Jump to content

Γεώργιος Χατζημάρκου

Members
  • Posts

    20
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Γεώργιος Χατζημάρκου

  1. UPS - uninterruptible power supply

     

     

    UPS με δυο λόγια είναι συσκευή που περιέχει μπαταρία. Αν πέσει το ρεύμα ο υπολογιστής σου θα συνεχίσει να δουλεύει λόγο της μπαταρίας. Βέβαια δεν το αφήνεις ώρα. 2-3 λεπτά αρκούν έτσι να κλείσεις το pc σου με λογικό τρόπο. Επίσης βοηθά ώστε να μην περνάνε υπερτάσεις. Δες τι σοι είναι εδώ.

    Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.Εχετε κατι ομως να μου προτεινετε σχετικα με το θεμα του topic?

  2. Και φυσικά ένα UPS το θεωρώ must για καράβι... Δεν είδα να το αναφέρει κάνεις και πιστεύω είναι από τα πολύ σημαντικά για να μην καίει τροφοδοτικά :)

    Φυσικά αυτό που λέει ο kpetros μάλλον δεν το υπολογισες και θα βρεθείς προ εκπλήξεως εκτός και αν τα έχεις όλα αυτά κατά νου..

    Τι ειναι το UPS??Στο Google μου βγαζει οτι ειναι εταιρια ταχυδρομικων παραδοσεων :/ Φυσικα και τα εχω υπολογισει ολα αυτα.Υπαρχει ειδικη θεση στον τοιχο πισω απο το γραφειο οπου μπορεις να κρεμασεις/σταθεροποιησεις την οθονη ή οτι αλλο εσυ βαλεις.Γι'αυτο σκεφτομουν απ'εξαρχης να αγορασω ενα all in one pc,αλλα απαγοητευτηκα απο τις επιδοσεις του.Και τωρα φυσικα,εχω κολλησει και δεν ξερω τι να αγορασω :/

  3. Σίγουρα καλύτερο-φτηνότερο είναι ένα mini tower.

    Θα έχεις δικό σου χώρο / γραφείο? θα το στήσεις κάπου μόνιμα η σε κάθε σου διάλειμμα θα πρέπει να το στήσεις ? Και σε διαφορετική θέση ? Να με συγχωρνάς αλλά δεν ξέρω πως είναι η ζωή σε εμπορικά πλοία.

    Θα εχω δικο μου χωρο και δικο μου γραφειο.Το θεμα ειναι να μην κουβαλαω σε καθε ταξιδι ενα full ή mid tower των 10-20 κιλων + την οθονη και αφου τα στησω να πρεπει να συνδεσω 100 καλωδια και μετα να τα ξεστηνω και αντε παλι τα ιδια.Θελω κατι πιο μικρο ωστε να μπορω να το παρω σαν χειραποσκευη.Ειχα πει για all-in-one pc γιατι γνωριζω οτι ειναι μονο μια οθονη,αρα σκεφτηκα οτι θα μπορω να την βαλω στην συσκευασια της και να την μεταφερω(δεν ειναι και πολυ βαρια).Οπως μου ειπαν οπως οι προλαλησαντες το all-in-one pc δεν εχει τις ιδιες δυνατοτες με ενα desktop.Αρα τωρα κολυμπαω σε εντελως αγνωστα νερα,γιατι δεν γνωριζω καθολου απο mini towers και δεν μου ερχεται στο μυαλο καποια αλλη λυση ;/

    Αμα φεύγεις για 6 μήνες ενα κανονικό pc θες τοτε με ας πουμε μικρο πύργο ισα ισα να μην κουβαλας πολλα τη μια μερα που θα μπαίνεις .

    Το κουτακι που προτάθηκε της coolermaster ειναι γνωστό,φτηνο και θαυματουργο και πολυ μικρό .

    Δεν εχεις πει βέβαια τι παιχνιδια ,αν εχεις προβλημα να τα παιζεις σε πιο χαμηλές ρυθμίσεις η τα θέλεις ολα φουλ .

    Θελω να παιζω τα παντα στα ultra.Γι'αυτο ειμαι διατεθειμενος να ξοδεψω τοσα λεφτα...

