Jump to content

neqygt

Members
  • Posts

    10
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by neqygt

  1. Σας ευχαριστώ θερμά όλους σας παιδιά τόσο για τις παρατηρήσεις σας όσο και για τις ενστάσεις σας. Οι προτάσεις σας και οι προβληματισμοί σας πιστεύω πως με βοηθούν ίσως να καταλήξω σε κάτι καλύτερο από ότι σκεφτόμουν αρχικά. Για να πω την αλήθεια, κυρίως για λόγους ψυχολογικούς και ότι δεν προτίθεμαι να δώσω μετά από 1-2 χρόνια άλλα 150 ευρώ για αγορά ενός καινούριου CPU (εάν βέβαια δεν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ο παλιός) και επειδή επίσης δεν θα ασχοληθώ με το O/C τείνω στο να απορρίψω τον G3258. Επίσης, επειδή δεν θέλω να ρισκάρω να αγοράσω ένα part και συγκεκριμένα την κάρτα γραφικών και να μου βγεί ελλατωματική (R7 260X) και να τρέχω και να μην φτάνω, με οδηγούν τα παραπάνω στο να δώσω ακόμα περίπου 50 ευρώ (άρα 500 ευρώ για το build) και να βάλω έναν i3 και να κινηθώ προς GTX 750 TI. Ποιά η γνώμη σας για το παρακάτω build (δεν περιέχει σκληρό δίσκο γιατι λέω να βολευτώ με έναν που ήδη έχω και να πάρω έναν Caviar Blue αργότερα); http://postimg.org/image/blorn48tj/
  2. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας, σαφώς με βοήθησαν να λάβω υπόψην πράγματα τα οποία ίσως αγνοούσα ή δεν τα έδινα τόσο σημασία. Οπότε για να συνοψίσω: 1) Να αγοράσω κατευθείαν 8GB RAM 2) Να πάω σε Intel-based CPU+MOBO combo και συγκεκριμένα στον G3258, σε αντίθεση με το AMD-based combo του X4 860K 3) Αγορά της ανώτερης R7 260X σε σχέση με τις GTX 750 & R7 250X Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω ή κάποια παρατήρηση σε ό,τι θα αφορά την συναρμολόγηση;
  3. Ναι γιατί οι απαιτήσεις μου δεν είναι αυξημένες. Όπως προείπα αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως να παίζουν τα παραπάνω παιχνίδια "ομαλά" χωρίς κολλήματα και διακοπές και εμφανή drop frames σε 1080p με Low/Medium Settings. Δεν ανέφερα πουθενά ότι θέλω δυνατό σύστημα και προφανώς διατίθεμαι να αφαιρέσω ρυθμίσεις στα παιχνίδια (π.χ. AA) προκειμένου να παίζουν ομαλά.
  4. Μάλιστα, δεν γνώριζα ότι γενικότερα το Chipset της R7 260X έχει πρόβλημα, απλά αυτά που είδα ανέφεραν συγκεκριμένα από αυτές της ASUS. Η γνώμη σου είναι να το ρισκάρω; Και εάν ναι θεωρείς πως είναι μεγάλο το ρίσκο; Επίσης μήπως τουλάχιστον να προτιμήσω να αγοράσω την R7 260X από κάποιο κατάστημα πλην του e-shop, λόγω του ότι δεν μου προσφέρει την εγγύηση του κατασκευαστή σε περίπτωση προβλήματος; Απλά να διευκρινήσω ότι έτσι κι αλλιώς σκόπευα μετά από μερικούς μήνες να κάνω μια αναβάθμιση σε RAM (+4GB) και ίσως έναν SSD. Απλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχω όσο τον δυνατόν έναν "δυνατό κορμό" (CPU+MOBO+GPU) που να μπορέσει να κρατήσει μερικά χρόνια.
