναι από άλλη εταιρία (!).

    Μα πώς είναι από άλλη εταιρία, αφού ήταν μέσα στην συσκευασία του προϊόντος;

     

    Σε κάθε περίπτωση, προώθησα το πρόβλημα και εκεί.

     

    Τώρα σχετικά με τα καλώδια. Η μόνωση μου φαίνεται μια χαρά στο υπόλοιπο καλώδιο. Δηλαδή παραμένει μαλακή και ελαστική. Στα σημεία που έφυγε, δεν είναι ότι έσπασε σε κομμάτια και έφυγε. Εγώ καταλαβαίνω ότι "μάζεψε", και απλά στα σημεία καταπόνησης, σχίστηκε.

     

    Τώρα για την ποιότητα, καταλαβαίνω ότι δεν αγόρασα καλό εργαλείο, αλλά κάτι φθηνό. Από την άλλη, δεν είμαι επαγγελματίας. Και θεώρησα ότι λόγω μάρκας, θα υπήρχε κάποια αξιοπιστία, και θα ήταν κάπως ημι-επαγγελματικό, δηλαδή καλύτερη ποιότητα από κάτι εντελώς κινέζικο. Από την κεντρική μονάδα δεν έχω παράπονο βέβαια.

    • Like 2
  11. Καλησπέρα,

     

    Έχω μια ηλεκτροσυγκόλληση (Stanley Power 170), που έχω αγοράσει πριν χρόνια (κάπου 9), αλλά γενικά είναι αχρησιμοποίητη στο κουτί της.

     

    Σήμερα χρειάστηκε να κολλήσω κάτι, και είδα ότι μετά την χρήση, τα καλώδια είχαν πρόβλημα:

     

    20211105_122833.thumb.jpg.b1d3d76c8d337be45272be4e68bc4f09.jpg

     

    Όταν την έβγαλα από το κουτί όλα ήταν μια χαρά (το τσέκαρα), αν και παρατήρησα (πριν την χρήση) ότι ένα βύσμα από αυτά που μπαίνουν στην συσκευή η ένωση με το καλώδιο ήταν στραβή (σαν να υπήρχε πίεση). Μετά την χρήση κατάλαβα.

     

    Συρρικνώθηκε η μόνωση του καλωδίου με τον καιρό; Και με την χρήση, ζεστάθηκαν και τα καλώδια και κόπηκε η μόνωση σε όλες τις άκρες;

     

    Και τώρα τι κάνουμε; Υπάρχουν ανταλλακτικά; Ήταν κακής ποιότητας τα καλώδια εξ΄αρχής;

  12. Άρα εγώ δεν το έκανα καλά...

    Εντάξει, μερικώς τον σκοπό τον έχω πετύχει, δεν φοβάσαι να το πιάσεις μην λερωθεί. Έχω να λουστράρω ξύλο πάνω από 30 χρόνια, αλλά παλιά αλλιώς ήταν το υλικό και το αποτέλεσμα...

    Μάλλον το ότι είναι εμποτισμού (έβαφα το πάνω μέρος και πότιζε μέχρι το κάτω μέρος) δεν ήταν καλή επιλογή.

    • Like 1
  13. Καλημέρα,

     

    Έχω ένα ξύλινο κουτάκι. Χάλια κατασκευή (κόντρα πλακέ), αλλά αναμνηστικό από ταξίδι.

    Το κουτί είχε μέσα ένα γλυκό, οπότε ήταν καθαρό κόντρα πλακέ, ούτε καν τριμμένο, με κόλλα στις άκρες.

     

    Το έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο (έγινε πολύ απαλό), και ήθελα να το ¨λουστράρω" στο φυσικό του χρώμα.

    Ρώτησα στο πράκτικέρ, και μου έδωσαν ένα δικό τους προϊόν, βερνίκι εμποτισμού ξύλου άχρωμο. Αυτό:

    PP_426231_G.jpg
    WWW.PRAKTIKER.GR

    Βρείτε PRAKTIKER ΒΕΡΝΙΚΙ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΥ MEGA WOOD STAIN ΑΧΡΩΜΟ 750ML και άλλες προτάσεις για Βερνίκια στη μεγαλύτερη ποικιλία της αγοράς μόνο στο Praktiker

     

    Κατάλαβα ότι θα εμποτίσει το ξύλο, και το έκανε. Έχω περάσει ήδη 2 χέρια το κουτί, έχει πει μπόλικο, αλλά το αποτέλεσμα δεν με εντυπωσιάζει.

