Jump to content

johnysg7

Premium Members
  • Posts

    96
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by johnysg7

  1. Καλησπερα σε ολους. Την τελευταια εβδομαδα αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον M2 (Samsung 960 PRO 512GB). Ξεκινησε οταν παρατηρησα οτι το reboot του pc αργουσε χαρακτηριστικα. Αφου ανοιξα το My PC ειδα οτι ο M2 ναι μεν φαινεται στους δισκους μου αλλα ειναι "γκριζαρισμενος" και δεν αναγραφεται χωριτικοτητα κτλπ. Οταν λοιπον πατησα για να τον ανοιξω κολλησαν ολα. Αφου δοκιμασα ολα τα port για Μ2 της mobo (Gigabyte AORUS Gaming 7) συνεβαινε το ιδιο ειτε δεν φαινοταν καν στον υπολογιστη ενω μερικες φορες bios φαινοταν και αλλες οχι. Ο SSD ειναι αγορασμενος απο VisionStudio στην Θεσσαλονικη και ηθελα να δω αν καποιος απο εδω εχει αντιμετωπισει αντιστοιχο προβλημα ή γνωριζει κατι περεταιρω πριν κινησω τις διαδικασιες για RMA . Ευχαριστω εκ των προτερων.

  2. πριν 2 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Και πάλι φαίνεται ότι δίνει πολύ καλή μάχη vs cpu πολλαπλάσιου κόστους...

    Εαν μιλατε για τον 1700Χ ναι δινει πολυ καλη μαχη με CPU μεγαλυτερου κοστους... Αν μιλατε για τον 1800Χ δινει μαχη με 2Χ κοστος Intel CPU και το κερδιζει ξεκαθαρα στην πλειονοτητα των παιχνιδιων που δοκιμαζονται! Περιττο να αναφερω τα samples που δεν ειναι καν αυτα που θα βγουν στην αγορα και φυσικα οτι οι δοκιμες γινονται με Mobo B370 και οχι X370.

  3. πριν 20 λεπτά, το μέλος Petrossortep έγραψε:

     

    Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε το dx12 για να αξιοποιήσεις πολλά cores ή ακόμα και να μειώσεις το cpu overhead. Το παίρνουν μετά καραμέλα οι φανατικοί ιντελάδες και σε ειρωνεύονται ότι θεοποιείς ένα API.  Άλλωστε, το watch dogs 2 είναι dx11.

     

    https://www.techpowerup.com/231079/is-directx-12-worth-the-trouble

    Η Nixxes έκανε πρόσφατα μια παρουσίαση για την απομυθοποίηση του dx12.

    Ανέφερε ότι το async δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, αν ο dev δεν αφιερώσει χρόνο για βελτιστοποίηση πάνω σε μια συγκεκριμένη GPU. Δηλαδή μας λέει να μην περιμένουμε σε όλες τις async enabled gpu's το κέρδος που υπάρχει στις κονσόλες. Επιπλέον, οι drivers εξακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της εκάστοτε gpu και είναι αδύνατο μέσω dx12 να γράψει κάποιος κώδικα κατευθείαν to the metal, οπως στις κονσόλες. Τέλος το multigpu μέσω dx12 παρουσιάζει μεγάλες τεχνικές δυσκολίες.

     

    Η ειρωνεία είναι ότι το studio αυτό μας έχει δώσει μερικά από τα χειρότερα σε cpu overhead παιχνίδια, όπως το hitman absolution. Είναι ίσως οι πρώτοι που θα βοηθούνταν από μια dx12 native μηχανή μιας και στο dx11 οι προγραμματιστικές τους ικανότητες είναι για τα μπαζα.

     

    Τέσπα. Η ουσία είναι ότι υπάρχει multithreaded gaming και χωρίς το dx12.

     

     

    Ειλικρινα ελαχιστα με ενδιαφερει καποιος να με ειρωνευτει, απλως θα δειξει την παιδεια που δεν εχει! Ειναι ξεκαθαρο γεγονος πλεον, πως οποιος κοροιδευει/χλευαζει τους Ryzen αρχικα ειναι δειγμα ασχετοσυνης και δευτερον ειναι σαν να κοροιδευει τον εαυτο του!! Και προσοχη, αυτα τα λεει καποιος (εγω) που εχει INTEL συστημα! 

    • Like 5
  4. Συντομα θα μπει στις ζωες μας το DX12 και τοτε που θα χρησιμοποιουνται σχεδον ολοι πυρηνες του καθε CPU , τοτε θα φανει και η τεραστια διαφορα των Ryzen ειδικα των 1700Χ και ποσο μαλλον του 1800Χ....

