Jump to content

snikolas

Members
  • Posts

    21
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About snikolas

  • Γενέθλια 03/07/1971

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

snikolas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Ευχαριστώ για την απάντηση . Επειδή έχω την οικογένεια στην Ελλάδα τα ζωτικά συμφέροντα μου είναι στην Ελλάδα, και εκεί πρέπει να υποβάλλω δήλωση. Αυτό το έγγραφο ήδη το σφραγίσανε εδώ Τσεχία πέρασα και από το τμήμα εισοδήματος της εφορίας, τώρα έχει εκδοθεί και το φορολογικό πιστοποιητικό κατοικίας από την διεύθυνση διεθνών οικονομικών σχέσεων, αφού με παρέπεμψαν εκεί από την εφορία που ανήκω. Έλα όμως που είδα στο παρακάτω link ότι ζητάνε και αυτό και προσπαθώ να δω πως θα το πάρω. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΤΣΗ Εάν βγάλω άκρη θα απαντήσω το πως, μπορεί να χρησιμεύσει μελλοντικά σε κάποιον. Καλό βράδυ
  2. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Καιρό έχει να γραφτεί κάτι σε αυτό το thread, μετά τον paparovic, ( μα τι usename είναι αυτό) χρειάζομαι και εγώ την βοήθεια σας. Για την φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, θέλουν έγγραφο από εφορία το τι πλήρωσες σε φόρο με σφραγίδα της Χάγης. Η εταιρεία που δουλεύω η οποία υπέβαλε την δήλωση για μένα, λέει ότι τέτοιο έγγραφο η εφορία με πόσο φόρο πλήρωσες δεν στέλνει. Αυτό που έγραψε ο i2phile στις 25.6 2013 και στις 26.6 το συμπλήρωσε ο trendy είναι τα βήματα που πρέπει κανείς να κάνεις? Ευχαριστώ για την απάντηση σας.
  3. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Είσαι μεγάλη βοήθεια Trendy ένα μεγάλο εύγε και από εμένα για την βοήθεια που προσφέρεις στα παιδιά, που ψάχνουν μία διέξοδο απο την ελληνική ζοφερή πραγματικότητα.
  4. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Κλείσε το εισιτήριο από τώρα στο Ιντερνετ κάνουν και online κράτηση. Πληρώνεις με πιστωτική σε ευρώ. | STUDENT AGENCY | Letenky a j
  5. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Πες μας πρώτα εάν η Lufthansa θα σου έχει διαμονή για τις πρώτες ημέρες που θα έρθεις. Το λέω αυτό για το εάν χρειάζεσαι μόνο να μετατρέψεις 50 ευρώ σε κορώνες σε ανταλλακτήριο του αεροδρομίου. Μπορεί κάτι να σου τύχει και να χρειάζεται να έχεις κορώνες πάνω σου. Συμφωνώ και εγώ ότι στα ανταλλακτήρια εδώ θα βρεις πολύ καλύτερη ισοτιμία. 'Εχω κάνει χρήση και ξέρω. Για την εμπειρία μου ψάχνοντας για σπίτι είχα 13 ημέρες μπροστά μου, μέχρι να φύγω από το ξενοδοχείο. Τελικά από site χωρίς μεσιτικά που οι αγγελίες ήταν και στα αγγλικά βρήκα δωμάτιο σε μεγάλο διαμέρισμα που διαμένω με άλλους. Το site δεν το έχω αποθηκεύσει, αλλά μου το έδωσαν από το HR. Για Lufthansa δεν ξέρω τίποτα.
  6. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Foreigners.cz Για μεσιτικό καλό είναι πρόσχαρη με καλά αγγλικά . Σπίτι θα βρείς εδώ όταν φτάσεις και όχι από το Internet. Μόλις φτάσεις ρώτα το ΗR της εταιρείας για site χωρίς μεσιτικά και εάν έχουν πίνακα ανακοινώσεων όπου κάποιος μπορεί να έχει αναρτήση αγγελίες για ενοικίαση .
  7. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Νομίζω εάν το θέσεις με ωραίο τρόπο η θέση δεν κινδυνεύει, το πολύ πολύ να πούνε για τα λεφτά όχι. Το να βάλεις και λεφτά στην άκρη θα είναι το δύσκολο. Μάθε και για την συνέντευξη λίγο τι παίζει για να μην κολλήσεις στις ερωτήσεις. Εγώ δεν δουλεύω για AT and T εδώ μπορεί άλλοι να βοηθήσουν
  8. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Σε καθαρά 39.000 μικτά είναι 29.000 καθαρά σχεδόν Τώρα δοκίμασε το και θα καταλάβεις την αντίδραση τους.
