Jump to content

policymaker

Premium Members
  • Posts

    103
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by policymaker

  1. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns//greece/index_el.htm
  2. Καλησπέρα σε όλους, Ξεκάθαρη ερώτηση: Ισχύει η εγγύηση για περιφερειακά Η/Υ και λοιπές ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές εντός ΕΕ, και αν ναι, γιατί επιμένουν να δίνουν μόνο 1ετή εγγύηση σε πολλά προϊόντα; Συγκεκριμένα έχω χειριστήριο XBOX ONE wireless αγορασμένο πριν ενάμιση έτους που παρουσίασε πρόβλημα το ένα κουμπί. Περιττό να πω πως το χειριστήριο έφερε θήκη σιλικόνης και δεν έχει ούτε γρατζουνιά πάνω, συνεπώς η δυσλειτουργία οφείλεται σε απλή καθημερινή gaming χρήση. Είναι εντός διετίας. Εγώ να επικοινωνήσω με το (τεράστιο) κατάστημα από το οποίο το αγόρασα να βρω το δίκιο μου ή θα με κοιτάνε σαν εξωγήινο;
  3. Παιδιά σας ευχαριστώ. Ψάχνω λύση με απλή κάρτα και ρουτερ μήπως αποφύγω το simple fi
  4. Καλησπέρα σε όλους,Ποια είναι η πιο φθηνή και συμφέρουσα πρόταση για να έχω περιστασιακά ασύρματο internet με φορτωμένες 3g/4g sim (εξοπλισμό, πακέτα κτλ); Πρόκειται για οικία στην Αθήνα οπότε δεν υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας δικτύου. Ευχαριστώ!
  5. Κοίτα, κάτι κάπου παίζει. Και να οι ταχύτητες για Ελλάδα είναι πολύ καλές, αλλά δεν τρελαίνομαι να ανέχομαι δυσλειτουργίες στο σύστημα μου, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρω από που προκύπτουν!
  6. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Θα δοκιμάσω το auto negotiation, μου το πρότειναν. Δοκίμασα άλλη θύρα και καλώδιο στο ρουτερ.
  7. Καλησπέρα σε όλους, Είμαι ευτυχής συνδρομητής inalan και απολαμβάνω 100/100 FTTH. Το πρόβλημα μου είναι πως εδώ και περίπου δύο εβδομάδες παρατήρησα σε μεγάλα αρχεία mp4 πως το youtube ήταν απελπιστικά αργό σε σχέση με πριν. Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα πως το upload περιορίζεται στα 10mbps. Το κλασικό speedtest.net ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα testing websites δείχνει σταθερά πάνω από 100mbps στο upload, παρότι η διαφορά στο youtube και σε torrents ήταν αξιοσημείωτη. Η κάρτα δικτύου δείχνει να συγχρονίζει 1gpbs, αυτό λέει λόγω cat6 καλωδίου. Σε επικοινωνία που ήρθα με τεχνικό της εταιρίας μου είπε πως όλα είναι καλά στη γραμμή, και μπορεί και εκείνος να δει από το σύστημα πως το συγκεκριμένο μηχάνημα (desktop) που επικοινωνεί με το router μέσω ethernet δείχνει να κλειδώνει στο upload στα 10mbps, και με παρότρυνε να δοκιμάσω άλλο pc, άλλο καλώδιο κτλ. Όντως, έβαλα ένα laptop με ethernet πάνω στο router, στις ίδιες θύρες, και τα uploads έφτιαξαν, με τεράστια διαφορά στο youtube. Δοκίμασα άλλο καλώδιο στο desktop, καθώς και ολοκαίνουριους drivers για τη realtek κάρτα δικτύου (MB: ASROCK Z77 PRO3) αλλά τζίφος, το upload πεισματικά κουμπωμένο εκεί. Το downgrade στη ταχύτητα είμαι σίγουρος πως ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες όπως προανέφερα, γτ ανέβαζα κάποια video μερικών 100άδων mb και έκανε λίγα λεπτά ενώ ήμουν συνηθισμένος να τα αποτελειώνει γρήγορα. Στο download δε φαίνεται να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν ανεβάζω torrents κουμπώνουν εκεί σε ταχύτητες λογικές για 10άρα, 1-2mb/s Υπάρχει περίπτωση να τα έφτυσε η κάρτα δικτύου λόγω ηλικίας (4 χρόνων) σε συνδυασμό με το απότομο upgrade στη ταχύτητα το τελευταίο 6μηνο; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.
  8. Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά! Σε ένα πρόσφατο 1v1 με τον υπολογιστή μου για να του αλλάξω ένα fan, από ότι φαίνεται χάλασα (?) δύο από τις 4 μνήμες μου. Ο λόγος είναι πως γενικά όταν κουνούσα το PC, όταν το μετακινούσα, το αναβάθμιζα κτλ, οι μνήμες έχαναν επαφή (με τη πραγματικότητα) και ήθελαν επανατοποθέτηση/αλλαγή slots για να δουλέψουν, αλλιώς μου πετούσαν 3 beeps. Να σημειώσω πως πάντα τα περνούσα διπλές βόλτες από memtest και ποτέ δεν έχω δει BSOD στο PC, οπότε και θεωρούσα πάντα πως δεν έχω πρόβλημα. Μετά από πολύ ώρα δοκιμών, συνειδητοποίησα πως κατά πάσα πιθανότητα χάλασαν τα 2 (ddr3). Επειδή δεν υπάρχει εγγύηση, ωστόσο σαν kingston hyper x ξέρω πως έχουν εφόρου ζωής, αξίζει να τα πουλήσω σε μία (πολύ χαμηλή) τιμή προκειμένου όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί να τα στείλει έξω για αλλαγή? Σημειώστε πως εγώ τουλάχιστον εξωτερικά δε διακρίνω κάτι στα dimms, οπότε δε ξέρω και αν τα καλύπτει η εγγύηση της kingston. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.
  9. policymaker