  5. Απλά ανησυχώ μήπως ο G3258 δεν θα είναι αρκετός σε εργασίες όπως π.χ. να παίζω LoL και ταυτόχρονα σε 2η οθόνη δίπλα μου (17'') να μπορώ να έχω ανοιχτό και ένα stream στο twitch, ή να κάνω browsing και να έχω ανοιχτά ταυτόχρονα twitch streams και spotify κ.λπ. Επίσης αυτές ως εναλλακτικές κάρτες γραφικών πώς σου φαίνονται; XFX AMD RADEON R7 260X http://www.e-shop.gr/vga-xfx-amd-radeon-r7-260x-r7-260x-cnf4-core-edition-2gb-ddr5-pci-e-retail-p-PER.519768 GIGABYTE GEFORCE GTX750 http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx750-gv-n750oc-2gi-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516497 Επίσης όπως ανέφερα και στο αρχικό μου post έχω δει τις συγκρίσεις μεταξύ τους στο GPUBoss και ενώ σε χαρακτηριστικά οι R7 260X (και ίσως και η R7 250X) φαίνονται καλύτερες από την GTX 750, στο τέλος εμφανίζει ως "νικητή", παρά το ότι έχουν την ίδια βαθμολογία (6.3), την GTX 750 (ενώ στα συν έχει μόνο την εμφανώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας). Edit: προσθέτω και αυτή ως χαμηλότερη πρόταση MSI RADEON R7 250Χ http://www.e-shop.gr/vga-msi-radeon-r7-250x-2gd5-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514547
  6. Επειδή έχω σχεδόν μηδαμινή εμπειρία όσον αφορά το gaming σε 22''- 23'' οθόνης που υποστηρίζει μέχρι 1080p, εάν ένα game του κατεβάσεις την ανάλυση στα 720p, με βάση την εμπειρία σου έχει μεγάλη διαφορά; Σε βαθμό που να λες π.χ. "πω δεν μπορώ να το βλέπω αυτό το πράγμα"; Επίσης ποιά είναι η πρότασή σου για κάρτα γραφικών σε αυτά τα λευτά; Θεωρείς πως μια GTX 750 ή R7 260X είναι πολύ αδύναμες;
  7. Σε υπερευχαριστώ για την εναλλακτική σου πρόταση! Να σου πω την αλήθεια και εγώ σκεφτόμουν ένα Intel-based σύστημα με τον G3258 επάνω και έχει όντως αρκετά υπέρ. Απλά ο λόγος που την απέκλεισα (ίσως να είναι και λάθος) είναι ότι καταρχάς είναι διπύρηνος και δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια μου κάθεται κάπως (θα μου πείτε γι' αυτό που το θες το σύστημα δεν χρειάζεσαι και πολλούς πυρήνες, απλά επειδή με ενδιαφέρει το pc μου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο όσον αφορά και το multi-tasking γι αυτό επέλεξα τον X4-860K της AMD) και κατά δεύτερον δεν νομίζω πως θα κάνω overclocking (εκτός και εάν είναι τόσο εύκολο με τον G3258 που από ότι έχω δεί είναι). Τώρα όσον αφορά την πρότασή σου για την ASUS RADEON R7 260X ως κάρτα γραφικών και εγώ γι' αυτήν σκεφτόμουν, αλλά διάβασα σε διαφορετικά ξένα forums ότι αρκετοί είχαν προβλήματα, όπως και το ανέφερα στο αρχικό μου post, γι' αυτό και σας ρώτησα για εναλλακτικές προτάσεις.
  8. Σε ευχαριστώ για την παρατήρησή σου και όχι δεν γίνεσαι κακός. Πιστεύεις δηλαδή με ένα παρόμοιο build με το παραπάνω με τα 4GB RAM δεν θα μπορεί να παίξει τα παιχνίδια που ανέφερα σε 1080p/720p σε Medium/Low Settings με ικανοποιητικά FPS; Επίσης να αναφέρω οτι στο μέλλον εάν δεν με καλύπτουν τα 4GB φυσικά και θα σκεφτώ την αναβάθμιση με ακόμα ένα RAM Stick των 4GB. Απλά τον τελευταίο καιρό επειδή παίζω κυρίως LoL πιστεύω πως θα με καλύπτουν. Aπλά ανέφερα και τα υπόλοιπα games γιατί μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να τα παίξω με το σύστημα που έχω και επιθυμώ το νέο μου σύστημα να τα υποστηρίζει ικανοποιητικά.
  9. Γειά σας παιδιά, μαζί με τις ερωτήσεις μου για αγορά νέου gaming pc εδώ, θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά μιας 22'-23' οθόνης FullHD. Το διαθέσιμο ποσό (ανώτατο) είναι τα 150 ευρώ και η κύρια απορία μου είναι εάν θα πρέπει να κινηθώ προς TN ή IPS panel. Μέχρι στιγμής δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από IPS οθόνες, μιας και οι προηγούμενές μου είναι αρκετών χρόνων. Μερικές που έχω δεί είναι αυτές: LG 22MP47D-P 21.5'' LG 23MP47HQ-P 23'' LG 24MP55HQ-P 24'' Επίσης να αναφέρω ότι επειδή μένω επαρχεία θα επιθυμούσα οι όποιες προτάσεις σας να αναφέρονται σε καταστήματα τα οποία έχουν δωρεάν μεταφορικά όπως για παράδειγμα e-shop, you.gr, public, plaisio (πάνω από 70 ευρώ) ή τουλάχιστον με ποσό μεταφορικών που να μην επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το ποσό που διαθέτω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Υ.Γ. Θα με βόλευε να είναι και wall mountable.
