Jump to content

Chr1st0s

Members
  • Posts

    19
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Chr1st0s

  • Γενέθλια 19/04/1983

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

487 Εμφανίσεις προφίλ

Chr1st0s's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Ευχαριστώ. Λίγο πολύ και εγώ έχω ακούσει τα ίδια. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι φτιάχνουν καινούριες ομάδες και ψάχνουν άτομα. Το εύρος των χρημάτων που δίνουν είναι αρκετά καλύτερο από αυτά που προσφέρει η ΑΤΤ και η NSC σε αντίστοιχες ομάδες αλλά μέχρι στιγμής θέλουν μόνο πρωινές βάρδιες οπότε δεν παίζουν τα bonus των νυχτερινών. Ένα ακομα πράγμα που έκανε θετική εντύπωση είναι ότι T3 και Τ2 δουλεύουν μαζί οπότε υπάρχει μια άμεση επικοινωνία ενώ πιθανότατα και η μετάβαση σε Τ3 θα είναι πιο εύκολη από ότι στην ATT.
  2. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Εχει κανεις εμπειρία από T2 support στην IBM? Πως ειναι από συνθήκες εργασίας και κυρίως σε συγκριση με την ΑΤΤ Τ2 RGCSC k GTS?
  3. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Εφτασα και εγω, απο αυριο θα κοιτάξω κάποια σπίτια. Εφαγα μια κρυάδα που δεν υπήρχε ψυχη χθες το βράδυ στο κέντρο και στο ξενοδοχείο έψαχνα τη ρεσεψιον αλλά εντάξει το πρωί που εκανα μια βολτα η εικονα ήταν αρκετά καλύτερη. Περιοχές πιο βόρειες όπως το Královo Pole ή Zabovresky - Komín τι λένε; Με τη λογική ότι θα ανεβάσω αμάξι με την 1η άδεια και δεν θα χρησιμοποιώ πάντα ΜΜΜ για να πηγαινω στη δουλειά.
  4. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Σχετικα με τις τράπεζες μου εστειλαν ενα guide αλλά οντως η Raiffeissen φαινεται η πιο συμφέρουσα. To guide πρεπει να το πηραν απο εδω (θελει register) https://www.brnoexpatcentre.eu/services/banking/
  5. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Χαζών αποριών συνέχεια. Ηρθε ενα μαιλ απο το HR Hello, As we would like to archive your criminal history report to ensure you can work in our customer's account, we would like to ask to go to any Czech point (http://www.czechpoint.cz/wwwstats/f?p=100:16) and ask for the Criminal history abstract. In the Czech language, it is ´Výpis z trestního rejstříku´. It will cost approximately 100CZK. Please keep the receipt so that you could ask for reimbursement via Replicon. You will have to take your ID and residence permit documents (if you have it) with you. Please ask for the Criminal history report for the Czech republic and for your home country as well. Please go there as soon as possible and then directly get it to HR Generalist on the induction day. Τι παιζει με αυτό; Το θελουν οντως ή δεν εχουν τι να κανουν στο HR. Επίσης τι εννοει να ζητήσω και για τη Home Country? Απο την Τσεχία θα ζητησω να μου δώσουν για την Ελλαδα; Γενικότερα σκανε μαιλ απο το HR με πράγματα που δεν μπορώ να κανω απο εδώ μεχρι να παω Τσεχια όπως Τσεχικος αριθμός τηλεφώνου, Bank account Κλπ Ενώ τους ειπα οτι προφανως αυτά θα γινουν οταν παω εκει. Τελος, 2-3 ακομα πραγματακια: Για σπίτια αν κοιτάω εδω και καιρό ειναι καλό να ψαξω άμεσα ή αφου υπογράψω; Το τρίμηνο Probation period δεν με απασχολεί. Ποιον πάροχο επιλέγω για το κινητό; Οι 3 μεγάλοι μου φανηκαν ακριβοι. Μαλλον θα παω σε καποιο virtual με ενδιαφέρει κανα 200' ομιλιας και ιντερνετ 1GB+ και αν γινεται να μπορώ να προσθέτω οταν τελειώνει. Εχετε να προτείνετε καποιον αξιοπιστο; Για ιντερνετ στο σπίτι τι κανουμε αν δεν μπορεί να παρει UPC? Υπάρχει κατι αλλο φθηνο και αξιοπιστο με αναλογες ταχυτητες;