  5. Και οπως ολοι καταλαβαινετε, ειτε ανηκετε στους κοκκινους ή στους μπλε, μολις η Intel παραδεχτηκε την επιτυχια της AMD και παει να σωσει ο,τι μπορει μειωνοντας τις τιμες!! Ακομα και ετσι, παλι παραμενει ακριβοτερη με χειροτερα προιοντα ! 

    • Like 2
  6. πριν 1 λεπτό, το μέλος wiznick έγραψε:

    Μακαρι να την δικαιωσουν τα αποτελεσματα για να δουμε σοβαρες βελτιωσεις στους επομενους Intel :D

    αμα συνεχιστει αυτο και αποδειχτει η βαση για το μεγαλο comeback της  AMD γιατι να ξαναγυρισεις σε Intel?

  7. πριν 3 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε:

    Στο Techpowerup είχαν κάνει poll "GTX 1060 ή RX 480"? Το αποτέλεσμα με χιλιάδες ψήφους βγήκε 2 προς 1 υπέρ της 480.

    Στα μαγαζιά όμως η 1060 πούλαγε 2-3 φορές περισσότερο από την 480.

    Αυτά τα polls είναι ψιλό άχρηστα.

    αχρηστα ή οχι, κανεις δε μιλαει για gpu! μιλαμε για cpu και για την πολυαναμενομη δουλεια των κοκκινων που την δουλευαν επι μια 4ετια τουλαχιστον... Τα αποτελεσματα δειχνουν να τη δικαιωνουν προς στιγμης, οποτε λογικο και το σχετικο αποτελεσμα στο poll. 

  8. πριν 1 λεπτό, το μέλος PanosXidis έγραψε:

    Για παμε 

     αν και νομιζω ψευτικο ε?

    Kαπου διαβασα οτι δεν ειναι αληθινο... Γιατι ομως δεν καταλαβαινω...

    • Like 1
  9. Κοιτα προσωπικα δεν με ενδιαφερει αμμεσα το SLI καθως δεν φαινεται να λειτουργει σωστα τουλαχιστον προς το παρων.... Για αυτο και εγω μενω σε μια καρτα... Πριν πουλησω την 980 Ti Classified που ειχα σκεφτηκα να εκανα SLI αλλα μετα απο ψαξιμο δεν αξιζει γιατι δεν λειτουργει απλα... Οταν δω οτι λειτουργει και παρω το 100% και απο τις 2 καρτες σε 16χ PCIE τοτε θα το σκεφτω....

    • Like 1
  10. Μόλις τώρα, το μέλος PanosXidis έγραψε:

    Και καλά θα κάνεις φιλε,αν και εγώ αν είχα κανεναν 4770κ τοτέ θα πηγαίνα με κλείστα ματια 1800Χ τώρα δεν νομιζω να παω δεν το βρισκω λογο μονο ετσι για αλλαγη αν και εχει 24lanes οχι 40 για χ16χ16 που εχω 2 καρτες χεχεB)

    Καλλιστα θα μπορουσες να πουλησεις τις 2 Ti και να πας σε 1080Ti και 1800X !

    • Like 1
  11. πριν 9 λεπτά, το μέλος PanosXidis έγραψε:

    Χαχα Λές? δεν ξερω αν θα βαλω μαλλον ετσι λεω P:P:P:P:

    Πάντως το PC του φιλου @johnysg7 είναι φοβερο εργαλείο δεν θα χρειαστεί τίποτα!!!!!!!!

    Ευχομαι να μπορεσω να το κανω ακομα καλυτερο με την προσθηκη του 1800Χ και μιας αντιστοιχης ή καλυτερης mobo σαν αυτην που εχω τωρα..  Εαν επιβεβαιωθει οτι ο 1800Χ ειναι οντος τοσο καλος και στα games και δω τα κανονικα reviews οτι επιβεβαιωνουν τα λεγομενα της AMD, τοτε θα δεις οτι η υπογραφη θα λεει RYZEN 1800X . :D

    • Like 1
  12. πριν 1 λεπτό, το μέλος PanosXidis έγραψε:

    Helly Οντως δεν ξερουμε τι ακριβως ειναι ΠΑΝΤΑ η εταιρίες θελουν να προωθήσουν το προϊών τους,μένει να δούμε,Οπως με την 980ΤΙ με bios boostαρισμενο 90Mhz επανω,χμμμ

     

    Συγνωμη δεν μπορω να το δω γιατι? P:P:P:P: 

    Δεν ξερω, αλλα πρεπει να κρατησεις το hype μου :p

     

    • Like 1
  13. Μόλις τώρα, το μέλος PanosXidis έγραψε:

    Οσο για τους κατόχους 7700Κ-6700Κ που σκάσανε 400Ε ρε παιδιά μην γράφετε όλο αρνητικά δεν φταίμε εμείς τι να κανούμε σε βγαζει 8πυρηνες στα ιδια πανω κατω λεφτα και θα μηλαμε για IPC δηλαδη ΕΛΕΟΣ 

    Φαντασου οτι οπως βλεπεις στην υπογραφη μου εχω 6700Κ και το hype μου για τον 1800Χ αλλα γενικα για την δουλεια που εκανε η AMD δεν περιγραφεται...