    Αλλαγή μπαταρίας UPS!

    Κατάλαβα. Θα το βάλω στην άκρη να το ελέγξω και εφόσον δεν δω κάτι θα προμηθευτώ μία μπαταρία να του φορέσω. Στη χειρότερη θα μου μείνει η μπαταρία στα χέρια να τη μεταπωλήσω για μια μικρή ζημία και ένα 4θυρο πολύπριζο, να σαι καλά.
  10. policymaker

    Αλλαγή μπαταρίας UPS!

    Καλησπέρα σε όλους, οι πρίζες που υποτίθεται οτι παρέχουν τροφοδοσία μέσω της μπαταρίας, πλέον τα έφτυσαν τελείως! Αν αλλάξω τη μπαταρία λέτε να φτιάξουν, ή μπα? Ευχαριστώ πολύ!
  11. policymaker

    Αλλαγή μπαταρίας UPS!

    Σε ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω!
  12. policymaker

    Αλλαγή μπαταρίας UPS!

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από την εύρυθμη λειτουργία του UPS, δεν έχω άλλες απαιτήσεις. Μήπως αξίζει λοιπόν φθηνότερη και αν ναι, ποια? Η αλλαγή είναι όσο εύκολη καταλαβαίνω, για να τη κάνω μόνος μου? Γενικά μιλώντας, μπορώ να στήσω pc από το 0 όσον αφορά γνώσεις. Σε ευχαριστώ και πάλι
  13. Καλησπέρα σε όλους, Εδώ και καιρό τα έχει φτύσει η μπαταρία του αλλά μου φαίνεται ότι επειδή πετάει συνέχεια μηνύματα και γενικά δε θέλω να το αφήσω έτσι, θα την αλλάξω. Έχω το MGE PROTECTION CENTER 675 και από οτι καταλαβαίνω η αλλαγή του φαίνεται πανεύκολη (ένα καλωδιάκι είναι?) και η μπαταρία που χρειάζομαι είναι 12v, 9Αh. Μπορείτε να μου προτείνετε μία συγκεκριμένη οικονομική λύση, ή να βρω όποια να είναι από όπου να είναι? Διαστάσεις από battery direct: 151x65x94 mm
  14. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα σας εξηγήσω ακριβώς τι έκανα τελικά: Προφανώς η μπαταρία τα έχει φτύσει και δεν τα πήρα με αυτό το οποίο με προστάτευε επί 8 χρόνια, αλλά με το software του... Τελικά τι έκανα: Χρησιμοποίησα revo pro, γιατί το free ΔΕΝ μπορούσε να το βρει. Με το pro του έκανα εγώ point τους φακέλους που ήταν μέσα τα αρχεία και έσβησε τα πάντα. Έπειτα δεν υπήρχαν και οι υπηρεσίες του startup, οπότε σίγουρα είχε σβηστεί το πρόγραμμα. Κατάφερα επίσης και έβαλα την πιο updated έκδοση του προγράμματος, που στην ουσία είχε αλλάξει μορφή και επωνυμία, και τελικά βρήκε το PSU και όλα (εκτός από τη μπαταρία) δουλεύουν ρολόι. Δηλαδή το πρόβλημα της μπαταρίας πια είναι οτι θα λέει πλήρως φορτισμένη, αλλά αν ξεμείνω από ρεύμα σε 2 λεπτά έχει πεθάνει χωρίς προειδοποίηση. Ένα πρόβλημα υπήρξε: ακόμα και μετά το revo pro, η έκδοση του αρχικού προγράμματος αρνούνταν ΚΑΙ ΠΑΛΙ να γίνει installed, αφού ακόμα έβρισκε το παλιό πρόγραμμα! Προφανώς υπάρχει κάποιο πολύ πολύ χωμένο bug που θα αφορά installshield/registry κτλ και έχει φάει σκάλωμα, αλλά πλέον δεν με ενδιαφέρει. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα κοιτάξω το θέμα της μπαταρίας του UPS! Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που μπορώ να απευθυνθώ, βόρεια προάστια κυρίως!
  15. Καλησπέρα σε όλη τη παρέα! Το MGE/EATON 675 protection center μου 8 χρόνων, πλέον μάλλον παρέδωσε πνεύμα. Χάρις το εξαιρετικό ηλεκτρικό δίκτυο του Αμαρουσίου, που προφανώς ήταν απίστευτο δύσκολο να προβλέψει ότι ο κόσμος θα άνοιγε τα κλιματιστικά από τον Μάιο, άσχετα αν η θερμοκρασία άγγιζε 30άρια, πλέον η μπαταρία του αν και γεμάτη τα φτύνει στο 3λεπτο ξαφνικά, και σαν να μην έφθανε αυτό, πλέον η εφαρμογή του που τρέχει στο background δεν βρίσκει το ίδιο το UPS. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα είναι πως ΔΕΝ μπορώ να απεγκαταστήσω το Personal Solution Pack, που είναι η εφαρμογή που επιτηρεί το UPS. Τι και αν πάω στο installation folder, τι και αν δοκιμάσω να περάσω από πάνω νέα, τι και αν διαγράψω το αρχείο, πάντα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα: Η εφαρμογή δεν εμφανίζεται στο control panel, ενώ αν προσπαθήσω να περάσω από πάνω της μια πιο νέα, εμφανίζεται μήνυμα του installshield που μου λέει πως πρέπει να διαγράψω τη παλιά!! Και με 3rd party uninstallers το ίδιο! Στο φάκελο του προγράμματος δεν βρίσκω το uninstall.exe. Πάντως, ψάχνοντας στο pc, βρήκα το uninstaller.exe το οποίο ήταν σε ένα φάκελο installshield (από τους 21213ΣΔΑΣΔΣΑ φακέλους του program files), αλλά και πάλι, δεν κάνει το uninstall. Δηλαδή και να πάρω νέο UPS, τι θα κάνω με το παλιό, θα τρέχει στο background αφού δε μπορώ να το κάνω uninstall? Ή θα πρέπει να κάνω ηλίθια workarounds τύπου να διαγράψω το φάκελο του μαζί με deny στο startup του .exe ? edit: δοκίμασα να εγκαταστήσω το πρόγραμμα σε άλλο pc, και μπόρεσα να το απεγκαταστήσω κανονικά. Βρίσκω οτι σε άλλο φάκελο είναι το uninstaller.exe, όπως προείπα, αλλά στο αρχικό μου pc ακόμα και αυτό μου πετάει μήνυμα πως πρέπει πρώτα να καταργήσω τη παλαιότερη έκδοση. Δεν βρίσκω πουθενά άλλο φάκελο με eaton ή MGE ή personal solution pack. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνω force uninstall?
  16. Nαι nvidia έχω, αλλά το πρόβλημα της εφαρμογής είναι έτσι και αλλιώς, δηλαδή ούτε σε ati πιάνει. Αν κάνω profile δικό του, όπως και έχω, κάνει force ό,τι θέλω, αλλά μόνο σε full screen mode. Αν από τα settings του παιχνιδιού επιλέξω το windowed mode(μόνο αυτό και πλήρη οθόνη έχει, ούτε borderless), τότε οι drivers ΔΕΝ κάνουν force τις επιλογές μου. Προφανώς κάτι κάνει override τα settings των drivers για το παιχνίδι, και χρησιμοποιεί κάτι πιο "global", για αυτό και υποψιάστηκα το aero και τα global driver profile στο πάνελ της nvidia.... Αλλά τζίφος.
  17. Καλησπέρα σε όλους! Έχω το νέο PES2015, το οποίο είναι εφαρμογή direct3d(όχι opengl τέλος πάντων!), και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα: λόγω κακογραμμένου port στον υπολογιστή, θέλουμε στην ουσία να τρέξουμε το παιχνίδι σε windowed mode, με απενεργοποιημένο το vsync, γιατί υπάρχει πρόβλημα στο game και δε λειτουργεί σωστά με vsync. Η konami δε μας δίνει τη δυνατότητα να κλείσουμε από τα settings το vsync, ωστόσο, μέσα από drivers και apps όπως το radeon pro και το nvidia inspector, μπορούμε να το forceάρουμε, αλλά πιάνει μόνο σε fullscreen, το οποίο ως γνωστόν δεν ευνοεί το alt tabbing κτλ. Δοκίμασα από το nvidia inspector στο "global driver profile/base" να πειράξω πράγματα αλλά δε το πολύ έχω, και είδα και vsync off. Δοκίμασα επίσης να κλείσω το aero των win7 αλλά τζίφος. Το concept είναι δοκιμάζω κάτι, τσεκάρω fraps τα fps, αν είναι κολλημένα στα 60 έχω vsync. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό που ζητάω ή μπα? Ευχαριστώ για τη βοήθεια ΥΓ: Ένα παλικάρι μου είπε πως οι πυκνωτές της vga έχουν πρόβλημα αν αυτή δίνει πολλά frames, δηλαδή αν παίζω ένα game σταθερά με 300fps για ώρες/μέρες κτλ υπάρχει περίπτωση να καταστρέψω τη κάρτα μου. Ισχύει κάτι τέτοιο? Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω απλά μου φάνηκε περίεργο
  18. policymaker