    Το ξύλο έχει "αγριέψει", και γενικά πιάνεις το ξύλο. Δεν έχει μια "κρούστα" από το υλικό, πάνω από το ξύλο.

     

    Τι θα μπορούσα να κάνω τώρα;

  14. Όταν λέμε δισκοπρίονο πάγκου, εννοούμε κάτι τέτοιο;

    CF83CF84CEB1CEB8CEB5CF81CEAC-CF80CF81CEB
    WWW.BOSCH-DIY.COM

    Σταθερό πριόνι AdvancedTableCut 52 υψηλής ποιότητας για την εργασία σου. ✓Ανθεκτικό ✓Υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας ✓Άριστα αποτελέσματα. Διάβασε περισσότερα!

     

    Βασικά δεν έχω τέτοιο. Αλλά αν είχα, πώς θα το έκοβα;

     

    Βασικά δεν έχω πολλά εργαλεία, έχω τα άπαντα από dremel, και από μεγαλύτερα σχετικά μια σέγα μόνο:

    WWW.BOSCH-PROFESSIONAL.COM

    GST 150 BCE Σέγες | Η κλειστή λαβή με διακόπτη μεταβλητής ταχύτητας καθιστά το εργαλείο εύκολο στον έλεγχο για ομαλό χειρισμό, Η ανθεκτική στην κάμψη πλάκα πέλματος είναι...

     

  15. Καλησπέρα,

     

    Έχω μια ρομποτική σκούπα, και ένα δωμάτιο που έχει ένα μικρό σκαλοπάτι, 4,5 εκατοστά ύψος.

    Προσπαθώ να βρω κάτι σαν μικρή ράμπα, και δεν βρίσκω κάτι (που να μην κάνει 70+ ευρώ).

     

    Έχετε δει κάτι σχετικό; Σαν εναλλακτική, σκευτόμουν μια κοπή σε ξύλο. Αλλά πως θα μπορούσε να γίνει;

    Το μόνο που έχω βρει είναι με CNC, που φυσικά δεν έχω.

  16. On 29/10/2019 at 2:45 ΜΜ, το μέλος salde έγραψε:

    Αν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να πει, ο κεντρικός ισχυρισμός του petasis είναι ότι ο αγοραστής (μετά το εξάμηνο όπου το βάρος απόδειξης είναι στον πωλητή) οφείλει να αποδείξει ότι το ελάττωμα υπήρχε την στιγμή της παραλαβής του προϊόντος. Επικαλείται νομολογίες κλπ. Αμφιβάλλω ότι είναι ακριβώς έτσι αλλά εν πάσει περιπτώσει αν νομίζει ότι έτσι είναι ας πάει στο άλλο θέμα να το εξηγήσει λίγο καλύτερα.

     

    Δεν υπάρχει κεντρικός ισχυρισμός δικός μου, ο νόμος για την νομική εγγύηση είναι σαφής από μόνος του. Οπότε, καλό είναι να ρωτήσεις τον δικηγόρο σου.

    Εγώ σας ενημέρωσα γιατί η απάντηση της εταιρίας είναι ψιλο-αναμενομενη. Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι σε ένα νήμα με 34 σελίδες περιπτωσιολογίας. Ή τι θα έπρεπε να γραφεί. Βλέπω ο νόμος του 2018 είχε αναρτηθεί, οπότε μπράβο, τον είχατε καταλάβει πριν από μένα. Εγώ τον είδα πρόσφατα, όταν προσπαθούσα να καταλάβω τα "εκτός νόμου" που μου έλεγε η άσους. Που δεν ήταν εκτός νόμου.

  17. On 28/10/2019 at 10:34 ΜΜ, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Δεν νομίζω ότι τα λες σωστά. Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό που γράφεις. Μπορώ να μάθω ποια η ιδιότητά σου παρακαλώ;

     

    https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/consumer-contracts-guarantees/consumer-guarantees/index_el.htm

     

     

     

     

     

     

     

    Δεν κάθομαι να ψάξω τι γράφει ο ελληνικός αστικός κώδικας, οφείλει πάντως να είναι εναρμονισμένος με τα παραπάνω, αλλιώς η χώρα πληρώνει penalty.

     

    Κανένα έλεος σε οποιαδήποτε εταιρεία αρνηθεί να καλύψει με εγγύηση για τουλάχιστον 2 χρόνια τα προϊόντα που πουλάει!