  4. Διάλεξα αυτό το κουτί 5d845812_coolermasterelite130_zpsb2e3fdb

    επειδή συνδυάζει full size τροφοδοτικό και κυρίως full size κάρτα γραφικών. Αν τα ταξίδια είναι 6μηνα δεν έγινε και κάτι να τα φορτώσεις στο αμάξι και να τα κουβαλήσεις στο πλοίο. Αν τα ταξίδια είναι των 2 εβδομάδων τότε λάπτοπ χωρίς οθόνη έξτρα. Κανένα λάπτοπ και κανένα ΑΙΟ δεν θα πιάσει επιδόσεις πλήρους desktop. Για οθόνη θα πρότεινα μια 23-25ρα 1080p φτηνή που θα την αφήσεις στο πλοίο. Και επειδή το κουράζουμε και χάνεται η ουσία

     

    Άμα πάς σε μικροσκοπικό πύργο και ασχοληθείς και με μεταχειρησμένα είμαι σίγουρος πως και 850€ φτάνουν και περισσεύουν.

     

     

    Τα βρίσκεις εδώ είναι σχετικά μη αναβαθμίσιμα και η 760 που φέρουν είναι μέσης κατηγορίας και 2-3 χρονών παλιάς τεχνολογίας. 

    τα ταξιδια θα ειναι τουλαχιστον 6μηνα +++.Αρα μου προτεινεις καποιο λαπτοπ ή καποιο mini tower?

  5. Pure η unpure η έστω και μια στάλα gaming με aio το ξεχνάς .

    Παει αυτο.

    Η πας σε λαπτοπ πολυ πάνω του χιλιάρικου ,(ανάλογα τι παιχνίδια παιζεις βέβαια ,αν παιζεις lol ,μπορει και το aio ισως να παίξει )

    η φτιάχνεις μικροσκοπικο πύργο που ειναι και το τρεντ της εποχής .

    Μαρούλι να παιζει και ολα γίνονται .

    Φορητοτητα ,games και ρηχή τσέπη δεν πάντως μαζί δυστυχώς .

    Komos ,η διαφορα λαπτοπισιου i5 με i7 δεν ειναι αμελητέα .

    Ψόφια και τα δυο ,αλλα εχουν διαφορά.

    Edit

    Βρε φιλαράκι ,θες 27αρα οθονη για φορητή ;

    Μας εχεις κουφανει.

    Φορητη,με την εννοια οτι μπορω να την βαλω στο κουτι της και να την παρω μαζι μου στο καραβι.Αν φτιαξω μικρο πυργο παλι δεν θα πρεπει να τον κουβαλω+την οθονη?

    Λαπτοπαδικα εξαρτήματα πάλι,αλλα σαφώς πιο δυνατο απο καθε aio .

    Εγω αμα ειχα 1700 για σκότωμα ,θα επαιρνα ενα δυνατο gaming laptop +μια οθονη .

    Λαπτοπ στο ταξίδι συνδεση με την οθονη στο σπιτι.

    Ειναι αστείο και μονο που συζητάμε για αγορα και καλα φορητού μηχανήματος και για 27αρα οθονη.

    Αμα μπορεις να κουβαλας απο δω κι απο κει μια οθονη 27" που εγω ουτε στο δωμάτιο δεν εχω γιατί τη βρίσκω τέρας ,θα μπορεις κα κουβαλας οποιοδηποτε micro atx κουτακι που θα σου ερθει και πολυ φτηνότερα.

    Micro ,ουτε καν mini.

    παλι ομως δεν θα χρειαστει και μια οθονη?Γι'αυτο ρωταω,θα ηθελα λιγο να με ενημερωσετε σχετικα με τα mini-micro towers και τα all in one.Υπαρχει αυτο το μηχανημα στην εικονα του tifozif1?

  6. Καλό οτι μπήκες εμποροπλοιάρχων αλλά δεν αποσαφηνίζει τι χρήση το θές.

    Διάβασμα? Σερφαρισμα? Ταινίες ? Gaming? Τουλάχιστον στον τομέα gaming οτιδήποτε AIO δεν πλησιάζει ούτε λίγο τα desktops με τις κάρτες γραφικών τους. Επίσης η 27'' ΔΕΝ είναι φορητές. 