  6. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Καλησπέρα και πάλι, ανεβαίνω στις 27 μέσω Πράγας. Από Πράγα για Brno πως έρχομαι; Βλέπω κατι student bus απο αεροδρόμιο αλλά λενε για 4!! ώρες; Εχει κάτι πιο σύντομο; Και τα flexibus με 3:30 https://shop.flixbus.com/search?uid=direct%3A61458678%3A13138%3A11918&bikes=0&children=0&departureCity=1374&adults=1&currency=EUR&departureStation=13138&arrivalCity=9638&arrivalStation=11918&rideDate=27.12.2017&deep_link_lang=en&utm_medium=affiliate&utm_source=goeuro&wt_mc=paid.com.flixbus.meta.goeuro.goeuro_com.NS.ad#Q0Scom_7311d9d0-d785-4219-9613-1d5e26a43664C734
  7. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Με δέχτηκαν στην NSC για τη θέση του Patching Engineer όπως την ονόμασαν, το project που ανάφερα και σε προηγούμενα μηνύματα, δεν ειναι και ότι καλύτερο αλλά ειναι μια αρχή. Με θέλουν στις 2/1 εκεί οπότε δεν βλέπω να κάνω πρωτοχρονιά σπίτι... Ακόμα δεν έχω υπογράψει κάτι αυτό θα γίνει μέσα στη βδομάδα. Έχει κανείς πληροφορίες για τη fortinet? Έχω ξεκινήσει και εκεί συνεντεύξεις, περιμένω τη 2η τη Δευτέρα λογικά και είπα μήπως μπορέσω να τρενάρω λίγο την NSC ώστε να δω μπορώ να δουλέψω στην Fortinet σε μια θέση που νομιζω ειναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα αν και νομιζω δεν έχω πολλες ελπίδες. https://www.glassdoor.com/job-listing/technical-support-engineer-level-1-forticlient-fortinet-JV_IC2296178_KO0,46_KE47,55.htm?jl=2581544975
  8. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Θα φτιαξουν 2 ομαδες των 4 ατομων λεει για να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμο τους. Επίσης κατι που δεν μου πολυ-αρεσε είναι οτι πρόκειται για 6μηνο συμβολαιο και μετά δεν μου διευκρίνισε τι θα ακολουθήσει.
  9. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Πανω σε αυτό, αν αλλάξεις πινακίδες μετά δεν μπλέκεις με φορολογικές δηλώσεις κλπ; Δεν εχεις καποιο εξτρα φόρο αφου στην ουσία κάνεις εισαγωγή αυτοκινήτου από άλλη χωρα; Επίσης σχετικά με το θέμα της δουλειας, μετά απο 3 βδομάδες καθυστέρηση, αλλαξαν το ρόλο και καναμε μια συνεντευξη με εναν manager της NSC για το νεο ρόλο: Some of the duties may entail: - Deliver IOS upgrades and patching (software) to AT&T end-client (Unicredit) to a specified compliant level. - IOS upgrades performed on Cisco (and small portion of Juniper) routers/switches, verification testing pre and post change - Provide reporting of upgrade activities for management information - Managed upgrades on Cisco Catalyst and datacenter Nexus devices - Assess memory, interface and module support requirements for upgrades. - Assess IOS requirements for the differing devices on the network to make recommendations of upgrade options. - Assess software feature support on the current IOS to ensure upgrade will support same features - Assess potential impact of posted vulnerabilities by Cisco and a small amount of Juniper to devices in scope and advice if patch/upgrade is needed - Mergence and change Access Control Lists based on the required output of the IOS upgrade - Manage config backups and ensure roll back plan for failed IOS upgrades - Manage upgrades via agreed change process that governs AT&T process - Interface with AT&T leadership to provide data on project status. Απο την επικοινωνία που είχαμε θέλουν να κανουν update καμια 10000 devices της NSC. Που το περιεγραψε σαν Intence job κλπ.. Ξερει κανεις τιποτα για αυτή την ομαδα;
