Jump to content

reffub

Members
  • Posts

    3
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by reffub

  1. reffub

    Προβληματισμοί για αναβάθμιση υπολογιστή

    Μετά από πολύ καιρό επανέρχομαι στο ζήτημα. Υπήρξαν αλλαγές στο παραπάνω σύστημα αλλά και βλάβες. Συγκεκριμένα οι αλλαγές είναι ότι μπήκαν δύο ντιμακια μνήμης Kingston hyperx στα 1600 MHz αν δεν κάνω λάθος, ένας ssd Samsung 850 evo στα 120gb και τέλος άλλαξε η κάρτα γραφικών σε μια zotac gtx 980 amp. Όλα καλά μέχρι της 9 του μήνα που το βράδυ παρέδωσε πνεύμα το τροφοδοτικό. Και ερχόμαστε στην απορία της ημέρας πόσα watt και ποια μάρκα; Προσωπικά πιστεύω ότι ενα τροφοδοτικό στα 650 watt με 80 plus gold rating θα ήταν αρκετό βέβαια σε κουβέντα με έναν φίλο επιμένει να ανέβω στα 750 watt. Πέρα όμως από το θέμα της ισχύος σε ποια μάρκα θα έπρεπε να κατευθηνθω; Ψάχνοντας στα διαδυχτια είδα μια τάση προς τα evga και τα Super flower με το πρόβλημα ότι στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμα. Ποία η δική σας άποψη;
  2. reffub

    Προβληματισμοί για αναβάθμιση υπολογιστή

    Πρόσθεσα ότι θυμόμουν γιατί δεν είναι προσβάσιμος αυτή τη στιγμη ο υπολογιστής και έθεσα ένα χρηματικο ποσο που θεωρώ ότι είναι αρκετο. Επιλέγω το 3x4Gb για να εκμεταλλευτώ το triple channel που νομίζω υποστηρίζει η μητρική. Η συγκεκριμενη μητρικη εχει 4 slots εκ των οποιον τα 3 κιτρινα και το ένα μαύρο. Ψάχνοντας στο Internet γενικός υποστηρίζεται ότι τα 3 όταν χρησιμοποιούνται είναι σε τριπλ ενώ όταν δουλεύεις και τα 4 γυρνάει σε ντουαλ. Το bottlenecking από που και μετα θα ξεκινούσε; Καποια καρτα σαν αναφορα οριου; Ο SSD προκλητικος με τέτοια τιμή. Ότι αφορά την καρτα γραφικών το DX11 θα με ενδιέφερε. Αυτό που δεν ξερω είναι αν τα versions του pcixpress επηρεάζουν ιδιαίτερα την απόδοση της κάρτας η ακόμα χειρότερα δεν συνεργάζονται τα παλιότερα με τα νεότερα.
  3. Καλημέρα! Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου το παρακάτω PC. Cpu: Intel i7-920 Mobo: Intel dx58so Ram: 2dims X 1gb Kingston νομίζω στα 1066Mhz Gpu: Sapphire radeon 4850hd με 1Gb μνήμη Monitor: Lg Flatron W2234S Case: Antec SX1030B PSU: jou jye sge-650auba ??? Κάποιους hdd δεν καθησα να ψάξω επακριβως τα μοντέλα και ένα αντιγραφικό για dvd. Σκέφτομαι να του κάνω μια αναβάθμιση και αν τα χρήματα που ίσως δώσω αξίζουν. Δεν έχω ορίσει κάποιο ποσό αλλά ξέρω ότι θέλω να αλλάξω μνήμη, κάρτα γραφικών και να μπει ένας καινούργιος ssd. Σύμφωνα με την Intel η motherboard "σηκώνει" μέχρι 16Gb ram οπότε σκεφτόμουν να πάρω 3 dimms των 4gb στα 1600 MHz. Υπεραρκετη μνήμη βέβαια για τη χρήση που το θέλω gaming αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθω και με κάποια πιο απαιτητική εφαρμογή(προγραμματισμό, επεξεργασία εικόνας/ήχου/βίντεο, τρισδιάστατα γραφικά) σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μετά ότι αφορά σε επίπεδο κάρτας τα έχω χαμένα. Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για μια τίμια καρτουλα σε λογικά ποσά και έχοντας υπόψιν τα όρια της μητρικής Budget 200€ μέγιστο. Τώρα για ssd ζαχαρωνω έναν Samsung 840 στα 128Gb ίσως λίγο πιο πάνω από τα όρια της μητρικής αλλά με δυνατότητες για μελλοντική χρήση σε πιο σύγχρονο μηχάνημα αν δοθεί η οικονομική ευκαιρία. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.