Jump to content

alex.grc

Members
  • Posts

    22
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by alex.grc

  1. DSC_0624 by Alexandros K, on Flickr 1/800 sec. f/5.6 200mm ISO 400 Ok Δούλεψε!
  2. https://www.flickr.com/photos/139261107@N02/shares/1c8ng0 1/800 sec. f/5.6 200mm ISO 400
  3. alex.grc

    Πρόταση για workstation για Video Editing, Photo Editing...

    Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με το after effects. Ασχολούμε ερασιτεχνικά με επεξεργασία βίντεο και σε αυτη την περίοδο ψαχνομαι για αναβάθμιση. Σκέφτομαι να αγοράσω σε μεταχειρισμένο ενα σετ 1150 με i7 και 16gb ram. Εχω μια παλια κάρτα γραφικών nvidia 450gts που υποστηρίζει cuda. Πόσο κρήσιμο είναι να αναβαθμιστεί και η κάρτα γραφικών, σε τι συντελεστή συμβάλει στο χρόνο επεξεργασίας? Μηπως θα σύμφερε να πάρω μια πιο φθηνη cpu και να πάρω και μια gpu? Παιχνίδια δεν παίζω να επισημάνω.
  4. alex.grc

    Raid Διαφορετικους δισκους?

    Αν και πολυ παλιο το θέμα , δεν ηθενα να ανοίξω καινούριο. Σκέφτομαι να κάνω raid 0 με 2 ssd Samsung 840 EVO kai Samsung 840 Pro ειναι και οι δυο των 250gb . Ηθελα να ρωτήσω αν το οτι ειναι διαφορετικοί έχει κάποιο μειωνεκτιμα γενικότερα αλλα και ειδικότερα με απασχολέι το θέμα αν αυτό μπορεί να ανεβάσει τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβα.
  5. Καλησπερα, ηθελα να ρωτήσω εχω την παρακάτω ψύκτρα και αναρωτιέμαι αν ειναι εφικτο να γίνει πατέντα για να μπεί σε 1150 socket καθως ψάχνομαι για αναβάθμιση. https://nexustek.us/coolers/flc-3000
  6. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    σωστός!
  7. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Να σας ανοίξω λίγο την όρεξη για καφεδάκι; [ame=http://www.youtube.com/watch?v=zqXyzoug5p0]Cappuccino in 1 minute. - YouTube[/ame] Η καθημερινή μου ρουτίνα πλεόν εδω και ενα χρόνο, ενα καπουτσίνο την ημέρα...
  8. 60Hz γιατι δεν εχουμε φραγκα για παραπανω!
  9. Καλα το Γερμανακι ποσο ελεος??? Απορώ πως το ραδιο αρβυλα δεν εχει ανακαλύψει το συγκεκριμένο βίντεο!
  10. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Αυτο που είπες ελεγχει καλύτερα τη λειτουργία του μποιλερ. Εχεις καλύτερη θερμοκρασιακη σταθερότητα και επίσης έλεγχο τι θερμορασία θα έχει το μποιλερ ωστε αν θέλεις να προσαρμόσεις τι γεύση λίγο στα γούστα σου. Θεωριτικά κάθε καφές αποδίδει τα καλύτερα του σε άλλη θερμοκρασία.
  11. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Όχι αν θέλεις ειναι αναστρέψιμο . Εγώ βέβαια έχω τρυπισει εδω το σασι για να περάσω τα καλώδια μέσα χωρίς να φαίνονται, αν ήθελα τα περνουσα απο πίσω αλλά χάριν ομορφιάς... Να πω ότι το PID ειναι κάτι που υπάρχει εργοστασιακά σε μηχανές 1000+ ευρώ . Πχ Rocket R58 Dual Boiler Pid Coffee Machine http://www.barista.gr/Coffee-machines/Vibiemme-coffee-machines/Vibiemme-Domobar-Super-201-Double-Boiler-Pid
  12. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Ενα project που ολοκλήρωσα πρόσφατα, τοποθέτηση PID Πιο απλά αντικαστάθηκαν οι θερμοστάτες της μηχανής με PID το οποίο δίνει ακριβή έλεγχο της θερμορασίας του μποιλερ . Η μηχανή που χρησιμοποίησα είναι η Gaggia Classic την οποία συνιστώ προς όποιον ενδιαφέρεται για καλό εσπρέσσο. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=IENddCqeUJY]Gaggia Classic PID mod - espresso extraction - YouTube[/ame] Και σε λειτουργία ατμού. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=iVZaf3VLYUw]Gaggia Classic PID - Steaming - YouTube[/ame]
  13. alex.grc