    Στο θέμα μας τώρα. 3 προτάσεις.

    http://www.skroutz.gr/s/3966558/Asus-ET2701INTI-i7-3770S-8GB-2TB.html

    http://www.skroutz.gr/s/6042520/Lenovo-IdeaCentre-A740-i7-4558U-8GB-1TB-GeForce-GT850A.html

    http://www.skroutz.gr/s/5966650/Apple-iMac-27-i7-16GB-1TB-Nvidia-GeForce-GTX-775M.html

    Και μία αντιπρόταση Capture.jpg

    Αλλά για καλύτερες προτάσεις προσδιόρισε τι ακριβώς θα κάνεις στα ταξίδια.

    Μονο για gaming.Pure gaming.Τιποτα αλλο.

  7. Προσφατα,ειχα κανει ενα thread σχετικα με τον αν πρεπει να αναβαθμισω τον υπολογιστη μου.Μετα απο αρκετη βοηθεια που ειχα απο καποια member του forum,κατεληξα στην αποφαση να μην αναβαθμισω τον υπολογιστη μου.Αυτη μου βεβαια η αποφαση,ηταν και αποτελεσμα του γεγονοτος οτι εχω περασει στην σχολη εμποροπλοιαρχων,αρα θα χρειαζομαι και κατι που να ειναι ευκινητο ωστε να μπορω να το περνω μαζι μου στα ταξιδια.Επειδη ομως,με τις οθονες των laptop δεν τα παω καλα(η μεγαλυτερη ειναι 18 ιντσων)σκεφτηκα να ξοδεψω τα χρηματα μου σε ενα all in one pc το οποιο εχει σχεδον τις ιδιες επιδοσεις με ενα desktop και επισης εχει και πολυ μεγαλυτερη οθονη απο ενα laptop.Δυστυχως ομως,δεν γνωριζω και πολλα απο αυτου του ειδους το pc και τα components που εχει,και ετσι θα χρειαστω την βοηθεια σας.Τι πρεπει να εχουν οι προτασεις σας:οθονη:27 ιντσων,επεξεργαστη ι7.Απο εκει και περα(δηλαδη απο την στιγμη που πληρει τα κριτηρια μου)θα ηθελα να μου πειτε εσεις για ολα τα υπολοιπα components οπως καρτα γραφικων,ssd,ram etc.Δεν εχω καποιο συγκεκριμενο ποσο στο μυαλο μου αλλα θα προτιμουσα να μην ξεπερασω τα 1.700 ευρω.Ευχαριστω πολυ.

  8. Φιλε μου ,απλα τα πραγματα .

    Ο επεξεργαστής που εχεις ηταν τερας .

    Θα αλλάξεις μονο αν εχεις σκοπο να πας σε ανάλογη "ναυαρχιδα" .

    Με 400 πας σε μεταχειρισμένα ivy bridge μαλλον .

    3770k και z77 μητρική .

    Δεν ξέρω αν θα το εκανα ,γιατί ο 3770 ειναι σχετικά ζεστός επεξεργαστής και με ενα απλο after market cooler ,δουλεύει απλα αποδεκτά ,απο άποψη θερμοκρασιών .

    Και δεν ειναι και κανα νιατο κι αυτος πια .

    Η καρτα γραφικών σου,καλη χρυσή ,δεν καιει τίποτα ,αλλα ειναι κάπως entry level και ειναι υποδεέστερη του μηχανήματος που εχεις ηδη .

    Συμπερασμα ( για μενα ) :

    Με 400 δεν ξέρω αν πας πουθενά (καλύτερα απο εκεί που είσαι ) .

    Πιο πολυ η gpu σε κρατάει αυτη τη στιγμη παρα το μπαρμπατερατακι.

    Κομπιουτερ για τόσα χρονια που λες ,και κρίνοντας απο αυτο που ειχες ,θες τα τριπλά λεφτά .

    Κατσε όπως είσαι ,και αμα μαζέψεις κανα καλο κομπόδεμά ξανακοιτας να αλλάξεις τα παντα .

    μαλλον αυτο θα κανω.Θα περιμενω να μαζεψω 2-3 χιλιαρικα να φτιαξω ξανα μια 'ναυαρχιδα'.Ευχαριστω πολυ ολους οσους με βοηθησαν!!Καποιος moderator μπορει να κλεισει το topic.

  9. Παιδια χωρις παρεξηγηση αλλα με εχετε καταμπερδεψει.Οι μισοι λετε οτι πρεπει να αλλαξω cpu οι αλλοι μισοι λετε οτι δεν πρεπει να αλλαξω cpu αλλα να αλαξω gpu(την οποια την πηρα πριν 7 μηνες).Εγω τωρα εγω μπερδευτει και δεν ξερω τι πρεπει να κανω...

