Jump to content

axrst

Members
  • Posts

    21
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About axrst

  • Γενέθλια 13/08/1970

axrst's Achievements

  1. axrst

    RX580 GOP update

    Αυτή: Radeon RX 580 8 GB graphics Με την οποία δεν έχω boot screens σε MacOS Mojave. Δείχνει μόνον όταν φορτώσει πλήρως τον driver το λειτουργικό. Βέβαια, μπορεί να είναι θέμα μόνο MacOS, και όχι απλώς από BIOS σε UEFI. Η κάρτα είναι έκδοση για PC, όχι για Mac. Όμως δουλεύει κανονικά και επίσημα από την Apple, απλώς χωρίς boot screens. Για να μπορέσω να έχω κάτι τέτοιο (για να αναβαθμίσω το λειτουργικό σε πρόσφατη έκδοση) λένε οτι πρέπει να την κάνω GOP update. Ότι κι αν σημαίνει αυτό (που μπορεί να μην έχω καταλάβει). ΤΟ πως, γίνεται, αναφέρεται στα links που έχω στο αρχικό post. Απλώς είναι πολλές πληροφορίες και 180+ σελίδες από forum που δεν μπορώ σε εύλογο χρόνο να φιλτράρω. ΓΙ' αυτό και ζητάω βοήθεια αν ξέρει κάποιος.
  2. Γειά σας και χρόνια πολλά! Έχω έναν MacPro 5,1 και του έχω βάλει μια pulse RTX580 8gb εδώ και λίγα χρόνια. Θέλω να αναβαθμίσω σε επόμενο Mac λειτουργικό αλλά χρειάζεται να κάνω την κάρτα να bootάρει σε UEFI και όχι BIOS όπως είναι. Έχω βρει ένα σχετικό thread αλλά έχω μπουκώσει από την πολλή πληροφορία. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι γίνεται πάνω κάτω; Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος δεδομένου του ότι δεν έχω και PC να το κάνω μόνο μέσα σε Mac, έστω και bootάροντας σε windows. Τα σχετικά threads είναι αυτά: Forum - AMD and Nvidia GOP update (No requests, DIY) WWW.WIN-RAID.COM I'm not really the guy to run on unlimited supply of patience, so this will be more a mix of tutorial, tool to do the job for you, assistance ("as long as Forum - GOPUpd v1.9.6.5.h mod v0.3 - 70 WWW.WIN-RAID.COM GOPUpd v1.9.6.5.h mod v0.3 changelog: [060220] v0.3 built on: GOPUpd_v1.9.6.5.h_mod_v0.2 - Changed: #AMD_ROM_Info.bat to GopInfoX.exe - Changed: smal Αυτό το τελευταίο περιλαμβάνει ένα σχετικό αρχείο για τη δημιουργία. Κάθε βοήθεια παραπάνω από ευπρόσδεκτη!
  3. Αργά μου το είπες :-) Πιθανώς να κάνει δουλειά, αλλά τώρα τα τελείωσα όλα με τον δύσκολο τρόπο.
  4. Μπα... Κατ' αρχάς αυτά τα μηχανήματα δεν έχουν καν floppy.
  5. Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα κλειδιά είναι volume liseces και δεν τίθεται θέμα "λήξης" αφού είναι για πολλές ενεροποιήσεις. Το πρόβλημα είναι οτι αντιγράφεται το partition με τα 10ρια μια χαρά, αντιγράφεται και ο MBR του δίσκου, αλλά δεν ενημερώνεται το σημείο που λέει πόσα λειτουργικά είναι εγκατεστημένα. Παραμενουν 2 αντί για 3. Το πιο σύντομο που βρήκα να κάνω, μετά το partitioning, να εγκαταστήσω πρόχειρα τα 10ρια χωρίς serial και μετά να περάσω από πάνω με restore το partition όπου είναι σωστά εγκατεστημένα τα 10ρια (από αναβάθμιση των 7) με όσους χρήστες θέλω και όποιες ρυθμίσεις θέλω και όποιο επιπλέον software κτλ. Θέλουν ενεργοποίηση παλι, αλλά μια χαρά δουλεύουν. Γλυτώνω δηλ την παραμετροποίηση των νέων μηχανημάτων. ΑΝ ήξερα που προσθέτεις και τρίτη επιλογή στο boot, θα παρέλειπα το βήμα της πρόχειρης εγκατάστασης των 10. Κάτι το οποίο κάνω μόνο και μόνο για να περαστεί σαν option και το boot από το 3ο OS. Αυτή η πληροφορία ΔΕΝ είναι στο MBR το οποίο αντιγράφεται αλλά δεν κάνει αυτό που θέλω.
  6. Δυστυχώς, ενώ αντιγράφεται ο MBR, δεν αντιγράφεται και η επιλογή για boot από το 3ο λειτουργικό. Κάπου αλλού πρέπει να είναι και δεν ξέρω πως να την προσθέσω...
