Jump to content

nidi

Members
  • Posts

    4
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About nidi

  • Γενέθλια 02/04/1982

nidi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. nidi

    Οικιακό Φ/Β σύστημα 80W για laptop & κινητά

    Έχεις δίκιο. Τα καλώδια είναι ταλαιπωρημένα και επειδή το πάνελ είναι στο μπαλκόνι και η μπαταρία εντός δωματίου, η μπαλκονόπορτα τα τσακίζει ακόμη περισσότερο. Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Να δώσω τώρα 100 ευρώ για το μαραφέτι χωρίς να είμαι σίγουρος ότι η μπαταρία θα αναστηθεί..?? Με άλλα 100 παίρνω νέα μπαταρία και πλέον το σύστημα θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο. +10000 Το σύστημα πλέον -αν καταλήξω ότι φταίει η μπαταρία- θα είναι μονίμως συνδεδεμένο και το πάνελ σε μόνιμη θέση φόρτισης. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  2. nidi

    Οικιακό Φ/Β σύστημα 80W για laptop & κινητά

    ΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι με το πανελ, 100% πλήρης φόρτιση δεν μπορεί να επιτευχθεί οπότε ένας εξωτερικός φορτιστής είναι μάλλον απαραίτητος. Σευχαριστώ πολύ φίλε!! Να είσαι καλά για τις συμβουλές. ;-)
  3. nidi

    Οικιακό Φ/Β σύστημα 80W για laptop & κινητά

    Σευχαριστώ για τη συμβουλή η οποία όμως μου δημιούργησε και την εξής απορία: Που θα παρεμβάλλεται ο φορτιστής της CTEK στο συγκεκριμένο σύστημα; Από το ρυθμιστή φόρτισης προς την μπαταρία; Και ποια θα είναι η χρήση του ακριβώς;
  4. Καλησπέρα σε όλη την παρέα & καλώς σας βρήκα. Αν και παλιός σε διάφορα ελληνικά φορά, είμαι πολύ νέος στην δική σας παρέα και για το λόγο αυτό θα ζητούσα την κατανόησή σας στην οποιαδήποτε εκτόξευση κοτσάνας ή ΜΗ εσκεμμένου παραπτώματος. Στο θέμα μας λοιπόν. Εδώ και 3 χρόνια έχω κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο ΦΒ σύστημα για την κάλυψη μικρο αναγκών όπως λάπτοπ, κινητά, φώτα κλπ. Το σύστημα έχει ως εξής: Φ/Β μονοκρυσταλλικό πάνελ 80w Solar charger MPPT 10A Inverter 700W (καθαρού ημιτόνου) EXIDE GEL deep cycle 85AH 12V Μέχρι και πριν το καλοκαίρι όλα πήγαιναν καλά και το σύστημα δούλευε ρολόι με τη διαφορά ότι το πάνελ δεν το είχα μονίμως στημένο για να φορτίζει αλλά το έβγαζα μια στο τόσο για να φορτιστεί η μπαταρία. Επιπλέον δεν έκανα καθημερινή συνεχόμενη χρήση αλλά μάλλον περιστασιακή εξού και η περιστασιακή φόρτιση. Τους τελευταίους μήνες, έχω βάλει το πάνελ σε μόνιμη θέση σε εξωτερικό χώρο, η αυτονομία έχει πέσει πολύ, η μπαταρία δεν λέει να πάρει τα πάνω της και τσεκάροντας την τάση, παίρνω τα παρακάτω νούμερα: Από τους ακροδέκτες του πάνελ "φεύγουν" περίπου 18v σε συνθήκες ηλιοφάνειας (που θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό νούμερο), στον ρυθμιστή φόρτισης η τάση του πάνελ πέφτει στα περίπου 13V και η μπαταρία είναι μονίμως στα περίπου 11V. Μήπως επειδή δεν έκανα σωστές φορτίσεις τα πρώτα δύο χρόνια, κατέστρεψα την μπαταρία ή έχει κάποιο πρόβλημα ο ρυθμιστής φόρτισης. Τι άλλο μπορεί να φταίει που δεν φορτίζεται σωστά η μπαταρία Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ή ανάλογη κατασκευή; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Αναμένω τις δικές σας συμβουλές και ιδέες. Φιλικά Nikos
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.