Jump to content

Nikos999

Members
  • Posts

    4
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Nikos999

  • Γενέθλια 03/03/1985

Nikos999's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nikos999

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Πέτρο μου, η γλυκιά επίγευση σημαίνει πως δεν θέλει 3 κουταλιές ζάχαρη για να γίνει γλυκός, αλλά μία. Δεν επιμένω πως θα σου αρέσει, απλώς θέλω να σου δείξω πως υπάρχουν φοβερά καφεδάκια από Έλληνες ψήστες σε νορμάλ τιμές, ανώτερης ποιότητας. Σε σχετικά φόρουμ μπορείς να ψαχτείς ή να πας και σε συναντήσεις τους να δεις να δοκιμάσεις και να διαλέξεις. Φίλε μου μπορείς να δεις τα προηγούμενα μηνύματά μου, που έχω κάνει κάποιες προτάσεις. Προσωπικά βλέπω καψουλιέρα και απομακρύνομαι Για την Philips που λες πως να στο πω.... αν ήταν κομπιούτερ θα στην παρομοίαζα με μία μητρική κάρτα που είναι και κάρτα γραφικών, και μητρική, και επεξεργαστής όλα σε ένα. Ναι μεν έχει καλή τιμή αγοράς, ναι μεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες, αλλά από εκεί και πέρα αν θες μετά να πας ένα κλικ πιο πάνω, θέλει να αγοράζεις πάλι από την αρχή όλο το σετ άρα πολύ ακριβό για τα κυβικά μου. Φίλε μου, κι εγώ σαν κι εσένα την πάτησα, στην αρχή είχα αγοράσει μια Krups XP4020 στα 140€ τότε... Η Gaggia Baby, πριν μια 5ετία που ξεκίνησα εγώ στην Ελλάδα ήταν εντελώς άγνωστη, όταν την ανακαλύψαμε.... κάναμε κωλοτούμπες από την χαρά μας, απορούσαμε πως τελικά με 60-70€ παραπάνω μπορείς να δεις τέτοια τεράστια διαφορά. Δυστυχώς έτσι είναι το εμπόριο και το marketing. Στο βίντεο που ανέβασες ή πολλά γραμμάρια καφέ έβαλες ή είναι πολύ λεπτά κομμένος ή είναι κάποιος καφές πολύ φρέσκος (αν τον αγόρασες από καφεκοπτείο) ή τον έχεις πατήσει με πολύ μεγάλη δύναμη. Αν θες δες εκεί: http://coffeeheat.gr/ που τα ξέρουν καλύτερα μπας και καταφέρεις να πίνεις ένα ωραίο επσρεσσάκι!
  2. Nikos999

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Για μένα όπως έχω πει κι άλλες φορές ο πιο οικονομικός και ποιοτικός δρόμος είμαι μια Gaggia Babby Black ή Gaggia Classic. Μετά εύκολα υπάρχουν μετατροπές να την κάνεις και να αναβαθμιστεί τρελά με λιγοστά χρήματα. Τώρα αν θες σόι και ντε να πίνεις μόνο έναν καφέ και είσαι της άποψης ότι ο καλύτερος καφές είναι τις τάδε μάρκας ΜΟΝΟΝ, δεν έχουμε πολλά να πούμε, είσαι με την δική σου βούληση σε μονόδρομο Το οικονομικά είναι άκρος σχετικό. Οικονομικός είναι και του macro με 9.90 το κιλό...... Ας πούμε για μένα του macro δεν μου αρέσει καθόλου με πεθαίνει, και 1€ να τον πούλαγε θα ήταν για 'μενα πανάκριβος. Αν τώρα συγκρίνω τον BUONDI ESPRESSO LIMITED EDITION που έχει 20,90€ το κιλό με τον Taresso Tigrato που έχει 26,4€ θα έλεγα ότι ο Buondi είναι πανάκριβος, καθώς η διαφορά με τον Tigrato είναι τεράστια. Ο ένας (Tigrato) είναι ψημένος πριν 10 -15 μέρες, είναι speciality, και μεταποιείτε στην Ελλάδα και ο άλλος πριν 5-6 μήνες το λιγότερο ψημένος kai comercial. Επίσης πολύ καλό και οικονομικό καφεδάκι είναι από KUDU ROASTERS ο Habit στα 25€ περίπου το κιλό. Πιο πολλά όμως πιστεύω θα βρεις εδώ: http://www.coffeeheat.gr/viewforum.php?f=44 Πιστεύω να σας βοήθησα
  3. Nikos999

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Κατά καιρούς, 2-3 φορές τον χρόνο, τόσο η Gaggia Classic, όσο και η Gaggia Baby Black βγαίνουν σε προσφορές κάτω από 220€. Το amazon πλέον θέλει προσοχή μιας που έκοψαν τα δωρεάν μεταφορικά.
  4. Nikos999

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Κοίταξε τα baskets χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, α)τα pressurized και β) τα unpressurized όπως αυτό εδώ: Double 14g Shot Portafilter Basket for Rancilio Coffee Machine Maker | eBay Τα unpressurized τα χρησιμοποιούν οι επαγγελματικές καφετιέρες και οι καλές οικιακές. Τα pressurized, τα χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες, αυτά αν τα δεις από μέσα έχουν πολλές τρύπες αλλά από κάτω συνήθως έχουν μόνο μία. Αυτό το κόλπο το κάνουν για να αυξήσουν την πίεση, μπας και καταφέρουν ο καφές να κάνει καλύτερη κρέμα και να είναι πιο γευστικός. Εγώ είχα βρει, το http://www.coffeeheat.gr δες κι εκεί.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.