Jump to content

gmal

Members
  • Posts

    7
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About gmal

  • Γενέθλια 08/11/1984

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gmal's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Η αλήθεια είναι πως σαν εγγύηση (security deposit) έχω βρει και έναν άλλο όρο, το "kauce". Λογικά αυτό θα εννοείς. Και πως τα μεσιτικά είναι το "REA Comission", το οποίο τις περισσότερες φορές ισούται με ένα μηνιάτικο, αυτό που έχει αναφερθεί προηγούμενα στο topic. Anyway, αύριο πιστεύω να μου λυθούν αυτού του είδους οι απορίες, εφόσον τα λεφτά αυτά αποτελούν το μεγαλύτερο έξοδο κ επομένως θέλουν λίγο παραπάνω προσοχή.
  2. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Παιδιά ευχαριστώ για τις γρήγορες και κατατοπιστικές απαντήσεις! Υποθέτω λοιπόν πως θα προλάβω να είμαι έτοιμος μέχρι τις αρχές Νοέμβρη, ουτοσώστε να έρθω κάποιες μέρες νωρίτερα πάνω να δω για σπίτι (κάποια καλά τα έχω ήδη σταμπάρει, ελπίζω να είναι διαθέσιμα μέχρι τότε), καθώς και για τα υπόλοιπα διαδικαστικά που θα τα κάνω μέσω ΝΑΤΕΚ. Από,τι έχω τσεκάρει, θα πάρω κάποιο λίγο συνάλλαγμα από εδώ (από ΤΤΕ παίζει η καλύτερη ισοτιμία). Για το θέμα του σπιτιού, έχω βρει αρκετά μεσιτικά (όπως αυτά που έχει προτείνει ο trendy), οπότε θα τους στείλω mail να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου τα διάφορα "Zálohy na Služby=backup services", και αν το "inkaso=collection" είναι το ίδιο με το "Poplatky=fees". Έχει αναφερθεί ξανά το θεμα αυτό στη συζήτηση, αλλά ακόμα δεν τα έχω ξεκαθαρίσει 100%. Εννοείται πως την απάντηση θα την ποστάρω εδώ, για να βοηθήσω και άλλους που τυχόν έχουν τις ίδιες απορίες. Σας χαιρετώ για την ώρα, λογικά θα επανέλθω με καμιά ερωτησούλα ακόμα για τους "έμπειρους"... Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει κάτι για την όλη διαδικασία.
  3. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Μάγκες χαιρετώ κ πάλι, Τελος καλό όλα καλά. Μπορεί να απορρίφθηκα για την θέση Network Technician Tier II (που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ), ωστόσο στο καπάκι έδωσα εκ νέου συνέντευξη ως Network Specialist Tier II. Σήμερα μόλις μίλησα με ΝΑΤΕΚ και μου είπαν πως άρεσα στην ΑΤ&Τ, οπότε οσονούπο έρχεται και το συμβόλαιο. Ο recruiter της ΝΑΤΕΚ μου είπε πως θα το συμφωνήσουμε από εδώ, και όταν ανέβω πάνω θα υπογράψω. Επιπλέον, μόλις το συμβόλαιο φτάσει στη ΝΑΤΕΚ Τσεχίας (αυτός με τον οποίο μιλάω είναι στη Μπρατισλάβα) μου είπε πως θα με βοηθήσουν με τα υπόλοιπα (π.χ. εύρεση σπιτιού, κτλ). Το relocation bonus είναι 1000 ευρώ, το οποίο από,τι ήξερε δεν ξοδεύεται όπου να ναι, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς (πχ. αεροπορικά, ίσως και για ενοίκιο). Το ερώτημά μου τώρα είναι το εξής: Η ΑΤ&Τ δέχεται κόσμο 2 φορές το μήνα. Εμένα με έχουν για 11η Νοεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα, τι γραφειοκρατεία χρειάζεται? Τρέχω σε τίποτα εφορίες/ΟΑΕΔ, κτλ να το δηλωσω? Στην Τσεχία επίσης πόσες μέρες θα μου χρειαστούν για τα διαδικαστικά (insurance, tax ID)? Ρώτησα τη ΝΑΤΕΚ επαυτού, αλλά επακριβώς απάντηση δεν πήρα με το τι πρέπει να κάνω για να είμαι έτοιμος μέχρι τότε. Αν μπορούσε κάποιος περιληπτικά να μου πει τα βήματα θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ.
  4. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Καταλαβαίνω. Θέλει το χρόνο της η όλη φάση.
  5. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντησή σου! Γνωρίζεις το λόγο? Ή ξέρεις κάτι περισσότερο επ'αυτού?
  6. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Επανέρχομαι για μία ερώτηση/διευκρίνηση. Πάει μήνας που έκανα τη συνέντευξη και από την NATEK μου είπαν πως άργησε χρονικά η όλη φάση με τις υπόλοιπες συνεντεύξεις. Επιπλέον, o recruiter μου είπε πως τους άρεσα και το προφιλ μου είναι under consideration, ενώ περισσότερες πληροφορίες δεν μπορούσε/ήξερε να μου δώσει. Επομένως θα ήθελα να γνωρίζω από παιδιά που έχουν ήδη πάει πάνω, εάν η απάντηση από ΑΤ&Τ τους ήρθε γρηγορότερα από μήνα. Ευχαριστώ.
  7. gmal