  7. Σχετικά με τη λύση της αντιγραφής του MBR, βρήκα το παρακάτω: https://wiki.archlinux.org/index.php/Master_Boot_Record Αρκεί να bootάρω με ένα linux usb και να γράψω: # dd if=/dev/sda of=/path/mbr-backup bs=512 count=1 για να πάρω backup του δίσκου που είναι έτοιμος, και # dd if=/path/mbr-backup of=/dev/sda bs=512 count=1 για να το γράψω σ' έναν έναν όλους τους άλλους δίσκους των άλλων PC's. Αν δουλέψει θα σας ενημερώσω.
  8. Καλησπέρα. Αναζητώ βοήθεια, ή προτάσεις στο παρακάτω case: Έχω στο γραφείο καμια 20ριά Dell Pc's. Κανονικά ερχόντουσαν από την Dell με Windows Vista που δεν τα έβαλα ποτέ, αντίθετα τους είπα να μου κάνουν downgrade σε WinXP. Έτσι στην αρχή δούλευαν με XP. Μετά αγόρασα Volume Licenses για Windows 7 και με το gparted, συμπίεσα το partition των XP και έκανα και δεύτερο και εγκατέστησα τα 7. Έτσι για λίγα χρόνια δούλευα με dual boot διαλλέγοντας από που θέλω να bootάρω. Τώρα θέλω να εκμεταλλευτώ το free upgrade των windows 10 από τα 7, χωρίς όμως να χάσω τα 7ρια. Έτσι πάλι με το gparted σε ΕΝΑ μηχάνημα, μίκρυνα τα 2 partitions με τα XP και τα 7ρια, και δημιούργησα ένα για τα windows 10. Διάβασα ότι πλέον, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα 10ρια με serial από 7ρια ή 8.Χ, χωρίς να κάνουμε update πρώτα. Έτσι με clean install. Απλώς χρειάζεται πρόσφατο image των windows. http://www.askvg.com/now-you-can-activate-windows-10-using-windows-7-8-or-8-1-product-key/ Αυτό δεν το κατάφερα, αλλά δεν έχει πολλή σημασία. Εγκατέστησα ξανά τα 7ρια, και μετά τα έκανα update σε 10ρια. Το πρόβλημα είναι το εξής: Αυτή όλη η διαδικασία, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα για να την κάνεις ξεχωριστά σε όλα τα μηχανήματα. (υπενθυμίζω έχουν ακριβώς το ίδιο hardware). Επίσης επειδή έχω ήδη εγκατεστημένα software στις ήδη υπάρχουσες εκδόσεις των windows που εξαρτώνται από το όνομα του υπολογιστή, είναι ασύμφορο να κάνω και cloning όλο το δίσκο. Κι αυτό γιατί θα ήθελε πολύ χρόνο για το cloning αλλά μετά θα ήθελε και πολύ χρόνο για την παραμετροποίηση των μηχανημάτων (ονόματα, ip's κτλ) που θα πρέπει να είναι διαφορετικά σε όλα. Άσε κάποια προγράμματα που πρέπει να είναι μόνο σε μερικά. Αυτό που θα βόλευε αλλά δεν έχω καταφέρει να κάνω, είναι να κάνω ένα image clone το partition των windows 10, και μετά να το κάνω restore στο κενό τρίτο partition που θα έχω δημιουργήσει σε καθένα υπολογιστή. Έτσι τα 10ρια θα είναι καθαρά σε όλους, και δεν θα πειραχθούν οι ιδιεταιρότητες των άλλων προηγούμενων λειτουργικών. Μετά μπορώ πιό εύκολα να αλλάξω τα ονόματα και τις ip's των windows 10. Το πρόβλημα είναι, ότι παρ' ότι το τσεκάρω όταν κάνω cloning το partition των 10, να κάνει copy και τον boot record του δίσκου όλου, δεν γίνεται restore στο νέο δίσκο. Το partition, μεταφέρεται, αλλά δεν έχει ενημερωθεί ο boot sector για να αναγνωρίζει και το 3ο λειτουργικό. Βλέπει μόνο δύο. Χρησιμοποιώ όπως σας είπα το Acronis True Image 2012, σε boot CD για το cloning. Ξέρετε κανένα άλλο software που να κάνει δοκιμασμένα κάτι τέτοιο; Ή, απλώς θα βόλευε αν μπροούσα να αντιγράψω το boot sector του ενός δίσκου στους άλλους, αφού πρώτα είχα κάνει restore τα 10ρια. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.