  10. το ιδιο τροφοδοτικο το ειχα παλια στην 850 w εκδοση του απο προσφορα του multirama. Επειδη ειχα μια βλαβη και το επισκευασα, εχοντας μελλετησει το εσωτερικο του και τα κυκλωματα του μπορω να σε βεβαιωσω πως ειναι αριστη σχεδιαση και πολυ καλη υλοποιηση, και με μια αλλαγουλα ηλεκτρολυτικων κι ενα καθαρισμα μπιχλας μπορεις να το χεις σχεδον μια ζωη.

    Επισεις ειχα και τη zalman που παρουσιαζεις, η οποια δε με ειχε ικανοποιησει ιδιεταιρα και την ειχα αντικαταστησει με υδροψυξη. Για τις καταναλωσεις των τοτε επεξεργαστων δεν ηταν και το οτι καλυτερο (κατα τη γνωμη μου).

    Στους σημερινους ΙΣΩΣ τα παει ελαφρως καλυτερα, ειδικα αν δεν κλοκαρεις. Αν κλοκαρεις θες κατι καλυτερο.

     

    ο επεξεργαστες δεν ειναι σαν τις καρτες γραφικων,  στην πλειοψηφια τους δεν παθαινουν τιποτα, για  δεκαετιες εγγυημενα (ειτε ακλοκαριστοι ειτε απο σωστα χερια  κλοκαρισμενοι), κι απο κει και περα ειναι βεβαια λιγο θεμα τυχης και αξιοπιστιας τροφοδοσιας και αλλων παραγοντων το αν ενας στους 20? -50? -100?  χαλασει πριν σταματησει να "περναει η μπογια του". (οκ δεν αναφερομαι σε αστοχια υλικου φυσικα που ειναι θεμα που μπορει να συμβει και στις καλυτερες οικογενειες)

    Αυτο που τους στελνει στον κουβα ειναι οτι οσο περναει η γεννια τους αρχιζουν και δε μπορουν να ανταποκριθουν πλεον στις απαιτησεις των νεων εφαρμογων.

     

     

    Για να δεις το τι μπορεις να φτιαξεις με τα χρηματα τα οποια διαθετεις (χωρις καρτα γραφικων φυσικα) θα σου δωσω ενα παραδειγματακι

     

    http://www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-8320e-32ghz-8-core-box-p-PER.559890

    http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-extreme4-retail-p-PER.528614

    http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16n11s8k2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-value-ram-dual-channel-kit-p-PER.550533

    http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-75e250b-eu-850-evo-series-250gb-25-sata3-p-PER.306098

     

    να ξεκαθαρισω πως ειναι απλα ενα παραδειγμα και οχι προταση, και αν θελησεις να υλοποιησεις κατι σαν αυτο πρεπει πρωτα να ρωτησεις καποιον που γνωριζει απο AMD (μπορει πχ να εχει βγει καλυτερο chipset η να υποστηριζει η μητρικη καλυτερα καποιες αλλες μνημες  η να προταθει καποια ποιο vfm mobo κτλ) αλλα πανω κατω σε αυτη την πλατφορμα (μην ψαρωνεις με τον 8350 που ανεφερες, ειναι το ιδιο τσιπακι εργοστασιακα κλοκαρισμενο υψηλοτερα. Αυτο το κανεις και μονος σου) συμπεριελαβα φυσικα και τον -ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ - ssd (βασικα ο ssd ειναι ετσι κι αλλιως απαραιτητος ειτε αναβαθμισεις ειτε οχι)

    Επισεις εννωειται τα παραπανω τα βρισκεις σε καλυτερες τιμες, απλα χρησιμοποιησα τη σελιδα του eshop επειδη ειναι βολικη η εφαρμογη του κι οχι σαν προταση αγορας απ το συγκεκριμενο μαγαζι

     

    μαλλον θα κινηθω προς ιντελ μερια.Ενας μεταχειρισμενος ι7 ή ενας καινουργιος ι5 θα ειναι οτι πρεπει

