Jump to content

mimisb13

Premium Members
  • Posts

    336
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Review Comments posted by mimisb13

  1. πριν 49 λεπτά, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

    Πρέπει να πέσει μελέτη για αυτά που αναφέρεται..... Χρειάζεται να έχω εξοικειωθεί με χρήση και προγραμματισμό arduino; Προς το παρών άλλαξα πυκνωτή και δούλεψε. Τώρα θέλω να ψάχνω λίγο με τις εκτυπώσεις και ρυθμίσεις στις θερμοκρασίες τραπεζιού και κεφαλής γιατί ξεκολλάει το τυπωμένο και κάνει κάτι μακαρονάδες ώρες ώρες:hehe:

     

    Ρίξε μια ματιά για τις ρυθμίσεις του Marlin εδώ αν χρειαστεί να αλλάξεις πλακέτα. Τώρα για τις μακαρονάδες, τι θερμοκρασίες έχεις για hotend και για hotbed; Συνήθως για hotend είναι 215 και για hotbed 55. Μήπως το πρώτο layer δεν κολλάει τόσο καλά στο bed επειδή δεν είναι τόσο κοντά η μύτη;

     

  2. πριν 5 ώρες, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

    @mimisb13Λες να έκανα μάπα αγορά.....:amen: Αυτό εδώ είναι https://www.cableworks.gr/3d-printers/filaments/pla/1kg-yasin-3d-dark-orange-pla-1.75mm/ 

    Απλά ρωτώ γιατί ψάχνομαι για αγορά PLA από Ελλάδα.  Ένα που είχα δοκιμάσει πριν καιρό της NEEMA3D δεν έμεινα ευχαριστημένος. Είχε μεγάλες αποκλίσεις στην διατομή ( από 1.7mm μέχρι 1.4mm είχα μετρήσει) και δεν έβγαινε καλή η εκτύπωση, σε αντίθεση με ABS της ίδιας εταιρίας που ήταν μια χαρά.  Μπορεί να ήταν ελαττωματική η παρτίδα. Τώρα έχω στην αναμονή ένα PLA της devil design να δοκιμάσω την άλλη εβδομάδα.

  3. Το bed πρέπει να καλιμπράρεται πριν από κάθε εκτύπωση. Αντί να κάθεσαι να ρυθμίζεις τις 4 βίδες του κρεβατιού κάθε φορά που θες να εκτυπώσεις την λύση σου την δίνει ο proximity sensor. Πριν από κάθε εκτύπωση μετράει την απόσταση, από όσα σημεία του ορίσεις εσύ (τουλάχιστον 4 ), από το κρεβάτι και υπολογίζει την κλίση που έχει (μπορεί να διορθώσει και μικρές ανομοιομορφιες σε περίπτωση που το κρεβάτι δεν είναι απολύτως επίπεδο ). Έτσι μπορείς να εκτυπώσεις ακόμα και σε κρεβάτι με μεγάλη κλίση.

     

    Στο παρακάτω βίντεο αντί για proximity sensor χρησιμοποιεί μηχανικό διακόπτη.

     

     

     

    Ο proximity sensor αντικαθιστά τον διακόπτη του Ζ stop. Οπότε θα πρέπει να το συνδέσεις στην πλακέτα του εκτυπωτή και να κάνεις τις ανάλογες αλλαγές στο firmware. Ένας οδηγός υπάρχει εδώ.

     

    Στο gearbest υπάρχει ένα Auto Leveling Sensor που αναφέρουν ότι κάνει για τον Anet A8 όπως και στο aliexpress . Τώρα αν δίνουν και το firmware έτοιμο για να το εγκαταστήσεις δεν γνωρίζω. 

    • Agree 1
  4. Μία ώρα πριν, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

    Επίσης τι διαφορές έχουν οι proximity sensors; https://www.cableworks.gr/ilektronika/arduino-and-microcontrollers/sensors/distance/lj12a3-4-z-by-6v-36v-inductive-proximity-sensor-switch-for-3d-printer-cnc/

    https://www.cableworks.gr/ilektronika/arduino-and-microcontrollers/sensors/distance/ljc18a3-b-z-bx-capacitive-proximity-sensor-switch-for-3d-printers/

    Ρυθμιζόμενοι δεν είναι και οι 2 από την βίδα τους που αλλάζεις την απόσταση η εννοεί μέσω software;

    Ο πρώτος είναι inductive και ο δεύτερος είναι capacitive. Χοντρικά ο πρώτος ενεργοποιείται όταν ανιχνεύσει μεταλλικό αντικείμενο ( σε περίπτωση αλουμινένιου κρεβατιού η απόσταση  ενεργοποίησης είναι μικρότερη από 4mm που αναφέρει) και ο δεύτερος ενεργοποιείται όταν ανιχνεύσει μεταλλικό ή μη αντικείμενο όπως γυαλί, νερό κ.α.

     

    Τώρα για την επιφάνεια το LokBuild δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά στο PEI, με το οποίο ήταν έτοιμο το κρεβάτι του εκτυπωτή, τόσο το PLA όσο και το ABS κολλάνε απίστευτα καλά. 

