Jump to content

Cerebrus

Members
  • Posts

    15
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Cerebrus

  1. . Εν ετη 2012 πηγα στο πλησιέστερο κατάστημα eshop για μια samsung tv monitor που ειχα αγοράσει κάποτε , εντος εγγύησης προφανως για καμενα Pixel και μου ειπαν οτι δεν αναλαμβάνουν το Service της συγκεκριμενης οθονης μετα βεβαία απο 2 βδομαδες οπου παρέμεινε στο υποκατάστημα . Έπρεπε λοιπόν μόνος μου να βρω τα τηλεφωνά για να συνεννοηθώ για την αντικατασταση του προιοντος σαν πελατης ειμαι υποχρεωμένος να περασω αυτη την διαδικασια ? , σε περίπτωση που ειναι ενας ανυποψίαστος με την τεχνολογια , πως ακριβως θα εξυπηρετηθεί ?

    Για τις 2 εβδομάδες το αφήνω ασχολίαστο...! Αν καταλαβα καλα ομως δεν την εχεις αγορασει απο το eshop σωστα ? Αν δεν την ειχες αγορασει απο εκει για ποιο λόγο να υποστούν αυτοί τα μεταφορικά ? εκτος αν σου ελεγαν οτι μπορούν με καποια χρεωση.εκει το θεωρω σωστο.

    Υ.Γ παιδια ξαναλεω δεν δουλευω στο eshop για να το υπερασπίζομαι αλλα εχω απογοητευτεί λίγο με τον κόσμο.Εχουμε ακομα κάποιες νοοτροπίες που ειχαν οι πατεράδες μας ακομα και οι παππούδες μας.

    • Like 1
  2. Έχει μια βάση αυτό που λες αλλά με τις online παραγγελίες τι γίνεται? Πως θα αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας? Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία για αυτό, ίσως κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο να μας διαφωτίσει.

    Με τις online παραγγελίες...μου εφεραν πάλι απο τον Κωτσόβολο ενα πλυντήριο ρουχων και του ειπα δεν υπογράφω το χαρτί παραλαβής αν δεν το δω πρωτα.δεν με νοιαζει αν εχεις καπου να πας αλλα γουρουνι στο σακι δεν παίρνω.Πάντα υπάρχει λύση. Δεν πληρωνεις αν δεν το δεις.

    [MENTION=32053]Cerberus[/MENTION]

    Σχετικά με τα ρέστα και το σύστημα είμαι σχεδόν στο ίδιο μήκος απόψεων.

    Σχετικά με το ελλατωματικό προϊόν,δεν θα εκφράσω άποψη, απλά θα παραθέσω το εξής περιστατικό από άλλο μαγαζί και μάλιστα μακράν μικρότερου δυναμικού, του οποίου η συμπεριφορά με κάλυψε.

    Αγόρασα πριν μερικά χρόνια μία κάρτα γραφικών workstation σειράς. Οι κάρτες αυτές όπως θα γνωρίζουν αρκετοί είναι αρκετά μεγάλου κόστους, τουλάχιστον από τα μεσαία μοντέλα και πανω.

    Ανοίγοντας την συσκευασία ( εντός σφραγισμένης ζελατίνας ), η οποία ελέγχθηκε στο κατάστημα και ήταν άθικτη, βρέθηκε η κάρτα μέσα στην ESD-Safe σακουλίτσα και με το αυτοκόλλητο αυτής άθικτο επίσης.

    Αντίκρυσα ένα μοναδικό φαινόμενο. Η σακκουλίτσα αυτή και προφανώς και η κάρτα εντός αυτής είχαν ένα σκίσιμο & χαρακιά αντίστοιχα μήκους περι τα 10-15cm.

    H ζημιά στην κάρτα ήταν επιφανειακή μεν, στο πλαστικό τμήμα του cooler και σε καμία περίπτωση ελαφρά, είχε κάποιο βάθος δηλαδή.

    Στο μυαλό μου, ήταν σαν κάποιος να έκανε μία βίαιη κίνηση με κοπίδι και να χαράκωσε την κάρτα.

    Επαναλαμβάνω, η συσκευασία ήταν μέσα σε ζελατίνα και άθικτη εξωτερικά.

    Αμέσως αφού το είδα και χωρία να βγάλω την κάρτα από τη σακκουλίτσα, έγαλα τις σχετικές φωτό και έστειλα mail στο κατάστημα μιας και η ώρα ήταν προχωρημένη.