    • Like 1
  11. Και τα δυο που με ρωτάς έχουν περάσει από τα χέρια μου.Μάλιστα το τροφοδοτικό το έχω ακόμα σε ένα συστηματάκι με έναν 2500 επάνω.Μη το αλλάξεις με τίποτα.Μια χαρά είναι για ότι και αν πάρεις.Η zalman είναι λίγο ξεπερασμένη από απόδοση,αλλά μια χαρά θα κάνει την δουλειά της.Μην δίνεις ακόμη λεφτά για ψήκτρα.Ξέρω ακούγετε λίγο παραπάνω ο ανεμιστήρας της λόγω του ότι είναι 9αρις,αλλά μέσω bios της μητρικής μπορείς να του ρίξεις στροφές και να μην ακούγετε σχεδόν καθόλου.Πολλοί θα ήθελαν να την έχουν......γιαυτό μην σπαταλάς τα χρήματά σου προς το παρόν σε τέτοια.Ότι χρήματα έχεις ρίχτα για ένα καλό σύστημα που θα σε βγάλει για πολλά χρόνια.Με το χρόνο, αλλάζεις με μια καλύτερη ψύξη γιατί όχι και μια υδρόψηξη. Όμως περίμενε να δεις τι θερμοκρασίες θα σου δώσει η zalman και ανάλογα πράτεις.Παίζει ρόλο και τι επεξεργαστή θα πάρεις.Τι συμπεριφορά έχει δηλαδή σε θερμοκρασίες (ανάλογα την γενιά)

    Σου θυμίζει κάτι το τροφοδοτικό???

    http://i1162.photobucket.com/albums/q531/venex58/PC%20Gallery/DSC00084.jpg

    αχα.Ευχαριστω πολυ.Θα ηθελα αν μπορεις να μου προτεινεις εναν καλο επεξεργαστη που να αντεξει οσο αντεξε(και αντεχει ακομα)ο παλιος μου(qx 6700).Πραγματι το τροφοδοτικο κατι μου θυμιζει :p

  12. Νομίζω ότι πιο πολύ τον μπερδέψατε παρά τον βοηθήσατε ως τώρα.Και δεν έχει απαντηθεί από κανέναν μας ως τώρα αν αξίζει να ρίξει λεφτά στο υπάρχον σύστημα. 

    Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι, ΟΧΙ δεν αξίζει να ρίξει ούτε ένα ευρώ.Να αγοράσει μνήμες ddr3 4X2 800mhz(η μητρική του δεν παίρνει παραπάνω)που είναι πανάκριβες!! Γιατί?Και μετά ποιος θα τις πάρει, και πόσο!!Να πάρει ssd γιατί... Για να εκκινεί γρηγορότερα το pc του?? Μηχάνημα δεκαετίας κοντεύει να γίνει,που να το πάει ο ssd.Η αναβάθμιση δεν ξεκινάει από ssd,αλλά από όλα τα άλλα.Άσε που μπορεί να μην έχει άλλη άδεια υποδοχή sata.Πόσα σατα είχαν αυτές οι μητρικές? Η μητρική του με το 680i έχει υπάρξει θρύλος, αλλά, για την εποχή της.Ο επεξεργαστής στα 65nm ότι ήταν να δώσει το έδωσε.Αν δεν αναβαθμίσει τώρα που διαθέτει τα χρήματα,πότε θα το κάνει!! Με 350 ευρώ φτιάχνει pc που να πετάει τα επόμενα 5 χρόνια,ίσως και παραπάνω, ανάλογα τις απαιτήσεις που έχει.Και αν του περισσέψει και κάνα 50αρικο βάζει και άλλα 30-40 για ssd.Όλα όμως με τη σειρά τους και όπως πρέπει.Η καλή διαχείριση χρημάτων κάνει την καλή αναβάθμιση.

    Ευχαριστω ρε φιλε.Μια ακομα ερωτηση.Το τροφοδοτικο και την ψυκτρα σκεφτομαι να μην τις αλλαξω,πια ειναι η γνωμη σου?Το τροφοδοτικο μου ειναι το silverstone op750 και η ψυκτρα μου ειναι μια της zalman.Παραθετω φωτογραφιες και των δυο.post-65861-0-14408200-1432643971_thumb.jpost-65861-0-07491500-1432643944_thumb.j

  13. Αν έβρισκες 4x2gb κανένα 80ρι και πουλούσες τα 4x1gb 35-40 ευρώ τότε ίσως να άξιζε. Τα 4χ2gb τα πουλάς πιο άνετα αργότερα. Αλλά θέλει ψάξιμο και πάνω από όλα πρέπει να τα δοκιμάσεις πρώτα να δείς αν είναι συμβατές με την mobo κλπ. Για μένα τζάμπα κόπος εκτός κι αν σε τρώει να ψάξεις και να ασχοληθείς.