     

    Αν ρωτάς αν είμαι νομικός, δεν είμαι. Απλά έχω κάνει 2 σχετικά δικαστήρια, και νομίζω έχω καταλάβει αρκετά τι είναι η νομική εγγύηση.

    Από αυτά που έβαλες, θες να προσπαθήσεις να καταλάβεις το ακόλουθο;

     

    Παράθεση

    Ποιος οφείλει να αποδείξει την ύπαρξη ή όχι ελαττώματος και μέσα σε ποιο διάστημα;

    Ο πωλητής οφείλει να αποδείξει ότι το εμπόρευμα δεν ήταν ελαττωματικό εντός των πρώτων 6 μηνών από την παράδοσή του («αντιστροφή του βάρους της απόδειξης»). Μετά από το διάστημα αυτό, πρέπει ο καταναλωτής να αποδείξει ότι το εμπόρευμα ήταν ελαττωματικό.

     

    Επειδή λέει αυτό που είπα εγώ, η νομική εγγύηση σε καλύπτει για 6 μήνες. Απλά έχεις 2 χρόνια να κάνεις δικαστήριο, ΑΝ μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρχε ελάττωμα κατά την παράδοση.

    On 29/10/2019 at 9:06 ΠΜ, το μέλος elapse έγραψε:

    Βασικά υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα μεταξύ νομικής και εμπορικής εγγύησης!

     

    Αυτό που έχω καταλάβει είναι τα εξής.

     

    Η νομική εγγύηση σε καλύπτει για ελαττώματα που υπήρχαν κατά την παράδοση, εγγενώς, του προϊόντος.

     

    Είναι μεν για 2 χρόνια αλλά:

    1. Αν το προϊόν χαλάσει στους 6 πρώτους μήνες, ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να αποδείξει ότι το ελάττωμα δεν υπήρχε κατά την παράδοση. Εδώ όλα καλά, σαν αγοραστές δεν θα συναντήσουμε δυσκολία.
    2. Μετά τους 6 μήνες όμως, το βάρος της απόδειξης πέφτει στον αγοραστή! Πρέπει εκείνος να αποδείξει ότι το ελάττωμα υπήρχε κατά την παράδοση/αγορά! Αυτό είναι το δύσκολο και τις περισσότερες (αν όχι όλες) φορές θα χρειαστεί τη συνδρομή εμπειρογνώμονα, ώστε να ερευνήσει και να αποδείξει την εγγενή ύπαρξη του ελαττώματος.

    Η εμπορική εγγύηση είναι επιπλέον της νομικής και δεν είναι υποχρεωτική να είναι 2 χρόνια! Μπορεί να είναι 2 μήνες, 1 χρόνος, 3 χρόνια κτλ. όση ορίζει ο κατασκευαστής.

     

    Δεν υπάρχει υποχρεωτικό ελάχιστο εμπορικής εγγύησης!

     

    Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σαν καταναλωτές, είναι να μην αγοράζουμε προϊόντα με μικρή διάρκεια εμπορικής εγγύησης (HP, Apple), κάτι που γενικά δεν συμβαίνει...

     

    Σωστά το έχεις καταλάβει. Απλά, μέχρι τον Γενάρη του 2018, ήταν υποχρεωτική η δωρεάν εμπορική εγγύηση, με εύλογη διάρκεια (συχνά από 1 έτος και πάνω).

    Πλέον, δεν είναι υποχρεωτική η εμπορική εγγύηση.

  18. Η νομική εγγύηση του Αστικού Κώδικα αφορά ελαττώματα που υπήρχαν κατά την παράδοση. Αν πας χαλασμένο προϊόν στους 15 μήνες σε Apple, Sony και δεν ξέρω ποιον άλλον με 1χρόνο εμπορική εγγύηση, ο νόμος δεν σε καλύπτει. Θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι το πρόβλημα υπήρχε στην παράδοση, και να στραφείς κατά του πωλητή (στο δικαστήριο). Στην πράξη, μιλάμε για 6 μήνες. Τόσο διαρκεί η νομική εγγύηση.

  19. Παιδιά, εγώ το έμαθα πρόσφατα και έπαθα σοκ. Τα 300 "καμάρια μας", κατήργησαν την υποχρεωτική εγγύηση. Και πέρα από την GIGABYTE, τα ίδια μου λέει και η ASUS.

    Δείτε εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/721356-καταργήθηκε-η-υποχρεωτική-εγγύηση/

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.