    • Like 3
  14. πριν 5 λεπτά, το μέλος Dante80 έγραψε:

    Για να αναλύσω το παραπάνω.

     

    Μην περιμένεις τον 1700 στην μέγιστη επιτεύξιμη σε νερό συχνότητα να κάψει τα ίδια με τον 1800X στα ίδια κλόκια. Η λογική λέει πως η κατανάλωση ενέργειας και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χειρότερες σε αυτή την περίπτωση.  Φυσικά, η λοτταρία που παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις (τι κομμάτι θα σου πέσει) μπορεί και να αντιστρέψει τα δεδομένα, αλλά μιλάω σε γενικές γραμμές.

    Ο λόγος που πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές τιμής ανάμεσα στους 1800Χ, 1700Χ και 1700 έχει νομίζω να κάνει με την δυσκολία διαχείρισης της έννοιας binning σε σειρές επεξεργαστών. Δλδ, ο κόσμος σκέφτεται.."και οι τρείς είναι ξεκλείδωτοι, και οι τρεις έχουν XFR, και οι τρεις είναι καρμπόν το ίδιο τσιπ, γιατί να πάρω το ακριβό ωρέ;"

    Η απάντηση είναι πως εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Και ειδικά το κατά πόσο σε ενδιαφέρει ο υπερσυγχρονισμός του επεξεργαστή σου.

    Να το πω αλλιώς. Η AMD φαίνεται από τα δεδομένα που έχουμε να κάνει aggressive binning στην σειρά της. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως μιλάμε για την πρώτη προσπάθεια σε νέα αρχιτεκτονική και μέγεθος, ο αριθμός των TDP και άλλων defects αναμένεται μεγάλος. Εκεί που ο πυρήνας δεν σώνεται, η AMD κλείνει κυκλώματα και βγάζει τον επεξεργαστή στην αγορά σαν εξαπύρηνο. Εκεί που σώνεται αλλά σε χαμηλότερη συχνότητα, τον κρατάει οχταπύρηνο και την κατεβάζει ώστε να μείνει μέσα στις προδιαγραφές που έχει θέσει. Με αυτόν τον τρόπο, ένας τύπος επεξεργαστή μπορεί να βγει στην αγορά με πολλά διαφορετικά μοντέλα, σε διαφορετικές τιμές και συχνότητες.

    Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι μερικές φορές. Καθώς περνάει ο καιρός και η εταιρία αυξάνει την παραγωγικότητα και μειώνει τον αριθμό των defects πάνω στην σιλικόνη της, αναγκάζεται να πουλήσει επεξεργαστές που θα ταίριαζαν στο κορυφαίο της προϊόν (όσον αφορά τις προδιαγραφές και δυνατότητες τους) σε χαμηλότερη τιμή, μόνο και μόνο γιατί η αγορά θέλει το φθηνότερο προϊόν. Τότε είναι που έχουμε τις εκπλήξεις, με επεξεργαστές "χειρότερου/φθηνότερου" μοντέλου να πιάνουν ή και να ξεπερνούν τους κορυφαίους. Όχι τώρα, στην αρχή της παραγωγής.

    Τέλος, φαίνεται πως η AMD έχει επιλέξει να τρέξει την σειρά της πολύ κοντά στο μέγιστο που επιτρέπουν οι προδιαγραφές της. Όπερ μεθερμηνευόμενον, αν ο 1700 δουλεύει στην Α συχνότητα στα 65w και ο 1800Χ στην Β (μεγαλύτερη) συχνότητα στα 95w, θα είναι δύσκολο να πιάσει ο 1700 την ίδια Β συχνότητα αν τον πάμε επίσης στα 95w. Ενδέχεται να μην την πιάσει ποτέ, ή να το καταφέρει αλλά με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση ή θερμοκρασίες (λόγω των defects που έχει).