    μαλλον τα μπερδεψα.Εχω 4 στικακια του 1gb το καθενα και θελω να αγορασω 4 στικακια των 2gb το καθενα...Αλλα ναι αυτο σκεφτομαι,οτι ειναι τζαμπα κοπος.Γι'αυτο δεν ξερω τι να κανω...

  14. Μάλλον τα μπερδεύεις λίγο!

    Η WD από όσο ξέρω βγάζει σκληρους δίσκους (HDD) μόνο. Παραπάνω σου είπαν να βάλεις SSD (δίσκος στερεάς κατάστασης) τον οποίο φυσικά θα μπορείς να τον βάλεις και σε νέο μηχάνημα. Αντίθετα με τις μνήμες (που θα είναι DDR2) που θα τις "παντρευτεί" το παρόν σου σύστημα. Και όπως συμπέρανες, δεν σε συμφέρει.

    ναι πραγματι μπερδευτηκα...

    Αν τρώγεσαι και θές να δείς αποτέλεσμα πάρε ένα SSD που θα τον βάλεις και στο επόμενο σύστημα, 256gb όμως, άρα πάς γύρω στα 100-120 ευρώ.

    Επίσης για μνήμη θα μπορούσες να βάλεις 2gb ακόμα αφού χρειάζεται στα games αλλά μόνο μεταχειρισμένη κανένα 20ρικο πάνω κάτω. Βασικό είναι όμως να μας πείς τι μνήμες έχεις? 4x1gb? 2x2gb? Γιατί τελικά μπορεί να μη συμφέρει ή μπορεί να πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα τις μνήμες για συμβατότητα κλπ.

    Επίσης κανένας δε ξέρει για τα επόμενα 9 χρόνια τι γίνεται, το μόνο που μπορείς απλά να κάνεις είναι να πάρεις ένα καλό cpu γύρω στα 300 ευρώ και γύρω από αυτό θα ξεκινήσεις την επόμενη εννιαετία :)

    4χ1 εχω και θελω να παω σε 8gb δηλαδη σε 2χ4 κατι το οποιο ομως κοστιζει αρκετα.

  15. Κοιτα, αν ψαξεις αγγελιες σιγουρα θα βρεις αρκετα πραγματα, αλλα το "i7 σε καλη τιμη" (η και i5) ειναι λιγακι δυσκολο μια και δεν υπαρχει λογος καποιος να το κανει.

    Αν καποιος θελει να αναβαθμισει κατι που ηδη ειναι στα top με κατι ακομα καλυτερο εννωειται δε το σκοτωνει.

     

    Αν θες πιο οικονομικες λυσεις καλυτερα κατα τη γνωμη μου να ξεχασεις την intel και να ψαχτεις και για AMD που ετσι κι αλλιως φημιζεται ως vfm (σε amd πιθανων να φτιαχνεις τουμπανο σετακι με τα χρηματα που διαθετεις ακομα και με καινουργια) αλλα για προτασεις καλυτερα ρωτα καποιον που να ξερει απο αυτου του ειδους την πλατφορμα.

    Αργοτερα βαζεις και μια καλη καρτουλα γραφικων και θα εισαι αρχηγος.

     

    Ασχετα με ολα αυτα, αυτο που λειπει απ το μηχανημα που περιεγραψες ειναι ενας καλος ssd (και ειναι πολυ βασικοτερο κομματι απο τον καλο επεξεργαστη. Επεξεργαστη οποιον και να παρεις, ακομα και με 100 ευρω μια χαρουλα θα ειναι, αλλα τα 45ρια γραμμοφωνου -που εβαλες σε raid ωστε αντι για ταχυτητα μιας χελωνας να εχουν ταχυτητα δυο χελωνων- να κουβαλανε τα data σου ειναι το προβληματικοτερο κομματι αυτου που περιγραφεις)