    Την επόμενη απάντησαν νωρίς το πρωί με τηλεφώνημα και ευθύς ζήτησαν να επιστρέψω την κάρτα για να την αντικαταστήσουν. Χωρίς μα-μου, υπόνοιες για μένα κλπ.

    Δεν μπήκαμε ούτε στο παραμικρό σε αντιπαράθεση, μου ζήτησαν και συγγνώμη για την καθυστέρηση και το θέμα που δημιουργήθηκε.

    Η αντικατάσταση ήρθε μέσα σε 2 μέρες και δεν είχα το παραμικρό θέμα.

    Το συγκεκριμένο συμβάν, αν και περίεργο πέρα για πέρα, είναι κάτι που θίγει την εικόνα μιας εταιρίας και του διανομέα και του καταστήματος,

    αλλά δεν παύει να είναι κάτι που θίγει πανω από όλα την τσέπη μου και το χρόνο μου ( που καταλήγει πάλι στην τσέπη μου).

    Η σωστή και άμεση αντιμετώπιση του καταστήματος όμως, φρόντισε στο να λυθεί με τον πιο ανώδυνο τρόπο το ζήτημα.

    Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το σεβασμό μου και για το γεγονός ότι η εξυπηρέτηση και η συμπεριφορά τους είναι σε αυτό το επίπεδο κάθε φορά και

    έχω λάβει και από συνάδελφο τα ίδια θετικά σχόλια, τους έχω στη λίστα των καταστημάτων που θα δίνω τα λεφτά μου.

    Αυτό θεωρώ τα λέει όλα για την επιβίωση ενός καταστήματος στην ελληνική αγορά, δεδομένου ότι έχει να κάνει με πολιτισμένους πελάτες, βέβαια.

    Εάν ο άνθρωπος-κατάστημα στον οποίο αφήνεις τα χρήματά σου, σε κατηγορεί για οτιδήποτε κατόπιν της συναλλαγής, χωρίς να εξετάσει αυστηρά

    και ξεχωριστά την κάθε περίπτωση και "χ3ζεται" πάνω του με το να επιστρέψει στον προμηθευτή του ένα αντικειμενικά ελλατωματικό προϊόν, τότε δεν αξίζει τα χρήματά σου.

    Αντίστοιχα, ένας πελάτης που κάνει την πατάτα και χαλάει κάτι που μόλις αγόρασε και στηρίζεται στο "έλα μωρέ σιγά" και ζητάει να το χρεώσει στην πλάτη του καταστήματος, δικαίως θα το φάει το άκυρο.

    Με συγχωρείτε και για το σεντόνι αλα [MENTION=15018]Seafalco[/MENTION]

    Δεν έχετε καταλάβει κάτι.Ενα κατάστημα οποιοδήποτε έτσι όπως παρέχει στον πελάτη του εγγύηση έτσι παρέχει εγγύηση και ο εκάστοτε προμηθευτής στον πελάτη του ( πχ e-shop ). Αν εγω πχ εγω μια LG οθονη και την πάνω με ενα καμμενο Pixel στο e-shop [ παράδειγμα ειναι ] το e-shop θα ρωτησει την LG αν το καλύπτει η οχι. Αν πει οκ το eshop δεν μπαινει μεσα γιατι οπως ειπα εχει και αυτο εγγυηση. Οποτε η εγγυηση δεν εχει να κανει με το καταστημα αλλα με τον κατασκευαστη.Αλλα αν πει οχι η LG το καταστημα δεν ειναι υποχρεωμένο να υποστεί το κοστος της αντικαταστασης ακομα και αν ο πελατης αφηνει καθε εβδομαδα 1000.Αλλο το αν θελει...

    Αυτό μπορεί να γίνει μόνο για κάτι απλό και μόνο για κάτι που μπορείς να το δεις χαλασμένο από την εμφάνισή του. Πες ότι παίρνεις στημένο PC. Δεν μπορείς να το ξεστήσεις εκείνη την ώρα να δεις το κάθε υποσύστημα. Ή έστω ότι κάνεις παραγγελία τα κομμάτια για να το στήσεις σπίτι σου. Δεν μπορείς να τα βγάζεις ένα ένα και να τα ελέγχεις. Δε γίνονται αυτά. Γενικώς δεν πρέπει στο e-shop (και σε κάθε e-shop) να χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Όχι και να παίρνει ο πελάτης την ευθύνη για κάτι που είναι ήδη χαλασμένο. Καταλαβαίνω ότι ιδανικά, έχοντας διαβάσει ότι ισχύει για το κατάστημα, πρέπει να είσαι ψαγμένος μην μπεις σε μπελάδες από το πουθενά, αλλά με βάση τη κοινή λογική δεν μπορεί να σταθεί τέτοια πρακτική.