  5. Μία ώρα πριν, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

    Δεν βρίσκω τις καρτέλες που αναφέρεις. Τον έχω βάλει και τυπώνει κάτι άλλο να δω τι θα κάνει, μήπως περιμένει να κατέβει η θερμοκρασία στην μύτη και πάει μετά στην άκρη

     

     

    Για το Simplify3D 

    Screenshot_1.thumb.jpg.41f8266b7d73832bc97f12e07c8cd409.jpg

    • Agree 1
  6. πριν 2 ώρες, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

    Καλορίζικος! Φαίνεται ποιο στιβαρός από τον Α8. @karmen1983 Έχεις δίκιο τα βρήκα τα βιδάκια σε άλλο σακουλάκι. Τώρα μένει να ισιώσω τους άξονες γιατί δεν θέλω να τον στήσω έτσι με εκνευρίζει που δεν κινείται γλυκά. Έχει βάλει κανείς αυτά τα πλαστικά; https://www.ebay.com/itm/3D-Printer-Solid-Polymer-LM8UU-Bearing-8mm-shaft-Igus-Drylin-RJ4JP-01-08-/201571607189?var=&hash=item2eee9aa295:m:mHflNMVxgB3DEgcF_dKWemg

     

    Αν σε εκνευρίζει που δεν κινείται γλυκά με τα γραμμικά ρουλεμάν που έχει τότε με τα Igus θα θες να το πετάξεις :hehe:. Τα Igus έχουν μικρότερες ανοχές από τα ρουλεμάν που τον συνοδεύουν και αν τα rods έχουν ατέλειες, όπως γδαρσίματα στην επιφάνεια ή δεν είναι απολύτως παράλληλα τότε θα παρουσιάζεται πολύ μεγάλη αντίσταση στην κίνηση. Αν λύσεις αυτά τα θέματα τότε το μόνο που γλυτώνεις είναι θόρυβος και λίπανση. 

     

    Τώρα όπως είπε και η @karmen1983 κοίταξε τα rods ( δύσκολο αλλά όχι απίθανο ),έλεγξε τις βίδες που ενώνουν τα ακρυλικά ( να είναι σφικτές αλλά προσοχή να μην σπάσει το ακρυλικό ), τις καθετότητες των τμημάτων και τις αποστάσεις στις ντίζες ( να είναι παράλληλες αλλά και να σχηματίζουν ορθή γωνία με τα ακρυλικά όπως στο παρακάτω άθλιο :lol: σχήμα).

    Screenshot_1.thumb.jpg.57b6dda1682a94c13b4577728ca9165a.jpg 

     

    Ακόμα όταν πας να βιδώσεις το hot bed plate στα ρουλεμάν μην βιδώσεις αρχικά πολύ σφικτά τις βίδες, γιατί μπορεί να περιστραφεί ελάχιστα κατά το σφίξιμο το ρουλεμάν, να μην είναι ακριβώς παράλληλο με την rod και να σου παρουσιάζει αντίσταση κατά την μετακίνηση.

     

    Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

  7. Το Simplify3D είναι πρόγραμμα με το οποίο διαχειρίζεσαι το αντικείμενο προς εκτύπωση και τον εκτυπωτή. Ρυθμίζεις τις παραμέτρους της εκτύπωσης όπως ποσοστό infill, αριθμό περιμέτρων, θερμοκρασίες εκτύπωσης και πολλά άλλα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι επί πληρωμή, υπάρχουν όμως και άλλα δωρεάν με πιο γνωστά τα Slic3r και Cura. Για τον σχεδιασμό και επεξεργασία μοντέλων υπάρχουν τα Fusion360, AutoCAD, OpenSCAD και άλλα.

    • Like 2
  8. πριν 34 λεπτά, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

    Στις εικόνες ποιο πάνω γράφεις ένα ποσοστό infill, αυτό τι ακριβώς είναι, πόσο πυκνά θα είναι τα γεμίσματα του πλαστικού, το οποίο συνεπάγεται πόσο σκληρό θα βγει το υλικό; Επίσης φαντάζομαι όσο ανεβάζεις το infill θέλει και παραπάνω χρόνο και υλικό για να φτιαχτεί;

    Infill είναι το ποσοστό γεμίσματος του εκτυπωμένου αντικείμενου όπως βλέπεις και στη παρακάτω εικόνα 

    slide1.thumb.jpg.44f9210791627a14c238fd0966f6ab83.jpg

     

    Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό τόσο πιο ανθεκτικό είναι το αντικείμενο. Βέβαια στην ανθεκτικότητα παίζει ρόλο και ο αριθμός των περιμέτρων καθώς και το υλικό εκτύπωσης. 

     

    Εδώ βλέπεις τον αριθμό περιμέτρων 2,3,5 και 7 αντίστοιχα 

    Slicer_perimeters.thumb.jpg.470c576a2ef6f4cd7aee77592ccf7168.jpg

     

    Όσες πιο πολλές είναι τόσο πιο παχύ είναι το τοίχωμα του αντικειμένου.

     

    Όσο ανεβαίνει το ποσοστό του infill και ο αριθμός των περιμέτρων τόσο αυξάνεται το υλικό που χρησιμοποιείται καθώς και ο χρόνος. 

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.