    The Hackintosh Thread

    Εαν έχεις συμβατό συστημα , μια χαρα σταθερά είναι. Απο εκει και περα το αν θα σε καλύπτει σαν λειτουργικό να το έχεις αποκλειστικά και μόνο ειναι άλλη ιστορία. Εγω κάνω επεξεργασία βιντεο - εικόνας και ήχου μερικες φορες γιατι εχει καποια προγραμματάκια πολύ βολικά.
  14. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    ποια αυτή πηρες?
  15. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Παιδιά οτι και να παλέψεις με αυτές τις μηχανές δεν ειναι της προκοπής. Μηχανές γυρω στα 100 ευρω σίγουρα δεν θα είναι αξιόπιστες, επίσης δεν παράγουν σωστό espresso. Θα είναι με pressurised συστημα γνωστά και ως perfect crema , η με αλλα ωραία επίθετα, τα οποία πολύ απλα σημαίνουν οτι έχουν ενα συστημα για να παράγεις τους μπαγιατικους καφέδες απο το supermarket με αφρό ουσιαστικα και οχι "κρεμα". Αυτο γίνεται με το να περνάνε την εκχύλιση μεσα απο μια τριπουλα με παχος μιας βελόνας περίπου οπου δέχετε πίεση. Τώρα αν είσαι τυχέρος και μπορείς να βάλεις κανονικο -unpressurized καλαθάκι σε αυτες τις μηχανές μπορει να πάρεις κατι καλύτερο. Αλλα πέρας αυτών δεν θα έχουν αξιοπιστία κ αντοχή στο χρόνο, Θερμοκρασιακή σταθερότητα. Κατα συνέπια οι καφέδες θα βγαίνουν με τις ίδιες παραμέτρους μια ετσι μια αλλιως. Καταλήγοντας άποψη μου είναι οτι μια Delonghi η παρόμοιες μηχανές είναι απλα 75 - 100ευρω μείων απο την αγορά μιας καλής καφετίερας. Λέγοντας καλή καφετιέρα μιλάμε για μια Gaggia Baby , Gaggia Classic , Rancilio Sylvia και μετα ανεβαίνει κι άλλο το κόστος .. μηχανές που θα κρατήσουν και παράγουν σωστό espresso. Το κόστος είναι 230 - 290 ευρώ. Μετά θέλουμε και μύλο με τις επιλογές που ανάφερα παραπάνω ως παράδειγμα.
  16. alex.grc

    The Hackintosh Thread

    Ειναι λίγο παίδεμα να βρείς τις ρυθμίσεις για να σου τρέξουν στην αρχή αλλα με αρκετες δοκιμές και έρευνα αν είναι συμβατου τυπου μπορεί να τρέξει. Εγώ εχω βάλει στο δικο μου με Intel i3 - Asrock p55 Pro - Nvidia GTS 450. Τωρα φοβάμαι να κάνω αναβάθμιση μην τρέχω παλι χεχε
  17. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    H πιο οικονομικη λύση που μπορείς να έχεις για ενα αποδεκτό μύλο είναι χειροκίνητος porlex γυρω στα 40€ απο coffeehit η ebay. Υπάρχουν και 1-2 ακομα χειροκινητοι καλοι σε αυτα τα λεφτα αλλα αναφέρω τον πιο δοκιμασμενο. Μετα πάμε σε Ascaso i2 mini στα 150€.
  18. alex.grc

    Πείτε ό,τι θέλετε 4.0 (TalkLab)

    Μια ερώτηση, πως γίνεται τα posts-μυνηματα μου να παραμένουν στο 0?
  19. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Σωστός. Βεβαια η τελικη ροη καφέ που έχουμε στο φλυτζάνι επιρεάζεται και απο το κόψιμο του καφέ ποσο λεπτό θα είναι, το πόσο θα τον πατήσουμε με το tamper καθώς επίσης και την ποσότητα-γραμμάρια καφε που θα βάλουμε. Ναι, το να φτιάξει κανεις σωστό εσπρεσσο ειναι επιστήμη για εμένα, αλλα και αγαπημένη συνήθεια.
  20. alex.grc

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Το θέμα με τα bar της μηχανής είναι απλα ενα διαφημιστικό κόλπο. Ο espresso για να παρασκευαστεί χρείαζεστε ιδανικά 9bar πιεσης (μετρόμενη στο Portafilter της μηχανης) . Οι αντλίες λοιπόν συνήθως παράγουν 15bar του εμπορίου , οπότε μετα συνήθως βάζουν εναν ρυθμιστη πιεσης για να την ρίξει. Η καλές μηχανές έχουν ρυθμιζόμενο πρεσοστάτη OPV αλλιως. Δηλαδή μια επαγγελματική μηχανή σε οποιαδήποτε καφετέρια θα είναι ρυθμιζμενη στα 9bar ακριβώς. Απο εκει και πέρα το αν πικρίζει η γεύση είναι πολοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάζουν.
  21. alex.grc

    Πείτε ό,τι θέλετε 4.0 (TalkLab)

    Παιδιά για να έχει κάποιος δικαιώματα για νέο θέμα τι χρειάζεται? Προσπαθώ να ανεβάσω μια αγγελία.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.