  9. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Απλώς μία διευκρίνηση: 530 κορώνες το άτομο για μηνιαία κάρτα. Υπάρχει και τρίμηνη και ετήσια που αναλογικά βγάινει φθηνότερα. Μάλλον o trendy θα εννοούσε 100 κορώνες μάξιμουμ την εβδομάδα για τον καθένα για καφέ ή μπύρα. Από και εκεί και πέρα ότι βαστάει η τσέπη του καθένος.
  10. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Προς κάθε νέο υποψήφιο για Τσεχία Παιδιά δεν υπάρχει μόνο η δυνατότητα για να μείνει κανείς μόνος και να πληρώνει 9 και 10.000 κορώνες το μήνα. Εγώ μένω με άλλους τέσσερις σ' ένα μεγάλο ανακαινισμένο διαμέρισμα όπου ο καθένας έχει το δωμάτιο του, και μοιραζόμαστε μία μεγάλη κουζίνα και δύο μπάνια. Εγώ δίνω 6000 κορώνες με όλα μέσα. Είμαι 4 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Ξέρω περίπτωση Ρουμάνου που είναι 11 χιλιόμετρα μακριά και πληρώνει 3000 κορώνες.(Συγκατοίκηση βέβαια) Οπότε μην τρελαίνεστε με τα ενοίκια, εκτός και εάν θέλετε να μείνετε μόνοι σας. Με 715 ευρώ την βγάζεις ελπίζω να δίνουν και κουπόνια για φαγητό, γιατί στο Spielberg Centre έχω και ένα μεγάλο εστιατόριο όπου τρως με 100 120 κορώνες καλά και τα VOUCHER περνάνε και εκεί.
  11. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Mέχρι το μωρό να γίνει τριών - τεσσάρων χρόνων, και πρέπει να αποφασίσετε νηπιαγωγείο και που, Ελλάδα ή Τσεχία (παιζει και Αγγλικό νηπιαγωγείο εδώ, δεν είναι και τρελά λεφτά, αλλά θα χρειαστεί πλέον να δουλέψεις), συνιστώ Τσεχία. Ειναι ήσυχα ούτε λαθρο ουτε διαδηλώσεις, ούτε Εισαγγελάτος ούτε άλλος καρ.......ης. Παίζουν και θέσεις στην Αγγλική γλώσσα, κυρίως ΙΤ και Customer Service. Είχα βάλει δύο Link σε προηγούμενη απάντηση μου. Εμείς τρώμε ομελέτα με λουκάνικα το πρωί.
  12. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Μπορείτε να προετοιμαστείτε από τώρα σε περίπτωση που χαθούν και αυτά τα 700 ευρώ και τίθεται θέμα επιβίωσης. Εάν έρθετε όλοι μαζί τότε σίγουρα μπορεί να μείνετε και δύο και τρία χρόνια. Βέβαια το μωρό να είναι κάπου το πολύ δύο ετών. Σαν νέοι γονείς έτσι και αλλιώς, δεν μπορείτε να βγείτε έξω, οπότε δε θα σας λείψει και πολύ η διασκέδαση. Εάν έρθετε με καλή διάθεση θα περάσετε καλά. Προϋπόθεση γι'αυτό είναι να βρεις και εσύ μία το πολύ Part Time δουλειά, αλλιώς με οικονομία μπορεί να την βγάλετε και με έναν μισθό γύρω στα 900 και κάτι ευρώ. Τώρα δεν με αρέσουν ο ένας και ο άλλος, όταν δεν υπάρχει εισόδημα, το ξεχνάμε, και αφού ξέρει και Τσέχικα, μια χαρά. :baby:
  13. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Ευχαριστώ για την απάντηση, Εάν ακούσετε ότι αδειάζει δωμάτιο ή κάποιος θέλει συγκατοίκηση ειδοποιήστε με. Θα τα πούμε ξανά
  14. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Καλησπέρα σε όλους, Με έχουν πιάσει οι ανησυχίες μου πάλι, γι' αυτό και τόσο αργά γράφω. Έρχομαι στο Brno την Κυριακή 17.2 9:30 το βράδυ. Για να συναντήσω κάποιον το ίδιο το βράδυ, λίγο δύσκολο, γιατί Δευτέρα ξεκινάω αμέσως. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να σας συναντήσω, οπότε περιμένω pm για να τα πούμε.
  15. snikolas

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Eυχαριστώ για τις ευχές. Να φανταστείτε ότι σήμερα με πήρε για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες μία ελληνική εταιρεία για συνέντευξη, για Customer Service, αλλά την απόφαση δεν την αλλάζω και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία τεστ και συνεντεύξεων πάλι. Ας περιμένουν όταν γυρίσω πάλι, εγώ πως περίμενα τόσο καιρό, και έστελνα βιογραφικά χωρίς απάντηση.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.