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Χαιρετώ με τη σειρά μου κ καλώς σας βρήκα, Την προηγούμενη Δευτέρα έδωσα τηλεφωνική συνέντευξη με την ΑΤ&Τ (με 2 team-leaders), μέσω ΝΑΤΕΚ, για μία θέση στο Brno. Το ωραίο ήταν πως έστειλα στη ΝΑΤΕΚ το cv στις 7/8, κ μόλις 2 μέρες μετά ήξερα πως η ΑΤ&Τ ενδιαφέρθηκε να με δει. Αντίθετα, έχοντας στείλει cv στην Αγγλία, εδώ και μήνες, δεν έχω πάρει καμία απολύτως απάντηση, ακόμα κ για θέσεις που ήμουν overqualified (δεν ξέρω κατά πόσο ήταν καλό αυτό βέβαια). Η συνέντευξη διήρκησε μία ώρα κ κάτι. Αρχικά είχε μία γενική περιγραφή της θέσης, μετά απάντησα σε 2-3 ερωτήσεις σχετικά με την προηγούμενή μου εργασία. Στη συνέχεια είχε σειρά το τεχνικό κομμάτι, με κάποιες βασικές ερωτήσεις πάνω στα δίκτυα (OSI, DHCP, NAT) κ τέλος απάντησαν στις δικές μου ερωτήσεις (είχα προετοιμάσει κάποιες κ εγώ). Σε γενικές γραμμές καλά πήγε, έδειξαν να τους αρέσω. Η θέση είναι "Tier II Network Technician" στην ΑΤ&Τ, κάνοντας support κυρίως στην Αμερική. Ο μισθός είναι ικανοποιητικός πιστεύω για αρχή (φτάνει λίγο πάνω από τα 1000Ε καθαρά), χρήματα τα οποία από,τι έχω καταλάβει περνάς σχετικά άνετα (πολλά έξοδα δεν κάνω γενικώς). Από τη NATEK μου είπαν πως αν πάρω τη θέση, θα μπορέσουν να με βοηθήσουν στην αρχή (με σπίτι, κ λοιπές διαδικασίες) πράγμα που πιστεύω βοηθάει κάποιον που θέλει να έχει έναν αρχικό μπούσουλα. Περιμένω την απάντησή τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε πιστεύω να πάνε όλα καλά. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι παραπάνω για την όλη φάση, εδώ είμαστε.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.