    πραγματι μου εχουν πει κι'αλλα ατομα οτι με εναν ssd θα δω μεγαλη διαφορα,αλλα αξιζει?Το μηχανημα μου ειναι 9 χρονων,αξιζει να του ακουμπησω κι'αλλα λεφτα?Αυτο ειναι ουσιαστικα το ερωτημα που θετω στο συγκεκριμενο topic.Ενας ssd της wd κοστιζει 60 ευρω,και αλλα 70 ευρω κοστιζει μια 8αρα ram(σε σκρουτζομαγαζο).Αρα συνολικα φτανουμε στα 130 ευρω.Ενας ι5 4ης γενιας κανει 170 ευρω ενω ενας amd fx 8350 κανει 150 ευρω.Αυτο δεν εχω δηλαδη καταλαβει,αξιζει να ακουμπησω αλλα λεφτα στο μηχανημα?(οσο μικρο και αν ειναι αυτο το ποσο,ποσο μαλλον οταν φτανει την τιμη ενος καινουργιου επεξεργαστη)

  16. Γιατί να πουλήσει κάποιος τον i7 του σε λογική τιμή; Επειδή είναι αργός;

    γιατι μπορει να θελει να αναβαθμισει τον υπολογιστη του?Γιατι μπορει να προεκυψε κατι και να εχει αναγκη τα λεφτα?Βεβαια,δεν μιλαω για τελευταιας γενιας ι7 μιλαω για εναν 2-3 γενιας.

  17. Παντως φιλε απο την κοζανη, ΑΝ αναβαθμισεις, δηλωνω ενδιαφερον για τις μνημουλες 2χ2gb για να τις βαλω στο δικο μου δεινοσαυρο (core2duo) :) ;0

    ναι σιγουρα μην ανησυχεις.Αν κανω μια αναβαθμιση,αυτη θα γινει μεσα στο καλοκαιρι οποτε μην ανησυχεις,θα εισαι ο πρωτος που θα επικοινωνησω :D.

    οκ, το 680i sli  δε μου θυμιζει κατι, ισως επειδη ειχα καποιο αλλο (δε θυμαμαι ποιο, το τελευταιο 775 που θυμαμαι ηταν ...διψηφιο )... αλλα ασχετα με αυτο, αν λες θελω μηχανημα που να μη δωσω σεντ για μια 8ετια -λαθος τακτικη κατα τη γνωμη μου που και σε ξεφραγκιαζει, και σε κραταει πολυ πισω- τοτε αυτο δε μπορει να γινει με 400 ευρω.

    Οσον αφορα την 8800, ναι, για την εποχη της ηταν κορυφαια και πανακριβη καρτα αλλα βεβαια τωρα αντε να συγκριθει με το ζορι με μια 560/550ti.

    Απο κει και περα παντα το ζητουμενο ειναι το τι θες απο ενα μηχανημα και το τι καλυπτει τις δικες σου αναγγες, αλλα εχω την αισθηση πως αν κατσεις μπροστα σε ενα πιο καινουργιο συστημα θα θεωρησεις το υπαρχον -ασχετα αν καποτε στοιχησε μια μικρη περιουσια- ως απλο υπολογιστη για εργασιες γραφειου που απλα μπορει να παιξει και κανα παιχνιδι (και δεν το λεω υπερβολικα, εξ αλλου και σε netbook με atom τεσταρισμενα μπορεις να παιξεις καποια πραγματα, αλλα... )

    Η δικη μου αποψη ειναι ΑΝ τελικα αναβαθμισεις, να ξεχασεις τα 8 χρονια, και ειτε να πας σε κατι οικονομικο / vfm /εξυπνες αγορες/ ισως μεταχειρισμενο κτλ κι οσο σε βγαλει μεχρι να μη σε καλυπτει, ειτε σε κατι πιο δυνατο με αναβαθμιση του πριν πεσει η αξια μεταπωλησης του στα ταρταρα.

    Επι του παροντος αν το μηχανημα σου σε καλυπτει η πιο σοβαρη αναβαθμιση που πρεπει να κανεις ...χτες ειναι ενας ssd

    Ευχαριστω πολυ.Κατι τελευταιο,υπαρχει περιπτωση να γνωριζεις κανεναν που να θελει να πουλησει στο εγγυς μελλον τον ι7 του,σε λογικη τιμη?

    • Like 1
  18. Το πήρες στραβά φίλε μου. Αν δεν το έπαιρνες στραβά θα καταλάβαινες ότι εννοώ αυτό που λέει ο snips.

    Βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου.