    Επισκευή logitech gamepad-λιπαντικό

    Ευχαριστώ παιδιά!
  19. policymaker

    Επισκευή logitech gamepad-λιπαντικό

    Αυτό έριξα παιδιά. Δεν με νοιάζει το χειριστήριο, απλά μη πάρω καμιά φωτιά!
  20. Καλησπέρα σε όλους! Είχα ένα πρόβλημα με τον αριστερό μοχλό σε ένα dual action gamepad της logitech, και επειδή στην ουσία ήταν άχρηστο, είπα να δοκιμάσω διάφορα. Το άνοιξα, έπαιξα με τους μοχλούς, αφαίρεσα τον πλαστικό μοχλό, και φανερώθηκε ο μηχανισμός τους μέσα, με ελάσματα και φυσικά το pcb του χειριστηρίου. Τα ελάσματα στους μοχλούς είναι κάπως έτσι! Τι έκανα τώρα, έτσι για το γμτ, έριξα μέσα τους evo lubricant oil που είναι για μέταλλα, μηχανισμούς κτλ, για τη σκουριά και τη λίπανση. Αυτή η βλακεία δεν εξατμίστηκε(δε ξέρω γτ πιστεύω οτι θα εξατμιζόταν εύκολα ), και έπεσε στο pcb κτλ... Αυτό είναι γενικά εύφλεκτο, οπότε λέω να το αφήσω έτσι. Αν το συναρμολογήσω μετά από ώρες/μέρα, και προσπαθήσω να το δουλέψω με usb, τι απόδοση μου δίνεται να πάρει φωτιά στα χέρια μου? Ευχαριστώ!
  21. Ναι έχεις δίκιο δε ξέρω γιατί μπερδεύτηκα, σε ευχαριστώ!
  22. ναι φίλε μου απλά δεν είχε φωτισμό
  23. Παιδιά έχουμε σε MX cherry blue με οπίσθιο φωτισμό κάποιο keyboard σε λογική τιμή στην ελληνική αγορά ?
  24. σε ευχαριστώ πάρα πολύ, δυστυχώς αυτός δεν έχει
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.