  9. Τελικά η λύση βρέθηκε στο cloning μέσω terminal. Πάνω στην ιδέα του print3r. Έφταιγε όντως ο τρόπος αντιγραφής του δίσκου. Μέσα από το κύριο λειτουργικό, ανοίγουμε ένα terminal, γράφουμε diskutil list για να δούμε τους δίσκους μας: > diskutil list/dev/disk0 #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk0 1: EFI 209.7 MB disk0s1 2: Apple_HFS Macintosh HD 319.2 GB disk0s2 3: Apple_Boot Recovery HD 650.0 MB disk0s3 /dev/disk1 #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *500.1 GB disk1 1: EFI 209.7 MB disk1s1 2: Apple_HFS Backup 499.8 GB disk1s2/dev/disk2 #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *500.1 GB disk2 1: EFI 209.7 MB disk2s1 2: Apple_HFS Clone 499.8 GB disk2s2Και μετά με το dd κάνουμε την αντιγραφή: sudo dd if=/dev/rdisk1 of=/dev/rdisk2 bs=16m conv=noerror,syncΠροτίμησα το rdisk αντί του disk γιατί διάβασα οτι είναι αρκετά πιο γρήγορη η διαδικασία. Μετά από 12 περίπου ώρες, είχα ένα πλήρες λειτουργικό αντίγραφο του αρχικού μου δίσκου που δούλεψε με την μία και σωστά. Ευχαριστώ.
  10. Θα δοκιμάσω και τους δύο τρόπους. Δεν χρειάζεται linux. Το Mac OSX είναι BSD based, οποτε μπορώ και να το κάνω από το terminal. Έχω όμως την υποψία, οτι δεν φταίει το cloning αλλά κάποια περιέργεια των windows. Θα σας ενημερώσω.
  11. Καλησπέρα! (θα μπορούσε να μπει και στο topic της Apple αλλά είναι πιο πολύ για windows θέμα πιστεύω) Είπα να βάλω στον Mac Pro (mid-2010) έναν δίσκο ssd για τα windows, γιατί όσες λίγες φορές μπαίνω, κάνω πάνω από 3-4 λεπτά για boot, ενώ σε MacOS μπαίνω σε 13". Όπως καταλαβαίνετε το Mac OS X είναι σε fusion drive (SSD+HDD) και τα windows σε HDD. Ήθελα λοιπόν να κάνω clone τον HDD των windows 10 (64bit) σε έναν SSD. Μετά από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας (που ο κλωνοποιημένος δίσκος δεν bootαρε) και αφού σιχτήρισα διάφορα, κατάλαβα οτι έφταιγε περιορισμός του el capitan (τρέχον λειτουργικό που απαγορεύει σε εφαρμογές τρίτων να γράφουν στο MBR) και έκατσα κι εγκατέστησα παλιότερο λειτουργικό (yosemite) -ευτυχώς που το Mac Pro έχει πολλές θέσεις για δίσκους και είναι εύκολο να βάλεις-βγάλεις για δοκιμές- και με το winclone pro έφτιαξα επιτέλους έναν δίσκο που bootάρει. Όμως τα προβλήματα συνεχίζονται. Ενώ ο HDD (ο παλιός με τα windows) ξεκινάει και δουλεύει μια χαρά, ο SSD, ξεκινάει, αλλά όταν είναι να μου δείξει την επιφάνεια εργασίας, μου βγάζει μαύρη οθόνη απ' την οποία μόνο το ποντίκι φαίνεται να κουνιέται. Φαίνεται δε, να είναι σε πλήρη ανάλυση η οθόνη. Το ίδιο μου κάνει κι όταν μπαίνω σε Safe Mode, απλώς σε χαμηλή ανάλυση. Ρωτώ λοιπόν: 1. Λέτε να χρειάζεται καναν ειδικό driver στα windows ο SSD για να φορτώσει το λειτουργικό; Κάποια ειδική ρύθμιση; 2. Μήπως το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα, δεν κάνει καλό cloning? Μια χαρά φαίνεται εκ πρώτης. Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα να κάνει cloning σε windows? Δηλαδή να πάρω τους δίσκους σε άλλο pc (αυτή τη φορά) και να αντιγράψω ακριβώς τον ένα στον άλλο. Κάτι όπως το Acronis true Image του 2009 που έχω θα κάνει; Αυτό ήταν ένα bootable DVD που σου έδινε το δικαίωμα να αντιγράψεις τους δίσκους byte προς byte. Μια καινούρια έκδοση που είδα στο site τους, δίνει πλέον εφαρμογή. Δεν υπάρχει πλέον κάτι το bootable? Έστω στικάκι κάτι... Για να βεβαιωθώ δηλαδή αν φταίει ο τρόπος του cloning. 3. Αν όλα πάνε στραβά, και πρέπει να εγκαταστήσω από την αρχή τα windows 10, τι κάνω; Εγώ είχα 7 που τα αναβάθμισα σε 8 μετά σε 8.1 και τελευταία σε 10. Μπορώ να κρατήσω το serial (που ήταν για αναβάθμηση θυμίζω από 8ρια) και να βρω ένα δισκάκι με τα 10 ή ένα στικάκι και να τα περάσω; Γίνεται κάτι τέτοιο; Για ρίχτε καμιά ιδέα...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.