    πραγματι το πηρα στραβα.Δεν καταλαβα τι ηθελες να υπονοησεις με το ειρωνικο σου σχολιο.Δικο μου το λαθος και σου ζητω συγγνωμη.

    Λοιπόν για να αφήσουμε την πλάκα μιας και ο φίλος είναι νέος στο φόρουμ και θα νομίζει ότι τον πήραμε από τα μούτρα με το πρώτο του ποστ,εγώ αντίθετα με τους προλαλίσαντες,λέω ότι αν έχει τα χρήματα για αναβάθμιση,ναι να προχωρήσει.Όταν θα του χρειασθεί πραγματικά το δυνατότερο μηχάνημα,τότε ίσως δεν έχει τα χρήματα.

    Η πρότασή μου είναι μεταχειρισμένος i7 3770 αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking ή 3770Κ αν σε ενδιαφέρει. Μια μητρική Ζ77  γύρο στα 100 ευρώ και ένα σετ μνήμες 2Χ4gb στα 1600mhz και πάνω και θα είσαι κομπλέ για αρκετά χρόνια.Μπορείς άνετα να τα βρεις όλα μεταχειρισμένα και να έχουν και υπόλοιπο εγγύησης. Το μόνο που ίσως χρειασθείς στο εγγύς μέλλον θα είναι μια κάρτα γραφικών.Προς το παρόν όμως και με αυτή που έχεις είσαι very ok.

     

    Nick74 δεν αναφέρεται σε  680 κάρτες γραφικών,αλλά στο αρχαίο πλέον 680i sli τσιπ της μητρικής

     

    το παλιο σου που σε καλυψε τοσα χρονια με 400 ευρω το εχτισες? B)

    επισεις, οι 680 σε καλυψαν για 8-9 χρονια? :p ( πα να δω τον καθρεφτη γιατι πρεπει να παρακοιμηθηκα :D  )

    αναφερομαι στην μητρικη μου και οχι στις καρτες γραφικων.Για καρτες γραφικων ειχα 2χGTX8800 756mb οι οποιες με κρατησαν,οσο και αν δεν το πιστευειες,8 χρονια δηλαδη μεχρι περυσι οπου και καηκαν μετα απο ενα driver update...Μπορω λες να εμπιστευτω εναν μεταχειρισμενο επεξεργαστη?(ακομα και με εγγυηση)

  19. Οπως αναφερω και στον τιτλο,αντιμετωπιζω αυτο το διλλημα.Ta current specs mou einai:Cpu:intel 2 extreme qx6700,mobo:nvidia 680i sli,4gb ddr2 ram dual channel,gpu:gigabyte gtx 750ti 2gb oc twinfrost,2x256 gb hard drive(ενωμενους μαζι για να παιζουν πιο γρηγορα),μια καλη after market ψυκτρα(μου διαφευγει η μαρκα) και 750w psu silverstone.Το κουτι προσφατα το καθαρισα μαζι με οτι ειχε μεσα και εβαλα mia ceramic thermal paste στον επεξεργαστη.Το συστημα μου για 9ετιας πεταει(παιζει bf4,dying light,project cars στα high με max temp τους 58οC).Αλλα τωρα τελευταια κατι με τρωει και θελω να το πειραξω.Αρχικα σκεφτικα να του βαλω 8gb ram αλλα οταν ειδα τις τιμες(η πιο φτηνη στο skroutz κανει 70 ευρω,η αμεσως επομενη 174)το ξανασκεφτηκα.Αξιζει να δωσω τουλαχιστον 70 ευρω σε ενα συστημα 9ετιας(οσο αψογα και αν παιζει αυτο)?.Τα λεφτα που μπορω να διαθεσω για ενα τυχον upgrade ειναι max 400 ευρω(cpu,mobo,ram bundle).Δηλαδη θα δωσω τα περισσοτερα λεφτα σε ενα καινουργιο επεξεργαστη(ι7) και μητρικη και ram θα τις παρω μεταχειρισμενες(θα κρατησω το τροφοδοτικο,την ψυκτρα και την καρτα γραφικων).Αξιζει ομως να δωσω μονο 400 ευρω?Γιατι θελω για τα επομενα 8-9 χρονια να μην δωσω cent για τον υπολογιστη(οπως ακριβως εκανα και με τον παλιο μου).Θα ηθελα τις αποψεις σας.Ευχαριστω πολυ...

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.