  10. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Θετικό αυτό που λες.
  11. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Ειχα περάσει απο Cisco, ένα assessment center και τα ειχα παει καλα, δεν με ειχαν παρει, η δικαιολογία απόρριψης ηταν αστεία αλλά μου τη διάβασε αυτη που ενημερωνε χωρίς να ξερει λεπτομέρειες. Θεσεις ξαναβγαίνουν και εκει συνεχεια. Εχεις δικιο για το διαβασμα, το θεμα ειναι ότι οταν εχεις κανει ήδη το διαβασμα όπως εγω χωρίς να συνοδευεται με εργασιακή εμπειρία η γνώση υποχωρεί. Ξεχνας τη λεπτομέρεια. Προβληματίζομαι μηπως κανω τη λάθος επιλογή. Οπως και να εχει παντως θα δεχτώ τη θεση αν μου τη προτείνουν και βλέπουμε, μια εμπειρία ειναι και αυτή και θα με βοηθήσει και στο κομματι των αγγλικών που ειναι μεν καλά αλλά σε προφορικό επίπεδο δεν τα εξασκώ.
  12. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Περνάω πάλι 3η συνέντευξη για NSC GLobal. Αν και εχω μιλήσει ήδη με κάποιους απο εδω. Θα ήθελα και άλλες απόψεις. Αξίζει η θέση για να ακολουθήσει κάποιος καριέρα σε IP δίκτυα; Βλέπω τον περισσότερο ογκο δουλειάς να σχετίζεται με βλάβες layer1 αντε 2. Από την άλλη βλέπω να ζητάνε BGP, HSRP κλπ. Κατά πόσο θα μπορούσε κάποιος που θα παει στην NSC να μπορεί να πει ότι όντως ασχολείται με τα δεύτερα και δεν διεκπεραιώνει απλώς δουλειά σε στανταρ βλάβες χαμηλότερων OSI επιπέδων. Επίσης μεσα στην εταιρία ή την AT&T ή ακομα και τη χωρα + Σλοβακία υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της καριέρας απασχολουμενος πιο πολύ με IP δίκτυα (routing, switching, security Κλπ); ΟΚ, αντιλαμβάνομαι οτι μετράει στο βιογραφικό + οτι ειναι μια καλή εμπειρία και για εξάσκηση της γλώσσας αλλά εχω πάντα και δεύτερες σκέψεις μήπως δεν είναι η καταλληλη επιλογή για εξέλιξη στον τομέα των IP δικτύων που με ενδιαφέρει περισσότερο π.χ. η Cisco στην Πολωνία προσφέρει καλύτερες προοπτικές στον τομεα αυτό, ακομα και μια junior και κακοπληρωμένη θέση στην Αγγλία. Θα ήθελα τη γνώμη σας.
  13. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Να ξέρεις ότι στην επόμενη με τον μάνατζερ το επίπεδο θα είναι αρκετά πιο ανεβασμένο και θα ξεφεύγει από την ύλη του CCNA. Θα είναι περισσότερο σαν συζήτηση με πιθανά, απλά, προβλήματα που μπορεί να συναντήσεις στη δουλειά ενώ μπορεί να σου ζητήσει να πεις λίγα πράγματα για διάφορα πρωτόκολλα.
  14. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Εδω μπορείς να το αναλύσεις λίγο; ή κάποιος άλλος που έχει δουλέψει πάνω στη συγκεκριμένη θέση. Τι περιστατικά αντιμετωπίζεις; Με τι τεχνολογίες έχει να κάνει η δουλειά (HSRP, BGP, MPLS) ; To support γινεται real time "Γεια σας εχω το ταδε θεμα, τι κανω;" ή σκαει βλάβη, παίρνεις logs, μελετάς κλπ και αναλαμβάνεις να βρεις λύση; Δωστε αν μπορείτε περισσότερο info για το ακριβώς ασχολειται η θεση, εμένα τουλάχιστον αυτό με καιει, λεφτά, χώρα κλπ δεν με αφορουν για την ώρα.
  15. Chr1st0s

    Εργασία και διαβίωση στη Τσεχία!

    Μπορω να το επιβεβαιώσω και γω γιατί με πήραν τηλεφωνο το απογευματάκι να με ενημερώσουν. Εμένα μου είπε ότι θα αναβληθει, χωρίς να ξέρουν το πότε και αν θα γίνει και μου πρότεινε τηλεφωνική συνεντευξη.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.