    Το ζήτημα του ξεκλειδώματος πυρήνων επίσης ανήκει στην συζήτηση περί binning, αλλά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Ισως απο τις πιο σωστες προσεγγισεις! Κοινως , οποιος επιζητα το καλυτερο O/C απο την σειρα των Χ , η μονη λυση ειναι ο 1800Χ. Οποιος επιζηταει καλο O/C και οικονομικο σαφεστατα ειναι ο 1700Χ...
     

     

    πριν 4 λεπτά, το μέλος Helly έγραψε:

    H Asrock x370 Taichi εχει ποιο δυνατο PWM design (16phase)και NIHICON 100% full caps.Σα μητρικη ομως αν εξαιρεσεις το 2wifi δε αξιζει με τιποτα τα 270€ που ζηταει(ακομα και το RGB της ειναι σα να μην υπαρχει).Προβλεψη μου ειναι οτι απ την πρωτη φουρνια θα ναι η καλυτερη οσοι ενδιαφερεστε για OC.Μετα θα βγουν και ακριβα τουμπανα των 350+€

    Συμφωνω, μα ουτως η αλλιως παντα η Asus πουλαει και το brand χωρις τα προιοντα της να εχουν τεραστια διαφορα απο αυτην των ανταγωνιστων της...

    • Like 2
  15. Με τη μονη διαφορα οτι το τεστ αυτο νομιζω οτι αναφερεται για τον 1700! Οσον για τις φημες που λενε οτι ο 1800Χ τρωει cap στα 4,2 με νερο, πρωτα απο ολα κανεις δεν ξερει αλλα ακομα και αν ειναι ετσι, η δυναμικη του στα 4,2 με το XFR ισως να ειναι αρκετη για να ειναι μπροστα απο ο,τι κυκλοφορει τωρα με εξαιρεση τον 6950Χ.

    • Like 2
  16. Μόλις τώρα, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

    Θα δείξει από τα review , μέχρι στιγμής αυτό που κυκλοφορεί στο reddit είναι ότι τα vrm-mosfet ψήνονται που είπε και ο @Helly

    Χωρις να διαφωνω , υπαρχει κ το γεγονος οτι ο καθενας μπορει να κυκλοφορει και να αναπαραγει την οποιαδηποτε (παρα)πληροφορια και ιδιως στο reddit... Μεχρι να βγει ενα επισημο review/bench τιποτα δεν πρεπει να θεωρειται δεδομενο... Μην ξενερωνουμε πριν καν δουμε τι παιζει..

    • Like 2
  17. πριν 6 ώρες, το μέλος azazil1190 έγραψε:

    Δεν ξερω εαν θα περασει ο 1800x τον 6900κ κτλ.

    Εμενα μου φτανει πως η amd μπορεί και σου δινει εναν επεξεργαστή με πανω κατω ιδιες δυνατότητες στα μισα χρήματα. 

    Και εννοείται πως εαν δεν ειχα 8πυρινο και ηθελα αναβάθμιση θα πήγαινα σε 1800χ :D

    Περιττο να αναφερω οτι ο 1700X εγινε best seller σε διαστημα 4 ωρων στο amazon. 

    • Like 2
  18. Μία ώρα πριν, το μέλος azazil1190 έγραψε:

    Εδω θα διαφωνήσω στο οτι με εναν 1800χ πλησιάζεις τον 6950Χ ουτε στα καλύτερα ονειρα δεν φτανει ο 1800χ τον 6950χ.

    Ο 1800χ παιζει μπαλα με 5960χ-6900κ.

    Στο θεμα ομως vfm θα αγόραζα τον 1800χ γιατι τα χρήματα που ζητάει η ιντελ για τον 6950χ ειναι για γέλια. 

    Ναι δεν εννοουσα ακριβως πλησιαζεις , αλλα εστω οτι δεν εισαι και τοσο μακρυα... Αλλα ακομα κ ετσι, το να περνας μοντελα οπως ο 6900κ/6800κ και για μολις 550Ε νομιζω ειναι ηδη πολλα παραπανω απο οτι πιστευε και ο πιο φανατισμενος οπαδος της AMD...

    • Like 3
  19. Μόλις τώρα, το μέλος Trexx έγραψε:

     

    Ξέχνα intel και amd. Πάρε μια ελληνική εξαγωγική (οκ, ό,τι έμεινε) Α.Ε. Το vfm του προϊόντος της επηρεάζει σ' ένα ποσοστό τη βιωσιμότητα της εταιρίας, δεν είναι αφ εαυτό κέρδος, αυτό λέω. Τελικά, απλά ξεχώρισα δύο πράγματα που πραγματικά σε όλα τα ποστ που διάβασα συγχέονται: Την amd σαν εταιρεία στο χρηματιστήριο και τον ryzen σαν επεξεργαστή.