  10. Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να συνθέσω νέο υπολογιστή, τον οποίο προτίθεμαι να προσπαθήσω να τον στήσω μόνος μου (μαζί με ένα φίλο) για πρώτη φορά! Το ποσό που διαθέτω είναι περί τα 450 ευρώ max, άντε ακόμα 20-30 ευρώ παρα πάνω σε περίπτωση που έχει διαφορά με μια σύνθεση των 450 ευρώ. Η χρήση του υπολογιστή θα περιλαμβάνει browsing στο Internet, αναπαραγωγή ταινιών, Office και φυσικά gaming! Τα παιχνίδια που παίζω δεν είναι τόσο αυξημένων απαιτήσεων, όπως επίσης και οι προσδοκίες μου για τα FPS και τα HIGH Settings. Μερικά από αυτά είναι τα League of Legends, Dota 2, CS:GO, GTA V, Dying Light. Η οθόνη μου προς το παρόν είναι μια 17' LG, αλλά θα αγοράσω μαζί με τον υπολογιστή και μια 22' ή 23' 1080p (δεν συμπεριλαμβάνεται η τιμή της στο παραπάνω ποσό). Οπότε, θα ήθελα να παίζω όσο πιο ικανοποιητικά γίνεται τα παιχνίδια που ανέφερα σε 1080p ή 720p (εάν είναι τόσο απαιτητικό το παιχνίδι) με ικανοποιητικά FPS. Ένα ενδεικτικό build που σκέφτομαι είναι το συγκεκριμένο: https://imgur.com/FdrAh0t Πέρα από την γνώμη αυτών που ξέρουν για τη σύνθεση υπολογιστή μέσα σε αυτό το budget, έχω μερικές ερωτήσεις. Καταρχάς, μήπως θα ήταν καλύτερο value for money να πάω για ένα APU (π.χ. A8-7650K ή A10 7850K) και να αγοράσω αργότερα μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών; Βέβαια το κόστος δεν ξέρω κατα πόσο θα πέσει γιατί εάν αγοράσω APU από ότι έχω δει θα πρέπει μάλλον να πάω σε δύο RAM sticks (για να έχω Dual Channel και σε συχνότητα όσο το δυνατόν υψηλότερη, γύρω στα 2133MHz με 2400MHz, για όσο το δυνατόν καλύτερης απόδοσης του υποσυστήματος γραφικών). Εάν απορρίψουμε την αγορά APU και ό,τι αυτή συνεπάγεται, με βάση το παραπάνω build έχω τις εξής απορίες: 1) Όσον αφορά την μητρική μήπως θα ήταν καλύτερο να αγοράσω την ASUS A88XM-PLUS ή δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές; (http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-a88xm-plus-retail-p-PER.523162) 2) Όσον αφορά την κάρτα γραφικών είμαι μεταξύ GTX 750 (2GB GDDR5) vs R7 250X (2GB GDDR5) vs R7 260X (2GB GDDR5). Υπάρχουν και εδώ εμφανείς διαφορές; Έχω δει τις συγκρίσεις μεταξύ τους στο GPUBoss και ενώ σε χαρακτηριστικά οι R7 260X (και ίσως και η R7 250X) φαίνονται καλύτερες από την GTX 750, στο τέλος εμφανίζει ως "νικητή", παρά το ότι έχουν την ίδια βαθμολογία (6.3), την GTX 750 (ενώ στα συν έχει μόνο την εμφανώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας). Επίσης, ισχύουν αυτά που λέγονται περι προβλημάτων της ASUS R7 260X (bluescreens και παγώματα της οθόνης) και για τις R7 250X; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας! Υ.Γ. Παρακαλώ επειδή μένω επαρχία θα επιθυμούσα οι όποιες προτάσεις σας να αναφέρονται σε καταστήματα τα οποία έχουν δωρεάν μεταφορικά όπως για παράδειγμα e-shop, you.gr, public, plaisio (πάνω από 70 ευρώ) ή τουλάχιστον με ποσό μεταφορικών που να μην επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το ποσό που διαθέτω.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.