    Ενας ετοιμος υπολογιστης κανονικα απο μεσα εχει ταινια ασφαλείας.Οταν τον παρεις ετοιμο πρεπει να σου δωσουν χαρτι οτι εχει περασει τα τεστ.το eshop το κανει γιατι εχει παρει φιλος και οταν πηγα να του περασω προγραμματα το ειδα για αυτο εχω γνωμη στο θεμα

    Μιλάμε για παραγγελία 15,9€ και είχα 20€ πάνω μου και άλλα ψιλά. Ούτε 50€, ούτε 100€, ούτε 500€. Δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια - ευθύνη να πάει από μόνος του στο περίπτερο να τα χαλάσει, ή να μου πει περίμενε να κάνω συναλλαγή με τους άλλους δύο που περίμεναν να αποκτήσω ψιλά.

    ε αμα δεν ειχαν 4,10€ για ρεστα τι να πω.Εγω δεν θα ετρεχα παντως απο εδω και απο εκει να χαλασω.το πολυ πολυ την ακύρωνα η το εκανα θεμα στα κεντρικα τους.

    Το πεσμένο σύστημα είναι μία ακόμα σταγόνα στο ποτήρι που έχει προ πολλού ξεχειλίσει. Δεν είναι το κύριο πρόβλημα.

    δεν συμφωνώ με αυτο γιατι εδω στο σπιτι μας πέφτει το internet και αμέσως μας πιάνεις αγχος.τι σημαίνει οτι δεν παει καλα το σπιτι μου ή η συνδεση μου.ετυχε και επεσε.ετσι και αλλιως στην Ελλαδα ζουμε το εχουμε συνηθίσει αυτο

  3. καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Επειδή είμαι και εγώ υπάλληλος [ οχι στο eshop βέβαια ] θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου.

    Στην πρώτη σελίδα αναφέρει ο φίλος ότι πήρε μητρική και όταν την πήγε στο σπίτι του είδε ότι έχει στραβά πινάκια. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Υποχρέωση του πελάτη είναι πριν φύγει από το κατάστημα να δει το προϊόν του αν είναι σε καλή κατάσταση. Πχ. Αγόρασα πρόσφατα απο τον Κωτσόβολο μια τηλεόραση. Τους είπα σας πειράζει να την ανοιξω εδω μπροστά σας να την δω ? εκεινη δεν ειχαν κανενα προβλημα. Την ανοιξα και ειδα οτι η βαση της ειχε σπάσει και μου την εκαναν αντικατασταση με την μια. Θεωρώ πως αν ειχα παει σπιτι και το εβλεπα οτι δεν μου θα μου την εκαναν αντικατασταση γιατι μπορει να το ειχα κανει και εγω και ΔΙΚΙΟ θα ειχαν. Να τα λέμε οπως ειναι παιδια οχι οτι μας συμφέρει.

    Οποτε απο την στιγμη που δεν την ειδε ο φιλος οτι εχει στραβα πιν και εφυγε απο το καταστημα ετσι ποιος λεει ( λεμε τωρα ) στο καταστημα οτι δεν πηγε να βαλει τον επεξεργαστη ο πελατης και το εκανε ο ιδιος.

    Για το αλλο ποστ αυτο με το συστημα και τα ρεστα επειδη κανω και εγω ταμειο ο ταμειας πρεπει να εχει ρεστα γιατι ο πελατης μπορει να παει να συκώσει απο το ΑΤΜ που βγαζει μονο χαρτινα. Αν δεν τoυ χαλασει το eshop γιατι να του χαλασει πχ το περιπτερο. ΑΛλα οχι να πηγαινει και ο αλλος με 50ρικο για 0,90€ παραγγελία γιατι μου εχει συμβεί και του την χάρισα.΄

    Όσο για το σύστημα ρε παιδια ελεος.συστημα ειναι μπορει να επεσε το ιντερνετ η κατι αλλο.απο την στιγμη που σου δεινει αποδειξη έστω και χειρογραφη ποιο ειναι το προβλημα.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.