    Δε διαφωνησα με το post σου, απλα δεν καταλαβαινω πως μια εταιρια γινεται να ανακαμψει αν δεν καινοτομησει μετα απο 1,2,5,15,10000000 αποτυχιες....Ο,τι και να γινει απο εδω και περα το συμπερασμα ειναι απλο και καθολικα αποδεκτο και οχι μονο σαν vfm: Θες το τοπ αυτην την στιγμη και θες να μην δωσεις τρελο ποσο αλλα ειναι εισαι κοντα στο καλυτερο(6950χ) ? Ωραια, παρε 1800Χ. Θες κατι λιγοτερο καλο που επισης δεν σε απομακρυνει απο την κορυφη? Οκ, παρε 1700Χ κ.ο.κ. . Δεν νοειται ανθρωπος μετα απο την 20η Φλεβαρη για εμενα, που να παει να δωσει 1500Ευρω+ για τον 6950Χ  ενω μπορεις να επιτυχεις λιγο χειροτερες αποδοσεις με τον 1800Χ με 550Ευρω. Για να μην πολυλογω, ειναι κοινα αποδεκτο οτι η AMD πετυχε την ανακαμψη της σαν εταιρια με τους Ryzen ! Και μην προτρεξουμε και πουμε οτι οκ φουσκα ηταν παει η AMD, γιατι σε λιγες εβδομαδες ανακοινωνεται ο μεγαλος αντιπαλος της 1080Ti που θα ειναι το Vega 10 και το Vega 11! Οποτε , θελω να πιστευω πως θα υπαρχει αντιστοιχη συνεχεια με τους CPU στο μελλον... Παραδειγμα 1850Χ, 1750Χ κτλπ...

    • Like 2
  20. πριν 21 λεπτά, το μέλος Trexx έγραψε:

    https://forums.overclockers.co.uk/posts/30533503

     

     

    Για τους ενδιαφερόμενους ένα leak που το πόσταρε κάποιος σε δίπλα φόρουμ. Θα φανεί η αξιοπιστία του, αλλά κάτι μου λέει ότι ισχύει. Στο δια ταύτα:

    Προτάσσονται τα gaming benchmarks στο official release, οι intel είναι πάλι αρκετά μπροστά, και μέχρι να πάρει ο κόσμος χαμπάρι τι παίζει, ρολάρει τη νέα σειρά. Κρίμα θα είναι, αλλά με μια σειρά επεξεργαστών δεν διαγράφεις δεκαετία παρακμής. Ίδωμεν.

     

    ΕΝΤΙΤ: Αυτό το τελευταίο έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της αμδ. Όχι με το vfm των ryzen.

    Οσον αφορα το edit σου, δεν μπορω να καταλαβω το κατα ποσο ευστοχο ειναι ειλικρινα... Δηλαδη να μην εκανε τιποτα και απλα να κυρηττε πτωχευση λόγω μιας αποτυχημενης δεκαετιας? Προφανες δεν ειναι οτι απο καπου πρεπει να αρχισει η επανακαμψη της εν λογω εταιριας? Η συντριπτικη πλειοψηφια των enthusiasts και οχι μονο , εχουν μονο θετικα να πουνε για αυτην την σειρα και οπως λενε και στο χωριο μου , καλλιο αργα παρα ποτε! Ας ειναι αυτη η σειρα επεξεργαστων οπως την χαρακτηριζεις η αρχη της επανοδου της AMD...Ασχετα με το αν εισαι κοκκινος ή μπλε που ειναι καθε δικαιωμα σου , μονο καλο μπορει να κανει μια ανταγωνιστικη AMD στην αγορα... Αλλιως θα ειμαστε αναγκασμενοι να αγοραζουμε σανο για 500+ ευρω οπως την δεκαετια που ηταν απουσα η AMD...ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θεοποιω τιποτα! Κρινω με τα οσα εχουν βγει στην επιφανεια μεχρι τωρα που μιλαμε!

  21. πριν 1 λεπτό, το μέλος PanosXidis έγραψε:

    Περιμένουμε να τα παρουν σε χερια reviewers να κανουν benchmarks σε παιχνιδια,rendering κλπ.Μην γράφετε οτι να ναι ενώ δεν ισχύει τίποτα.

    Σωστοτατος... Εαν δεν βγουν τα κανονικα bench σε hardcore gaming situations και δεν δουμε μερικα Ο/C attempts , Θερμοκρασιες κτλπ καλυτερα να κραταμε συγκρατημενη αισιοδοξια παρα μετα να παμε για μαλλι και να βγουμε κουρεμενοι....

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.